5/1/11

Le Monde: «Απειλή» το Ισλάμ για το 40% των Γάλλων και Γερμανών

Για περίπου το 40% των Γάλλων και των Γερμανών το Ισλάμ αποτελεί «μάλλον απειλή», σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.


Στη Γαλλία το 42% των ερωτηθέντων θεωρεί τους μουσουλμάνους «μάλλον ως μία απειλή», έναντι του 22% που τους θεωρεί «ένα παράγοντα πολιτιστικού εμπλουτισμού», ενώ το 38% δεν συμφωνεί με καμία από τις δύο απόψεις.

Στη Γερμανία το 40% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το Ισλάμ αποτελεί «απειλή», ενώ το 24% πιστεύει ότι αυτή η θρησκεία εμπλουτίζει τον πολιτισμό της χώρας και το 36% δεν συμφωνεί με καμία από τις δύο απόψεις.

«Παρά τη διαφορετική αποικιακή ιστορία (των δύο χωρών), τη διαφορετική μετανάστευση και τους διαφορετικούς τρόπους ενσωμάτωσης (των μεταναστών), είναι εκπληκτικό ότι οι απόψεις είναι ίδιες και στις δύο χώρες», δήλωσε ο Ζερόμ Φουρκέ του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ifop που πραγματοποίησε την έρευνα.

Το 68% των Γάλλων και το 75% των Γερμανών εκτιμούν επίσης ότι οι μουσουλμάνοι και οι άνθρωποι μουσουλμανικής καταγωγής δεν έχουν ενσωματωθεί σωστά στην κοινωνία τους. Περίπου 5 με 6 εκατομμύρια μουσουλμάνοι ζουν στη Γαλλία, ενώ περίπου 4 εκατομμύρια στη Γερμανία.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. Είναι ζήτημα χρόνου σε μελλοντικές δημοσκοπήσεις στις δύο χώρες το ποσοστό όσων θεωρούν το Ισλάμ ως απειλή να φτάσει και πάνω από 75%!!

    Η Γερμανία έχει 4.000.000 μουσουλμάνους, δηλαδή λίγο περισσότερους από όσους έχουμε στην Ελλάδα!
    Οι Γερμανοί είναι 80.000.000 ενώ εμείς 11.000.000!!!

    Υπάρχει κανείς που να αισιοδοξεί για το μέλλον της Ελλάδας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σύγκρουση που κάποιοι ἀπό ἐμᾶς βλέπαμε ἤδη νά ἔρχεται ἐδῶ καί πολλά χρόνια, εἶναι πρό τῶν πυλῶν.

    Ἡ ἐπιχείρηση τῆς εἰσαγωγῆς τῶν μουσουλμάνων, νέγρων κλπ στήν εὐρώπη καί στήν Ἑλλάδα ἔχει ὁλοκληρωθεῖ καί τά πάντα ὁποιαδήποτε στιγμή εἶναι πιά ἔτοιμα νά ἀναφλεγοῦν. Δέν εἴμαστε στό παραπέντε. ῾Η ὥρα ἔχει σημάνει.

    Οἱ κοινωνίες ὅλης τῆς Δύσης ἕχουν ὁδηγηθεῖ παρά τήν θέλησή τους στήν διάλυση τους. Πληροφορίες λένε ὅτι σκοπεύουν μιά κοινωνία 30% νέγρων 30% μουσουλμάνων 30% λευκῶν καί 9% μιγάδων.

    Σημ. Ἡ συνειδητοποίηση τοῦ γεγονότος εἶναι πλέον ραγδαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και στο υπόλοιπο 60%,πολλοί είναι Γάλλοι ή Γερμανοί,μουσουλμανικού θρησκεύματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eπιτελους στην Ευρωπη αρχισαν να ξυπνουν! Ευχοαμαι και στην Ελλαδα. Ακριβως επειδη ο κοσμος εχει αρχισει να αντιλαμβανεται τι συμβαινει ΠΡΙΝ εγκαθιδρυθει ενα Ισλαμικο καθεστως στην Δυτικη Ευρωπη (το αντιστοιχο του πρωιμου Βησιγοτθικου βασιλειου στην "μεγαλη μεταναστευση των λαων"), ας μου επιτραπει να ειμαι αισιοδοξος για την Ευρωπη γενικα (αλλωστε υπαρχει και η Ρωσσια η οποια θα ειναι η χρυση εφεδρεια η το λεγομενο "ταγμα της νικης")Τωρα για την Ελλαδα δεν ειναι ευκολα τα πραγματα αλλα ας μην υποτιμαμε την ικανοτητα του λαου μας για αντισταση, εξλλου οι κλεφτες ηταν παιδια του λαου και οχι μελη των "ηγετικων ταξεων" Σε τελικη αναλυση¨"η μονη χαμενη υποθεση ειναι αυτη για την οποια δεν αγωμιζεται κανεις" Λευκη Φρουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.