15/1/11

Στρατηγική σας είναι ό,τι συμφέρει την αστική τάξη

Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά την πρωτολογία του Γ. Παπανδρέου

«Κύριε Πρόεδρε, ο τρόπος που απαντήσατε, ιδιαίτερα στα πρώτα τέσσερα - πέντε λεπτά, και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήσατε, επιβεβαιώνουν ότι σας έχουμε πιάσει στα πράσα και ότι αυτά που λέμε δεν είναι θεωρίες.


Γιατί δεν βγήκατε να διαψεύσετε τον κ. Νταβούτογλου, να πείτε με δελτίο Τύπου "όχι δεν έχουμε συζητήσει αυτά"; Δεν έχετε βγει να τους διαψεύσετε. Εμείς δεν έχουμε χρηματίσει ΚΥΠατζήδες για να βλέπουμε συνωμοσίες. Εμείς βλέπουμε τη διαφάνεια κι αυτό που είναι καθαρό, ποιος αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Μόνο η Τουρκία; Δεν είναι κατοχυρωμένη η στάση της Τουρκίας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ; Εχετε ασκήσει ποτέ κριτική στο ΝΑΤΟ για το συγκεκριμένο ζήτημα; Εχει βάλει ποτέ το ΝΑΤΟ στη θέση της την Τουρκία; Είναι συμμαχία μέσα στην οποία συμμετέχετε. Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, πριν πω τι λέμε εμείς.

Δεν τοποθετηθήκατε στην ΑΟΖ. Η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ δε συμπίπτουν ακριβώς. Η χάραξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης περιέχει πολύ περισσότερα ουσιαστικά στοιχεία από ό,τι ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό δεν το χρησιμοποιείτε και το σνομπάρετε, όπως έχω ακούσει ορισμένους υπουργούς ή υφυπουργούς στην τηλεόραση να συζητάνε ότι δεν έχει σημασία η ΑΟΖ. Πώς δεν έχει;

Δεύτερον, λέτε ότι βεβαίως, αν δεν τα βρούμε, θα κάνουμε ένα συμβιβασμό. Εμείς ρωτάμε, ποιος θα είναι ο συμβιβασμός και τι θα υπηρετεί; Γενικά τις σχέσεις καλής γειτονίας ή τις πολυεθνικές του πετρελαίου ή το δικό σας "μοντέλο - όπως λέτε - παραγωγικής ανάπτυξης", το εξαγωγικό, το εξωστρεφές, όπου τα πάντα κρίνονται από τις συμφωνίες ανάμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους; Και γιατί να σας έχουμε εμπιστοσύνη;

Το 1997 κλείσατε ή δεν κλείσατε συμφωνία - η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν τότε, αν δεν κάνω λάθος - μέσω της ΔΕΠ, με τρεις πολυεθνικές πετρελαίου που αφορούσε την έρευνα, την εξόρυξη, την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων και που αφορούσε τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και τα Γιάννενα; Και στη συνέχεια προχωρήσατε βέβαια και στο Βόρειο Αιγαίο, Πρίνο κ.λπ.

Ποια ήταν η συμφωνία που κάνατε; Διαφανέστατη είναι. Δεν μιλάμε εμείς για συνωμοσίες. Το κέρδος της Ελλάδας από αυτό θα ήταν 12%. Τι μίσθωση θα σας έδιναν; Ανάλογα με το τι θα έβρισκαν, από 2% έως 15%, για 25 χρόνια. Και θα καθόριζαν οι πολυεθνικές του πετρελαίου τις τιμές πώλησης του πετρελαίου στην Ελλάδα, με βάσης τις διεθνείς τιμές. Δηλαδή, ιδιοκτησία που έχει η Ελλάδα στη δική της ζώνη - εκεί δεν υπάρχει θέμα καθορισμού υφαλοκρηπίδας - θα οδηγούσε σε κανένα κέρδος.

Εμείς σας λέμε, έχετε 25ετείς συμφωνίες για το Βόρειο Αιγαίο. Ποια είναι τα αποτελέσματα; Τι έχει κερδίσει η Ελλάδα από αυτά; Τι αντλήθηκε, πώς αντλήθηκε; Γιατί μιλάμε για ηλεκτρονική διακυβέρνηση, για διαφάνεια.

Οξύτατοι ανταγωνισμοί στην περιοχή

Εμείς παίρνουμε υπόψη και το εξής: Το Αιγαίο και γενικά η λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου έχει αυτόν τον πλούτο, τους υδρογονάνθρακες, για να μην πω τώρα ότι υπάρχει και ορυκτός πλούτος στην Βόρεια Ελλάδα, χρυσός, ουράνιο κ.λπ. και πού πάει. Είναι περιοχή όπου υπάρχουν οξύτατοι ανταγωνισμοί. Εγιναν και γίνονται πόλεμοι για το πετρέλαιο.

Επομένως, εμείς βεβαίως έχουμε πρόταση, αλλά η πρόταση δεν μπορεί να αφορά μόνο τη συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας, αλλά γενικότερα τον εσωτερικό και εξωτερικό προσανατολισμό της Ελλάδας - να το πω έτσι - και τις διεθνείς της σχέσεις. Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, είναι ότι πρέπει να καταγγελθεί το ίδιο το ΝΑΤΟ, αν θέλετε, με το ύψος και τη δύναμη που εσείς καθορίζετε να το κάνετε και να είναι καθαρό στον ελληνικό λαό ότι το ΝΑΤΟ ανέχεται τις παραβιάσεις της Τουρκίας.

Δεύτερον, υπάρχει αντιπυραυλική ασπίδα, η οποία αυτή τη στιγμή εγκαθίσταται στην Τουρκία και αναλαμβάνει και τη διεύθυνση. Μπορείτε να τα βρείτε. Τα έχουμε ξαναπεί εδώ στη Βουλή. Υπάρχει, λοιπόν, ένα πλέγμα αποφάσεων που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ποια είναι η "κόκκινη γραμμή" της Ελλάδας. Να πάρουμε υπόψη και το διεθνή συσχετισμό. Τι θα πει να διατυπώσουμε την πρότασή μας; Εδώ υπάρχει ένα πακέτο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Γιατί να σας έχουμε εμπιστοσύνη;

Γιατί στηρίξατε τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας; Επειδή ο Μιλόσεβιτς καταπίεζε τους Αλβανούς ή γιατί υπήρχε η συμφωνία INOGATE και ήθελαν να διασπάσουν τη Γιουγκοσλαβία για να περάσει ο αγωγός πετρελαίου; Εκείνη την περίοδο έτσι τα ήθελαν οι Αμερικανοί για να φέρνουν το πετρέλαιο από την Κασπία στην Ευρώπη κ.λπ.

Θέλετε, λοιπόν, εμείς να σας κάνουμε μια πρόταση απομονωμένη, χωρίς να πειράξουμε τη γενικότερη πολιτική σας. Εμείς, βεβαίως, δε θέλουμε πόλεμο με την Τουρκία, αλλά μας ενδιαφέρει και τι είδους ειρήνη θα υπάρχει. Εδώ μέσα μπαίνει το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, ο ορυκτός πλούτος. Δεν είναι, αν θέλετε, τα παραδοσιακά με την Τουρκία. Μπαίνουν πάρα πολλά ζητήματα και αυτό επιβάλλει μια διαφορετική πολιτική, ενιαία, γιατί εσωτερική και εξωτερική δεν έχει διαφορά. Γιατί να σας έχουμε, δηλαδή, εμπιστοσύνη;

Ο πόλεμος του Ιράκ ήταν άσχετος με το πετρέλαιο; Ο πόλεμος του Αφγανιστάν ήταν άσχετος και θέλετε εσείς να σας πούμε απλώς τι θα κάνετε με την Τουρκία; Σκοπίμως απομονώνετε το ζήτημα Ελλάδα και Τουρκία; Βεβαίως, έχει την ιδιαιτερότητά του και την ιστορική και οποιαδήποτε.
Τα μάτια μας πηγαίνουν πολύ πιο μακριά

Να το πούμε καθαρά. Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη, όχι γιατί έχουμε ανακαλύψει ένα συνωμοτικό σχέδιο. Γιατί αυτή είναι η στρατηγική σας, γιατί αυτό συμφέρει σήμερα την αστική τάξη της Ελλάδας, να ανταγωνίζεται την αστική τάξη της Τουρκίας. Και όταν υπάρξει συμφωνία θα είναι προσωρινή, θα είναι μια ανακωχή. Αύριο, αλλάζουν οι εταίροι, αλλάζουν οι συμμαχίες. Αυτό θέλουμε να βάλουμε στον ελληνικό λαό.

Σήμερα, δε μας είπατε για "κόκκινη γραμμή". Τι θα πει "μέχρι το Καστελόριζο"; Το "μέχρι το Καστελόριζο" μπορεί να σημαίνει έξω και το Καστελόριζο. Δεν μας λέει τίποτα. Να μας πείτε καθαρά πού ανήκει η υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου. Θα είναι ουδέτερη; Θα βγει απέξω; Είναι κρίκος αυτό. Μιλάτε συνέχεια για το Βόρειο Αιγαίο. Μα, υπάρχει Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Και μιλάμε από τη σκοπιά των συμφερόντων του ελληνικού λαού, των συμφερόντων του τουρκικού λαού, των συμφερόντων της ειρήνης της περιοχής.

Ε, λοιπόν, δεν σας εμπιστευόμαστε. Τι να κάνουμε; Μακάρι να μας διαψεύσετε. Κι αν θέλετε - για να ολοκληρώσω - όλη αυτή η συζήτηση που τη φέρνουμε εδώ, τη φέρνουμε ακριβώς γιατί θέλουμε και με τον τρόπο μας - αυτά είναι τα μέσα που έχουμε - να ασκήσουμε πίεση. Μακάρι να μην το κάνετε. Δεν έχουμε τα μάτια στραμμένα στις κάλπες, τι θα γίνει μετά από δέκα και δεκαπέντε χρόνια και όχι συγκυριακά για να πάρουμε ένα χειροκρότημα ή να κατηγορηθούμε για συνωμότες. Δε σας εμπιστευόμαστε, λοιπόν. Πειράζει; Καλό είναι αυτό στο κάτω - κάτω, παράγοντας πίεσης είναι».http://www2.rizospastis.gr

17 σχόλια:

  1. Ανησύχησε το παράρτημα της Μόσχας, μην τυχόν γίνει καμιά συμφωνία στο Αιγαίο και μείνουν τελείως απ'έξω οι Ρώσοι.

    Η στάση των κομμουνιστών σε πιθανή ελληνοτουρκική σύρραξη:

    Ούτε, βεβαίως, όταν οι ανταγωνισμοί οδηγήσουν πιθανόν - δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει στο μέλλον - σε μια αντιπαράθεση πιο οξυμένη μεταξύ τους ακόμη και στρατιωτική δεν αξίζει τον κόπο και δεν πρέπει να χύσουμε το αίμα μας για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Κι αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι το εργατικό, το λαϊκό κίνημα της κάθε χώρας να παλεύει με την ίδια αποφασιστικότητα και μαχητικότητα εναντίον της αστικής τάξης της χώρας του, ούτως ώστε στις κατάλληλες συνθήκες να δημιουργηθούν οι πραγματικές προϋποθέσεις ειρηνικής και διεθνιστικής συμβίωσης των δύο λαών που συνδέεται με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, με την ανατροπή αν θέλετε του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.
    http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/to_mhnyma_ths_gg_ths_ke_toy_kke_alekas_paparhga_gia_thn_epeteio_ton_90_xronon_toy_kommoynistikoy_kommatos_toyrkias?morf=1&tab=1

    Δεν θα χύσουν το αίμα τους για "τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών" αλλά θα πολεμήσουν την αστική τάξη της χώρας τους, όπως έκαναν και στη Μικρασία.
    Σα δε ντρέπονται και σαν δεν ντρέπονται και αυτοί που τους σιγοντάρουν ως δήθεν "εθνικά ανησυχούντες" (οι κομμουνιστές!) για λόγους μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστή η στάση της κυρ. Παπαρήγα και η επισήμανση ότι είναι τουλάχιστον ύποπτη η κολυσηεργία που δείχνει ο κυρ. Παπανδρέου στον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ και ότι δεν μπορεί κανείς να εμπιστεύεται τον κυρ. Παπανδρέου και το κόμμα του σε εθνικά θέματα.Παρα ταύτα το κουμουνιστικό κόμμα οφείλει να κάνει την ιστορική αυτοκριτική του και να καταδικάσει και να αποζημιώσει για τις σφαγές που διεπραξαν κατά του άμαχου πληθυσμού οι κουμουνιστές κατά την περιοδο του εμφηλίου π.χ στο χωριό Φενεώς Κορινθίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν η Σοβιετική ένωση έκανε πολέμους και εισβολή στην Πράγα- Τσεχία, Ουγγαρία , Αφγανιστάν οι πόλεμοι αυτοί ήταν της κακιάς αστικής τάξης? Σε περίπτωση που οι Τούρκοι κάνουν εισβολή σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι 'Ελληνες κουμουνιστές δεν πρόκειται να πολεμίσουν κατά των Τούρκων ,δίοτι οι πόλεμοι είναι δημιούργημα της κακιάς αστικής τάξης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ 10:58,

    Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ.

    ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ.

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ Η ΧΩΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε.

    ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΑΚΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ "ΑΒΕΡΩΦ";

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΟΥ, ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ.
    ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.
    ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.

    Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΤΟ Κ.Κ.Ε ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.

    ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΠΙΣΩ. ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΕΛΑ ΚΟΝΤΑ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υποτίθεται ο κ. Σαμαράς είχε θέσει τα εθνικά θέματα σε υψηλή θέση στην αντιπολιτευτική ατζέντα και είχε μιλήσει στη ΔΕΘ, προς ικανοποίηση όλων μας, όχι μόνο για κόκκινες γραμμές, αλλά και για γαλάζιες γραμμές, κάτι που μας είχε κάνει να ριγήσουμε προς στιγμή και να πιστέψουμε ότι κάτι θα άλλαζε. Άξια η ψήφος του, είχαμε πει και χαλάλι το ξεμπρόστιασμά μας για να διώξουμε μία από τις νεοπλασίες της σύγχρονης έλληνικής ιστορίας.

    Που έχει χαθεί τώρα? Έχει περισσότερη σημασία για αυτόν η σκιώδης κυβέρνηση (σε ποιό πόστο θα βάλει τον ζεν πρεμιέ Μίλτο) από τα μείζονα εθνικά θέματα? Η κα Παπαρήγα, δυστυχώς ή και ΕΥΤΥΧΩΣ έχει καταστεί ο κύριος φορέας αντιπολίτευσης στα εθνικά θέματα (ποιός θα το περίμενε άραγε?), ενώ φαίνεται ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση διακατέχονται ακόμα από το - διεθνώς αποτυχημένο - σύνδρομο του political correct (της καθομιλουμένης "μη σκίσουμε κανένα καλσόν κορίτσια"). Για το Δίστομο είπαν τίποτε ? Απαθείς θεατές της ραγδαία εξελισσόμενης επικαιρότητας με ένα σακουλάκι πασατέμπο ανά χείρας.

    Κι όπως λέει και η λαϊκή σοφία "Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο πολεμος ειναι παντα καταδικαστεος. Εκτος κι αν τον αρχιζουν συντροφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο που αντιστέκεται για αυτά τα θέματα δεν σας ανυσηχεί καθόλου;Άσχετα με όλα τα άλλα που λέτε και δεν τα αμφισβητώ καθόλου,τα υπόλοιπα κόματα δηλαδή θα αρκεστούν απλά στα περί μυστικής διπλωματίας;

    Έχουμε μια κυβέρνηση,η οποία κατά τη γνώμη μου έχει έχει κάνει αρκετά τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έως και προδοσία και ο πολιτικός κόσμος της χώρας αρκείται σε μετριότητες,πρέπει να καταλάβουν επιτέλους πως αν δεν αποδώσουν οι ίδιοι δικαιωσύνη θα το κάνει ο ίδιος ο Λαός με τα μέσα και τον τρόπο που ο ίδιος γνωρίζει,μακάρι να αποφύγουμε μια τέτοια κατάσταση αλλά δεν αφήνουν περιθόρια.

    Ενάμιση χρόνο τώρα δν έχουν πάει φυλακή ούτε καν αυτοί οι οποίοι ομολόγησαν χρηματισμό,ο μόνος πολιτικός που του φόρεσαν χειροπέδες και μπήκε πίσω απο τα κάγκελα είναι ο Γκλέτσος,έλεος.

    Σε λίγο καιρό η Τυνησία θα μοιάζει επίγειος παράδεισος μπροστά στην Ελλάδα έτσι όπως το πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Δεν τοποθετηθήκατε στην ΑΟΖ. Η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ δε συμπίπτουν ακριβώς. Η χάραξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης περιέχει πολύ περισσότερα ουσιαστικά στοιχεία από ό,τι ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό δεν το χρησιμοποιείτε και το σνομπάρετε, όπως έχω ακούσει ορισμένους υπουργούς ή υφυπουργούς στην τηλεόραση να συζητάνε ότι δεν έχει σημασία η ΑΟΖ. Πώς δεν έχει;"

    Αυτό είναι όλο το ζουμί, η ΑΟΖ. Περιλαμβάνει και το καυτό ζήτημα του Καστελλόριζου. Κι ακόμα, πριν κηρύξεις ΑΟΖ απαιτείται να έχεις κηρύξει αιγιαλίτιδα ζώνη. Κι αν θες να μπεις στο ενεργειακό παιχνίδι τής γειτονιάς (τόσο με το Λεβιάθαν όσο και με τα δικά σου πιθανά κοιτάσματα), πρέπει να κάνεις οριοθέτηση τής δικιάς σου ΑΟΖ με αυτή τής Κύπρου. "Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα" (και γι αυτό πάμε σαν τον κάβουρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @@ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΟΥ, ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ.
    ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.@@

    Μήπως έχετε οι κουμουνιστές κάτι να μας πείτε για το κατάντημα των χωρών του πρώην σοβιετικού μπλόκ? Εσείς θα ξεσηκωθίτε για να αλλάξετε τον κόσμο? μα τόσοι λαοί δεν ξεσηκώθικαν στην ανατολική Ευρώπη για να απαλαγούν από σας και τον σοβιετικό παράδεισο διαφθοράς και απολυταρχισμού που είχατε εγκαταστήσει στην ανατολική Ευρώπη? Γιατί τόσοι λαοί ξεσηκώθικαν εναντίον του παραδείσου σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Υπάρχουν κάτι τύποι οπως ο 15/1/11 10.58 που ή ανόητοι ειναι ή προβοκάτορες. Είναι και ανιστόρητοι,πχ (το έχω ξαναπεί)και το ΚΚΕ αλλά και η Δεξια (φιλοβασιλική τότε)ήταν εναντίον της εκστρατείας στη Μ.Ασία βλ το ΟΙΚΑΔΕ του Γ. Βλάχου.
    Εχω επικρίνει το ΚΚΕ δημοσίως αλλά το 40 και μετά στην Αντίσταση τα μέλη του πολέμησαν γενναία-ας μην ξύνουμε τις πληγές του εμφυλίου,όλοι θα (ξανα)χάσουμε.
    Το θέμα όμως είναι τι συμβαίνει τώρα. Τώρα λοιπόν το ΚΚΕ μιλάει και ξαναμιλάει για τα εθνικά και τα άλλα κόμματα, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, σωπαίνουν. Αυτο ειναι το ζήτημα.
    ΥΓΤι δουλειά έχει η κριτική στο καθεστώς στις χώρες της ανατολικής Ευρωπης επί "υπαρκτού" με όσα λέει το ΚΚΕ για τα ελληνοτουρκικά; Ψαχνουν καποιοι τι μπορεί να μας διαιρέσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΛΑΚΑ ΠΟΥΧΕΤΕ ΚΑΡΑΚΟΛΙΑ ..!!ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΤΕ ΝΑ ΣΤΙΡΗΞΕΤΕ ΤΟ GIORGOS ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΖΩΡΙΣΕ Η ΑΛΕΚΑ ΚΑΙ ΑΔΙΝΑΤΗΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ>>>!!! ΕΤΣΙ ! ΕΤΣΙ! ΒΕΝΤΟΥΖΑ ! ΒΕΝΤΟΥΖΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μην ακούτε την Παπαρηγα και τις ανοησιες του κομμουνιστικού κόμματος , μια ζωή τις ίδιες βλακείες , το μεγάλο κεφάλαιο , και το μεγάλο κεφάλαιο , η αστική τάξη και ο ιμπεριαλισμός . Δεν υπήρχε ιμπεριαλισμός στην σοβιετική ένωση , [ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΟΛΟΤΟΦ ] διαμελισμός της πολονίας στη μέση με την ναζιστική Γερμανία , ζώνες επιρροής , του Σταλιν-Τσόρτσιλ που προκάλεσε εμφύλιο στην ΕΛΛΑΔΑ . Επιβολή με τα όπλα κουμουνιστικής δικτατορίας , εκεί που πάτησε το πόδι του ο κόκκινος στρατός .
    60.000.000 νεκρούς προκάλεσε ο ναζησμος σε παγκόσμιο πόλεμο 60.000.000 και ο ΣΤΑΛΙΝ σε καιρό ειρήνης .
    Ίμπεριαλισμό έλεγε το κουμουνιστηκο κόμμα την παρέμβαση της ΕΛΛΑΔΟΣ στα ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ του 1955 στην κωσταντινουπολη ιμπεριαλισμό την απελευθέρωσή της βορείου ηπείρου 1940 . [το 1939 σύναψαν το ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΟΛΟΤΟΦ ΡΩΣΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ , και το 1955 η κυβέρνηση Μεντερες στην Τουρκιά αποκατέστησε τις σχέσεις τις με την σοβιετική ένωση , και έκανε αγορά από αυτήν γεωργικού εξοπλισμού . εξου και το κομουνιστικό κόμμα κατηγόρησε για ιμπεριαλισμό την ΕΛΛΑΔΑ το 1940 1955 ] Το ξεχασμένο παράρτημα πάντα έκανε ζημιά στην χωρά μας . το χηροτερο για μένα είναι η κουμουνιστικη ιδεολογία , πλέον έχει γίνει αυτονόητη και οτιδήποτε άλλο , είναι εθνικιστικό ιμπεριαλιστικό , κάποτε θα σου περνάν το κεφάλι εάν μαθευόταν , ότι μιλάς με τον οποιονδήποτε εχθρό του κράτους τώρα θεωρείται αυτονόητο να μιλάς μαζί του και να διαπραγματεύεσαι .
    [ εδώ όμως πρέπει να πω ότι έχει δίκιο η Παπαρηγα μυστικές ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ γίνονται και ο Γιωργάκη κάνει το ΚΙΝΕΖΟ . ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΤΑΤΟΥΣ κβο ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΙΣΗΧΟΣ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΛΙΣΕΙΣ ΜΑΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΓΕΙΤΟΝΑ έχουμε και καλόβουλους , τι ΕΝΝΟΕΙ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ , θαλάσσια οικόπεδα , γη ? ποια μονάδα μετρήσεις χρησιμοποιεί ο γαπ το στρεμματικό οικόπεδο τα μετράει με μέτρα χιλιόμετρα δεκάδες χιλιόμετρα .]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λοιπόν, προς ενημέρση των μη ειδότων, η θέση του ΚΚΕ για τη σοβιετική Ένωση,το Στάλιν, το σοβιετικό λαό, το ΚΚΣΕ και τους λοιπούς είναι η εξής:
    http://www.youtube.com/watch?v=z3eCtTB56ns
    Ακούστε χωρίς κομματικές ωτοασπίδες κι αν θεωρείτε ότι η κριτική της Παπαρήγα στο ΚΚΣΕ είναι επιφανειακή, στεφτείτε τι σημαίνει για ένα μέτριας επιρροής κομμουνιστικό κόμμα να κριτικάρει το πάλαι παντοδύναμο ΚΚΣΕ (το μοναδικό που εφάρμοσε το σοσιαλισμό σε τόσο ευρεία κλίμακα με τις όποιες αδυναμίες) αλλά και την περίοδο 1942-1991, εν έτει 2008: μάλλον παίζουν με τη "φωτιά". Η Παπαρήγα έχει δίκιο όταν λέει ότι η απόπειρα εξίσωσης Χίτλερ-Στάλιν (εμμέσως πλην σαφώς Ναζί-Σοβιετικού λαού) είναι ατυχής, γιατί αν δεν υπήρχε ο Σοβιετικός λαός, η μεσοπολεμική οικονομική του ανάπτυξη και ο αγώνας του, ίσως σήμερα να χαιρετούσαμε ναζιστικά τη Μέρκελ!

    Για τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη στάση του ΚΚΕ, σκεφτείτε κατ'αρχάς το αποτέλεσμα της Εκστρατείας (το οποίο δεν οφειλόταν στο τότε αδύναμο ΚΚΕ) και τις γειτονιές των προσφύγων: Νίκαια, Καισαριανή, Ν.Ιωνία κτλ. όπου μέχρι σήμερα υπάρχει ισχύρη επιρροή του ΚΚΕ. Αν όντως το ΚΚΕ είχε προδοτική στάση, οι πρόσφυγες θα το υποστήριζαν; Δε νομίζω...

    Για τον εμφύλιο, υπάρχουν εκατέρωθεν ευθύνες, αλλά η στάση των κεντροδεξιών κυβερνήσεων που παρέδωσαν την εξουσία και το στρατό στους Βρετανο-Αμερικάνους (οι ναπάλμ "δοκιμάστηκαν" πρώτη φορά σε έλληνες κομμουνιστές στο Γράμμο!) και που συνεργάστηκαν αμέσως μετά την απελευθέρωση με τους δοσίλογους και τα τάγματα ασφαλείας ήταν αυτή που έριξε λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσής τους με τους κομμουνιστές.

    Για την κατάντια των τέως Λαικών Δημοκρατιών της Ανατολικής Ευρώπης μετά το 1990, δεν φταίει ο κομμουνισμός αλλά μάλλον ο καπιταλισμός ο οποίος μετά το 1990 εφαρμόζεται απαρέγκλιτα σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και στη Ρουμανία της ΕΕ το 50% των Ρουμάνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση, νοσταλγεί εποχές Τσαουσέσκου, γιατί τότε τουλάχιστον είχαν να φάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν αφήνετε τις πληγές του εμφυλίου;Έχουμε άλλα ζόρια τώρα,μεγάλη χάρη θα τους κάνουμε να τρωγόμαστε για αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μια ζωή παλικαράδες από τους καναπέδες είστε ώρε πατριώτες του γλυκού νερού! Που ναι οι πολιτικοί αρχηγοί σας να φωνάξουν για τα ελληνοτουρκικά που μόνο λεονταρισμούς εκ του ασφαλούς ξέρετε να κάνετε! Το ΚΚΕ όπως πολέμησε τους Γερμανούς, έτσι θα πολεμήσει και τους Τούρκους αν συμβεί τίποτε. Οι δεξιούληδες που παριστάνουν τους κομμάντο και τους ράμπο να δούμε με ποιο αεροπλάνο θα φύγουνε για τα Λονδίνα και τα Παρίσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΠΗΞΑΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΛΑΣΠΗ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Κ.Ε.

    ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ!

    ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΙ.!

    ΑΥΤΟ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ, ΒΛΕΠΩ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΧΟΣ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΟΥΝ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ.

    ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΓΧΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας αφήσουμε τους εκφοβισμούς περί Στάλιν έξω από τη συζήτηση και ας πάρουμε την τωρινή κατάσταση. Η Παπαρήγα, έχει σημειώσει κάποιες λογικές παρεμβάσεις μέσα στη Βουλή τον τελευταίο χρόνο. Ομως στην παρούσα αναφορά "η στρατηγική σας εξυπηρετεί την αστική τάξη" δεν αληθεύει. Αντίθετα,η πολιτική αυτή που εφαρμόζεται, είναι προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και μόνο. Η αστική τάξη (μικρομεσαίοι), τιμωρείται χωρίς έλεος κατά γενική ομολογία. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.