27/4/11

Ανακοίνωση ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών (27 Απριλίου 1941)


3 σχόλια:

  1. " . . .Γι'αυτό λοιπόν κι εσείς παλληκάρια μου μέ τό κρασί/τά φιλιά καί τά φύλλα στό στόμα σας/Θέλω νά βγείτε γυμνοί στά ποτάμια/Νά τραγουδήστε τή Μπαρμπαριά όπως ο ξυλουργός κυνηγάει τούς σκίνους/Όπως περνάει η όχεντρα μές απ'τά περιβόλια τών κριθαριών/Μέ τά περήφανα μάτια της ο ρ γ ι σ μ έ ν α/Κι όπως οι αστραπές αλωνίζουν τά ν ι ά τ α.
    . . . . . . . . . . . . . . . .
    Κι άν θά διψάσεις γιά νερό θά στύψουμε ένα σύννεφο/Κι άν θά πεινάσεις γιά ψωμί θά σφάξουμε ένα αηδόνι/Μόνο καρτέρει μιά στιγμή ν'ανοίξει ο πικραπίγανος/Ν'αστράψει ο μαύρος ουρανός νά λουλουδιάσει ο φλόμος/Μά ήταν αγέρας κι έφυγε κορυδαλλός κι εχάθη/Ήταν τού Μάη τό πρόσωπο τού φεγγαριού η ασπράδα/Ένα περπάτημα ελαφρύ σά σκίρτημα τού κάμπου/Ένα φ ι λ ί τής θάλασσας τής αφροστολισμένης".
    Νίκος Γκάτσος,ΑΜΟΡΓΟΣ.
    *
    Τιμή καί Μνήμη,στούς αθάνατους νεκρούς Έλληνες!
    Αυτοί έκαναν τό "χρέος"τους!
    Καί άφησαν τά ιερά "οστά"πάνω στά ιερά βουνά μας,νά τά φυσάει ο αγέρας τίς ζεστές μέρες,καί νά τούς βάζει τό άσπρο πέπλο ο χιονιάς,το Χειμώνα,καί τά πρωτοβρόχια τής Άνοιξης,νά τούς δροσίζουν τήν Ψυχή!
    Καί είναι δυό βήματα κοντά μας!
    Μά εμείς δέν τούς ακούμε . . .
    Παρέα τους τού Φεγγαριού τό αχνό Φώς!
    ΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπούρδες. Ποιό χρέος; Να συρθή η χώρα στην μεγαλύτερη σφαγή για τα βρώμικα συμφέροντα των εγγλέζων; Είπαν 'όχι' οι εβραιομασσώνοι Μεταξάς και Γεώργιος 2, επειδή τους το διέταξαν να το πούνε η Στοά Ησίοδος. Μετά πήραν το χρυσάφι, τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και το πήγαν εκεί που είναι... ακόμα (το μισό). Το άλλο μισό το κάναν οι παγκατάπυγες αγγλοεβραίοι ΛΙΡΕΣ που τις έρριχναν με τα τσουβάλια να ενεργοποιήσουν τους τζάμπα ηλίθιους γυφτόβλαχους των συμμοριών στα όρη, σε έναν απίστευτο 4χρονο αλληλοσπαραγμό. Τούτο το χρυσάφι το μάζεψε η μαϊμού του καραμαναλήτη ονόματι Μαρκεζίνης, ο πρώτος ΔΟΤΟΣ της Χούντας 1. Ο δεύτερος δοτός της Χούντας 2 ήταν ο ίδιος ο Καραμαναλήτης αυτοπροσώπως, ο μεσσίας που μας τον έφερε το γαλλικό προεδρικό από το πουθενά-ραχάτ να οδηγήση για άλλη μια φορά την δυστυχισμένη χώρα στο σοσιαληστρικό ΤΙΠΟΤΕ. Πάψτε να τρώτε βρούβες αμάσητες. Το δε κόλπο με τους γερμανούς, φίλους πάλι του Καραμαναλήτη, με το χρυσάφι (που απέμεινε) είχε να κάνει. Για ψάξτε την υπόθεση Μέρτεν. Ενώ, άπειροι ψάχνουν για τον 'θησαυρό', δεν σας κάνει εντύπωση ότι ο φίλος του ειδεχθούς εβραιοναζιστή γουρουνοκέφαλου Μέρτεν, ουδέποτε ανησύχησε για το ΠΟΥ είναι; Άντε ντε ξυπνήστε, τι έχετε πάθει δεν καταλαβαίνω. Σας ψεκάζουν; +Απόστολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.