22/1/11

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πόλη Elih(Μπάντμαν) ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην κουρδική πόλη   Elih (τουρκικά Batman )την παραμονή της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

 Η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού  Ερντογάν στην Κουρδική Πόλη Elih (Τουρκικά Batman) συμπίπτει χρονικά τόσο με την συνεχιζόμενη δίκη των 152 Κούρδων πολιτικών και ακτιβιστών στο Ντιγιαμπακίρ (οι οποίοι  κατηγορούνται για παράνομες πολιτικές δράσεις και για σχέσεις με το PKK) όσο και με τις πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων Μαχητών του PKK (παρά την μονομερή εκεχειρία που έχει κηρύξει το PKK απο τον Αύγουστο του 2010)

Το κλίμα είναι τεταμένο και εχτές την νύχτα εκατοντάδες νέοι διαδήλωσαν ενάντια στην επίσκεψη του Ερντογάν στους δρόμους της πόλης Batman  φωνάζοντας συνθήματα τόσο κατά της Τουρκικής κυβέρνησης όσο και κατά του Κόμματος ΑΚΡ του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν . Τουλάχιστον 15 άτομα συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία κατά τις διαδηλώσεις.

Η Αστυνομία έχει εντείνει τους ελέγχους και στις κύριες διασταυρώσεις της διαδρομής του Τουρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  έχουν αναπτυχθεί τεθωρακισμένα οχήματα, ο δέ χώρος που θα μιλήσει ο  Ερντογάν βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό αστυνομικών δυνάμεων. Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν τοποθετηθεί στα υψηλά κτιρία και ελικόπτερα της αστυνομίας κάνουν συνεχείς πτήσεις πάνω απο την πόλη .

*H πόλη  Elih (τουρκ. Batman κουρδικ. Elih) είναι πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Πρόκειται για μια επαρχία που διαθέτει το παλαιότερο διυληστήριο της Τουρκίας (άνοιξε το 1955) υπάρχει αγωγός μεταφοράς πετρελαίου στην Αλεξανδρέττα μήκους 494 km.  

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.