24/4/11

Το Ισραήλ αγωνιά για τις εξελίξεις στη Συρία

O Βενιαμίν Νετανιάχου είχε ερωτηθεί πριν από λίγες μέρες, αν συμφέρει τη χώρα του η πτώση της κυβέρνησης του Μπασάρ Άσαντ στη Συρία, καθημερινές διαδηλώσεις που καταστέλλονται με βία από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι όποια απάντηση κι αν δώσει τώρα, δεν θα είναι η σωστή . “Αυτό που θα επιζητούσαμε όλοι, είναι να δούμε σε όλο τον κόσμο και στη Συρία, γενναίες αλλαγές για τη δημοκρατία. Η δημοκρατία δεν απειλεί κανέναν.” Το Ισραήλ παρακολουθεί πολύ στενά ό, τι συμβαίνει στη γειτονική του χώρα και οι συζητήσεις αναφορικά με το μέλλον της έχουν εντατικοποιηθεί.


Η Συρία χρόνια τώρα είναι ενταγμένη στο εχθρικό προς το Ισραήλ στρατόπεδο και σήμερα θεωρείται χώρα-κλειδί καθώς μετέχει στην περιφερειακή συμμαχία με ηγέτιδα δύναμη το Ιράν, υποστηρίζει την ισλαμική οργάνωση Χεζμπολλάχ στο Λίβανο και φιλοξενεί την πολιτική ηγεσία της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς. Κι ενώ όλα τα παραπάνω ισχύουν, η Δαμασκός παραμένει ταυτόχρονα “αξιόπιστη”, καθώς διατηρεί απολύτως ήσυχες της ζώνες κατάπαυσης του πυρός που έχουν συμφωνηθεί εδώ και χρόνια με το Ισραήλ παρά τις συρράξεις στο Λίβανο και τη Γάζα και έχει συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες που έχουν γίνει υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Μία αλλαγή καθεστώτος στη Συρία ίσως άλλαζε την ισορροπία αυτή.

Οι Ισραηλινοί εξετάζουν κάθε πιθανό σενάριο για την επόμενη μέρα. Δεν έχουν καταλήξει όμως ποιό είναι το πιθανότερο, ούτε στο ποιό θα ήταν γι΄αυτούς το πλέον συμφέρον. Αναλυτές μελετούν όλες τις πιθανότητες: Από το ότι η Συρία θα μπορούσε να καταλήξει στην αναρχία και τον εμφύλιο πόλεμο όπως η Λιβύη, στο να υπάρξει νέο αυταρχικό καθεστώς υποστηριζόμενο από το Στρατό και τις Δυνάμεις Ασφαλείας ή ακόμη και στον σχηματισμό κυβέρνησης από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, οργάνωση παράνομη εδώ και χρόνια.

Προς το παρόν, όπως και στη Λιβύη κανείς στο Ισραήλ και τη Δύση δεν έχει στη διάθεσή του αρκετά στοιχεία για να προσεγγίσει με ασφάλεια το ζήτημα και να εκτιμήσει τι θα ήταν αυτό που θα προτιμούσε. Για το λόγο αυτό υπάρχουν ακόμη φωνές, όπως του πρώην υπουργού Αμυνας Εφραίμ Σνέ, που υποστηρίζουν ότι “προτιμούμε τον διάβολο που γνωρίζουμε”, υπονοώντας φυσικά τον πρόεδρο Ασαντ.
Tου Γιώργου Βλαβιανού-http://www.iefimerida.gr

Σ. Εμπαντί: 'Με μία δημοκρατική επανάσταση το Ιράν θα χάσει τη μαριονέτα του στη Μέση Ανατολή'

Εάν θριαμβεύσει στη Συρία μια δημοκρατική επανάσταση, το Ιράν θα χάσει τη "μαριονέτα" του στη Μέση Ανατολή, δήλωσε χθες η ιρανή υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης του 2003, Σιρίν Εμπάντι."Η δημοκρατία στις μουσουλμανικές αραβικές χώρες, κυρίως στη Συρία, θα έχει επιπτώσεις στη δημοκρατία στο Ιράν. Εάν η Συρία γίνει δημοκρατική, το Ιράν θα χάσει τη μαριονέτα του", τόνισε η Εμπάντι στη διάρκεια επίσκεψής της στην Ουάσινγκτον.http://www.naftemporiki.gr

33 σχόλια:

  1. Κοινωνίες ριζωμένες μέσα στη θρησκοληψία, είναι εξ ορισμού συνυφασμένες με τη διαφθορά. Η δε διαφθορά είναι συνυφασμένη με την υπανάπτυξη. Πιστεύω λοιπόν ότι, όποιο πολιτικό σύστημα και να ακολουθήσουν ορισμένες θρησκοκεντρικές χώρες, δεν μπορούν να ξεφύγουν από την υπανάπτυξη. Η δε υπανάπτυξη δυναμώνει ακόμα περισσότερο τη θρησκοληψία. Η άποψή μου είναι ότι το ακραίο Ισλάμ δεν είναι κάτι αντιμετωπίσιμο με τη δημοκρατία ή με τη διαφώτιση. Το ακραίο Ισλάμ έχει στόχο την παγκόσμια επικράτηση, και θα αλλάξει κάθε είδους προβιές και κάθε είδους τρόπους πάλης μέχρι να την επιτύχει. Πιστεύω ότι μόνος τρόπος αντιμετώπισης του θρησκευτικού αυτού φαινομένου είναι ο δια κάθε μέσου προσηλυτισμός των ακραίων σε άλλες θρησκείες και άλλες ιδεολογίες. Η ιστορία, όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι, έχει δείξει ότι μόνο η βία σε αυτή την περίπτωση φέρνει αποτελέσματα. Η ιστορία που έχουμε μάθει ότι δια της αγάπης επικράτησε ο Χριστιανισμός είναι κατα την άποψή μου μία τεράστια απάτη. Βασιζόμενος σε αυτή την ψευδαίσθηση, ο Χριστιανικός κόσμος σήμερα οδεύει στην καταστροφή του, αφού πρώτα αυτοενουχίστηκε κιόλας, ώστε να μην τεκνοποιεί. Ο Χριστιανισμός δεν έχει διδαχθεί από την πραγματική ιστορία του, απλά διότι δεν την έχει μελετήσει. Ιερείς με πίστη σε μεταφυσικά πράγματα, που έβλεπαν σε οράματα αγγέλους και δαιμόνια, έγραψαν αυτοί την ιστορία που έχουμε διδαχθεί. Ειδικότερα εμείς οι Έλληνες, βασισμένοι πάνω στη λάθος κατανόηση της ιστορίας, φτάσαμε σήμερα εδώ που φτάσαμε. Οι αλλαγές λοιπόν στον Ισλαμικό κόσμο μέσα από την κλωνοποίηση και διάδοση του Τουρκικού μοντέλου, στο οποίο κάποιοι ισχυροί Δυτικοί πιστεύουν, νομίζω ότι στο βάθος του χρόνου θα φέρουν μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που πάνε να λύσουν. Οι δε Ισραηλινοί δεν έχουν μέλλον, εάν δεν δημιουργηθεί ένα ισχυρό διεθνές φιλοϊσραηλινό κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε ρε και ανεβούνε οι σκληροί Μουσουλμάνοι στην εξουσία σ' όλες τις αραβικές χώρες.
    Ισραήλ κουμπόσου γιατί φαίνεται ο κώλος σου!!


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο αν είσαι ακραίος μουσουλμάνος θα περάσεις καλά σε αυτή την περίπτωση. Η σειρά της Ελλάδος να συρθεί ως γιουσουφάκι από τους ακραίους μουλάδες δεν σε πειράζει. Όταν στα παιδιά σου στους μαντράδες θα διδάσκουν ότι η γη είναι επίπεδη, και ότι αν πολεμήσουν για την πίστη τους θα πάνε στο παράδεισο με τα πιλάφια, κανένα πρόβλημα για εσένα. Μήπως είσαι κιόλας άνθρωπος των μουλάδων; Εμένα ούτε ραββίνοι ούτε παπάδες με βάζουν να γράφω. Εσένα όμως πως σου έρχονται αυτές οι καταπληκτικές ιδέες; Κατήχηση σε τζαμί κάνεις κάθε μέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπαμε. Άστε τους ισλαμά του ιστολογίου ασχολίαστους. Έχουνε και την πλάκα τους... Ποια Ελλάδα να ασχοληθούνε οι ιμάμ-μπαϊλντήδες. Πώς θα ξαναγίνουμε φεσοφόροι είναι ο πόνος τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν επικρατίσουν σκληροπυρηνικά ισλαμικά καθεστώτα αυτό θα έχει πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις για Κύπρο, Ελλάδα.
    Όλοι αυτοί που χαίρονται στην Ελλάδα με αυτό το ενδεχόμενο είναι τουλάχιστο ενεγκέφαλοι πανίβλακες.
    Ποτέ μουσουλμανικά καθεστώτα δεν ήταν φιλελληνικά.
    Δεύτερο η συμμαχία Ελλάδος -Κύπρου - Ισραήλ θα είναι σχεδόν εξαναγκαστική σε αυτή την περίπτωση. Θα πάρει τον χαρακτήρα αναγκαστικής νομοτέλειας.
    Θα φορτωθούμε το Ισραήλ θέλουμε δεν θέλουμε και θα δεχθούμε πιέσεις για αυτό.
    Βέβαια και το Ισραήλ θα φορτωθεί εμάς.
    Τρίτον ,το Ισραήλ δεν μπορεί να το εξαφανίσει κανεις παρά μόνο με πυρηνικό πόλεμο.Το Ισραήλ είναι πυρηνική δύναμη.
    Όλοι αυτοί που μιλάνε για διάλυση του Ισραήλ θα γεράσουν περιμένοντας.
    Τώρα μάλιστα που ανακάλυψαν και κοιτάσματα η θέση τους θα γίνει ακόμα πιό ισχυρή.
    Τέταρτο. Αν το Ισραήλ νίωσει ότι περικυκλώνεται επικίνδυνα θα βάλει μπρός το μεγαλο σενάριο την διάλυση των γειτονικών κρατών με όπλο τις μειονότητες και κυρίως τους Κούρδους. Ήδη διάλυσαν το Ιράκ.Το ίδιο πάνω κάτω θα κάνουν με Λιβύη , Συρία, Ιράν και αν δεν καθίσει φρόνημα η Τουρκία θα ρθεί στο τέλος και αυτηνής η σειρά.
    Πότε θα τους βοηθάει στα σχέδια τους η Γαλλία, πότε οι Αγγλοαμερικάνοι, πότε όλο το ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημοκρατία σε μουσουλμανικές χώρες πού την είδαν?
    Υπήρξε ποτέ δημοκρατικό καθεστώς σε μουσουλμανική χώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και συμφωνω οτι η αληθεια περι χριστιανισμου ειναι αλλοιωμενη και ιδιως στην ελλαδα ο καθε πατερας της εκκλησιας εχει προσθεσει απο ενα λιθαρακι στο ελληνοχριστιανικο
    δογμα αναλογα με το πως θαθελε ο ιδιος ναναι ο χριστιανισμος,
    ουδολλως πιστευω οτι το προβλημα της ελληνικης και ευρωπαικης κοινωνιας προερχεται απο ακριβως αυτο το θεμα.
    Το προβλημα προερχεται απο την μεταπολεμικη ταση που γεννηθηκε στην ευρωπη για ειρηνη μεταξυ των ευρωπαικων λαων και κυριως την ειρηνικη προσεγγιση Γερμανιας-Γαλλιας.
    Στα πλαισια αυτα δομηθηκε ενα "αντεθνικιστικο" ευρωπαικο οικοδομημα με στοχο την συννενοηση των λαων της ευρωπης και κυριως των μεγαλων δυναμεων του ευρωπαικου ηπειρωτικου κορμου.
    Στα πλαισια αυτα θεωρηθηκε οτι η αυξηση του πληθυσμου ειναι ενας εθνικιστικος παραγων που επρεπε να καταπολεμηθει.
    Οταν λοιπον αυτο το οικοδομημα χριστηκε ως επιτυχες, εγινε προσπαθεια να επεκταθει και στην β.αφρικη-μεση ανατολη.
    Τα αποτελεσματα ειναι δε ιδιαιτερως νεφελωδη μιας και οι μεν ευρωπαιοι προσπαθουσαν με μεθοδους ειρηνικες οι οποιες ομως χρειαζονται τον εκδημοκρατισμο του Αραβικου κοσμου για να εχουν αποτελεσματα,ενω οι ισραηλινοι πιστευαν και πιστευουν στην πολεμικη λυση.
    Φαινεται λοιπον οτι η επικρατουσα δυτικη σχολη σκεψης αρχιζει να κλεινει προς την πλευρα αυτης του ισραηλ ή τουλαχιστον να διχαζεται.
    Το προβλημα της Ελλαδας τωρα ειναι οτι η ιδια πιστευω μπηκε σενα θεσμο -Ε.Ε-που αφενος μεν ουδολλως ενδιαφεροταν για την ιδια-την Ελλαδα- και αφετερου η Ελλαδα δεν ειχε τιποτα να ωφεληθει απο την εισοδο της παρα μονο την ενδεχομενη αισθηση ασφαλειας που αποδειχθηκε κατα την αποψη μου ψευτικη.
    Σαυτην της δε την εργωδη προσπαθεια η Ελλαδα απεμπολησε και απεμπολει ολα τα ζωτικα της ερεισματα οπωςαγροτικη-βιομηχανικη παραγωγη, την τεκνοποιηση μεσω της υπερκαταναλωσης,προπαγανδας των ΜΜΕ ,την κοινωνικη της συνοχη και τελος την εθνικη της κυριαρχια καθιστωντας εαυτη ενπολλοις το παρασιτο της Ευρωπης.
    Μια σκωληκοειδη αποφυση .
    Χωρις λογο στα παγκοσμια δρωμενα,ερμαιο των διαφορων σχολων σκεψης,πειραματοζωο των διαφορων τρελλων "οραματιστων" και συμβουλων.
    Εν ολιγοις η επαρχιωτικη ελληνικη σκεψη εριξε την χωρα στην πολιτικη ανυπαρξια χαριν της ειρηνης.
    Αποτοκα ολων αυτων ειναι να εχουμε φθασει να ακουμε διαφορους αγγραματους,αυτοσχεδιαζοντες, παρουσιαστες στα ΜΜΕ οτι οι τριτοκοσμικοι ισλαμιστες που συρρεουν στην χωρα ειναι ισοτιμοι και καλυτεροι απο τους κατοικους της χωρας κιαλλα τετοια φαιδρα επιδεινωνοντας το προβλημα.
    Πρεπει δε να αποδωσουμε και την αναλογουσα ευθυνη της δημιουργιας ολων αυτων των εξω απο καθε μετρο ιδεολογηματων-ιδεοληψιων και στην σχολη σκεψης των διεθνιστων εβραιων που νομιζω οτι επηρεασαν την δημιουργια ολου αυτου του οικοδομηματος...
    Εν κατακλειδι η Ελλαδα ως αποστερημενη απο την δικη της πρωτογενη σκεψη συρεται και φερεται για αλλη μια φορα στην νεωτερη της ιστορια μεταξυ της διεθνιστικης ειρηνιστικης σκεψης των Μ.Κ.Ο. και της επιθετικης πολιτικης σκεψης των γερακιων του αμερικανικου πενταγωνου και ιδιως του ισραηλ.
    Υιοθετωντας ετσι ως περιπου δικο της,ενα προβλημα που ουδολλως την αφορα.
    Διοτι αν ειχε δικη της πολιτικη σκεψη θα εφαρμοζε την δικη της ανεξαρτητη πολιτικη και θα αποτελουσε την στοιβαρη γεφυρα συννενοησης μεταξυ των πολιτισμων, ενδεχομενως αποσοβωντας την οδυνηρη ριξη στην οποια αγεται τωρα απο πολυ μειονεκτικη θεση κατα την γνωμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Ισραήλ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους γείτονές του. Είναι κράτος στρατιωτικά πανίσχυρο.
    Έχει στρατό από τους καλυτέρα εκπαιδευμένους και ετοιμοπόλεμους στο κόσμο.
    Εχει την ισχυρότερη αεροπορία στη μέση ανατολή αλλά και τη μοναδική αήττητη τα τελευταία 60 χρόνια…
    Έχει 200 πυρηνικές κεφαλές.Έχει όπλα μέγάλης εμβέλειας που μπορούν να κτιπίσουν κατευθείαν το Ιράν.
    Σε όλους τους πολέμους όπου έδρασε το Ισραήλ βγήκε πάντα νικητής, αντιμετωπίζοντας υπεράριθμες δυνάμεις.
    Όλες οι γειτονικές χώρες είναι εξαθλιωμένες ,δικτακτορικά κυβερνόμενες και τριτοκοσμικές.
    Το Ισλάμ τις έχει καταδικάσει σε αιώνες καθηστέρισης και υπανάπτυξης.
    Όσο για τους τσαμπουκάδες τις Τουρκίας μας έδειξαν και με το παραπάνο που τους έχουν γραμμένους.
    Το Ισραήλ είναι ο πραγματικός κυριάρχος της Μέσης Ανατολής όσο για μερικούς εδώ μέσα που καταφέρονται κατά του Ισραήλ γράφουν όλο μπούρδες και το νοητικό επίπεδό τους είναι επιπέδου μπάμιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποτε μην βγαζετε απο την εξισωση τον ασταθμητο παραγοντα.
    Για φανταστειτε ναρχισει να φυτευει στην γειτονια του το Ισραηλ 200 πυρηνικες κεφαλες...
    Ακουστε και τους διεθνιστες-ειρηνιστες εβραιους...
    Κατι ξερουν κιαυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το ισραηλ μπορει να ισοπεδωσει ολη την μεση ανατολη, κανενας δεν μπορει να τα βαλει με το ισραηλ, τους δε τουρκους τους εχουνε χεσμενους για αυτο και σκοτωσανε τους τουρκους που πηγαιναν στην γαζα, οποιο μουσουλμανικο κρατος προσπαθησει να τα βαλει με το ισραηλ θα κλαψει πικρα, μα τοσα χρονια αν μπορουσε να τα βαλει καποιος με το ισραηλ δεν θα δοκιμαζε,απλα δεν μπορει κανενας και οσα λεγονται και οι απειλες προς το ισραηλ ειναι λογια του αερα,σκυλι που γαβγιζει δεν δαγκωνει, το ισραηλ ειναι δυνατο γιατι εχει ισχυρες ενοπλες δυναμεις, οποια ισλαμικη χωρα προσπαθησει να τα βαλει με το ισραηλ απλα θα συναντησει τον αλλαχ πιο γρηγορα,στο ισραηλ το εχουνε χεσμενο το κορανιο και τους φανατικους ισλαμιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 25 Απριλίου 2011 1:40 μ.μ.

    Αμάν άναψες φωτιές. Κάτσε τώρα και απόλαυσε τους αλαχουακμπαρ του ιστολογίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΙΣΡΑΗΛ:
    «Τηλεοπτικό σόου» γελοιοποιεί την Σταύρωση του Χριστού


    Ακόμα κι αν δεν είναι κάποιος χριστιανός, δεν μπορεί να μην νιώσει αηδία για το βίντεο αυτό, όπου μία ‘μαϊμού’ παίζει τον Ιησού, πάνω στον σταυρό, ενώ τον χτυπάει με σφυρί η νεαρή Ισραηλίτισσα.

    http://www.youtube.com/watch?v=JA6vRC1xW_c&feature=player_embedded

    Από το 'σοόυ' «Toffee Veha-Gorillah" (2007) -
    ΠΡΟΣΟΧΗ! Το βίντεο έχει προσβλητικό υλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αποκάλυψη.
    Ο ραβίνος Γ. Σιδηρούντιος=Αρχέλαος!
    Έλεγα και γω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιός χαίρεται ρε παιδιά με την κυριαρχία του Ισλάμ σε αυτό το ιστολόγιο,πολλές φορές βλέπω να το λέτε διάφοροι αλλά ποτέ δεν κατάλαβα τι ενοείτε ακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να οι ραβίνοι που αυτές τις ημέρες ήταν απησχολημένοι με την Σταύρωση!
    Ξαναπλάκωσαν στο ιστολόγιο σήμερα!


    Γιαουρτάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κ. Χατζησαβίδη, υπάρχει μία συμμαχία κάποιων ισλαμοφασιστών με κάποιους ναζιστοφασίστες, ενάντια σε όσους θέλουν την ελληνοϊσραηλινή φιλία. Εδώ μέσα γράφει κάθε καρυδιάς καρύδι, και κάθε μονοκοτυλήδονο, όπως εχει δηλώσει και ένας αρχιερέας πριν από μήνες σε σχόλιό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε 3.22, δεν είμαι ο Αρχέλαος. Όταν θα γίνω ραβίνος θα το κάνω ανακοίνωση, ακόμα δεν είμαι.

    Ένα εορταστικό διάλειμμα είπα να κάνω, να θυμηθώ τις παλιές συγκινήσεις. Έχει και τις απολαύσεις του το σπορ του σχολιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε 11.49, μόλις τα είπα και στον άλλο ανώνυμο, ένα εορταστικό ταιμ αουτ είπα να κάνω, να ξεκολήσω και λίγο από τα συγγραφικά μου και να ανταλάξω σχόλια με συμπατριώτες. Μην ανησυχείς, λόγω χρόνου πρέπει να χαθώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    25 Απριλίου 2011 4:24 π.μ.

    >Ισραήλ κουμπόσου γιατί φαίνεται ο κώλος σου!!<

    Εμείς τα κουμπιά στο σώβρακό μας τα έχουμε από μπροστά και πάντα ξεκούμπωτα. Αν αυτό σου προκαλεί .... ενδοιασμούς, δεν έχεις παρά να κουμπώσεις τα δικά σου, που τα έχεις από πίσω, βρωμόγυφτε.

    Μπεν Ελεάζαρ
    Τελ Αβίβ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να οι ραβίνοι που αυτές τις ημέρες ήταν απησχολημένοι με την Σταύρωση!
    ........................
    Όπως εμείς απαιτούμε να σέβονται άλλοι αλλόθρησκοι λαοί τους ιερείς μας και εξοργηζόμαστε όταν γίνονται θύματα κακομεταχείρησης , βίας , επιθέσεων κατά τον ίδιο τρόπο οφείλουμε να σεβόμαστε τους ιερείς άλλων θρησκευμάτων.
    Τα ειρωνικά σχόλια περί ραβίνων είναι αποντροπιαστικά και απαράδεκτα και οφείλουμε να τα καταδικάζουμε.
    Τί θα λέγαμε εμείς άν γινόνταν οι δικοί μας παπάδες θύματα επιθέσεων ειρωνιών ή ύβρεων στην Τουρκία την Αλβανία ή το Ισραήλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τί ανεγκέφαλα άτομα είναι αυτά που γράφουν περί ραβίνων . Γινόμαστε ρεζίλι και στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Γιώργο Σιδηρούντιο

    Κατά βάση συμφωνώ με τα περισσότερα που γράφεις στο σχόλιο 24 Απριλίου 2011 9:17 μ.μ.

    >Κοινωνίες ριζωμένες μέσα στη θρησκοληψία, είναι εξ ορισμού συνυφασμένες με τη διαφθορά<

    Δεν ξέρω αν η αναφορά σου είναι γενική, ή αφορά στην Συρία. Αν συμβαίνει το δεύτερο, η Συρία δεν είναι ριζωμένη μέσα στην θρησκοληψία.
    Επίσης, η διαφθορά υπάρχει παντού και είναι άσχετη με την θρησκοληψία. Στην Ελλάδα, η θρησκοληψία μάς φταίει για την τεράστια διαφθορά που υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητοί ραβίνοι που σέβεστε τους άλλους (ιμάμηδες και παπάδες και αγιατολάδες):
    Προφανώς δεν διαβάσατε το σχόλιο του 25 Απριλίου 2011 3:18 μ.μ. περί σεβασμού σας άλλων θρησκειών κλπ....ούτε είδατε το βιντεάκι.


    κυρία Μπεν Ελεάζαρ
    η καρα-εβραίε του κερατά.
    Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννάν οι κότες.
    Προσοχή μη σκίσεις το δαντελένιο βρακάκι σου.


    Γεμάτε υπερηφάνεια εβραίε που ομολογείς:
    το ισραηλ μπορει να ισοπεδωσει ολη την μεση ανατολη<
    Όταν και αν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά το Ισραήλ σου, έγινε στάχτη. Όχι μόνο αυτό αλλά και οι "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" πιθανώς και η αφεντομουτσουνάρα σου.
    Τάδε έφη προ καιρού ο Βλαδήμιρος Πούτιν, (κρυφά) κι ο Ομπάμα.


    Γιώργο Σιδηρούντιο
    Τι γιόρταζες και πήρες εορταστικό ταϊμ -άουτ εσύ ένας άθρησκος;
    Εγώ πάντως με όλες τι ανοησίες που γράφεις σ΄ αγαπάω μ' ακούς;



    Ο πάντα φίλος σας

    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τί θα λέγαμε εμείς άν γινόνταν οι δικοί μας παπάδες θύματα επιθέσεων ειρωνιών ή ύβρεων στην Τουρκία την Αλβανία ή το Ισραήλ?
    ....
    Στο Ισραήλ οι εβραίοι φτύνουν τους Χριστιανούς κληρικούς κύριε...ευαίσθητε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εγω παντως καποιους της εκκλησιας
    πουχω συναντισει ειναι μεστην απατεωνια...
    Την εκκλησια την χρησιμοποιουν για να ριχνουν σταχτη στα ματια.
    Μετα μια θρησκεια που ο Θεος ειναι
    φιλευσπλαγχνος και συγχωρει τις αμαρτιες μας, χωραει και δινει θαλπωρη ιδιως τους ασωτους και αμαρτωλους...
    Ετσι οταν πιστευεις στον "ενα" θεο μεγαλοδυναμο κιαναμαρτητο που συγχωρει τους παντες γραφεις τους ανθρωπους στα ....σου επιδιδομενος σε διαφορου τυπου "ξαφρισματα" κ.λ.π...

    Θρησκοληψια λοιπον ειναι η προσκολληση στην υπηρεσια των θειων και στην θρησκοτυπολατρεια περισσοτερο απο την προσκολληση στην υπηρεσια των απλων ανθρωπων που στην ουσια ειναι ο Θεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εξαρταται τι εννοεις οταν λες "θρησκοληψεια"
    Και ποιος θα αποφασισει για το ποιος ειναι θρησκοληπτος και ποιος οχι

    Εξαιρετικα θρησκευομενη χωρα ειναι ΚΑΙ το Ισραηλ.

    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

    Και το μεταφυσικο στοιχειο,που μεμφεσαι στο χριστιανισμο,υπαρχει επισης σε ολες τις θρησκειες.και στον ιουδαισμο...
    Γι αυτο τις λεμε και θρησκειες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οι Εβραίοι, μαζί με κάποιους Ευρωπαίους της Διαφώτισης, από τους πρώτους που κατάλαβαν ότι ο Θεός είναι ανθρ΄πινο δημιούργημα. Στο Ισραήλ υπάρχει μεγάλο ποσοστό αθεϊας, και οι θρήσκοι ακόμα, αν και κρατούν παραδόσεις πολύ δυνατά, δεν είναι τόσο θρησκόληπτοι ώστε να πιστεύουν σε δαιμόνια, όπως οι δικοί μας. Το δικό μας χάλι είναι απίστευτο, όσον αφορά τη θρησκοληψία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιώργος Σιδηρούντιος
    Μια καλή κουβέντα για τη "σκυλού" Ελλάδα δε σ' έχω ακούσει να πεις!
    Έλληνας είσαι ή Ελλαδίτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Την θεωρεια οτι
    "ο Θεός είναι ανθρώπινο δημιούργημα"
    την ανακάλυψαν για τους λαους των άλλων χωρων.Αυτα στους αλλους τα λενε.οι ιδιοι μια χαρα κρατανε τις παραδοσεις τους...
    και καλα κανουν

    Στην υπαρξη του διαβολου ή δαιμονιων πιστευει και ο ιουδαισμος οπως και η αρχαια ελληνικη θρησκεια κ.α.

    Αλλωστε εσυ δεν εισαι ουτε Εβραιος ουτε ιουδαιστης,οπως λες.Τι σε νοιαζει? Ελληνας αθεος εισαι......

    Αντιθετα εγω εχω κομματακι εβραικη καταγωγη

    Και παντως ολη αυτη η συζητηση(που εσυ ξεκινησες),για το ποιες θρησκειες πιστευουν σε δαιμονια(?),και η προσπαθεια σου αυτη η πιστη να συναρτηθει με την πολιτικη και γενικοτερα με την κατασταση μας λιγο παραξενη μου φαινεται.
    Με την εννοια οτι πρωτη φορα μου τυχαινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αντιθετα εγω εχω κομματακι εβραικη καταγωγη
    26 Απριλίου 2011 4:03 μμ.

    Σωπα!!!Καιρο τωρα προσπαθεις αλλα δεν σου βγαινει γιατι σε ξερουν αυτοι γελοιε.Και οταν μαθουν και τα υπολοιπα σου θα γελασει και το παρδαλο κατσικι μαπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 26 Απριλίου 2011 6:34 μ.μ.

    Μπορεί εγώ να έχω ΚΑΙ εβραική καταγωγή(εκτός από και ελληνική)
    Απλώς καταγωγή όμως,τίποτα άλλο

    Εσύ όμως,εκτός από Εβραίος προβοκάτορας,είσαι μασωνό-φιλος και ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΗΣ
    Από τα γραφόμενα σου ΣΕ ΣΧΕΣΗ προς τα γραφόμενα μου,φαίνεται ότι εσύ είσαι αυτος που καιρο τώρα προσπαθείς,άχρηστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 26 Απριλίου 2011 6:34 μ.μ.

    Μπορεί εγώ να έχω ΚΑΙ εβραική καταγωγή(εκτός από και ελληνική)
    Απλώς καταγωγή όμως,τίποτα άλλο

    Εσύ όμως,εκτός από Εβραίος προβοκάτορας,είσαι μασωνό-φιλος και ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΗΣ
    Από τα γραφόμενα σου ΣΕ ΣΧΕΣΗ προς τα γραφόμενα μου,φαίνεται ότι εσύ είσαι αυτος που καιρο τώρα προσπαθείς,άχρηστε

    Τα σχόλια μου είναι στο
    26 Απριλίου 2011 1:46 π.μ.
    26 Απριλίου 2011 4:03 μ.μ.
    και αυτό


    Αχρηστε προβοκάτορα στο
    26 Απριλίου 2011 6:34 μ.μ.
    Μπορείς να πεις τι προσπαθώ με βάση τα γραφόμενα μου???????
    Και όχι με βλαση τη φαντασια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. διόρθωση
    Και όχι με βάση τη φαντασια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.