14/1/11

Μεγαλώνει η συμμετοχή στο ελληνο-τουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ

Διευρύνεται συνεχώς η συμμετοχή ελληνικών και τουρκικών εταιριών στο 2ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Τουρκίας, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν την Παρασκευή στην Κομοτηνή και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Είναι χαρακτηριστικό πως, μέχρι στιγμής, περίπου 270 επιχειρήσεις και επιμελητήρια από τις δύο χώρες ανακοίνωσαν πως θα στείλουν εκπροσώπους τους στη διοργάνωση.


Το φόρουμ έχει ως θέμα την «Περιφερειακή Οικονομική Συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» και διοργανωτής του είναι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), σε συνεργασία με την Ένωση Τουρκικών Επιμελητηρίων (ΤΟΒΒ), το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επιμελητήριο της Αδριανούπολης και το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK) της Τουρκίας.

Στόχος των διοργανωτών είναι να δοθεί η δυνατότητα συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, τροφίμων, δομικών υλικών, επίπλων, γεωργικών προϊόντων, μεταφορών και υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν και οι συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων επιχειρήσεων, ώστε να διερευνηθούν τα πεδία συνεργασίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί και η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς δύο Έλληνες υπουργοί - ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης - ο Τούρκος ομόλογός τους Νιχάτ Εργκιούν (Βιομηχανίας και Εμπορίου), καθώς και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Χασάν Γκιογιούς, θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν στο φόρουμ.ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

5 σχόλια:

  1. Ε, 50 χρόνια δουλοπάροικοι, δεν φέυγει εύκολα η συνήθεια. Εδώ μετά τη λήξη του πολέμου Βορείων και Νοτίων έδιναν ελευθερία στους μάυρους κι αυτοί δεν έφευγαν από τα αφεντικά τους, έλεγαν "που να πάω". Άντε ίσως το 2821 κάνουμε κάτι...
    Μη τα θέλουμε και όλα δικά μας... Ξέρετε, π.χ., τι χαρούλες κάνουνε όταν αγοράζουνε θερμάστρες αλογόνου μάρκας SERAY οι νοικοκυρές; Όχι παίζουμε. Εμείς θα παίρνουμε τα ευρά από τους Γερμανούς, θα τα δίνουμε στους Τούρκους να μας πουλάνε τα σκουπίδια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ζήτημα είναι πολύ βαθύτερο.Αυτός ο εναγκαλισμός των Ελλήνων Επιχειρηματιών που εκπροσωπούν την Ελληνική Αστική Τάξη (η οποία στην πλειοψηφεία της δεν διαθέτει Εθνική Συνείδηση) με τους Τούρκους επιχειρηματίες που εκπροσωπούν την Νεα Αστική Τάξη της Τουρκίας (με υψηλή εθνική συνείδηση) αποτελεί τον Δούρειο Ιππο της Τουρκικής επεκτατικής Πολιτικής και στον Ελλαδικό Χώρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα (με κάποιες λίγες ίσως εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν ότι ο κανόνας είναι το αντίθετο). Αυτό είναι διαχρονικό. Πάντα έτσι ήταν και έτσι συνεχίζει να είναι. Όταν κάποιος ζαλίζεται από το χρήμα και αντί να το κουμαντάρει γίνεται υποχείριό του, τότε game over. Μόνη έγνοια γίνεται το κέρδος με κάθε τίμημα. Τι κι αν ο άλλος φώναζε στη Λαμία:
    "Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς; Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να ’βρει κέρδη όπου υπάρχουν τέτοια. Γι’ αυτό δεν νοιάζεται ούτε συγκινείται με την ύπαρξη συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς το μόνο που διαθέτουμε είναι οι καλύβες μας και οι πεζούλες μας"
    Στο τέλος τον πουλήσανε οι δικοί του και τον εξανάγκασαν σε έξοδο προς τα γουναράδικα.

    Οι άλλοι γιατί να νοιαστούν για σύνορα; Αφού αυτά είναι αναχρονιστικά πράγματα στο σύγχρονο "παγκόσμιο χωριό" και εθνικιστικές ευαισθησίες για φτωχομπινέδες χαζοχωριάτες. Οι άλλοι, οι μεγάλοι "μάγκες", δεν έχουν ούτε καλύβες ούτε πεζούλες. Δεν τις χρειάζονται. Κι αν τύχει και καμμιά στραβή, ας είναι καλά το σαλέ στην Ελβετία ή το "διαμερισματάκι" στον ουρανοξύστη του Μανχάταν. Κι από κοντά και οι μικρότεροι "μάγκες", να πιθηκίζουν τούς μεγάλους. Νιτερέσα και με τα γκριζολυκοεπιμελητήρια ακόμα, το χρήμα δεν έχει χρώμα.

    Και βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή, ούτε ο Πεταλωτής και ο Ξυνίδης από το φόρουμ. Τέτοιες συναντήσεις "κορυφής" χρειάζονται πάντα και το απαραίτητο πολιτικό προσωπικό. Για τούς καφέδες. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα ήταν και γαϊδουριά τους αν δεν πήγαιναν. Οι άλλοι τούς έδωσαν ολόκληρη περιφέρεια στις δημοτικές εκλογές, να μην κάνουν κι αυτοί τώρα ένα τόσο δα θεληματάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάστε το βιβλίο "Στρατηγικό βάθος" του Νταβούτογλου για να δείτε πως όλα αυτά εντάσσονται σε μια στρατηγική αφαίμαξής μας, επικυριαρχίας και διείσδυσης με δημιουργία ερεισμάτων που οδηγούν σε κατάκτηση ακόμη και εδαφών (καλά θαλάσσιας κυριαρχίας το δίνουμε δωρεάν στο πιάτο).
    Λαπαθιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος παίρνει τοις μετρητοίς όσα λέει ο Νταβούτογλου στο βιβλίο του, καλά ...να πάθει !!!
    Πάντως στην Τουρκία, οι συνάδελφοί του στα πανεπιστήμια, τον έχουν πάρει στο ψιλό και γελάνε με τις μπούρδες του!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.