8/1/11

WIKILEAKS Οικονοµικός πόλεµος στη Λωρίδα της Γάζας

ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ µεγάλης διαφθοράς λειτουργούσε ένα πέρασµα για διακίνηση αγαθών από το Ισραήλ προς τη Λωρίδα της Γάζας, σύµφωνα µε αµερικανικά διπλωµατικά έγγραφα που διέρρευσαν στο Wikileaks και δηµοσιεύθηκαν στη νορβηγική εφηµερίδα «Aftenposten».
Σε τηλεγράφηµα του Ιουνίου 2006, αναφέρεται ότι ισραηλινοί αξιωµατούχοι δήλωναν σε αµερικανούς διπλωµάτες ότι θα διατηρήσουν την οικονοµία της Λωρίδας της Γάζας στα όρια της κατάρρευσης.

Τρία τηλεγραφήµατα δεί χνουν ότι το Ισραήλ ενηµέρωνε την αµερικανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ για την πορεία του αποκλεισµού της Λωρίδας της Γάζας η οποία προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. «Ως µέρος του συνολικού σχεδίου για την εφαρµογή του εµπάργκο εναντίον της Γάζας, οι ισραηλινοί αξιωµατούχοι επιβεβαίωσαν σε διπλωµάτες της αµερικανικής πρεσβείας πολλές φορές ότι προτίθενται να διατηρήσουν την οικονοµία της Γάζας στα όρια της κατάρρευσης, χωρίς ωστόσο να την ωθήσουν στα άκρα», αναφέρεται.ΝΕΑ

5 σχόλια:

  1. "...προτίθενται να διατηρήσουν την οικονοµία της Γάζας στα όρια της κατάρρευσης, χωρίς ωστόσο να την ωθήσουν στα άκρα"

    Και τι; Θα αποτρέψουν με αυτό τον τρόπο τις συγκρούσεις; Συνήθως ο πόλεμος αρχίζει όταν ο ένας τρώει κι ο άλλος κοιτάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως οι ΔΟΛιοι και μέγιστοι προπαγανδιστές κατά της Ελλάδος και της Ελληνικής κοινής γνώμης φτιασιδώνουν την αλήθεια προς όφελος των εγκληματιών του Ισραήλ.
    (Η λογική εξήγηση μου; Πιθανώς να φοβάται ο "πανίσχυρος" ΔΟΛ, να πει την αλήθεια, μην του πάρουν την διαφήμιση της Κόκα-Κόλα από τα ΝΕΑ)


    Ο τίτλος του άρθρου:
    Ισραηλινοί (στρατιωτικοί) εδωροδοκούντο (κοινώς "τα κονόμαγαν" - το τερπνόν μετά του ωφελίμου) για να επιτρέψουν την είσοδο αγαθών από την Αμερική στην Γάζα.

    Israelis bribed to admit U.S. goods to Gaza: WikiLeaks
    Reuters

    – Thu Jan 6, 9:46 am ET

    JERUSALEM (Reuters) – U.S. distributors accused Israel in 2006 of charging exorbitant fees to allow their goods into Gaza and an Israeli general admitted corruption existed at a major border crossing, a U.S. diplomatic cable shows.
    The cable, obtained by WikiLeaks and published Thursday by the Norwegian newspaper Aftenposten, said frequent closures of the Karni crossing had "exacerbated the problem of access and appears to have forced up the cost of bribes" paid to Israelis.

    Όλο το άρθρο παρακάτω
    http://news.yahoo.com/s/nm/20110106/ts_nm/us_palestinians_israel_wikileaks

    Απορία:
    Αυτός ο λακές των ΝΕΩΝ που ανέβασε την παραμεταφρασμένη είδηση καλύπτωντας τους λοπωδύτες δεν σκέφθηκε ότι κάποιος θα τον τσακώσει να γράφει ψέματα; Ή η σήψη των Λαμπράκηδων και των Ψυχαραίων έχει φτάσει μέχρι το μεδούλι και δεν τους νοιάζει τίποτα;



    Μιχάλης Στέργος
    Άγιος Νικόλας
    ΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΙΔΕΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΣΤΗΣ ΑΓΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ? Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΉΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΥΕ ΗΔΗ PUN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. PUN, μάθε πρώτα ελληνικά και μετά γράφεις. Δεν καταλαβαίνω λέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και ειχα μια φαγουα αν καταλαβαινεις εσει 8 Ιανουαρίου 2011 6:22 μ.μ. pun

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.