22/1/11

Φόβου τους… Ισραηλινούς και δώρα φέροντας – Γιατί έρχεται… όλο το λόμπι, μαζί και η Χίλαρι;

 (ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΣΕΛ 15/22.01.2011)
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Η μεταστάθμευση ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων σε ισραηλινές βάσεις και λιμάνια είναι, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, μία μόνο α­πό πληθώρα «δελεαστικών» (ή σχεδιασμένων να φανούν) προτάσεων/ιδεών που έριξαν στο τραπέζι των συζητήσεων με τους επισήμους Ελλάδας και Κύπρου οι Ισραηλινοί ιθύνοντες. Ακολουθεί συντόμως το αμερικάνοεβραϊκόλόμπι, η ηγεσία του οποίου αναμένεται στην Αθή­να τον ερχόμενο μήνα, μαζί και η στενά συνδεόμενη υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Έλληνες αξιωματούχοι, εξοι­κειωμένοι με τις ελληνοϊσραηλινές διαπραγματεύσεις, μιλάνε για μαζική «επίθεση φιλίας» του Ισραήλ, «στοχευμένη», εκτιμούν, στην εκμετάλλευση της βαθιάς οικονομικής/γεωπολιτικής ανασφάλειας που διατρέχει σήμερα Ελλάδα/Κύ­προ. Αναγνωρίζουν ότι σάστισαν με την πυκνότητα των ισραηλινών «ιδεών», που, χωρίς να είναι πάντα επαρκώς συγκεκριμένες, δημιούργησαν την α­τμόσφαιρα που νιώθουν όλοι οι επισκέπτες οποιουδήποτε παζαριού της Ανατολής.

Οι έμποροι μοιάζουν διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και τις ανάγκες του υποψήφιου πελάτη, προς τον οποίο επιδεικνύουν πολύ με­γάλη εκτίμηση, συμπεριφερόμενοι ως παλιοί ανιδιοτελείς φίλοι. Ευφυή κα­τά τα άλλα άτομα, είναι πολύ δύσκο­λο να φύγουν χωρίς να αγοράσουν κά­τι ή και να δώσουν όσα λεφτά κρατά­νε πάνω τους.

Μεταξύ των Ελλήνων στρατιωτι­κών, αξιωματούχων, διπλωματών που έγιναν κοινωνοί των ισραηλινών ιδε­ών, άλλοι τις αντιμετωπίζουν ενθου­σιωδώς, άλλοι αμήχανα, ορισμένοι κα­χύποπτα. Οι πλέον εχέφρονες ανα­γνωρίζουν ότι η ρήξη Ισραήλ/Τουρ­κίας και η ανάγκη των Ισραηλινών να βρουν οδό εξαγωγής των ενεργειακών πόρων δημιουργούν ιστορικές ευκαιρίες για την ελληνική/κυπριακή πο­λιτική, αλλά και εξίσου μεγάλους κιν­δύνους. Το Ισραήλ, υπογραμμίζουν, δεν είναι μια χώρα σαν τις άλλες. Οι παγίδες ελλοχεύουν σε κάθε στροφή.

Η ισραηλινή «επίθεση φιλίας και συνεργασίας» γίνεται στη γραμμή πά­γιων γεωπολιτικών επιδιώξεων του Τελ Αβίβ έναντι Κύπρου/Ελλάδας, που το Ισραήλ ήθελε ανέκαθεν να αποτελέσουν στρατηγικές του εφεδρείες – μά­λιστα, ο ιδρυτής του σιωνιστικού κι­νήματος Θεόδωρος Χερτζλ είχε κά­ποτε αντιμετωπίσει την ιδέα ίδρυσης του Ισραήλ στην Κύπρο.

Το ισραηλινό άνοιγμα δεν γίνεται μόνο προς Αθήνα/Λευκωσία. Εντάσ­σεται σε στρατηγική δημιουργίας φιλικού προς το Ισραήλ τόξου, που ξε­κινάει από Λευκωσία, μπαίνει σε βάθος στα Βαλκάνια και Μολδαβία, καταλήγοντας στο Καύκασο, κυκλώνοντας τη Τουρκία. Συγκροτούμενο αυξάνει τη δυνατότητα του Ισραήλ είτε να διαπραγματευθεί είτε να αναχαιτήσει τη Τουρκία του Ερντογάν. Ένα τέτοιο τόξο μπορεί να χρησιμεύσει και ως βόρειος διάδρομος επίθεσης κατά του Ιράν μέσω της Μαύρης Θάλασσας και ως ζώνη στρατηγικής επιρροής του Ισραήλ.

Ταυτόχρονα, ο «διάδρομος» Κύπρου ή/και Ελλάδας προσλαμβάνει καθο­ριστική σημασία για τις εξαγωγές των τεράστιων κοιτασμάτων αερίου του Ισραήλ, ακόμα μεγαλύτερης σημασίας μετά την επιδείνωση των ισραηλινοτουρκικών σχέσεων και την επανά­σταση στην Τυνησία, που μπορεί να προοιωνίζεται έκρηξη του λανθάνο­ντος αιγυπτιακού ηφαιστείου.

Πέρυσι, έκθεση του αμερικανοεβραϊκού Στράτφορ προεξοφλούσε ότι η Ελλάδα “τελείωσε” γεωπολιτικά/οικονομικά και έχασε το Αιγαίο. Εκτός, έλεγε, αν η Αθήνα τεθεί υπό τη προστασία τρίτης δύναμης. Αυτή δεν κατονομαζόταν, προφανώς όμως δεν ή­ταν ούτε ευρωπαϊκή ούτε η Ρωσία ή Κίνα. Δεν μπορείτε να αμυνθείτε μό­νοι σας, δεν σας αρέσει ο νεοοθωμανισμός, ελάτε στην αγκαλιά μου, φαι­νόταν να λέει ο συντάκτης.

Περίπου τα ίδια έλεγε ο επικεφα­λής του Στράτφορ σε πρόσφατη συ­νέντευξη του στη Ρουμανία, με την ο­ποία το Ισραήλ αναπτύσσει πολύ προ­χωρημένη στρατιωτική συνεργασία. Η Ρουμανία δεν έχει σημασία για Ε.Ε. και NATO, μην περιμένετε τίποτα α­πό αυτούς. Άφηνε τους αναγνώστες να απαντήσουν μόνοι στο ερώτημα για ποιον έχουν σημασία.

Η Στρατιωτική συνεργασία.
Πέραν της μεταστάθμευσης αερο­σκαφών, του ελλιμενισμού πλοίων και της αεροναυτικής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ισραηλινές προτάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ πολλών άλλων, την προμήθεια συστημάτων αυτοπροστασίας για τα α­εροσκάφη F-16, χωρίς τα οποία είναι σχεδόν άχρηστα (μοιάζει απίστευτο, αλλά η Ελλάδα αγόρασε τα πανάκρι­βα αεροπλάνα, χωρίς να φροντίσει για τη προστασία τους! Έτσι κυβερνάται η χώρα). Πρότειναν επίσης στην Ελλάδα τη προμήθεια πυρομαχικών αρμάτων και αεροπορικών βομβών με­γάλης ακτίνας δράσης για F-16. Πλη­ροφορίες τους φέρουν να ενδιαφέ­ρονται να αγοράσουν τα ΕΑΣ, μία α­πό τις δύο μεγάλες αμυντικές βιομη­χανίες της χώρας.

Οι δυο πολεμικές αεροπορίες πραγ­ματοποίησαν ήδη δύο κοινές ασκή­σεις υψηλού επιπέδου και προγραμ­ματίζουν τρίτη στο Ισραήλ. Οι Ισραη­λινοί ασκήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, στον βομβαρδισμό ακριβείας από με­γάλη απόσταση στο κύριο πεδίο βο­λής της ελληνικής αεροπορίας (Κρα­νέα). Οι ασκήσεις αποκαλύφθηκαν α­πό άρθρο των «New YorkTimes», που τις εμφάνισε ως προσομοίωση βομ­βαρδισμού του Ιράν.

Τους Έλληνες αξιωματικούς ενδιαφέρει πολύ η δυνατότητα συνάσκησης με μία από τις ισχυρότερες α­εροπορίες στον κόσμο. Ηγετικά στελέχη όμως της Π.Α. διερωτώνται: «Αν πάμε να εγκατασταθούμε στα αεροδρόμια τους, πως θα τους αρνηθούμε αύριο να εγκατασταθούν στα δικά μας;».

Για πολλά στελέχη της Αεροπορίας και του Ναυτικού, που νιώθουν απο­γοητευμένα από την κατάσταση της χώρας ή την εξωτερική της πολιτική, η συνεργασία με το Ισραήλ συνιστά «αχτίδα ελπίδας μέσα στην απελπισία», σύμφωνα με την έκφραση εν ενερ­γεία στελέχους, θέλουν να προβά­λουν την ελληνική ισχύ στη Μεσόγειο αν και, καμιά φορά, μοιάζουν έτοιμοι να αντιστρέψουν τη φόρμουλα Κλαούζεβιτς: ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα.

Η μεταστάθμευση αεροσκαφών και η χρήση ισραηλινών λιμένων προ­σφέρουν σπουδαίο τακτικό πλεονέ­κτημα και στην Ελλάδα και στο Ισραήλ, επιτρέποντας στην Αθήνα να καλύ­ψει ευκολότερα την Κύπρο σε περί­πτωση πολέμου. Η πραγματική χρή­ση τέτοιων διευκολύνσεων σε πόλεμο εξαρτάται από τη τότε βούληση των εμπλεκομένων – και αν υπάρχει βούληση γίνεται και χωρίς συμφωνία. Το κυρίως όμως πρόβλημα είναι ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με ένα σωρό κόσμο που κινδυ­νεύει να θεωρήσει σε κάποια στιγμή τον σύμμαχο του εχθρού του …εχθρό του!

Ουδείς γνωρίζει ποιος θα κερδί­σει στο τέλος και αν η χώρα αυτή θα υπάρχει, με τη μορφή που την ξέ­ρουμε, ύστερα από 50 χρόνια. Ταυ­τοχρόνως, διαθέτει μια υπεροχή στη στρατηγική και στις πληροφορίες έ­ναντι της Ελλάδας, που καθιστά την Αθήνα απλώς ανήμπορη να ελέγξει τις κάθε φορά επιδιώξεις των δυνητι­κών «συμμάχων» της και σχεδόν α­δύνατη την ανάπτυξη ισότιμης στρα­τηγικής σχέσης.

Έλληνες αναλυτές αναφέρουν το παράδειγμα της «στρατηγικής σχέ­σης» Γεωργίας – Ισραήλ. Επί εποχής Σαακασβίλι, οι Ισραηλινοί εφοδίασαν με όπλα και με εκατοντάδες συμβού­λους τον γεωργιανό στρατό. Βασικοί υπουργοί είχαν διπλή υπηκοότητα, γεωργιανή και ισραηλινή. Όλοι αυ­τοί ουδόλως απέτρεψαν τον κ. Σαα­κασβίλι από το να κάνει πόλεμο κα­τά της Ρωσίας, που απέβη καταστρο­φικός για τη Γεωργία, αλλά χρησιμο­ποιήθηκε για να αποτρέψει τη Μό­σχα από την πώληση S300 στο Ιράν. Περίπου αυτό που συνέβη με τον Δη­μήτριο Ιωαννίδη, το 1974, αλλά και με τον Σαντάμ, που Ισραήλ – ΗΠΑ έ­σπρωξαν κατά του Ιράν.

Η Αθήνα απέφυγε στο παρελθόν πολύ πιο ασφαλή αμυντικά μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως την εγκατάσταση S300 στην Κύπρο, συνο­δευόμενη από ρωσικές εγγυήσεις α­σφαλείας. Ματαιώνει κάθε φορά δικές της αεροναυτικές ασκήσεις στην πε­ριοχή. Γιατί να πάει τώρα στο άλλο ά­κρο με το Ισραήλ, διερωτώνται δι­πλωμάτες.

Όσοι από τους Έλληνες στρατιω­τικούς διαφωνούν με τις πολύ στενές επαφές με το Ισραήλ υπογραμμίζουν επίσης ότι το μοντέλο της ισραηλινής ισχύος δεν μπορεί να μεταφερθεί στην Ελλάδα. Το ισραηλινό σχέδιο βασίζε­ται στη συντριπτική ισχύ. Η Ελλάδα δεν είναι «σταυροφορικό» κράτος, δεν αποτέλεσε ποτέ τμήμα του ευρωπαϊ­κού αποικιακού στοιχείου, ούτε θέλει να κατακτήσει μια τεράστια περιοχή. Χρειάζεται όπλα για να αμύνεται, αλ­λά η «ήπια ισχύς», το «στρατηγικό βά­θος», η πολιτικο-ιδεολογική «ασπίδα» της είναι το όνομα της, η ηθικοπολιτιστική ακτινοβολία της, κοιτίδα των σημαντικότερων επιτευγμάτων του πολιτισμού.

Η ελληνοϊοραηλινή συνεργασία μπορεί να είναι επωφελής και όχι καταστροφική για την Ελλάδα (και Κύπρο) υπό δύο αυστηρές προϋποθέσεις:
1. Ότι η Ελλάδα δεν θα μπει επ’ ουδενί στο “κάδρο”, στην “εικόνα” του εχθρού των μουσουλμάνων και…
2. Ότι θα τηρήσει απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη συγκέντρωσης των παγκόσμιων αντιθέσεων και πεδίο «πολέμου πο­λιτισμών» που είναι η Μέση Ανατολή.

Η μόνη συγκεκριμένη πρόταση εί­ναι η κατασκευή στην Κύπρο σταθ­μού υγροποίησης αερίου, που θα με­ταφέρεται με ελληνόκτητα πλοία διε­θνώς σε Ευρώπη/Ινδία. Το Ισραήλ δεν επιθυμεί τέτοιο σταθμό επί του εδά­φους του, γιατί μπορεί να αποτελέσει πολεμικό στόχο και γιατί φοβάται μελλοντικό εμπάργκο. Με το κοίτασμα Λεβιάθαν υπάρχουν προβλήματα με τον Λίβανο. Χριστόφιας και Χαρίρι δεν τα βρήκαν τον Νοέμβριο και στη συ­νέχεια, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός πήγε στη Μόσχα, όπου του υποσχέ­θηκαν στρατιωτική και τεχνολογική συνδρομή στην εξόρυξη των αποθε­μάτων. Ο Αχμαντινετζάντ κάλεσε τον Λίβανο να μη φοβάται, γιατί το Ιράν θα σταθεί πίσω του. Ορισμένοι ανα­λυτές θεωρούν ότι τα σημαντικά ενεργειακά αποθέματα στα ανοιχτά της Γάζας συνδέονται με την ισραηλινή επίθεση το 2009. Όλη η περιοχή πα­ραμένει υποψήφια για νέους πολέ­μους και εξεγέρσεις.

Ο ελιγμός του αγωγού.
Ο προτεινόμενος σταθμός κυρίως ε­ξαρτά την Κύπρο από το Ισραήλ και την αμυντική του ομπρέλα. Αγωγός μέχρι τους Καλούς Λιμένες της Κρήτης ή την ηπειρωτική Ελλάδα έχει πολύ περισ­σότερο στρατηγικό νόημα, γιατί συν­δέει την Κύπρο με την Ελλάδα και αμ­φότερες με την Ευρώπη. Είναι και πε­ρισσότερο ασφαλής για την Κύπρο. Στα προβλήματα του συγκαταλέγονται το μεγάλο βάθος νοτίως της Κύ­πρου και ενδεχόμενες αντιρρήσεις της Τουρκίας, αν η Αγκυρα αμφισβητήσει ότι η περιοχή που θα περάσει ο αγω­γός, μεταξύ Καστελλόριζου και Αιγύ­πτου, υπάγεται σε ελληνική δικαιο­δοσία.

Το σχέδιο ενός τέτοιου αγωγού φαίνεται ότι οι έχουν εγείρει Ισραηλι­νοί, με γενικούς όρους, προς το ελλη­νικό υπουργείο Εξωτερικών, το υ­πουργείο Ενέργειας δεν έχει όμως συ­γκεκριμένη πρόταση. Δεν είναι βέβαιο ότι πράγματι τους ενδιαφέρει. Η διευκόλυνση του Ισραήλ να εξάγει τα αποθέματα του είναι πολύ μεγάλης οι­κονομικής και στρατηγικής αξίας, κυ­ρίως όμως για το Ισραήλ. Για την Ελλά­δα και την Κύπρο, περισσότερο ενδιαφέρον έχει η εξόρυξη τυχόν δικών τους κοιτασμάτων.

Αν όμως συγκα­τατεθούν στα Ισραηλινά σχέδια, θα πρέπει να πάρουν πολύ μεγάλα ανταλλάγματα, με δεδομένο το Ισραηλινό κέρδος. Η όλη σχέση με το Ισραήλ θα ήταν πολύ περισσότερο φυσική, αν ήταν πιο ισορροπημένη η πολυδιάστατη Ελληνική και Κυπριακή εξωτερική πολιτική.
http://gdailynews.wordpress.com/-/www.army.gr/

34 σχόλια:

  1. "Οι Ισραη­λινοί ασκήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, στον βομβαρδισμό ακριβείας από με­γάλη απόσταση στο κύριο πεδίο βο­λής της ελληνικής αεροπορίας (Κρα­νέα). Οι ασκήσεις αποκαλύφθηκαν α­πό άρθρο των «New YorkTimes», που τις εμφάνισε ως προσομοίωση βομ­βαρδισμού του Ιράν.
    "

    1)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑ ΟΤΙ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.ΟΧΙ ΙΡΑΝΙΚΟΥ,ΟΧΙ ΠΑΛΕΣΤΗΝΙΑΚΟΥ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ (ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ) ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΗ ΘΕΣΗ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ

    2)"Έλληνες αναλυτές αναφέρουν το παράδειγμα της «στρατηγικής σχέ­σης» Γεωργίας – Ισραήλ. Επί εποχής Σαακασβίλι, οι Ισραηλινοί εφοδίασαν με όπλα και με εκατοντάδες συμβού­λους τον γεωργιανό στρατό. Βασικοί υπουργοί είχαν διπλή υπηκοότητα, γεωργιανή και ισραηλινή. Όλοι αυ­τοί ουδόλως απέτρεψαν τον κ. Σαα­κασβίλι από το να κάνει πόλεμο κα­τά της Ρωσίας, που απέβη καταστρο­φικός για τη Γεωργία, αλλά χρησιμο­ποιήθηκε για να αποτρέψει τη Μό­σχα από την πώληση S300 στο Ιράν. Περίπου αυτό που συνέβη με τον Δη­μήτριο Ιωαννίδη, το 1974, αλλά και με τον Σαντάμ, που Ισραήλ – ΗΠΑ έ­σπρωξαν κατά του Ιράν."

    ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΤΟΥΜΕ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ. Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΧΑΣΕ ΑΜΠΧΑΖΙΑ ΚΑΙ ΟΣΕΤΙΑ ,ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΑΥΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.(ΑΜΠΧΑΖΙΟΙ ΚΑΙ ΟΣΕΤΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΙΚΟΙ, ΔΕΣΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΣΣΟΒΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η Αθήνα απέφυγε στο παρελθόν πολύ πιο ασφαλή αμυντικά μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως την εγκατάσταση S300 στην Κύπρο, συνο­δευόμενη από ρωσικές εγγυήσεις α­σφαλείας. Ματαιώνει κάθε φορά δικές της αεροναυτικές ασκήσεις στην πε­ριοχή. Γιατί να πάει τώρα στο άλλο ά­κρο με το Ισραήλ, διερωτώνται δι­πλωμάτες."

    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ;Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΓΑΠ ΚΟΒΕΙ ΚΑΙ ΡΑΒΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ.(ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Όσοι από τους Έλληνες στρατιω­τικούς διαφωνούν με τις πολύ στενές επαφές με το Ισραήλ υπογραμμίζουν επίσης ότι το μοντέλο της ισραηλινής ισχύος δεν μπορεί να μεταφερθεί στην Ελλάδα. Το ισραηλινό σχέδιο βασίζε­ται στη συντριπτική ισχύ. Η Ελλάδα δεν είναι «σταυροφορικό» κράτος, δεν αποτέλεσε ποτέ τμήμα του ευρωπαϊ­κού αποικιακού στοιχείου, ούτε θέλει να κατακτήσει μια τεράστια περιοχή. Χρειάζεται όπλα για να αμύνεται, αλ­λά η «ήπια ισχύς», το «στρατηγικό βά­θος», η πολιτικο-ιδεολογική «ασπίδα» της είναι το όνομα της, η ηθικοπολιτιστική ακτινοβολία της, κοιτίδα των σημαντικότερων επιτευγμάτων του πολιτισμού"


    Διαφωνώ. Το Ισραήλ δεν αναμένει στοϊκά να το εξαφανίσουν οι γείτονες, αντιδρά ακόμα και με προληπτικές κρούσεις. Η "ηθικοπλαστική ακτνοβολία" οδηγεί μαθηματικά στο να χασουμε και τη Θράκη και το Αιγαίο. Θέλουμε εξοπλισμένες εκπαιδευμένες και με άριστο ηθικό ένοπλες δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9:19 μ.μ. , μπά ,ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης είναι Εβραίοι? Δεν το'ξερα!

    Ας κοιτάμε τα δικά μας χάλια και ύστερα ας μας φταίνε οι άλλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ γουστάρω τρελά που έρχονται οι Οβραίοι στην Ελλάδα και ασκούνται! Μου αρέσει να βλέπω F 15 ΚΑΙ Sufa να πετάνε και να γράφουν τα Blog ότι τους "Κατέβει"...και οι Τούρκοι απέναντι που πάντα είναι χέστηδες να μην ξέρουν να αντιδράσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιό τελικά θα είναι το όφελος για Κύπρο και Ελλάδα, δεν μας το λένε οι κύριοι Εβραίοι.
    Θέλουν να βγάλουν το δικό τους αέριο (εάν υπάρχει βέβαια) το οποίο να μεταφέρουν μέσω Κύπρου για να μην τους τα κάνει Γης Μαδιάμ καμιά Χεζμπολάχ ή Χαμάς.

    Θα υποστεί η Κύπρος και μια ενδεχόμενη οικολογική καταστροφή για το τίποτα, μόνο για την διαμετακόμιση και το Ισραήλ θα εισπράττει το χρήμα.

    Το αέριο της Κύπρου είναι -λένε- στα βαθιά και δεν μπορεί να βγεί.
    Τι σόι συμφωνίες είναι αυτές;;;
    Εβραϊκού τύπου, τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου !!!

    Και η Ελλάδα θα αποτελέσει τον στόχο όλου του Ισλάμ με το οποίο μέχρι τώρα είχαμε καλές σχέσεις.
    Έχετε καταλάβει εσείς να παίρνει κάποιον άλλο ρόλο;;;

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποτε 300 τα βάζαμε με χιλιάδες πλέον φοβόμαστε και τη σκιά μας. Μπου ρε θα μας φάνε οι Ισραηλινοί, οι Τούρκοι, οι Αλβανοί, οι Σκοπιανοί...

    Που να τρέχουμε τώρα αυτά είναι παιχνίδια για μεγάλα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βλέπουμε ένα κράτος, τό Ισραήλ, νά κινείται ταχύτατα καί αποφασιστικά γιά να εκμεταλλευτεί τόν ορυκτό του πλούτο καί όχι μόνο. Στήνει συμμαχίες, διαπραγματεύται, τολμά.

    Οι δικοί μας κοιμούνται μακαρίως. Εδώ καί πενήντα χρόνια τρέμουν τόν ίσκιο τους καί τό μόνο πού κατάφεραν είναι νά αυξήσουν τήν προσωπική τους περιουσία.

    Θαυμάζω τούς Ισραηλινούς πολιτικούς καί τόν ισραηλινό λαό. Είναι μία χούφτα άνθρωποι μέσα σέ εκατοντάδες εκατομμύρια μουσουλμάνους - τούς ζήσαμε τούς μουσουλμάνους γιά 400 χρόνια καί τούς ξέρουμε - καί αγωνίζονται γιά τήν επιβίωσή τους. Είναι εθνικιστές καί κατάφεραν μέ τήν επιμονή τους νά ελέγχουν ολόκληρη τήν Αμερική.

    Οσο γιά τούς ευαίσθητους πού κατακρίνουν μόνο τό Ισραήλ, καλό είναι νά θυμούνται ότι η βρετανική αυτοκρατορία έκανε γενοκτονία σέ Αμερική, Νότια Αφρική καί Αυστραλία χωρίς ουδέποτε νά ζητήσει συγγνώμη, ενώ Γαλλία, Ιταλία καί Σοβιετική Ενωση υπήρξαν αρωγοί του Κεμάλ στή γενοκτονία των χριστιανών της Μικράς Ασίας.

    Υπάρχουν πολλά εγκληματικά κράτη σέ αυτό τόν πλανήτη γιά νά μην ξεχνάμε τή βαρβαρότητα της Σαουδικής Αραβίας καί του Ιράν στούς αντιφρονούντες. Οταν οι Ταλιμπάν εκτελούσαν στό Αφγανιστάν χιλιάδες πολίτες δέν είχε γίνει καμμία διαδήλωση, ούτε καί γιά τόν Σαντάμ πού έκαιγε μέ χημικά τούς Κούρδους.

    Oσο γιά τούς Παλαιστίνιους δέν θά ξεχάσω ποτέ τούς έξι αθώους πού δολοφόνησαν στήν Πάτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πρόβλημα με μια στενή σχέση με το Ισραήλ είναι πολλαπλό.
    Υπάρχει πάντα η υποψία ότι στο βάθος το Ισραήλ το μόνο που ενδιαφέρεται είναι αν 'συμμορφώσει' την Τουρκιά γιατί στρατηγικά είναι μόνο η Τουρκία που ενδιαφέρεται! Άρα χρησιμοποιεί την σχέση του με την Ελλάδα καθαρά οπορτουνιστικά ως μοχλός πίεσης προς Τουρκία και τίποτα άλλο!
    Άλλωστε η λεονταρισμοί σε σχέση με το Αρμενικό ψήφισμά δηλώνει ότι το Ισραήλ θέλει αν κρατά ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με Τουρκία και οποιαδήποτε μεταστροφή της Τουρκίας στο θέμα με Ισραήλ πιθανότατα θα έχει σαν αποτέλεσμα άμεση 'απαγκίστρωση' από τους πρόσκαιρους 'έρωτες' με Ελλάδα.
    Και αυτά όλα βεβαία είναι απορρεια βασικών ιδεών που διέπουν συμπεριφορές κρατών που ορθώς προτάσσουν τα ίδια συμφέροντα πρώτα!
    Αν στην πορεία τσιμπήσει και κανένα συμβόλαιο κακό δεν κάνει.
    Άρα εδώ προέχει σοβαρός γεωπολιτικός σχεδιασμός εκ μέρους μας!
    Από την άλλη μεριά και έτσι δηλαδή μικρής εμβέλειας αν είναι η σχέση με Ισραήλ αν το παίξουμε καλά μπορούμε να αποκομίσουμε ωφελήματα.
    Ας πιέσουμε πχ για άμεση 'κεφαλαιοποίηση' στο κράτος δορυφόρο τους την ΣλαβοΤσομπαναραδα των Σκοπίων οπού θα ζητήσουμε άμεση πίεση να ονομασθούν με οτιδήποτε εκτός του Μακεδονία η παράγωγου.
    Αν ούτε αυτό δεν είναι δυνατό τότε θα πρέπει αν σκεφτούμε πολύ σοβαρά ότι το δικό μας κέρδος θα είναι μηδαμινό και ας εστιαστούμε τότε σε πολύ συγκεκριμένα θέματα μικρής μόνο εμβέλειας (ΑΟΖ πετρέλαια με αμοιβαίο ισόποσο και συγκεκριμένο κέρδος) χωρίς να κάνουμε ριζικές αλλαγές της διπλωματικής μας εν γένει στάσης που θα χρεωθούν ως ανεπανόρθωτες ζημιές όταν το Ισραήλ αναπροσανατολίσει ξανά τις προτεραιότητες του.
    Κοινώς να σκεφτούμε σοβαρά το συμφέρον μας και ΜΟΝΟ!

    ΑΝΤ-ΑΣΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλες οι προσεγγίσεις στο ζήτημα έχουν μία δόση αλήθειας. Κίνδυνος ελλοχεύει παντού. Είτε είσαι με το Ισραήλ είτε χωρίς Ισραήλ. Το ερώτημα που πρέπει να τίθεται είναι από που μπορεί κάποιος να αντλήσει περισσότερα οφέλη, δεδομένων των κινδύνων.

    Προσωπικά πιστεύω ότι η σύμπλευση με το αραβικό στοιχείο δεν απέδωσε μέχρι τώρα πολλά οφέλη για τη χώρα. Η σύμπραξη με το Ισραήλ τουλάχιστον δίνει κάτι. Εάν η Ελλάδα δεν συναινούσε, θα έμενε χωρίς κανένα όφελος. Πολιτικό και στρατηγικό σθένος να τα έβαζε μόνη της με τη γείτονα δεν έχει. Πολύ δε περισσότερο η Κύπρος η οποία έχει μάθει το μάθημψία της και δεν μπορεί να βασίζεται ούτε καν στην Ελλάδα (κείται μακράν γαρ). Τώρα τουλάχιστον μπαίνει και μία υποψία φόβου στη γείτονα. Επιπρόσθετα η εν λόγω σχέση πιστεύω δεν βάζει σε κίνδυνο και σχέσεις όπως με τη Ρωσία και την Κίνα. Παράλληλα δε ηρεμεί λίγο και τα πράγματα στο σύνολο της βόρειας επικράτειας της χώρας.

    Φυσικά δεν μπορεί κανείς να αναμένει οτι οι Ισραηλινοί θα συνδράμουν την Ελλάδα σε περίπτωση σύγκρουσης. Ωστόσο έτσι που έχουν έρθει τα πράγματα, οποιαδήποτε υπαναχώρηση και από αυτή τη σχέση θα έστρεφε το Ισραήλ ενάντια και στην Ελλάδα. Και τότε το δίλημμα θα ήταν. Θέλουμε να έχουμε απέναντί μας και την Τουρκία και το Ισραήλ ή μόνο την Τουρκία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Παλαιστίνιοι είναι τα ρεμάλια της Μέσης Ανατολής και τα μισά αραβικά έθνη τους μισάνε με πάθος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο μαζοχισμός μερικών Ελλήνων με τον "αγώνα" (εξολόθρευσης των Εβραίων). Πραγματικά. Είναι γκαβά αυτά τα άτομα;

    Ξυπνάτε επιτέλους. Οι Παλαιστίνιοι είναι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ και μόλις σε ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ τότε θα σου καρφώσουν το μαχαίρι στην πλάτη και θα σου κλέψουν και τα ρούχα από το πτώμα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @τζίμης

    "Θέλουν να βγάλουν το δικό τους αέριο (εάν υπάρχει βέβαια)"

    Όχι μόνο υπάρχει, αλλά το μέγεθος των κοιτασμάτων στο Λεβιάθαν είναι τεράστιο και επιβεβαιωμένο πέραν πάσης αμφιβολίας αφού έγιναν και γεωτρήσεις. Και από ότι υπολογίζεται, τα κοιτάσματα της Κύπρου είναι διπλάσια από του Κατάρ, ενώ στο Οικόπεδο 12 της Κύπρου που συνορεύει με το Λεβιάθαν υπολογίζουν από τώρα πολύ μεγάλες ποσότητες.

    "Θα υποστεί η Κύπρος και μια ενδεχόμενη οικολογική καταστροφή για το τίποτα, μόνο για την διαμετακόμιση και το Ισραήλ θα εισπράττει το χρήμα."

    Το φυσικό αέριο δεν προκαλεί καμία οικολογική καταστροφή και είναι και φιλικό καύσιμο προς το περιβάλλον. Οι Ισραηλινοί έχουν προτείνει εργοστάσιο πετροχημικών στην Κύπρο, κάτι που θα φέρει πολλά έσοδα και πολλές θέσεις εργασίας στο νησί. Με το χαμηλό φορολογικό συντελεστή που έχει η Κύπρος, το φυσικό αέριο και τα υποπροϊόντα του μπορούν να εξάγονται προς Ευρώπη με μεγάλο δασμολογικό όφελος, ενώ από το Ισραήλ θα επιβαρύνονταν με πολλούς φόρους.

    «Το αέριο της Κύπρου είναι -λένε- στα βαθιά και δεν μπορεί να βγεί.»

    Ποιος το λέει; Είναι βαθιά, αλλά από το 2000, η τεχνολογία έχει κάνει άλματα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όπως δεν υπήρχε με το Λεβιάθαν. Η Noble Energy είναι έτοιμη να τρυπήσει στο Οικόπεδο 12 σε πολύ λίγους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να ερχονται οι Ισραηλινοι πιο συχνα εδω για να βλεπουν οι δικοι και να μαθαινουν πως υπερασπιζονται τα εθνικα συμφεροντα μιας χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ολοι εχετε δικιο ,και οι μεν και οι δεν...

    Αλλα φιλοι ολα εχουν ετοιμαστει...
    Μας θελουν στην συμμαχια τους...
    Τωρα που κλεινονται οι συμμαχιες της τελευταιας στιγμης...
    Και στον πρωτο και στον δευτερο
    Π.Πολεμο δεν θελαμε να μπουμε,μας εσυραν ομως...

    Ετσι και τωρα πρεπει να διαλεξουμε...αν δεν διαλεξουμε θα μας συρουν ...

    Και δεν θα διαλεξουμε λογω του αιματος...αλλα λογω της θρησκειας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Θα υποστεί η Κύπρος και μια ενδεχόμενη οικολογική καταστροφή για το τίποτα, μόνο για την διαμετακόμιση και το Ισραήλ θα εισπράττει το χρήμα.

    Το αέριο της Κύπρου είναι -λένε- στα βαθιά και δεν μπορεί να βγεί."
    Κύριε Τζίμη, 1ον: με το φυσικό αέριο δεν υπάρχει κίνδυνος οικολογικής καταστροφής,όπως με το πετρέλαιο, 2ον: Το βάθος νοτίως της Κύπρου δυσκολεύει την κατασκευή του αγωγού προς την Ελλάδα και όχι την εξόρυξη του αερίου.
    Τώρα όσον αφορά στην συμμαχία με τους Ισραηλινούς, αν με ρωτούσατε πριν 5 - 10 χρόνια θα ήμουν κατηγορηματικά αντίθετος γιατι τους έχω μελετήσει αρκετά καλά και ξέρω τις δραστηριότητες τους στη διάρκεια της Ιστορίας από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.
    Σήμερα όμως που η πατρίδα βρίσκεται σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές της Ιστορίας της θα συμμαχούσα ακόμα και με το διάβολο για να τη σώσω.
    Ποιά είναι η εικόνα της Ελλάδας σήμερα; 1ον: Γερνάει δημογραφικά και ταυτοχρόνως κατακλύζεται από εκατομμύρια μουσουλμάνους που μας στέλνει οργανωμένα ο εχθρός μας εξ ανατολών, ο οποίος σχεδιάζει την καταστροφή μας και σκοπός του είναι να μας δορυφοριοποιήσει και να αποκόψει όποια κομμάτια μας μπορέσει. 2ον: Χρεοκοπήσαμε με ευθύνες εντός και εκτός Ελλάδος, (πάντως είμαστε χρεοκοπημένοι και αυτό παίρνουμε σαν δεδομένο).
    3ον: Χάνουμε σταδιακά τη στρατιωτική μας ισχύ μαζί με τη δημογραφική και ο εχθρός μας ισχυροποιήται και αυξάνεται πληθυσμιακά.
    Αυτοί οι τρεις παράγοντες κύριε Τζίμη μου χτυπάνε το καμπανάκι να συνεργαστώ έστω και συγκυριακά με οποιονδήποτε με βοηθήσει να σωθώ αν στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα συμφέροντα μας συμπίπτουν.
    Θα σου πω λοιπόν τώρα το όνειρό μου για την Ελλάδα του 2050 και την εικόνα της ανατολικής Μεσογείου την ίδια περίοδο.
    Θέλω μια Ελλάδα οικονομικά, πληθυσμιακά και στρατιωτικά ισχυρή, που θα έχει εκμεταλλευτεί όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα και δεν θα κατοικείται από αλλοεθνείς περισσότερο από το 5% του πληθυσμού της.
    Θέλω μια αν. Μεσόγειο όπου θα έχει δημιουργηθεί το Κουρδικό κράτος και στην Τουρκία που θα έχει μείνει, οι μειονότητες θα χαίρουν πλήρους ελευθερίας. Θέλω να έχει δημιουργηθεί το Παλαιστινιακό κράτος όπου οι Παλαιστίνιοι θα ζουν ελεύθερα και σε καλή γειτονία με το κράτος του Ισραήλ και τους κατοίκους του.
    Ερωτώ λοιπόν κύριε Τζίμη, θα ήθελες και εσύ να δεις αυτή την εικόνα της αν. Μεσογείου το 2050 και εάν όχι, ποιά εικόνα θα ήθελες εσύ να δεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι γνωστό ότι οι πόλεμοι απο αρχαιοτάτων χρόνων γίνονται για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές(πετρέλαιο,αέριο κλπ).Οι Αγγλο-αμερικάνοι γνώριζαν μέσω των δορυφόρων και των ερευνών για την ύπαρξη των αποθεμάτων αυτών γι΄αυτό προσπάθησαν να περάσουν το σχ.ΑΝΑΝ ώστε να τα ελέγχουν.
    Εδώ φαίνεται τώρα πόσο μεγάλος ΗΓΕΤΗΣ ήταν ο ΤΑΣΣΟΣ και πόσο μικροί και ξεπουλημένοι είμαστε όλοι εμείς που συνεχίζουμε να έχουμε μέσα στη βουλή αυτά τα ΄΄ΤΟΜΑΡΙΑ΄΄ που φώναζαν για το σχ.ΑΝΑΝ.
    Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι σύμβουλος του Σακασβίλι ήταν και το δικό μας μπουμπούκι ο Ρόντος.
    Ενώ λοιπόν όλοι μας είχαν γραμμένους στο Κυπριακό παρόλα τα ψυφίσματα του ΟΗΕ έρχεται να ανατρέψει την κατάσταση η εκμετάλευση των κοιτασμάτων που πολύ σωστά και μυστικά φρόντισε η Κύπρος να δρομολογίσει με τις ΑΟΖ.
    Έτσι άρχισαν να πυκνώνουν οι επισκέψεις των Ρώσων,Γερμανών και έπεται συνέχεια.
    Επίσης είναι γνωστό ότι στη διεθνή Γεωπολιτική πραγματικότητα δεν υπάρχουν φιλίες αλλά συμφέροντα και τα συμφέροντά μας είναι με το Ισραήλ που τυχαίνει να είναι ισχυρό κράτος με προβλήματα ασφαλείας όπως και εμείς.
    Δεν είπε βεβαίως κανένας ότι θα αλλάξουμε πολιτική έναντι του φίλου Παλαιστηνιακού λαού αλλά αντιθέτως μπορούμε να γίνουμε έγκυροι διαμεσολαβητές για τη δημιουργία Παλαιστηνιακού Κράτους καθότι και στο χώρο της Γάζας υπάρχουν κοιτάσματα που θα συμβάλλουν στη λύση.
    ΄΄ Η διευκόλυνση του Ισραήλ να εξάγει τα αποθέματα του είναι πολύ μεγάλης οι­κονομικής και στρατηγικής αξίας, κυ­ρίως όμως για το Ισραήλ. Για την Ελλά­δα και την Κύπρο, περισσότερο ενδιαφέρον έχει η εξόρυξη τυχόν δικών τους κοιτασμάτων΄΄:Δηλαδή τί θέλει να μας πεί ο ΄΄καλιτέχνης΄΄ ότι εαν κατασκευαστεί ο αγωγός και περνάει απο την Ελλάδα δεν είναι για μας Στρατηγικής αξίας;ή μηπως θα ήταν Στρατηγικής αξίας ο δρόμος μέσω Συρίας και Τουρκίας;
    Πού τραγουδάει ο Κος;
    Είναι δυνατόν να έχει αέριο στην λεκάνη που είναι στην ΑΟΖ του Ισραήλ και το ίδιο κοίτασμα που μπαίνει στην ΑΟΖ της Κύπρου να μην έχει ή η Λεκάνη της Λεβαντίνης νοτίως της Κρήτης να δίνει αέριο στην Αίγυπτο και να μήν δίνει στη Κρήτη;
    Δεν μπορεί μετά αυτό το αέριο να διοχετευτεί μέσω του κοινού αγωγού;
    Αρχίζω να πιστεύω κάποια σχόλια που λένε ότι μας οδήγησαν στη χρεωκοπία οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 χρόνων για να ξεπουλήσουμε το πλούτο μας αντί πινκίου φακής γι΄αυτό κανένα λαμόγιο δεν μπήκε φυλακή και δεν κατασχέθηκαν τα κλοπημέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ ΑΝΤ-ΑΣΤΡΑ
    22 Ιανουαρίου 2011 11:37 μ.μ.
    -----
    Tα είπες όλα !!!
    Όποιος διαβάζει εδώ τα σχόλια, να ξεκινάει με το δικό σου !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. //Ωστόσο έτσι που έχουν έρθει τα πράγματα, οποιαδήποτε υπαναχώρηση και από αυτή τη σχέση θα έστρεφε το Ισραήλ ενάντια και στην Ελλάδα. Και τότε το δίλημμα θα ήταν. Θέλουμε να έχουμε απέναντί μας και την Τουρκία και το Ισραήλ ή μόνο την Τουρκία ?
    Κομνηνός
    23 Ιανουαρίου 2011 12:38 π.μ.//
    -------------
    Φίλε, περιέγραψες επακριβώς πώς συμπεριφέρεται η Κόζα-νόστρα στην Σικελία και αλλού. Αλλά και οι περισσότερες μαφίες στον κόσμο, με εξαίρεση ίσως την ιαπωνική Γιακούζα.
    Σε αναγκάζουν να τους δεχτείς ως προστάτες σου, για να μην τους έχεις εναντίον σου κι αυτούς, μαζί με την άλλη "οικογένεια" που σε απειλεί.
    Νταβατζιλίκι κανονικό !!!
    Τα λες ρεαλιστικά...

    Όμως, να δούμε και το εάν πρέπει να απαλλαγούμε κάποτε από τις κάθε είδους μαφίες.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. //...Ερωτώ λοιπόν κύριε Τζίμη, θα ήθελες και εσύ να δεις αυτή την εικόνα της αν. Μεσογείου το 2050 και εάν όχι, ποιά εικόνα θα ήθελες εσύ να δεις;
    23 Ιανουαρίου 2011 2:06 π.μ.//
    --------------
    Κυρία μου, θα ήθελα να δω αυτό που λέτε, ΧΘΕΣ και όχι σε πενήντα ή εκατό χρόνια όπου το αίμα θα έχει ρεύσει ασταμάτητο.
    Θέλετε εσείς να σας βάλω στην φυλακή μέχρι το 2050 και μετά να σας αφήσω ελεύθερη να πάτε να ζήσετε στην ...Χαβάη, όπου θα την βγάζετε αμερικάνικα ;;;
    Απαντήστε μου παρακαλώ...

    Εάν υπήρχε σήμερα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος, με όλη την σημασία της λέξης "κράτος", ΔΕΝ θα συνέβαιναν όλα αυτά που λέμε...
    Και "Παλαιστινιακό Κράτος" σημαίνει ότι αυτό θα διαθέτει όλες τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές και λοιπές δομές του.

    Εάν ρωτάτε γιατί να με ενδιαφέρει αυτό, απαντώ:
    Διότι, εκτός του ότι έχω το ανθρώπινο αίσθημα Δικαίου, πιστεύω πως με την ύπαρξη ενός τέτοιου κράτους, θα ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΗΡΕΜΙΑ στην περιοχή μας αλλά και αλλού, που τόσο έχουμε ανάγκη οι απλοί πολίτες.
    Διότι τώρα, αυτοί που έχουν βρώμικα συμφέροντα, χρησιμοποιούν ως άλλοθι το δράμα των Παλαιστινίων (στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρονται) για να δημιουργούν προβλήματα στον πλανήτη από τα οποία κερδίζουν πολύ χρήμα...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. //...Επίσης είναι γνωστό ότι στη διεθνή Γεωπολιτική πραγματικότητα δεν υπάρχουν φιλίες αλλά συμφέροντα και τα συμφέροντά μας είναι με το Ισραήλ που τυχαίνει να είναι ισχυρό κράτος με προβλήματα ασφαλείας όπως και εμείς...//

    //...Είναι δυνατόν να έχει αέριο στην λεκάνη που είναι στην ΑΟΖ του Ισραήλ και το ίδιο κοίτασμα που μπαίνει στην ΑΟΖ της Κύπρου να μην έχει ή η Λεκάνη της Λεβαντίνης νοτίως της Κρήτης να δίνει αέριο στην Αίγυπτο και να μήν δίνει στη Κρήτη;
    Δεν μπορεί μετά αυτό το αέριο να διοχετευτεί μέσω του κοινού αγωγού;// ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ 2:17 π.μ.
    -----------------
    - Τα προβλήματα ασφαλείας που έχει το Ισραήλ, τα δημιουργεί το ίδιο, ενώ τα δικά μας τα δημιουργεί η Τουρκία.
    Επομένως καμία σχέση.
    Οι σιωνιστές είναι θύτες και εμείς θύματα.

    - Το Ιράκ εισέβαλε στο Κουβέιτ διότι οι Κουβεϊτιανοί αντλούσαν πετρέλαιο από χαμηλότερο σημείο του ίδιου κοιτάσματος (λεκάνης) που είχαν και οι Ιρακινοί.
    Πώς επομένως θα αφήσουν οι Ισραηλινοί την Κύπρο να αντλήσει από "το ίδιο κοίτασμα που μπαίνει στην ΑΟΖ της Κύπρου" όπως λες κι εσύ;
    Σκοπός τους είναι -με βάση την λογική της κονόμας και των συμφερόντων- να μην επιτρέψουν σε κανέναν άλλο να αντλήσει, για να πουλάνε αυτοί το δικό τους.

    Η Κύπρος -όπως και η Ελλάδα- βρίσκονται να έχουν σοβαρά προβλήματα (κατοχής εδαφών της η μία, ανίκανων πολιτικών κυβερνήσεων, απειλών και χρέος η άλλη) και το Ισραήλ βρήκε ευκαιρία να αλωνίσει καλυπτόμενο πίσω από τις γερές πλάτες των ΗΠΑ και των τσιρακίων τους.
    Οποιαδήποτε συμφωνία μαζί του τώρα θα είναι υπέρ του, αφού έχει όλα τα μέσα να το επιβάλει...

    Εκτός κι αν έχεις εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση.
    Εγώ -και συμπάθα με- τους θεωρώ περιφερόμενο τσίρκο και δεν θα τους έβαζα ούτε να μου καθαρίσουν τον δρόμο έξω από το σπίτι μου.
    Όχι να υπογράψουν συμφωνίες υπέρ της πατρίδας, για τέτοια σοβαρά ζητήματα !!!
    Σόρι μάι φρεντ...
    Υ.Γ. Εάν ένας αγωγός είναι γι' αυτούς σημαντικό πράγμα, τότε γιατί αρνήθηκαν την δημιουργία ιρανικού αγωγού που θα περνούσε από τα ίδια σημεία με τον ισραηλινό;
    Ο Ιρανός ΥΠΕΞ ήταν εδώ πριν μερικές εβδομάδες με αυτή την πρόταση. Για πραγματικό αέριο και όχι για αυτό που "ΘΑ" αντλήσει το Ισραήλ.
    Εάν το Ισραήλ έβαλε όρο που δεν μας αφήνει να έχουμε ΟΛΕΣ τις συνεργασίες που εμείς κρίνουμε συμφέρουσες για την χώρα μας, τότε να χέσω την συνεργασία !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ΑΝΤ ΑΣΤΡΑ 22/1 11.37
    Νηφαλια και αντικειμενικη η τοποθετηση σου.Ως λαος εχουμε εντονη ροπη προς τις ψυχολογικες-συναισθηματικες καραμπολες,πραγμα που οχι μονο εχουμε πληρωσει πολυ ακριβα στο παρελθον(βλεπε Μικρασιατικη Καταστροφη)αλλα και παντα ''καποιοι''βρισκονται να μας το καλλιεργησουν,οχι βεβαια για την σωτηρια της(εθνικης)ψυχης μας.
    Θα πρεπεινα διακατεχομαστε απο πραγματικη στρατηγικη ψυχραιμια,οχι βεβαιως αυτη του δρουτσα,και μερος της στρατηγικης αυτης ψυχραιμιας ειναι και η αποφασιστικοτητα και η τολμη οταν οι συνθηκες το επιβαλλουν η το επιτρεπουν.
    Κλασσικο παραδειγμα,η ευκαιρια ανακυρηξεως ΑΟΖ,τωρα που το Ισραηλ μας κανει αβαντα,και λογικωτατα καμμια Χιλλαρυ δεν θα μας τραβηξει το αυτι.
    Ομως,η ψυχρη αναλυση της ιστοριας μας των τελευταιων εκατο ετων,δειχνει οτι απο καμμια συμμαχια δεν αντλησαμε πραγματικο οφελος,ουτε βεβαια εισπραξαμε αναγνωριση εμπρακτως,πολλες φορες μαλιστα ουτε καν λεκτικως.
    Στο χωριο μου,για τετοιες συμπεριφορες χρησιμοποιουν την φραση ''διχως κερδος κερατα''η ακομη ''κερατας και δαρμενος''.
    Εξ αλλου ο λαος μας δεν ενδιαφερεται για πολλα πραγματα περα απο την οικονομικη του κατασταση,και η αποδοχη των οποιων τετελεσμενων εις βαρος της εθνικης μας υποστασεως εχει παραδοση σε αυτη την χωρα οπου για ολα φταιει η εκαστοτε αντιπολιτευση.
    Γιατι να αλλαξουμε τωρα;
    Εδω τεινει να αποδειχθει οτι ο Καραμανλης Α´απεμπολησε,(δεσμευτικα) με το πρωτοκολλο της Βερνης του 1976,το δικαιωμα της χωρας να αξιοποιησει την υφαλοκρηπιδα,προκατοχο σχημα της ΑΟΖ,ενω και ο πολυς Ανδρεας το επισημοποιησε το 1987 με την συναινεση σε αμοιβαια αποφυγη μονομερων ενεργειων στο Αιγαιο,αλλα στην Θεσσαλονικη στηνεται αγαλμα του κουφου εθναρχη σε σταση τετ α τετ με το αγαλμα του Μεγαλου Αλεξανδρου...για το αγαλμα του Ανδρεα δεν εχει γινει ακομη τιποτε επισημως γνωστο...
    Δεν νομιζεις οτι το χαλι μας εχει απλη εξηγηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα παρακαλούσα τους κύριους και τις κυρίες που σχολιάζουν εδώ, πέρα από τις διαπιστώσεις, να κάνουν και καμια χρήσιμη πρόταση για το πώς θα αλλάξει η κατάσταση, με ποιούς και υπέρ ποίων !!!

    Εάν πιστεύεται ότι υπάρχουν σωστοί πολιτικοί και τους βλέπετε στο πρόσωπο των γνωστών μέχρι τώρα, συγγνώμη αλλά καλύτερα να μη κουράζεστε.
    Διότι όπως έχουν δείξει, δεν κάνουν ούτε για προϊστάμενοι σε καφετέρια.
    Γιωργάκι, Αντωνάκι, Ντορίτσα, Κωστάκι κλπ, τα βάζουμε σε ένα πλοίο με κλειδωμένο το τιμόνι στην ευθεία και τα αμολάμε από τις ακτές της Πορτογαλίας και όπου βγουν, να ...σώσουν άλλους λαούς !!!

    Στο διάολο ρεμάλια της κοινωνίας όλοι σας, που μας κάνατε να παρακαλάμε τον κάθε γύφτο να μας βοηθήσει !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και δείτε τί ωραία δικαιολογεί τον τότε χρηματοδότη του ο τζιμι:
    "Το Ιράκ εισέβαλε στο Κουβέιτ επειδή"...
    Ρε ανθέλληνα ισλαμοναζί, τους Κούρδους γιατί τους έσκισε ο Δίκαιος Σαντάμ; Θα μας το δικαιολογήσεις και αυτό; Αλλά ξέχασα εσένα οι Κούρδοι σου βρωμάνε. Η οικολογική καταστροφή που προκάλεσε ο κλέφτης ο Σαντάμ δε σε ενοχλεί; η "δυνητική" καταστροφή της Κύπρου μας, σε ενοχλεί;

    Τότε φιλο-ιρακινός (επιχορηγούμενος)

    και σήμερα φιλο-ιρανός
    (επιχορηγούμενος)
    Μας προτείνει ο πληρωμένος ξεφτίλας,
    "Αγωγό Ιράν" την ώρα που το Ιράν
    βρίσκεται υπό διεθνές εμπάργκο.
    Δηλαδή, η Ελλάδα να στηρίξει το Ιράν
    και να στοχοποιηθεί πλήρως.
    Για να ανέβει διεθνώς η Τουρκία.

    Μα δε ντρέπεσαι ανθέλληνα;
    Αν ήσουν σε σοβαρό κράτος
    ή θα είχες απελαθεί ή θα σε βρισκόσουν σε ελεγχόμενο χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. >9:19 μ.μ. , μπά ,ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης είναι Εβραίοι? Δεν το'ξερα!<

    Και γω δεν ήξερα ότι για να βρούμε τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια πρέπει να τετραγωνίσουμε τον κύκλο!!


    Γκαλίνα Ντραγκάνοβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΟΠΩΣ 23 Ιανουαρίου 2011 1:35 μ.μ. "Ρε ισλαμοναζί" ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.ΔΗΛΑΔΑΗ ΑΝ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΕΒΡΑΙΟΝΑΖΙ" ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΝΑΤΕ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΘΑ ΤΟ ΣΒΗΝΑΤΕ. ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το Ισραήλ είναι ο παίκτης που καθορίζει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην ΝΑ και άρα και μερικώς αυτά της Κύπρου.
    Πίσω από το Ισραήλ υπάρχει στήριξη ΕΕ και ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα. Εμπάργκο κατά Ισραήλ είναι εκτός πραγματικότητας με βάση τους στρατιωτικούς συσχετισμούς.
    Ποιός θα κάνει εμπάργκο κατά του Ισραήλ? Η Αίγυπτος που έχει υπογραψει συνθήκη ειρήνης ή η Συρία με τον σοβιετικό εξοπλισμό του 60?
    Άν θέλουμε να αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων που μέχρι τώρα κρατούν την Κύπρο δέσμια και υπό κατοχή σαφώς και πρέπει να επιδιώξουμε συνεργασία και συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ εφόσον τα δεδομένα και οι συσχετισμοί ευννούν μια τέτοια σύμπραξη , που την ευννούν σε όλους τους τομείς ενεργειακό γεωπολιτικό , στρατιωτικό για τις ερχόμενες δεκαετίες.
    Συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλια του Μιχάλη Ιγνατίου:
    "Η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ αποτελεί υψίστη εθνική πράξη και εξυπηρετεί στο έπακρον τα εθνικά συμφέροντα της Λευκωσίας.
    Και η τωρινή διαδικασία του ΟΗΕ, όπως και οι προηγούμενες, ισοπεδώνουν τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων και νομιμοποιούν τη δύναμη κατοχής στην περίπτωση διευθέτησης του Κυπριακού."
    Όσοι δηλαδή περιμένουν ή απαιτούν η Κύπρος να ακολουθίσει το διεθνές δίκαιο βάση του ΟΗΕ θα πρέπει να περιμένουν να ξημερώσει η Δευτέρα Παρουσία για να δουν την ηθική και το δίκαιο να εφαρμόζονται.

    Το κοινό μεταξύ Ισραήλ -Κύπρου -Ελλάδος είναι ότι είναι οι μόνες μη μουσουλμανικές -σε δυτικά πρότυπα δημοκρατίες της ΝΑ Μεσσογείου.
    Το Ισλάμ αποτελεί κοινή απειλή και εν δυνάμη μελλοντικός εχθρός και για τα τρία κράτη είτε θέλουν μερικοί να το δούν και να το δεχθούν αυτό, είτε όχι.
    Ο Κωνσταντακόπουλος ανοίκει στην κατηγορία των σχολιαστών που προσπαθούν να καλλιεργήσουν φοβικά σύνδρομα κατά του Ισραήλ αλλά τα επιχειρήματα πολλές φορές είναι άλογα και ανεδαφικά. Όπως το επιχείρημα περί Σακασβίλι.
    Υπάρχει σήμερα Έλληνας πολιτικός που θα μπορούσε ποτέ κατά διάνοια να ακολουθήσει αυτοκτονικές πολιτικές του τύπου Σακασβίλι?
    Τί θέλει να μας πεί ο Κωνσταντακόπουλος? συγκρίνει την Ελλάδα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ με την ανεμική και πάμφτωχη Γεωργία?
    και τον ακόμη ποιό τρελό Σακασβίλι?
    Αν ποτέ ευωδοθεί μελλοντικά μια συμμαχία μεταξύ Ελλάδος-Ισραήλ αυτή πρέπει να είναι πάνω στα πρότυπα Τουρκίας- Ισραήλ.
    Η Τουρκία ουδέποτε αναμείχθηκε στις Ισραηλινοαραβικές διαμάχες και έπαιρνε ένα σωρό εξοπλιστικά συστήματα απο τους Ισραηλινούς χωρίς να χαλάσει τις σχέσεις της με τους Άραβες.
    Από την συμμαχία Ισραήλ -Τουρκίας έβγαινε σχεδόν 80% κερδισμένη η Τουρκία και 20% το Ισραήλ και δούλευε και για χάρη της το εβραϊκό λόμπι.
    Γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο η Ελλάδα και η Κύπρος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολλοί σηκώνουν φασαρία για Λίβανο και Παλαιστήνιους.
    Και οι δύο χώρες είναι ανδρείκελα άλλων και μαστίζονται απο εμφυλίους πολέμους.
    Χώρες όπως ο Λίβανος ή οι Παλαιστήνιοι έχουν ανεμικά καθεστώτα και βρίσκονται σε εξαιρετικά ασταθή κοινωνικοπολιτική κατάσταση.
    Δεν έχουν σταθερές κυβερνήσεις το γεωπολιτικό τους εκτόπισμα είναι ελάχιστο. Το Παλαιστηνιακό κράτος μοναδική διέξοδο που θα έχει στην θάλασσα είναι η λωρίδα της Γάζας μια έκταση μικρότερη από ένα κυκλαδονήσι όπως η Άνδρος.
    Ακόμα κι αν έχουν ενεργειακά κοιτάσματα θα αργήσουν να τα εκμεταλλευτούν και στον Λίβανο η ανάμειξη Χεζμπολά , Συρίας Τεχεράνης περιπλέκει την κατάσταση.
    Ο μόνος σταθερός παίκτης στην περιοχή είναι το Ισραήλ.Με τους υπόλοιπους καλό είναι να έχουμε φιλικές σχέσεις αλλά ελάχιστα μπορούμε να οφελειθούμε από αυτούς.
    Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά υπέρ της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους, αλλά πλέον δεν «υιοθετεί» τους παλαιστίνιους, τους οποίους έχουν «αποκληρώσει» όλοι οι άραβες.

    Μην ξεχνάμε ότι και οι Παλαιστήνιοι στην τελική το ίδιον όφελος κοιτούν και γι αυτό στην ισλαμική διάσκεψη έχουν ψηφίσει σωρό ψηφισμάτων που στοχοποιούν την Ελλάδα και Κύπρο.
    Ούτε μπορεί η Ελλάδα να λύσει, ούτε καν να βοηθήσει να λυθεί το Παλαιστινιακό. Τους Παλαιστινίους δεν τους γουστάρουν ούτε οι υπόλοιποι Άραβες. Διότι είναι λαός με μεγάλες ικανότητες και όπου βρεθούν στον αραβικό κόσμο έξω από το γκέτο που τους έχουν υποχρεώσει να ζουν οι Ισραηλινοί, διαπρέπουν. Μια χαρά λοιπόν βολεύονται οι γύρω που ο λαός αυτός είναι κλεισμένος άθελά του στο σιδερένιο κλουβί του και βολεύονται και οι Άραβες να μην έχουν οι Παλαιστίνιοι κράτος με οντότητα.
    Εμείς βέβαια καλά κάνουμε και συμπάσχουμε, όσοι συμπάσχουμε με αυτό το μαρτυρικό λαό, αλλά είναι βλακείες αυτά που γράφονται ότι θα προβούν σε αντίποινα σε βάρος μας οι άλλες αραβικές χώρες επειδή ήλθαμε πιο κοντά στο Ισραήλ και άρα πιο μακριά από την Παλαιστίνη. Ούτε κινδυνεύουμε να μην επενδύσουν οι Άραβες σε αντίποινα. Όσοι έχουν χρήματα επενδύουν όπου τους συμφέρει, είδαμε άλλωστε και υποσχέσεις όπως του Κατάρ και άλλων αράβων τι αέρας κοπανιστός ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μπαρούφες περί Ελληνοισραηλινών συμμαχιών, συνέχεια.

    Ποιοί επεδίωκαν και συνεχίζουν να επιδιώκουν τον φυσικό, οικονομικό, πολιτιστικό, ιστορικό (και όχι μόνον) διαμελισμό της Ελλάδος
    Διαβάστε με τα ίδια σας τα μάτια απόκομμα σχετικά με το θέμα, από την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της εποχής
    των Βαλκανικών πολέμων (29/4/1913) που αποκαλύπτει τα ανθελληνικά παιχνίδια εις βάρος της Μακεδονίας.

    http://greeknation.blogspot.com/2011/01/blog-post_9.html

    Για τους ανίατους....
    Τα αδερφάκια Τούρκοι και Εβραίοι αποκαλύπτονται ακόμη μια φορά.



    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Σαντάμ σκότωσε τους Κούρδους με χημικά όπλα που του είχαν δώσει οι αμερικανο/σιωνιστές, για να τα χρησιμοποιήσει κατ΄αρχάς εναντίον του Ιράν και μετά -αφού είχαν χαρακτηρίσει τους Κούρδους ως τρομοκράτες- εναντίον των Κούρδων.
    Οι δε αγγλίδες, του είχαν φτιάξει ολόκληρο κανόνι (πιάστηκε στην Πάτρα) να έχει να βολεύεται ο άνθρωπός τους.

    - Οι φερόμενοι ως συνεργοί στην βομβιστική "ενέργεια" της Πάτρας, είχαν κάθε δικαίωμα να πουν ό,τι νόμιζαν αυτοί ή οι συνήγοροί τους, προκειμένου να ελαφρύνουν την θέση τους. Πώς είσαι σίγουρη ότι είπαν την αλήθεια;;;
    Άλλωστε, μετά από λίγο καιρό αποφυλακίστηκαν και δεν ξέρω μήπως βρίσκονται ακόμα στην Ελλάδα.

    - Εάν ήξερε η ΕΥΠ ότι θα βάλουν βόμβα και τους άφησε να την μεταφέρουν με το ΚΤΕΛ έως την Πάτρα και μάλιστα να την φτάσουν δύο βήματα από το αγγλικό προξενείο, θέλει ...σκότωμα (η... ΕΥΠ)!!!
    Και γιατί αφού ήθελαν να τιμωρήσουν τους ...πατρινούς, να μη την βάλουν στο Τελωνείο της Πάτρας που βρήκε το κανόνι ή στο Λιμεναρχείο ή στο κτήριο του κλιμακίου της ΕΥΠ, ή στο Δημαρχείο, τα Δικαστήρια, την Νομαρχία, στο Αστυνομικό Μέγαρο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Μητρόπολη Πατρών, στον Ι.Ναό του Αγίου Ανδρέα ή στην ...Καρναβαλική Επιτροπή (το μόνο που θα ...έτσουζε τους πατρινούς), παρά την έβαλαν να σκάσει σκοτώνοντας τον μεταφορέα της, σε μία σκάλα πολυκατοικίας δίπλα από το γραφείο της ...ACS, έξω από ένα άδειο διαμέρισμα, και πάνω από έναν τεχνίτη/συντηρητή ...ασανσέρ; Άβυσσος η ψυχή των ...τρομοκρατών !!!

    - Μη ξεχνάς δεσποινίς μου ότι το ΡΚΚ και ο Οτσαλάν βρίσκονται ακόμα στην αμερικανο/σιωνιστική λίστα των τρομοκρατών !!! Οι ...υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των λαών !!!
    Τόσα χρόνια το Ισραήλ εκεί με τους Τούρκους κολλητοί, άκουσες ποτέ να ζητούν την απελευθέρωση του ΑΠΟ και των άλλων Κούρδων αγωνιστών που πεθαίνουν στις τούρκικες φυλακές;
    Τουναντίον οι ...κύριοι της ΜΟΣΑΝΤ στο Ναϊρόμπι, παράδωσαν τον Κούρδο ηγέτη, σε συνεργασία με τους σημιτοπαγκαλαίους, στην ΜΙΤ.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Με τέτοιου είδους συνεργασίες θα πάρουμε και μαθήματα "σεβασμού στην διαφορετικότητα" από τους περιούσιους δάσκαλους της ανοχής.
    Ακριβώς όπως πήραν και οι Αμερικάνοι (λόγω πολυετούς συμμαχίας με το Ισραήλ) βασανίζοντας Ιρακινούς και Αφγανούς.

    Με Ελληνικούς υπότιτλους.

    http://macedonia-greece.blogspot.com/2011/01/blog-post_18.html


    Γκαλίνα Ντραγκάνοβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ο ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2011 2:06 π.μ. είπε
    Θα σου πω λοιπόν τώρα το όνειρό μου για την Ελλάδα του 2050 και την εικόνα της ανατολικής Μεσογείου την ίδια περίοδο.
    Θέλω μια Ελλάδα οικονομικά, πληθυσμιακά και στρατιωτικά ισχυρή, που θα έχει εκμεταλλευτεί όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα και δεν θα κατοικείται από αλλοεθνείς περισσότερο από το 5% του πληθυσμού της.
    Τώρα τη να σου πω ότι περιγράφεις ανώνυμε μια ουτοπία,
    δεν θα κατοικείται από αλλοεθνείς περισσότερο από το 5% του πληθυσμού της.
    Εδώ ο σύλλογος ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ , και το αλβανικό υπ-εξ λέει ότι οι ΑΛΒΑΝΟΙ στην ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ 1 εκατομμύριο , και χαρτιά έχουν οι 500.000 χιλ ,
    να σου πω ότι οι νόμιμοι μετανάστες αποτελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού , να σου πω ότι οι νόμιμοι μετανάστες από τα Βαλκάνια έχουν εγκατασταθεί στην ΕΛΛΑΔΑ , και ότι με το νόμο του γαπ σε λίγο καιρό θα γίνουν ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , να σου πω οτι , η Ελλάδα δεν έχει μεταναστευτική πολιτική και ότι θέλουν να τη βγάλουν από το χώρο σεγκεν , να σου πω ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χωρά στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΠΟΥ ΒΑΛΕΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΌ ΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ όπως έχει κάνει η Ιταλία 3% Ισπανία 4% .
    Να πω ότι σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ , ΚΚΕ , και όλη τη ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ όλοι οι μετανάστες , πρέπει να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ .
    Το 2050 εάν υπαρχή ΕΛΛΑΔΑ , έστω και με τα μισά σύνορα δύσκολα θα βρίσκεις Έλληνες , μάλλον θα πρέπει να παίρνεις άδεια από το μουφτή να πας στην εκκλησία , ευτυχώς εγώ είμαι άθεος .
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΑ χαϊβάνια να σας σώσει το ξανθό γένος και ο προστάτης Χρηστός .
    Οι δυνατοί περνούν το κράτος στα χεριά τους , οι ΑΔΥΝΑΜΟΙ , περιμένουν από τα θεία . Περικλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. /...Μα ξέρεις τί οδύνη είναι
    να απειλείται να σου κοπεί μετά από δεκαετίες
    η χρηματοδότηση; Και να τρέχεις στα γεράματα να καραβοτσακίζεσαι για να γλείφεις το Ιράν και τη Χαμάς, τους νέους χρηματοδότες;
    23 Ιανουαρίου 2011 1:21 μ.μ.//
    ---------
    Τζουμπέ Βούλγαρη, μη με πατάς στον κάλο μωρή αγγλίδα...
    Έχεις πάρει χαμπάρι ότι θα ήθελα να είχα γίνει ναυτικός και γι αυτό μου την λες;
    Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να πάω με κάποιο φορτηγό στα χνάρια του Νίκου Καββαδία με "Μαραμπού" και "Πούσι" !!!τξιμης
    το "καμαρι" του Ιστολογιου σε νεες περιπετιες! Μαλλον "ξεχνα' οτι ΠΑΝΤΑ γραφω το ονομα μου οταν σχολιαζω και ΠΟΤΕ δεν στελνω σχολια ανυπογραφα!Ξανα λοιπον για πολλοστη φορα πεαραφραζοντς τον Μακβεθ ο δαιμονας που τον συμβουλευε εκανε λαθος! Αληθεια για κεινη στην σπανια ναυτικη ειδικοτητα του για την οποια κοκορευονταν οταν πρωτοεμφανιστκε εδω περα εχει μας να πει κατι; οσο για το χαρακτηρισμους αγγλιδα και τζουμπε του τους επιστρεφω γιατι αφενος αυτος ηθελε τον να παιζει τον Γιωργο στα γονατα του αρα μαλλον αυτος εχει αγγλικα γουστα.... αφετερου αυτος εχει κολλητκια με τσαμηδες κοσοβαρους κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τζίμη αυτά είναι αποδεκτά, όλα όπως σωστά επισημαίνεις όμως σε ένα έμπειρο μάτι η γραφή προδίδει το ποιός είναι όσα ορθρογραφικά λάθη κιαν κάνουν, όσο παλεύεις να κρυφτείς τόσο αποκαλύπτεσαι βασική αρχή του πολέμου.

    Αυτό που δεν είναι αποδεκτό Τζίμη είναι η υποκρισία, ο φαρισαισμός.

    Είναι εκπαιδευμένοι στον "ανορθρόδοξο" πόλεμο και δεν είναι κακό αυτό.

    Το κακό είναι πως δεν έμαθαν απο την παράδοση των Ινδιάνων πώς όταν "βγεί" το Τόμαχοκ δεν θάβεται χωρίς να βαφτεί με αίμα (ή ίδια παράδοση υπάρχει σε Μάνη και Κρήτη).

    Κιαν ξεθάφτηκε λάθος τότε χαράζει το δικό του χέρι σαν ένδειξη αυτοτιμωρίας .

    Φυσικά και δεν περιμένω κάτι τέτοιο απο άτομα μιμητές του Ανταλκίδα του Αλκιβιάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Βλεπω οτι το ιστολογιο ξεστρατιζει
    σε συνεχεις διαπληκτισμους με προεχοντα ατομα σε αυτο κυριως ανθρωπους που δεν εχουνε τιποτα να πουνε και να προσφερουν και για αυτο καλυπτονται πισω απο δημιουργια απο τους ιδιους συνεχων διαπληκτισμων για να υπαρχει και αιτιο εμφανισης τους στο ιστολογιο και να νιωσουν οτι και αυτοι υπαρχουν.Τα ατομα αυτα δεν δεχονται να ακουνε και να μαθαινουν απο τους αλλους και μεσα στην ερημωση τους με ταυτοχρονη θεληση να εμφανιστουν και αυτοι επιτιθενται αδιακριτα σε σχολιαστες με την δικαιολογια δηθεν
    οτι καποιοι ...αποκλεινουν απο τις δικες τους αποψεις...που δεν υπαρχουν στην πραγματικοτητα.Αυτη η κατασταση ναι μεν οδηγει σε κατασταση "πρωιναδικου" με συγκεκριμμενο κοινο αλλα στερει το ιστολογιο απο τον προορισμο του που ειναι η σοβαρη ενημερωση επανω στα συνεχως εναλλασομενα θεματα που αφορουν την Πατριδα μας.Πιστευω
    και ευελπιστω αυτο το κειμενο να το μελετησουν οι υπυθυνοι του ιστολογιου και να δωσουνε καποια λυση γιατι εκτιθεται το συνολο του ιστολογιου και οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και στα περατα του Κοσμου οπου και φτανει και κραταει συντροφια τους Ελληνες της ξενητιας.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.