15/1/11

Αμφίβολη προσέγγιση

Hurriyet DailyNews.com
... Υπάρχει ένας τεράστιος ισλαμικός κόσμος εκεί έξω. Πρόκειται για πλούσια και εκτεταμένη γεωγραφική περιοχή. Γιατί να μην επωφεληθεί από αυτή την περιοχή η Τουρκία ή γιατί να μην εντείνει τη συνεργασία της;

Να τεθεί στην προσέγγιση αυτή η ετικέτα «φιλοϊσλαμική» θα ήταν μεγάλο λάθος και επιπολαιότητα... Η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να γίνει αντιληπτή ως οικονομική και πολιτική στρατηγική μάλλον, παρά χάριν θρησκευτικών αιτιών.

Σωστή η προσέγγιση του Ερντογάν, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν οι Αραβες καταλαβαίνουν σωστά τα λόγια του... Και, το σπουδαιότερο, θα είναι σε θέση να συνεργαστούν στην κατεύθυνση που τους δείχνει ο Ερντογάν; Εδώ και τόσα χρόνια οι Αραβες δεν μπόρεσαν να έρθουν σε ομοφωνία στο Παλαιστινιακό ή να προχωρήσουν και να ενστερνιστούν τη δημοκρατία. Θα είναι σε θέση να καταλάβουν τον Ερντογάν;

Εάν οι Αραβες αρχίσουν να σκέφτονται ευρύτερα, με την έννοια του να εργαστούν σε προγράμματα που το ένα θα συμπληρώνει το άλλο αντί να παραμένουν προσκολλημένοι στη λογική της θρησκείας, η δύναμή τους θα αυξηθεί. Μέχρι τώρα δεν κατάφεραν να επηρεάσουν σημαντικά το παγκόσμιο σκηνικό παρά τους μυστικούς θησαυρούς τους, επειδή δεν μπορούν να σταματήσουν τις μεταξύ τους διαμάχες.

Αληθινά μιλώντας, ο Ερντογάν προτείνει μία νέα τάξη. Να δούμε αν μπορούν να την εκμεταλλευτούν. Αμφιβάλλω...
EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

1 σχόλιο:

  1. Κύριοι ...Τούρκοι, οι χώρες και κυρίως οι λαοί που έχουν ιστορική μνήμη, σας έχουν γραμμένους κανονικά !!!
    Ακόμα και λαοί που θεωρούνται κοντινοί σας (Τουρκμένοι, Αζέροι κλπ), όταν τους ρωτάς εάν αισθάνονται έστω και λίγο συγγενείς σας, γίνονται ...τούρκοι!!!
    Αλλά ούτε οι Άραβες ξεχνούν την οθωμανική σκλαβιά !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.