5/1/11

Δημοκρατία 5/1/11

8 σχόλια:

  1. O Μητσός, επί δεκαετίες μεγάλο κεφάλι στην ΕΕ (http://ec.europa.eu/dgs/research/mitsos.html), παραιτήθηκε λόγω Πανάρετου: αυτό είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σοβαρό.

    Ο Μητσός είναι σαν τον Παπαδήμο, τον Μαρκεζίνη και μερικούς λίγους άλλους: εθνικό κεφάλαιο. Δεν είναι τυχαίο ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε,δεν πάμε διόλου καλά.Μαζί με την κομπίνα πλάκωσε και η τρέλα.
    Κάποτε σε μία υπηρεσία ήταν ένας διευθυντής ο οποίος έλεγε τρελά πράγματα. αφού είδαν κι απόειδαν και δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη ο διευθυντής πρότεινε να κλείσει η υπηρεσία που δεν είχε πρόβλημα όμως. τοτε πετάχτηκαν κάποιοι και είπαν ότι καλύτερα να κλείσει ο διευθυντής.
    εδώ φαγανε, φάγανε φάγανε, μεθύσανε από την εξουσία γίνανε στουπί, η αλλαζονεία τους έφτασε στο κατακόρυφο, μας βρίζουν, μας πουλάνε και τώρα θέλουν και με το νόμο να μας βάλουν σε τάγματα θανάτου.
    ε, οχι ρε φίλε φευγάτε αυτή την ώρα γιατί μου φαίνεται ότι σας τρώει καλά ο πισινός σας και πάτε γυρευοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενώ η υλοποίηση των ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την ΓΓΕΤ φαίνεται να λειτουργεί ομαλά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα εδώ και δεκαετίες, δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό ερευνητικό αποτέλεσμα για την κοινωνία, την εκπαίδευση και την αγορά, όπως είχε πει και ο Μητσός

    γιατί νομίζεις ότι συνέβαινε αυτό; είναι δυνατόν ένα κλειστό σύστημα διαχείρισης/ανακύκλωσης χρημάτων μεταξύ Καθηγητών να οδηγήσει σε κάτι ουσιαστικό; ποτέ. όχι από κακία ή ανικανότητα αλλά από πρόβλημα σχεδιασμού: ο ένας κρίνει ότι ο άλλος, που θα είναι αύριο ο κριτής, πρέπει να χρηματοδοτηθεί για να κάνει κάτι χωρίς απτή αχτίδα αξιοποίησης, χωρίς ορατό όφελος για την πατρίδα - πλην του, κατά την κρίση του, "επιστημονικό".

    σημασία έχει να υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός για την στοχευμένη αξιοποίηση της ερευνητικής προσπάθειας: όχι να βαράει όποιος "φίλος" Καθηγητής θέλει στο γάμο του καραγκιόζη και να λέει ότι αυτό είναι "προσφορά στην επιστήμη". πρώτα απ'όλα είναι η προσφορά προς την ΠΑΤΡΙΔΑ: ας δούμε πώς θα βοηθήσει η έρευνα ουσιαστικά, όχι με γενικότητες, σε αυτό τον στόχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μητσός, ο Παπαδήμος και ο Μαρκεζίνης είχαν κάποιον να τους κρατάει τον κομματικό τους κώλο για να τους αποκαλούν κάποιοι σήμερα "μεγάλα κεφάλια" της ΕΕ. Δε διαφέρουν ούτε στο ελάχιστο από τον Πανάρετο. Απλώς είναι κομματόσκυλα που πουλάνε μούρη σ'εμάς, τους χαζο-Έλληνες.

    Θυμηθείτε τον Αρσένη (μεγάλο κεφάλι των ΟΗΕ, ΟΟΣΑ) που ήρθε το 1981 με το πρόγραμμα των 100 ημέρων που θα αναμόρφωνε την οικονομία της Ελλάδας... Τα κερατιάτικα του Αρσένη και των επιγόνων του πληρώνουμε σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...[Ε]
    «...Ο νομοθέτης, ο δικαστής, η κοινωνία, ο επιστήμονας, βρίσκονται όλοι αντιμέτωποι με μια νέα αξιολόγηση των πραγματικών δεδομένων. Πράγματα τα οποία θεωρούντο αδιανόητα, τώρα λόγω κρίσης θεωρούνται επιβεβλημένα και αυτονόητα. Το Σύνταγμα πρέπει, συνεπώς, να «υποδεχθεί» ένα νέο φαινόμενο. ...»
    - Συγνώμη Ευάγγελε, επικοινωνείς ή σου ξεφεύγουν. Για ποιόν είναι επιβεβλημένα και αυτονόητα. Γιατί για ’μάς δεν είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ελάχιστοι (πολύ νεότεροι) που έχουν το επίπεδο να προσφέρουν τόσο πολύ, ποιοτικά και ποσοτικά σε εθνικό πάντα επίπεδο, όσο αυτοί οι 3, είναι παραγκωνισμένοι εντελώς από το σύστημα επειδή δεν είναι κομματικοί.

    Δυστυχώς δεν είμαστε τόσοι πολλοί ώστε να ψάχνουμε μόνο τους παρθενογεννημένους άξιους.

    Πρέπει να αξιοποιηθούν όσοι έχουν όντως την στρατηγική σκέψη και την τεχνογνωσία να προσφέρουν στην πατρίδα, έστω και αν είχαν κομματική βοήθεια.

    Ας μην ξεχνάμε ότι αν εμφανιστεί ένας σχετικά νέος με εμφανείς τρομερές δυνατότητες να προσφέρει χωρίς να έχει κομματική πλάτη (άρα και χωρίς να έχει αναδειχθεί σε πολιτικά ή άλλα πολιτικά οριζόμενα αξιώματα), αντιμετωπίζεται όπως ο Χριστός από τους αρχιερείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. απορω που θα κρυφτητε προδωτες του εθνους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 6:00 μ.μ.

    Απορώ αν ξέρεις καθόλου ορθογραφία!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.