20/4/11

Το τουρκικό φασιστικό κράτος και παρακράτος υποχωρεί μπροστά στο δίκαιο του Κουρδικού Λαού

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ 
Το ανώτατο εκλογικό συμβούλιο της Τουρκίας φαίνεται ότι αναζητεί τρόπο να αποτρέψει το μπουκοτάζ  των Εκλογών της 12ης Ιουνίου απο το φιλοκουρδικό κόμμα BDP.(Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας)

Το BDP στην προσπάθεια του να ξεπεράσει το όριο του 10% που επιβάλλει ο εκλογικός νόμος ,(τον όποιο το κόμμα του ΑΚΡ του Τουρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν ψήφισε αποσκοπώντας στο να επιτύχει τον αποκλεισμό των μικρών κομμάτων και να υφαρπάξει ψήφους στις κουρδικές περιοχές με σκοπό την επίτευξη μιας τρίτης συνεχόμενης θητείας) .στα μικρά κόμματα όρισε ανεξάρτητους υποψήφιους σε περιοχές που μπορεί να επιτύχει ποσοστό πάνω απο 10% ώστε να εκπροσωπηθεί στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση.


Το ανώτατο εκλογικό συμβούλιο YSK  έλαβε μαι απόφαση βόμβα την Δευτέρα αποκλείοντας 12 ανεξάρτητους υποψήφιους μεταξύ των οποίων και οκτώ στελεχών του BDP με το αιτιολογικό ότι είχαν καταδικαστεί κατά το παρελθόν. Η προσπάθεια στήριξης του νομικού αυτού τεχνάσματος όμως  φαίνεται να αποτυγχάνει κάτω απο την διεθνή κατακραυγή, απο την πίεση του τύπου στην Τουρκία, απο την οξύτατη αντίδραση των Κούρδων υποψηφίων που απείλησαν με προσφυγές, απο την επίσημη θέση του BDPότι θα μποϋκοτάρει τις εκλογές αν δεν ανακληθεί η απόφαση και απο τις βίαιες αντιδράσεις των Κούρδων οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με την τουρκική αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας , επιτέθηκαν και πυρπόλησαν δημόσια κτίρια και τράπεζες..

.Το ανώτατο εκλογικό συμβουλίο της Τουρκίας τώρα μιλά για ακύρωση και ότι η απόφαση του δεν είναι  τελεσίδικη  καθώς δίνει την δυνατότητα υποβολής ενστάσεων μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και δηλώνει μέσω του Προέδρου του ότι αυτές θα εξετασθούν καθώς για ορισμένους υποψήφιους τα αδικήματα έχουν πλέον παραγραφεί..

Παρακαλεί επίσης τους ενδιαφερόμενους εντός της ημέρας να υποβάλλουν μέσω δικηγόρων τους τα συμπληρωματικά έγγραφα. Οι Κούρδοι υποψήφιοι φαίνονται διατεθειμένοι να ακολουθήσουν την διαδικασία αυτή.

3 σχόλια:

  1. Οι γνωστοί πονηροί Τουρκομογγόλοι και τα ΄΄τερτίπια΄΄ τους.
    Ήρθε όμως ο καιρός να πάρουν το μάθημά τους και θα το πάρουν πολύ σύντομα, γιατί οι θρασύδηλοι αυτοί Μογγόλοι απλώνουν παραπάνω απο όσο μπορούν τα πόδια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.