1/4/11

Τουρκία: Διαφωνία Κάμερον/ Σαρκοζί


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα την «έντονη διαφωνία του» με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που υπερασπίζεται, ενώ απότεινε φόρο τιμής στο "Νικολά" για την «αρχηγία» του στο θέμα της Λιβύης.

«Υπάρχουν θέματα για τα οποία ο πρόεδρος Σαρκοζί και εγώ συμφωνούμε, και θέματα για τα οποία διαφωνούμε ριζικά, όπως για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία υποστηρίζω σθεναρά», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που τον επισκέφτηκε στο Λονδίνο. 
«Αυτή είναι μια συζήτηση που έχω συχνά με τον φίλο μου τον Νικολά Σαρκοζί, και πιστεύω ότι οι φίλοι μπορούν να έχουν διαφωνίες», δήλωσε ο Κάμερον. 

 «Εκεί που είμαι απόλυτα σύμφωνος με τον Νικολά είναι σχετικά με τη δράση που η Γαλλία ξεκίνησε μαζί με τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία βοήθησε να αποφευχθεί μια σφαγή στη Βεγγάζη, οχυρό της εξέγερσης στην ανατολική Λιβύη», συνέχισε ο κ. Κάμερον. 

«Ναι, αποτείνω φόρο τιμής στον Γάλλο Πρόεδρο για αυτή την θαρραλέα πράξη, αυτή τη πρωτοβουλία που έκανε την μεγάλη διαφορά για να εμποδιστούν τα στρατεύματα του Συνταγματάρχη Καντάφι να εισέλθουν στη Βεγγάζη».

Ο κ. Κάμερον διαβεβαίωσε τον Τούρκο ομόλογό του ότι «θα εξακολουθώ να υπερασπίζομαι την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ», σε αντίθεση με τη Γαλλία.

Le Figaro με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP)    31.03.2011

2 σχόλια:

  1. Αναμενώμενη εδώ και δεκαετίες η στάση της Αγγλίας για την ευρωπαϊκη προοπτική της Τουρκίας. Ξεχνάνε όμως ότι οι νεοοθωμανοί θα βαφτίσουν "τούρκο" οποιονδήποτε μουσουλμανο στην Ε.Ε. Τό έχουν κάνει ήδη στην Θράκη.
    Μήπως χρειάζεται να τους θυμήσουμε ότι το ποιο διαδεδομένο όνομα βάπτισης στην Αγγλία ειναι το Μοχαμετ.
    Εκτός αν γουστάρουν να ακούνε την φωνή του ιμάμη στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.