3/1/11

WikiLeaks: ΗΠΑ και Γερμανία αναπτύσσουν κατασκοπευτικούς δορυφόρους

Οι ΗΠΑ και η Γερμανία αναπτύσσουν από κοινού και μυστικά, υπό την κάλυψη εμπορικών δραστηριοτήτων, νέους κατασκοπευτικούς δορυφόρους παρά την έντονη αντίθεση της Γαλλίας, σύμφωνα με διπλωματικά τηλεγραφήματα που διέρρευσαν στον ιστότοπο WikiLeaks και δημοσιεύονται από τη νορβηγική εφημερίδα "Aftenposten".

Το πρόγραμμα, με την ονομασία HiROS, προβλέπει την κατασκευή ενός απροσδιόριστου αριθμού δορυφόρων παρακολούθησης υψηλής ευκρίνειας, ικανών να διακρίνουν αντικείμενα 50 εκατοστών, να στέλνουν τις εικόνες τους στη Γη πολύ γρηγορότερα απ' ό,τι οι σημερινοί δορυφόροι ή ακόμη να τραβούν υπέρυθρες φωτογραφίες τη νύκτα.

Ενώ επισήμως προορίζονται για μη στρατιωτικούς περιβαλλοντικούς σκοπούς -το 70% των δυνατοτήτων τους θα πωληθεί σε ιδιώτες-, το πρόγραμμα θα βρίσκεται στην πραγματικότητα "υπό τον πλήρη έλεγχο" των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών (BND) και της γερμανικής διαστημικής υπηρεσίας (DLR).

Τα τηλεγραφήματα της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βερολίνο, τα οποία επικαλείται η "Αφτενπόστεν", καλύπτουν την περίοδο από το Φεβρουάριο του 2009 ως το Φεβρουάριο του 2010.

Απ' αυτά προκύπτει ότι ορισμένες χώρες, "ιδιαίτερα η Γαλλία", επιχείρησαν να ματαιώσουν το πρόγραμμα με όλα τα μέσα.

Όμως η γαλλική αντίθεση απορρίφθηκε από τους γερμανούς αξιωματούχους που, πάντα σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα, δεν θέλουν "να χειραγωγούνται από τη Γαλλία", της οποίας αμφισβητούν ύποπτες εμπορικές πρακτικές και την πολιτική των κρυφών επιδοτήσεων.

"Απολύτως καμιά συνεργασία δεν προβλέπεται με τη Γαλλία ή με οποιοδήποτε άλλο κράτος της ΕΕ στο πρόγραμμα HiROS", φέρεται ότι δήλωσε ένας υπεύθυνος της DLR, ο Αντρέας Έκαρτ, τον οποίο επικαλείται η "Αφτενπόστεν".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δορυφόροι, συνολικού κόστους 1,6 δισεκατομμυρίου κορωνών, θα αρχίσουν να λειτουργούν το 2012-2013.

Επισήμως η Γαλλία και η Γερμανία συμμετέχουν στο κοινό πρόγραμμα διαστημικής φωτογράφισης MUSIS (multinational space-based system) μαζί με το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία.

Εφημερίδα αναφοράς στη Νορβηγία, η "Αφτενπόστεν" έλαβε το Δεκέμβριο, άγνωστο πώς, το σύνολο των 250.000 διπλωματικών εγγράφων του WikiLeaks χωρίς να έρθει σε συμφωνία με τον ιστότοπο, όπως έκαναν πέντε μεγάλα έντυπα (Νιού Γιόρκ Τάιμς, Γκάρντιαν, Λε Μοντ, Ελ Παΐς και Ντερ Σπίγκελ).http://www.nooz.gr

9 σχόλια:

  1. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΠΑΛΙ ΟΝΟΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΙΧ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ Π/ΥΤΣ/ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΕΖΟΥΝ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε
    σ' ευχαριστώ

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Deutschland uber alles",αναφέρεται στόν Εθνικό τους ΄Υμνο.

    Γράφει το λεξικό:
    Υπέρ,ύπερ,υπείρ,ούπερ=βοιωτ,επιγρ.,
    είναι γραφική παράστασις της μερικής εκτάσεως,καί όταν συντάσσεται με δοτική δηλοί τό προσωπο ή τό πραγμα,υπεράνω τού οποίου είναι ή γίνεται κάτι,υπεράνω κάποιου ,καί επί τής σχετικής θέσεως χωρών ή τόπων κ.τλ...
    ΄Αρα:
    Deus=(Zεύς) τού Διός
    Uber=Yπέρ
    Alles=Αλλοις(άλλος,-η,-ον)
    land-i=Λάς(πέτρα,λίθος),λάνδη=δή=βέβαια,πράγματι,καί λάνδη=η πέτρινη(σκληρή)χώρα,χαρακτήρες ανθρώπων!
    ίσως παρακινδυνευμένο,αλλά σημαίνει,
    {Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ , ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΏΝ ΑΛΛΩΝ!}

    "Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στά κάρβουνα"
    Εάν καί οι τρείς λέξεις είναι ελληνικές ΕΥ! γε στούς Γερμανούς!
    Καί σε μάς τούς Έλληνες αξίζει ένα ...αυτομαστίγωμα κυρίως τών ΥπΕθύνων,πού αφήνουν τούς άλλους να μας αποκαλούν διαφορετικούς(ρατσιστές!)
    Ούστ!από δώ κηφηναριά....όπως λέει ο ποιητής Σουρής.
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ-ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ-ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

    >"Deutschland uber alles",αναφέρεται στόν Εθνικό τους ΄Υμνο."

    Όχι πια. Από το 1945 και μετά, η φράση απαγορεύεται, καθώς και οι δύο πρώτες στροφές που άρχιζαν μ' αυτήν. Σήμερα, ο εθνικός ύμνος της Γερμανίας είναι η τρίτη στροφή του ιδίου ποιήματος. Η μελωδία παραμένει.

    Deutsch σημαίνει Τεύτων και Deutschland χώρα των Τευτόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Deus, dei = Θεός στα λατινικά.

    Λιγότερο Λιακόπουλο διάβαζε, φιλάρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εάν δεν κάνω λάθος υπάρχει μια προφητεία "Παισιος η Πατερ Κοσμάς" ότι οι Γερμανοι θα μας διδάξουν τη γλώσσα μας και εννοώ την αρχαία.
    Είναι πάντως περίεργο σαν Ελληνας να ακούς Γερμανούς της ηλικίας τον ογδόντα να απαγγείλουν Ιλιάδα και Οδύσσεια, και δεν είναι Φιλόλογοι αλλά οι Γερμανοί Στρατιώτες που μας κατέκτησαν το 40. Τα έμαθαν στο Λύκειο τότε προτού βγουν να πολεμήσουν για χάρη ενός τρελού.
    Πάντως θα γελάσω πολύ εάν γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλων. Και θα γίνει αφού εμείς στα σχολεία δεν διδάσκουμε τα αρχαία αλλά θέλουμε να κάνουμε τα αγγλικά μητρική μας γλώσσα ;-)

    Προς τον ΣΑΡΚΑΣΤΗ/ΕΡΕΥΝΗΤΗ μου άρεσε πολύ η ερμηνεία.
    Ίσος εδώ είναι το μυστικό της "προφητείας" εάν βέβαια είναι σωστή.
    Χαιρετησματα από τη
    Χώρα του Διός εκ βορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γράφει ο Δρ.Παναγιώτης Ι.Κυριακόπουλος(φιλόλογος,δικηγόρος) στο ωραίο βιβλίο του "Η Ελληνική Γλώσσα Πατρίδα τού Πολιτισμού"σελ.110
    γράφει:
    "Γερμανία

    Η χώρα αυτή ονομάζεται από τούς ΄Ελληνες καί Ρωμαίους μέ τό όνομα αυτό,οι ίδιοι όμως οι Γερμανοί υπερηφάνως τήν αποκαλούν Deutchland,δηλαδή ελληνικώτατα ως "Διός χώρα",αφού μέ τό πρώτο συνθετικό αποδίδεται η γενική κτητική τού ονόματος Ζεύς-Διός(Zeus-Deus)καί τό δεύτερο η λέξη land-Λάν δη έκ τής λάς=λίθος,χώρα,γή!!1"
    Αλλά καί ο αείμνηστος ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ καθηγητής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ..λέει:
    "Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ:τήλε,λάνδη=LAND,ΓΕΩ...νάνο,μίκρο,σκοπό...ισμός,ΗΛΕΚΤΡΟ...,κυκλο...ΦΩΝΟ...,ΜΑΚΡΟ...,ΜΙΚΡΟ...,ΔΙΣΚΟ...,ΓΡΑΦΟ...,ΓΡΑΜΜΑ...,ΣΥΝ...,ΣΥΜ...,κλπ...
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ CD=COMPACT DISK=ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ.
    Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνικήν γλώσσα "μή οριακή",δηλαδή ότι μόνο σ'αυτή δέν υπάρχουν όρια καί γι'αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική,η Ηλετρονική,η Κυβερνητική καί ά λ λ ε ς."
    {Εις Υγείαν της Ελληνικής Γραφής-Γλώσσας,της Θεικής!!!
    Εγώ απλά αυτοσαρκάστικα...μέ τά λαμόγια πού μάς ζαλίζουν με τούς παραλογισμούς τους.Τούς Ξενολάγνους δηλαδή παλιανθρώπους,καί όως έλεγε ένας πρώην πολιτικός "οι ξεγάνωτοι τενεκέδες"...ούστ! α-πνευματικοί...}
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ,ΨΑΧΟΥΛΕΥΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς τον ΣΑΡΚΑΣΤΗ

    αυτά να τα δουν οι Κυρίες και κύριοι
    που μας έβαλαν την δημοτική και τώρα θέλουν να σβήσουν και αυτήν.
    Να γίνουμε Αγγλόφωνη.
    Οι Γερμανοί μπορούν να μάθουν τα αρχαία πιο εύκολα από όλους άλλους γιατί το συντακτικό τους μοιάζει με τα αρχαία.
    Πάντως οι Αγγλοι έκαναν περισσότερο κακό στη Ελλάδα (εμφύλιο, Κύπρο και πάντα εναντίον μας)και εμείς τρέχουμε μια ζωή από πίσω τους. Τόσο μυαλό έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.