19/4/11

Οργή κατά έλληνα διπλωμάτη στη Σουηδία

Ρεπορτάζ: Λουκάς Βελιδάκης
Διαστάσεις έλαβε στα σουηδικά ΜΜΕ- και κατ’ επέκταση στον τοπικό πληθυσμό- η υπόθεση ενός e-mail από διπλωμάτη της ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη, το οποίο περιείχε προσβλητικές αναφορές για τις γυναίκες της Σουηδίας. Ρεπορτάζ σουηδικών εφημερίδων αναφέρουν ότι ο Β. ΜΠ, οικονομικός και εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας, παύθηκε από τη θέση του, μετά τη δημοσίευση του επίμαχου e-mail από το τηλεοπτικό κανάλι TV4.

«Εσύ πρέπει να ντρέπεσαι»
Συγκεκριμένα, ο Β. ΜΠ, απαντώντας σε σουηδό πολίτη, ο οποίος- με e-mail προς την Πρεσβεία- διαμαρτυρόταν για τη στάση της ελληνικής Δικαιοσύνης, να μην ασκήσει δίωξη σε βάρος Έλληνα στη Σάμο, μετά από καταγγελία 50χρονης Σουηδέζας ότι υπέστη βιασμό το καλοκαίρι του 2009, αλλά να διώκει την ίδια για συκοφαντική δυσφήμιση, ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι οι Σουηδοί οφείλουν να ντρέπονται για τη συμπεριφορά των γυναικών τους στο εξωτερικό, αλλά και με αλλοδαπούς στη Σουηδία.

Επικαλούμενος την υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ, αλλά και έναν οδηγό Ταξί, σημειώνει ότι οι Σουηδέζες υποβάλλουν μηνύσεις– μετά από φερόμενο βιασμό- για να εισπράξουν το χρηματικό ποσό που δικαιούνται μετά από σχετική  ασφάλιση. Υπονοεί δε ότι αυτή είναι μία πάγια τακτική τους.

Κατόπιν αναφέρει τον προβληματισμό του για τη χρονική συγκυρία που ξέσπασε η υπόθεση με τη- φερόμενη ως- βιασθείσα στη Σάμο, αποδίδοντας το στους σουηδούς τουριστικούς πράκτορες που επιδιώκουν να μεγαλώσουν προς όφελος τους τα τουριστικά πακέτα προς την Τουρκία.

Ο έλληνας διπλωμάτης ολοκληρώνει το ηλεκτρονικό του μήνυμα, απαιτώντας  περισσότερη ευγένεια στον τρόπο με τον οποίο απευθύνεται ο αποστολέας στην Πρεσβεία και σε αυτόν.

Η απάντηση παίρνει δημοσιότητα

Ο αποστολέας του αρχικού e-mail, Jan Tordsson, εξοργίστηκε από την απάντηση του έλληνα διπλωμάτη και ως αντίδραση γνωστοποίησε το περιεχόμενο στο δελτίο ειδήσεων του TV4, το οποίο παρουσίασε το θέμα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Σε δηλώσεις του τόνισε: «Ήμουν εντελώς σοκαρισμένος. Βασικά είναι σαν να κόβεις με το πριόνι το μισό πληθυσμό της Σουηδίας. Το έργο αυτού του ανθρώπου φυσικά, όπως αντιλαμβάνομαι, είναι οι εμπορικές σχέσεις. Αυτά που εκφράζει για μια τέτοια σημαντική ομάδα σουηδών τουριστών, για τις γυναίκες, είναι εξωφρενικά».

Το ρεπορτάζ για την «Άννα»

Το ίδιο κανάλι είχε παρουσιάσει, δύο ημέρες νωρίτερα, την είδηση ότι η «Άννα», ενώ κατήγγειλε ότι είχε βιαστεί κατά τις διακοπές της στη Σάμο, τώρα διώκεται στην Ελλάδα με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Το εν λόγω ρεπορτάζ ανέφερε ότι η «Άννα» δήλωσε πως βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε το τελευταίο βράδυ των διακοπών της, και ότι όταν εξετάστηκε σε νοσοκομείο, αμέσως μετά την επιστροφή της στη Σουηδία, ο γιατρός διαπίστωσε ότι είχε τραύματα από αμβλύ αντικείμενο στο σώμα και τραυματισμούς στην κοιλιακή χώρα. Τα ιατρικά πιστοποιητικά μεταφράστηκαν και στάλθηκαν στην Ελλάδα, αλλά η εισαγγελία άσκησε δίωξη στην «Άννα» για συκοφαντική δυσφήμηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Expressen, στο φύλλο τις 15ης Απριλίου, ρεπόρτερ του TV4 απευθύνθηκε στον έλληνα διπλωμάτη, ζητώντας να μάθει ποιο είναι, κατά τον ίδιο, το είδος συμπεριφοράς που έχουν οι Σουηδέζες. Εκείνος, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, απάντησε: «Επιτρέψτε μου να σας πω ένα αστείο. Πριν από πολλά χρόνια στη Ρόδο, για παράδειγμα, διαδήλωναν σουηδέζες γυναίκες, οι οποίες κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: Παρακαλούμε κοιμηθείτε μαζί μας, δεν έχουμε το AIDS».

Η απάντηση της ελληνικής Πρεσβείας

Η αντίδραση της ελληνικής Πρεσβείας, μέσω δήλωσης της εκπροσώπου του Γραφείου Τύπου προς τα σουηδικά ΜΜΕ, ήταν άμεση, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα του σουηδικού Τύπου. Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του διπλωμάτη, που δεν εκφράζουν την ελληνική Πρεσβεία στη Σουηδία, αλλά ούτε και την κυβέρνηση.

Επεσήμανε, επίσης, το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει πάντα μια φιλόξενη χώρα ιδανικός προορισμός για τους τουρίστες, ενώ κατέληξε πώς ζητήθηκε από τον ακόλουθο να εγκαταλείψει τόσο την Πρεσβεία, όσο και την Σουηδία άμεσα.

Ανοιχτή επιστολή- κατηγορώ για την Ελλάδα

Σε ανοιχτή τους επιστολή, δύο σουηδοί δικηγόροι καταφέρονταν εναντίον της χώρας μας, υποστηρίζοντας ότι στην υπόθεση της «Άννας» η ελληνική Δικαιοσύνη βάσισε την απόφαση της να κατηγορήσει την ίδια για ψευδή καταγγελία βιασμού στην υπόθεση ότι γυναίκες από τη Σκανδιναβία συχνά καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα βιασμού.

Σε απαντητική του επιστολή, το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι θα ζητήσει την πλήρη διερεύνηση του ζητήματος.

Πλήγμα για την Ελλάδα ενόψει της τουριστικής περιόδου;

Το nooz.gr πληροφορήθηκε για το περιστατικό από συνταξιούχο σουηδό διπλωμάτη, η οποία μας απέστειλε και τις σχετικές πληροφορίες. Μας αποκάλυψε επίσης ότι το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις στα fora και στα blogs της χώρας, όπου εκατοντάδες χρήστες του Ίντερνετ αφού εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στην «Άννα», χρησιμοποιούσαν αρνητικά σχόλια εναντίον της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα αποτελεί πλέον τόπο καλοκαιρινού προορισμού γι’ αυτούς.

Η συνταξιούχος διπλωμάτης εμφανίστηκε καθησυχαστική, λέγοντας ότι οι περισσότεροι Σουηδοί αγαπούν και γνωρίζουν την Ελλάδα, συνεπώς δεν θα επηρεάσει την κρίση τους ένα μεμονωμένο περιστατικό, όπως το παραπάνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Σουηδοί επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του σουηδικού υπουργείου Τουρισμού.

Οι νόμοι περί βιασμού
Ομολογουμένως το νομικό καθεστώς που επικρατεί στη Σουηδία αναφορικά με τους βιασμούς είναι εξαιρετικά περίπλοκο, και ως επί το πλείστον πάντα υπέρ της καταγγέλλουσας. Αυτό το κατάλαβε για τα καλά ο ιδρυτής της Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό στη χώρα, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι σεξουαλικές επαφές που είχε με δύο Σουηδέζες ήταν απολύτως συναινετικές.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σουηδικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «λαθεμένη εντύπωση» των Ελλήνων, όσον αφορά στην «ασφάλεια βιασμού» που έχουν οι Σουηδέζες, κάτι που θα συνιστούσε δέλεαρ για καταγγελίες μετά από διακοπές. Τονίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει…

Τα επίμαχα e-mails




http://www.nooz.gr

24 σχόλια:

  1. Δυστυχως ακομη μια φορα αποδεικνυεται οτι οποιος λεει η γραφει αληθειες,οπως αυτες του Ελληνα διπλωματη,τις πληρωνει απο το πληθος.Διοτι η μαζα ,και δεν εχει σημασια αν αυτη η ανθρωπομαζα ειναι ελληνικη η σουηδικη,θελει παντα να διαχωριζει τα συναισθηματα
    και τις πραξεις της απο την δηθεν προσβολη που μπορει να υποστει και η οποια προσβολη προερχεται απο την δικη της συμπεριφορα και προκληση.Σε ολοκληρο τον κοσμο γνωριζουν το πακετο που εχουν στο μυαλο τους οταν κατεβαινουν στο Νοτο αυτες οι "απελευθερωμενες" θηλυκες.Απο το να πραγματωσουν αυτο το πακετο μεχρι την παρεξηγηση
    η αποσταση ειναι ελαχιστη και δεν μπορεις να την προβλεψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον διπλωμάτη μας που είπε την αλήθεια. Σιγά μην πάνε αλλού για διακοπές οι Σουηδοί.
    Θα τους πείσουν οι γυναίκες τους να έρθουν πάλι στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς αποφυγη παρεξηγησεων: ο βιασμος ειναι ενα σπο τα χειορτερα ειδη εγκληματων και πρεπει να τιμωρειται ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ οπου διαπιστωθει. ΑΛΛΑ δεν βλεπω σε ποιο σημειο η απαντηση του πρεσβευτη μας ειναι αξιοκατακριτη (και το ζητημα που θετει ειναι ενδιαφερον καθως αναλογα φαινομενα εχουν διαπιστωθει και στην Βρετανια και με ετυμηγορια δικαστηριου) αλλα το υφος του το "γραμματος" της σουηδεζας ειναι το λιγοτερο ανοικειο για γραμμα που απευθυνεται σε επισημη αρχη οποιοςσηποτε ξενης χωρας .Επιτελους δεν ειμαστε αποικια και πρεπει να μας δειχνουν τον απαιτουμενο σεβασμο αρα η απαντηση πρεπει να ειναι ΜΥΝΗΣΕΙΣ και για την εν λογω ¨κυρια" η οποια εμφανως θεωρει οτι ειμαστε υπηρετες της και μπορει να συμπεριφεται με τετοια αναιδιεια στους επισσημους ανιπρσοωπους της χωρας μας πιθανον επειδη δεν ειμαστε "αρειοι" η ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΕΙ ΩΣ "PERSONNA NON GRATA" καθως δεν εχουμε αναγκη ουτε αυητν ουτε τα χρηματα της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς αποφυγη παρεξηγησεων: ο βιασμος ειναι ενα σπο τα χειορτερα ειδη εγκληματων και πρεπει να τιμωρειται ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ οπου διαπιστωθει. ΑΛΛΑ δεν βλεπω σε ποιο σημειο η απαντηση του πρεσβευτη μας ειναι αξιοκατακριτη (και το ζητημα που θετει ειναι ενδιαφερον καθως αναλογα φαινομενα εχουν διαπιστωθει και στην Βρετανια και με ετυμηγορια δικαστηριου) αλλα το υφος του το "γραμματος" της σουηδεζας ειναι το λιγοτερο ανοικειο για γραμμα που απευθυνεται σε επισημη αρχη οποιοςσηποτε ξενης χωρας .Επιτελους δεν ειμαστε αποικια και πρεπει να μας δειχνουν τον απαιτουμενο σεβασμο αρα η απαντηση πρεπει να ειναι ΜΥΝΗΣΕΙΣ και για την εν λογω ¨κυρια" η οποια εμφανως θεωρει οτι ειμαστε υπηρετες της και μπορει να συμπεριφεται με τετοια αναιδιεια στους επισσημους ανιπρσοωπους της χωρας μας πιθανον επειδη δεν ειμαστε "αρειοι" η ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΕΙ ΩΣ "PERSONNA NON GRATA" καθως δεν εχουμε αναγκη ουτε αυητν ουτε τα χρηματα της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο στον Έλληνα διπλωμάτη! Αν δεν αρέσει η αλήθεια στους Σουηδούς, να μη ξαναπατήσουν το πόδι τους εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέλω να μού εξηγήσει κάποιος (διότι εγώ είμαι αγράμματος) αν το παραπάνω συχετίζεται με το γεγονός ότι το 90% των φαντασιώσεων των γυναικών (πολύ περισσότερο των Σουδέζων φαντάζομαι) είναι βιασμοί. Επίσης κάνας γλωσσολόγος να μού πει πώς προέκυψε η φράση ''ψηλή, ξανθιά και Σουδέζα''.

    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρχέλαε, άλλο να γράφεις αλήθειες προς τους δικούς σου και άλλο, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κράτους, σε κάποιους τρίτους. Όντως η μάζα θα σε καταδικάσει απ'όπου και να κρατάει η σκούφια της. Σημασία όμως έχει ότι, όταν λες αλήθειες προς τους δικούς σου, προσφέρεις υπηρεσίες στην πατρίδα, ενώ, αντίθετα, όταν τις λες προς τα έξω, βλάπτεις τα εθνικά συμφέροντα.

    Όπως έχει ειπωθεί και παλαιότερα, η πολύ -προσωπικά και εθνικά- βλαπτική συνήθεια να χρησιμοποιούμε την ολιστικότητα της σκέψης με εγωϊστικό τρόπο, δηλαδή προσπαθώντας να επιβάλλουμε τη δικαιοσύνη στον άλλο ("θα μου πεις εσύ εμένα;"...) ή απαξιώνοντας τα πάντα λόγω της αδικίας που νοιώθουμε ότι -δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα- υφιστάμεθα, δεν προσφέρει στην πατρίδα και μειώνει σημαντικά το επίπεδο αξιοποίησης των δυνατοτήτων μας.

    Ευκαιρίες για ουσιαστικές ρήξεις με τον κακό μας εαυτό και τη σήψη υπάρχουν πολλές - αλλά χρειάζονται ΜΕΓΑΛΗ ψυχική δύναμη και αλτρουϊσμό. Οι εύκολες λύσεις, οι τζάμπα μαγκιές, σαν και αυτή που έκανε ο εν λόγω υπάλληλος, έχουν σημαντικό εθνικό κόστος.

    Ministre plénipotentiaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ 100% με τον Ministre plénipotentiaire διοτι ναι μεν αλλα ειναι ανοητο πριν το καλοκαιρι να δημιουργητε τετοιο θέμα που θα μας στοιχισει.... μπορει και σε καποιους αλλους να ειναι βουτηρο στο ψωμι η δησφημιση της Ελλαδας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα σε όλους!

    (και στον Αρχέλαο)


    Εγώ για αυτήν την υπόθεση κρατάω μικρό καλάθι! Εννοώ τον βιασμό της κυρίας "Άννας".
    Όντως η απάντηση του Έλληνα διπλωμάτη εμπεριέχει κάποια στοιχεία αυστηρότητας, αλλά πέραν αυτού ουδέν μεμπτό!
    Αντίθετα, προσπάθησε νομίζω να υποστηρίξει τα συμφέροντα της χώρας που εκπροσωπεί, όπως θα έκανε ο οποιοσδήποτε διπλωματικός υπάλληλος, από τη στιγμή που το σκεπτικό των Σουηδών ήταν η γενίκευση του περιστατικού με προφανή σκοπό την βλάβη της έξωθεν εικόνας της χώρας.
    Το λέει κάπου άλλωστε, ότι όλα τα Σουηδικά μέσα ξεκίνησαν ταυτόχρονη και ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της Ελλάδας.
    Και στο κάτω-κάτω ο Σουηδός από ότι φάνηκε, μάλλον απαιτούσε από τον Έλληνα διπλωμάτη να καταδικάσει την Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία έχει αποφανθεί διαφορετικά για το ζήτημα!!
    Τρελλά πράγματα δηλαδή!

    Τώρα για τις Σουηδέζες και για το πως συμπεριφέρονται στις διακοπές τους, είναι νομίζω γνωστό σε όλους!
    Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δικαιολογείται ο βιασμός επειδή μια γυναίκα έχει διαφορετική αντίληψη περί σεξουαλικής ηθικής.
    Όμως είναι αληθινό το γεγονός του βιασμού;
    Αυτό παίζεται πράγματι αν είναι όντως έτσι!

    Συνεχίζω καταθέτοντας μια προσωπική μου μαρτυρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ministre plénipotentiaire

    19 Απριλίου 2011 8:59 π.μ.

    Εχεις απολυτο δικαιο αλλα ο Ελληνας
    εχει τον αυθορμητισμο μεσα του που ειναι σαν το δικοπο μαχαιρι.Και χανει απο αυτον αλλα και διασωζεται στους αιωνες κτυπωντας συχνα επανω στην μυτη του μαχαιριου
    μεχρι να το σπασει ασχετα αν αυτο του στοιχισει ενα χερι.Εχει και το αλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 19 Απριλίου 2011 8:51 π.μ.

    Πήξαμε στον τουρισμό, βλέπεις, κι έχεις περιθώρια να μιλάς σαν καρδινάλιος. Έχεις κάνει ποτέ δουλειά στην ζωή σου, μόμολο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΩΣ

    Το Αντιτορπιλλικό μου είναι ελλιμενισμένο για 2-3 ημέρες στο λιμάνι της Κω για το Πάσχα!

    Το πλήρωμα βγαίνει εξόδου στην πόλη ανάλογα με την τοιχαρχία για να ξεδώσει λιγάκι!
    Μια από αυτές τις νύχτες έχω βάρδια στην κλίμακα του πλοίου. Κατά τις 3:00 τα χαράματα βλέπω να έρχεται προς την προβλήτα μια συντροφιά γελώντας και τραγουδώντας.
    Διακρίνω κάποιους δικούς μας και 2-3 γυναίκες!!
    Φτάνουν στην κλίμακα για να ανέβουν στο πλοίο. Ήταν ο Ναύκληρος και κάποιοι άλλοι υπαξιωματικοί -αρχικελευστές-ανθύπες. Οι Αξιωματικοί ήρθαν αργότερα με άλλες!
    Τι να κάνω, κλαρίνο εγώ και χαιρετούρα!
    Όλοι ήταν σκνίπα, αλλού πατούσαν και αλλού πήγαιναν! Μαζί τους είχαν όπως είπα, κάποιες γυναίκες, Σουηδέζες στην καταγωγή, λειώμα και αυτές!
    Αφού έγινε η σχετική πλάκα και αανταλλάξαμε κάποιες φράσεις τις κατέβασαν στα υποφράγματα για να συνεχίσουν το ποτό και για τα.......υπόλοιπα!

    Δεν είχε περάσει μισή ή μια ώρα, πριν σκαντζάρω, εμφανίστηκαν ακόμη δύο τύποι στην προβλήτα που παραπατούσαν επίσης από το ποτό! Ήταν εμφανώς αλλοδαποί και δη Σουηδοί!
    Έφτασαν κάτω από την κλίμακα και ήθελαν να ανέβουν στο πλοίο. Φυσικά τους το απαγόρευσα. Στάθηκαν λοιπόν από κάτω και άρχισαν να φωνάζουν θυμωμένα πότε Σουηδικά και πότε Αγγλικά:
    "Where are our wives? Greek assholes we want our wives!!

    Φώναξαν, χτυπήθηκαν, έκλαιγαν, στο τέλος έφυγαν άπρακτοι.
    Οι "κυρίες" προφανώς έφυγαν και αυτές αργότερα αφού πρώτα γλέντησαν για τα καλά, αλλά δεν τις είδα αφού είχα πλέον παραδώσει.

    Δεν φαντάζομαι φυσικά ότι θα έγινε κάποιο διπλωματικό διάβημα για τους Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά τα κέρατα που τους είχαν φυτρώσει κατακούτελα τα πήραν μαζί τους στην Σουηδία1

    Τέλος, θυμάμαι ότι η κάθε έξοδος στην Ρόδο το καλοκαίρι ήταν γεμάτη από παρόμοιες περιπέτειες.
    Όρεξη να είχες και δεν είχε τόση σημασία αν ήσουν ευπαρουσίαστος, μπορούσες να καμακώσεις μια και δύο το ίδιο βράδυ!
    Μέσα σε μόνο τρεις ώρες περνούσες όλα τα προκαταρκτικά στάδια της γνωριμίας πριν φτάσεις στο ποθούμενο!
    Αυτά και πολλά άλλα με έκαναν να εκτιμήσω περισσότερο τις Ελληνίδες (δεν ξέρω κατά πόσο έχουν αλλάξει πια και αυτές), γιατί η αξιοπρέπεια και η τιμή στον άνθρωπο και ειδικά στην γυναίκα, είναι στολίδι και πολύ μεγάλο πράγμα.

    Αυτά για τις Σουηδέζες και τους Σουηδούς, υπενθυμίζοντας και την παραδοσιακή Τουρκοφιλία της χώρας τους που υφίσταται για ιστορικούς λόγους. (Ο Σουλτάνος είχε δώσει καταφύγιο και βοήθεια στον Σουηδό βασιλιά, όταν μετά την αποτυχημένη εκστρατεία του εναντίον των Ρώσων, κατέφυγε ηττημένος στην Οθωμανική Αυλή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ. ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΒΡΙΖΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΪ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ.
    ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΩΜΕΝΟΣ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ 'Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΕΛΕΓΞΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΦΑΝΘΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ' ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ;
    ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΛΝΑΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ 'ΘΕΡΜΟΑΙΜΟΥΣ) Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;
    ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΣΩΣΤΗ Η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΚΠΡΟΣΟΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
    ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αντι να πει δεν ξέρω δεν απαντώ έκατσε και έλεγε μαλακίες,είναι δυνατόν διπλωμάτης να λέει ιστοριούλες σε δημοσιογράφους όπως:«Επιτρέψτε μου να σας πω ένα αστείο. Πριν από πολλά χρόνια στη Ρόδο, για παράδειγμα, διαδήλωναν σουηδέζες γυναίκες, οι οποίες κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: Παρακαλούμε κοιμηθείτε μαζί μας, δεν έχουμε το AIDS».δηλαδή αν μια ελληνίδα βιαζόταν στο εξωτερικό και οι ιατρικές εκθέσεις δείχναν ίχνη βιασμού τι θα λέγατε,ότι τα ήθελε ο κώλος της;στις διακοπές που κάνουν λογικό είναι να πάνε με ντόπιους αλλα δεν έρχονται να πηδηχτούν με το ζόρι,μην τα ισοπεδώνεται όλα,τι πάει ότι όλες οι ξένες ήταν για τον πούτσο;πολλοί έλληνες ειδικά στα νησιά είναι παντρεμένοι με ξένες γνωρίστηκαν στις καλοκαιρινές διακοπές και κάναν οικογένεια και μένουν πια εδώ μακριά απο την πατρίδα τους μην λέτε ότι θέλετε ότι όλες είναι για γαμήσι σαν αύτον τον βλάκα,βλάκας με δίπλωμα,που κάνει ολη την χώρα ρεζίλη,μην ξεχνάμε ότι έχουν διαφορετική αντίληψη επί τις ουσίας στο sex από εμάς,δηλαδή είναι πιο άνετοι σε μερικά θέματα,που σαν διπλωμάτης έπρεπε να γνωρίζει.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Αρχέλαος

    Σε 'μένα το λες;...


    @ 19 Απριλίου 2011 12:27 μ.μ.

    Οι σοβαροί άνθρωποι τυγχάνουν χλευασμού.

    Αν είναι και πατριώτες, διώκονται αντί να αξιοποιούνται.

    Ministre plénipotentiaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για διπλωμάτης κάθε άλλο παρά "διπλωματική" απάντηση έδωσε. Μπορεί στην ουσία της να έχει δίκιο (παρόλο που δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν η συγκεκριμένη σουηδέζα βιάστηκε ή όχι) αλλά βρε, πουλάκι μου δώσε μια πιο προσεκτική απάντηση. Δεν θέλει και πολύ μυαλό.
    Τον έστειλαν σπίτι του τώρα για πλέξιμο. Ας πρόσεχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μόνο διπλωματική απάντηση δεν ήταν αυτό που διαβάσαμε από τον "Διπλωμάτη" μας. Αναρωτιέμαι μάλιστα από που πηγάζει ο θαυμασμός σχολιαστών σχετικά με την προάσπιση των συμφερόντων μας με το αυθόρμητο, το ειλικρινές, και το σοβαρό της απαντήσεως του "μάγκα" μας. Έλεος κύριοι. Από έναν διπλωμάτη υποθέτεις πως όταν συντάσσει επιστολή να σφάζει με το βαμβάκι όπως το απαιτεί ο ρόλος του. Αντιθέτως η απάντηση που έδωσε ο δικός μας είναι επιπέδου καμακιού της Ρόδου της 10ετίας του '80, και μάλιστα ξερόλα αν και με σπουδές Δημοτικού.
    Μόνο άλλη μία χώρα μου έρχεται στο νου που θα μπορούσε να δώσει διπλωματική απάντηση τέτοιου υψηλού επιπέδου αλλά και αυτή πριν 35 χρόνια: Η Ουγκάντα επί προεδρίας Αμίν Νταντά.
    Κατανοητότατο γιατί μας έχουνε του κλώτσου και του μπάτσου στα διεθνή φόρα. Γιατί μας πιάνουν τον πωπό μέχρι και οι Σκοπιανοί. Μια ζωή οι ακαταλληλότεροι στις πιο ακατάλληλες θέσεις. Και μέσα και έξω.

    Π. Σοροπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς 19 Απριλίου 2011 10:40 π.μ.

    19 Απριλίου 2011 8:51 π.μ. είμαστε δύο. Ο ανώνυμος και εγώ ο Δήμο Τσέλιος (αυτός με το γιαταγάνι, που δεν ξέρει την συνθήκη της Γενεύης). Να υποθέσω ότι απευθύνεσαι στον άλλον, διότι εγώ έχω 75οο ένσημα βαρέα.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που διαβάζω. Με άλλα λόγια, όλοι εσείς συμφωνείτε με τα λόγια του διπλωμάτη, που ουσιαστικά κατηγορεί ΟΛΕΣ τις Σουηδέζες ως γυναίκες ελευθέρων ηθών που ''τα θέλουν και τα παθαίνουν"! Κανείς σας δεν σκέφτεται ότι ως υψηλόβαθμος διπλωμάτης όφειλε να απαντήσει κόσμια και χωρίς να χρησιμοποιεί τέτοιες πλατιές προσβλητικές εκφράσεις; Και κανείς δεν αναγνωρίζει πως είναι μεγάλο λάθος να τσουβαλιάζουμε ολόκληρο το γυναικείο πληθυσμό μιας χώρας σε μια κατηγορία; Και επίσης πιστεύετε ότι δεν υπήρξε βιασμός, μόνο και μόνο γιατί η γυναίκα ήταν Σουηδέζα και "τις ξέρουμε μωρέ αυτές πώς είναι";! Θα λέγατε τα ίδια αν η γυναίκα ήταν Ελληνίδα, Αιγύπτια ή Φιλιππινέζα;; Και εν τέλει, ποια η διαφορά αυτής της νοοτροπίας, (ότι όλες οι Σουηδέζες είναι εξ ώλης και προώλης και άρα σίγουρα λένε ψέμματα σε τέτοιες περιπτώσεις!) με τη νοοτροπία των ακραίων ισλαμιστών που πιστεύουν ακράδαντα πως αν η γυναίκα δεν είναι καλυμμένη με τη μπούρκα απ'την κορφή ως τα νύχια, τότε προκαλεί και "σίγουρα πάει γυρεύοντας";; Και το θεωρώ επίσης φοβερά υποκριτικό που κατακρίνετε τις Σουηδέζες για την σεξουαλική ελευθεριότητά τους, αλλά απ'την άλλη δεν έχετε κανένα πρόβλημα να κάνετε σεξ μαζί τους. Ή μήπως πιστεύετε ότι ο άντρας καλά κάνει και κάνει σεξ με 1200 γυναίκες αν γίνεται, αλλά η γυναίκα οφείλει να είναι συγκρατημένη και αθώα, και "όχι απόψε Μίμη, έχω πονοκέφαλο"; Σαν Ελληνίδα και σαν γυναίκα, ντρέπομαι που οι συμπατριώτες μου έχουν τόσο φρικτά σεξιστικές απόψεις..

    ΥΓ. Έχω φίλη Σουηδέζα που μου δήλωσε ότι δεν θέλει να ξαναπάει διακοπές σε Ελλάδα-Τουρκία, γιατί έχει κουραστεί να την πλησιάζουν άντρες που από τα πρώτα 5 λεπτά της συνομιλίας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι νομίζουν πως θα κάνουν εύκολα σεξ μαζί της. Μου είπε, "Δεν ντύνομαι χυδαία, δεν πίνω, δεν φλερτάρω. Τί δίνει σ'αυτούς τους άντρες την εντύπωση ότι είμαι μια 'εύκολη' που ψοφάει να κάνει σεξ μαζί τους;; Νιώθω αηδία και μόνο που το σκέφτομαι.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ 20ΕΤΙΑ(ΑΠΟ ΘΕΙΟ ΜΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟ),ΤΟ 90% ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΩΝ ΒΙΑΣΜΩΝ(ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΑΓΓΛΙΔΕΣ)ΑΠΕΔΕΙΚΝΥΟΝΤΟ ΨΕΥΔΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.ΠΑΝΤΩΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα ήθελα να διευκρινήσω τα παρακάτω:

    1) Οι Οικονομικοί και Εμπορικοί Σύμβουλοι ΔΕΝ είναι διπλωμάτες! Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι ΑΣΧΕΤΟΙ με το αντικείμενό τους. Υπάρχουν και μερικές φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Όποιος δεν το πιστεύει δεν έχει παρά να ζητήσει σε οποιονδήποτε από αυτούς εμπορικές πληροφορίες. Οι μοναδικές πληροφορίες που μπορούν να δώσουν προέρχονται από το KOMPASS. Οτιδήποτε περισσότερο τους ζητήσεις, δεν μπορούν να το δώσουν. Πρόκειται λοιπόν περί ΑΣΧΕΤΩΝ και ΚΗΦΗΝΩΝ. Αυτό το έχει πάρει χαμπάρι η κυβέρνηση (επιτέλους) και προσπαθεί να τους καταργήσει. Θα μπορούσε βέβαια να προσλάβει επαγγελματίες μη διπλωμάτες για να κάνουν την δουλειά αυτή, αλλά αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα.

    2) Η απάντηση του εν λόγω "κυρίου" δεν μπορούσε να ήταν χειρότερη, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, έγινε συνήγορος του φερόμενου ως βιαστή. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Η δουλειά του είναι να προωθεί τα οικονομικά και εμπορικά συμφέροντα της Ελλάδας στην Σουηδία. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Με την πράξη του αυτή, στην ουσία τορπίλισε τα Ελληνικά εμπορικά συμφέροντα στην Σουηδία και κατά την άποψή μου πρέπει να απολυθεί χωρίς αποζημείωση.

    3) Όποιος ρίξει μιά ματιά στην εφημερίδα Expressen (www.expressen.se), θα διαπιστώσει ότι δεν είναι και τόσο φίλα κείμενη προς την Τουρκία. Μεταξύ των άλλων φιλοξενεί και συνέντευξη του Ελληνοκύπριου Ανδρέα Αποστόλου, ο οποίος μιλά για τα εγκλήματα γενοκτονίας των Τούρκων (http://www.expressen.se/1.485081).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απόσπασμα:
    "Το εν λόγω ρεπορτάζ ανέφερε ότι η «Άννα» δήλωσε πως βιάστηκε και "αμέσως μετά την επιστροφή της στη Σουηδία, ο γιατρός διαπίστωσε ότι είχε τραύματα από αμβλύ αντικείμενο στο σώμα και τραυματισμούς στην κοιλιακή χώρα. Τα ιατρικά πιστοποιητικά μεταφράστηκαν και στάλθηκαν στην Ελλάδα, αλλά η εισαγγελία άσκησε δίωξη στην «Άννα» για συκοφαντική δυσφήμηση."

    1) Γιατί δεν πήγε σε Ελληνικό τοπικό νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών αφού είχε τραυματιστεί κιόλας?(αμβλύ αντικείμενο τη τραυμάτισε και τραύματα στη κοιλιακή χώρα αναφέρει ο Σουηδός γιατρός)
    2) Γιατί δεν έκανε άμεσα καταγγελία στην ΕΛ.ΛΑΣ και να εξεταστεί από ιατροδικαστή?
    Κενά κενά κενά. Ας αφήσουμε τους φανατισμούς. Κάθε υπόθεση είναι ξεχωριστή.
    Πάντως στη συγκεκριμένη υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα.
    Τώρα όσον αφορά τις Σουηδέζες γενικά δεν θα πω ότι όλες αλλά το 80% δεν θέλουν και πολύ "πολιορκία". Λίγο το καλοκαίρι, λίγο η κουλτούρα τους..ε δεν τις λες και δύσκολες τις πιο πολλές από αυτές. Το ίδιο και οι Αγγλίδες. Ξεπερνούν τις Σουηδέζες.
    Άλλο όμως αυτό κι άλλο ένας βιασμός. Είναι κτηνώδης πράξη.
    Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνεται σωστή έρευνα για να αποδειχθεί τι έγινε πραγματικά.
    Πάντως για την ιστορία μια που ο φίλος ΑΠΠΕΛΗΣ διηγήθηκε μία με τουρίστριες θα σας πω κι εγώ μια σχετικά πρόσφατα. Πριν δύο χρόνια καλοκαίρι. Ήμασταν παρέα Χαλκιδική στη Καλιθέα συγκεκριμένα ε και σαν νεαροί κι εμείς ημασταν στο μπλα μπλα με κάτι Ιταλίδες τουρίστριες(μεγάλη υπόθεση το μπλα μπλα παιδιά...αν πετύχει η υπόθεση είναι τελειωμένη) σε ένα beach bar.
    Εκεί που καθόμασταν χτυπάει το κινητό μου. Ήταν ένα παιδί από τη παρέα που έλειπε επειδή ήταν φαντάρος. Καλοκαίρι,απόγευμα Ιουλίου, ζέστη και να ναι σκοπός στο Τρίτο Σώμα Θεσσαλονίκη στη πύλη!
    "Έλα ρε μ@λ που είστε?"..."Καλλιθέα, εσύ?".."Αχα. Εγώ? Άσε ήταν να πάρω άδεια αλλά δεν μας δώσανε και τώρα είμαι στη πύλη μπροστά κάνω σκοπιά μην μπει καμιά κατσαρίδα"..."Ωχ κατάλαβα".."Γ..α τα. Ψυχή δεν υπάρχει φίλε"..."Εσείς τι λέει?".."Ήσυχα".."Τι ήσυχα?!(με κωμική διάθεση) Μουσική και φωνές ακούω"..."Ε να βγήκαμε και καθόμαστε τώρα στο(ταδε)και απ' ότι βλέπω δηλ μάλλον θα κάνουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση πράξη αλλά θα δείξει κιόλας. Οι οιωνοί πάντως είναι καλοί να ξέρεις!"..."Αχαχαχα κατάλαβα! Δώσε τους άλλους τους μ@λ να μιλήσω και με κείνους ή είναι απασχολημένοι?". Ε μίλησε με όλους(το βαλα σε ανοιχτή ακρόαση) του κάναμε καζούρα από τηλεφώνου να γελάσει κι αυτός ο καημένος γιατί καλοκαιράκι τώρα σκοπιά σε έρημη πόλη ε δεν είναι ότι πιο εύκολο.
    Με το που κλείνει το τηλέφωνο μας ήρθε η αλήθεια μια τρελή ιδέα...
    "Ρε μ@λ πάμε Θεσσαλονίκη?". Κοιταχτήκαμε μεταξύ μας, συμφωνούσαμε αλλά υπήρχαν τρία προβλήματα που έπρεπε να λύσουμε:
    1) Τι ώρα τελείωνε τη σκοπιά του ο φίλος μας και αν θα τον προλάβουμε στη πύλη για να του κάνουμε πλάκα. Αυτό το πρόβλημα ξεπεράστηκε γρήγορα διότι ξέραμε ότι είχε στη σκοπιά περίπου 10 λεπτά + το τηλέφωνο που μιλήσαμε μαζί του 10 λεπτά, οι σκοπιές στη καλύτερη είναι δίωρες και άρα είχαμε μπροστά ακόμη μια ώρα και 40 λεπτά! Προλαβαίναμε(όπως και έγινε).

    2) Αν θα δέχονταν οι άλλες -που είχαμε γνωρίσει μόλις την ίδια μέσα- να έρθουν μαζί μας μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εξηγήσαμε γρήγορα τι έτρεχε, το σχέδιο μας και έπεσε γέλιο. Τελικά δέχτηκαν και ξεκινήσαμε. Ούνα φάτσα ούνα ράτσα δεν βγήκε τυχαία.
    3) Μην υπήρχε στη πύλη κάποιος αξιωματικός υπερβολικά των τύπων που λέμε και είχαμε τραβήγματα μετά. Ούτως η άλλως στη πύλη απ' έξω θα στεκόμασταν αλλά αν ήταν κάποιος υπερβολικός ε θα είχαμε πρόβλημα. Αυτό η αλήθεια το θυμηθήκαμε στη διαδρομή. Έτσι τον πήραμε τηλέφωνο καθοδόν με τα παράθυρα κλειστά για να μην καταλάβει ότι είμαστε σε όχημα και υποψιαστεί τίποτα (είχαμε σταματήσει κιόλας και είχαμε βάλει μουσική)
    "Έλα ρε".."Έλα τι είναι?".."Δεν σε ρωτήσαμε. Μόνος σου είσαι στη σκοπιά ή έχεις παρέα καμιά αιθέρια ύπαρξη εκεί?".."Άντε ρε μ@λ. Δεν θα πάρω άδεια θα το πληρώσετε(με κωμική διάθεση)" "Ρε συ λέγε μόνος είσαι?".." Έχω παρέα εδώ τι νομίζετε έτσι θα με άφηνε το ένδοξο ΓΕΣ?!Φροντίζει για τον Έλληνα φαντάρο! Έχω εδώ τι νομίζετε (γέλια από από αντρικές φωνές)
    "Καλά πόσοι είστε στη πύλη?"...
    "Τρεις είμαστε γιατί ρωτάτε"..."Τίποτα, να για να ξέρουμε πόσους καφέδες της παρηγοριάς να στείλουμε γι αυτό"..."Κωλ..παιδα! Άντε θα τα πούμε!". Ψαρέψαμε λοιπόν ότι γαλονάς μόνιμος τουλάχιστον στη πύλη δεν υπήρχε. Χαλαρά πιθανότατα λόγω καλοκαιριού.
    Ξεκινήσαμε λοιπόν ένα αμάξι και μία μηχανή από Καλλιθέα προς Γ Σώμα Στρατού. Στη διαδρομή κάναμε δεύτερο τηλέφωνο αυτή τη φορά στους γονείς του ενός παιδιού. Ο λόγος? Η οικογένεια του έχει πιτσαρία στη Τούμπα (άπαντες Τουμπιώτες, είμαστε φίλοι από το λύκειο) και τους είπαμε να ετοιμάσουν δυο πίτσες. Κάναμε τη διαδρομή Καλλιθέα- Θεσσαλονίκη σφαίρα ειδικά στο τμήμα που ανοίγει ο δρόμος από τα Μουδανιά και μετά. Πήγαμε Τούμπα, πήραμε τις πίτσες, περάσαμε από το σπίτι μου, ανέβηκα πάνω και πήρα ένα ζευγάρι κυάλια που έχουμε για το κυνήγι, ορειβασία κτλ(υπήρχε λόγος..όλα μελετημένα θα καταλάβετε) και απευθείας σφαίρα για Γ Σώμα πύλη.
    Πάμε παρκάραμε από τη μεριά του στρατοδικείου και με τα πόδια μέχρι τη πύλη(δεν είναι και μακριά..έλεος δηλ).
    Το σχέδιο ενεργειας είχε ως εξής:
    Πήγαμε σκυμμένοι όταν πλησιάζαμε στη πύλη για να μην μας δουν και ρίξαμε μια ματιά με τα κυάλια μην υπήρχε κάποιος γαλονάς. Δεν υπήρχε. Δώσαμε στην μια κοπέλα τις πίστες και ξαναείπαμε τι να του πει. Όλα αυτά πολύ γρήγορα και να γελάμε ενώ τα λέγαμε. Πάει αυτή με το σορτσάκι τώρα καλοκαίρι και τις πίστες στο χέρι. Όσο πλησιάζε αυτοί να την κοιτάνε! :)
    Δίνει τις πίτσες στον φίλο μας και του λέει: "Αυτό για σένα" με χαμόγελο(σε όλη τη διαδρομή της λέγαμε τη φράση να τη μάθει όσο γίνεται πιο καλά κι όντως την έμαθε και την είπε σχεδόν άψογα για ξένη).
    Αυτός να τη κοιτάει μαζί με τους άλλους (ένας ακόμη φαντάρος κι ένας λοχίας) και να σου λέει τι τρέχει εδώ μας ήρθε μια με σορτσάκι,μπλουζάκι, σαγιονάρες, γυαλιά ηλίου, χαμόγελο και πίτσες. Είχαν αγαλματώσει για λίγο ώσπου εμείς σηκωθήκαμε μαζί με τις φίλες της και να έχουμε σκάσει όλοι κι όλες στο γέλιο μιλάμε. Αυτός να φωνάζει..."Ρε μ@λ! Παραισθήσεις έχω δεν γίνεται. Τι κάνατε ρε είστε απίστευτοι!!!"
    "Δεν βρήκαμε καφέ της παρηγοριάς και σας φέραμε πίτσες της παρηγοριάς πειράζει?"
    Καθίσαμε ένα μισάωρο, έπεφτε το γέλιο μιλάμε και φύγαμε για Καλλιθέα. "Καταδρομική επιχείρηση" :)

    Θεόφραστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στις Σκανδιναβικές χώρες από άποψη ηθών τα πράγματα είναι λίγο πιό χαλαρά απ' ότι εδώ.Μην φανταστείτε και μεγάλες διαφορές (ακολουθούμε με βήμα γοργό και νομίζω ,σύντομα θα τους ξεπεράσουμε ,αν και κατ' εμέ ,δεν είναι αυτό το ζητούμενο).Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι Σκανδιναβοί (να συμπεριλάβω και τους λοιπούς Ευρωπαίους)δεν έχουν τις δικές τους ηθικές αξίες ,καθώς και αξία σαν προσωπικότητες, αξιοπρέπεια και το κυριώτερο απ' όλα αισθήματα.
    Συνήθως οι διακοπές σημαίνουν και σεξ ,ιδίως στις νεαρές ηλικίες σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο .
    Αυτό ιδίως για τα κορίτσια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι πόρνες!Αν εμείς βλέπουμε τις Αγγλίδες και τις Σουηδέζες για πόρνες σκεφθείτε πως βλέπουν οι μουσουλμάνοι εδώ τον γυναικείο πληθυσμό και πως βλέπουν και εμάς ( υποψήφιους ,εθελοντές κερατάδες?).Δηλαδή αυτοί μπορούν να υποθέτουν ότι κάθε γυναίκα στην Ελλάδα που αναζητεί σχέση με κάποιον ,πρέπει οπωσδήποτε να θέλει και με αυτούς και με τον καθένα ???
    Επειδή ο βιαστής στην προσπάθειά του να αποκομίσει μία ολιγόλεπτη απόλαυση ,καταστρέφει κυριολεκτικά μία ανθρώπινη ζωή ,διαπράττει έγκλημα και πρέπει ο νόμος στο πρόσωπό του να εξαντλεί όλη του την αυστηρότητα!Τα θύματα βιασμού αισθάνονται ταπείνωση και οργή .Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορέσουν να εξωτερικεύσουν την οργή τους ,συνήθως αυτή η οργή στρέφεται προς τον εαυτό τους και συχνά-πυκνά , καταλήγουν στην αυτοκτονία !
    Φυσικά αληθεύει και το ότι σε πολλές περιπτώσεις καταγγέλθηκαν ανύπαρκτοι βιασμοί για την είσπραξη αποζημιώσεων .Σε αυτην την περίπτωση πάλι πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά οι κυρίες που έχουν όλη την καλή διάθεση να καταστρέψουν μία ανθρώπινη ζωή προκειμένου να "κονομήσουν".
    Για την περίπτωση της Άννας δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς τι συνέβη απλώς θα πω ότι κατά την γνώμη μου έκανε σφάλμα που δεν πέρασε από ιατροδικαστή στην χώρα μας την ώρα και την στιγμή που βιάσθηκε και είχε τραύματα ,όπως ισχυρίζεται.
    Τώρα μάλλον κατόπιν εορτής ...άντε να αποδείξει στο δικαστήριο ότι την χτύπησε ο επίδοξος βιαστής και όχι κάποιος συμπατριώτης της στον τόπο της.Ουσιαστικά ούτε τον βιασμό δεν μπορεί να αποδείξει! Πολύ φοβάμαι ότι θα τον πληρώσει τον κύριο στο τέλος και αν όντως ψεύδεται έτσι πρέπει να γίνει ,γιατί αν θα συνεχιστεί αυτό ,στο τέλος θύματα πραγματικού βιασμού δεν θα μπορούν να βρουν δίκιο.
    Για τον εμπορικό ακόλουθο δεν εκφέρω γνώμη μάλλον έχει καταλάβει τι έπρεπε να είχε κάνει και τι έκανε.Τα λεγόμενα του έχουν μεγάλη δόση αληθείας .
    Ότι οι Σουηδοί φαίνονται λίγο τουρκόφιλοι αυτούς τους καιρούς είναι ηλίου φαεινότερον.
    Άμα ψάχνουν για αφορμές θα ήταν καλό να μην τους δίνουμε.Ο κόσμος στα νησιά περιμένει να δουλέψει! Τα καμάκια το ίδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.