3/4/11

O νεποτισμός, τα βοθρολύματα της ελληνικής δημοσιογραφίας που πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω της ΕΡΤ και άρθρα του τύπου "Με τα κρουασάν υπό μάλης"


Μάλιστα, τον πληρώνουμε για να μας βρίζει. Δημοσιογράφος εκ κληρονομικότητος και βολεμένος στην αμαρτωλή ΕΡΤ. Η εικόνα της παρακμής της Ελλάδας.

ΠΡΟΣ: Διευθυντή εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Κύριε Διευθυντά,
Διάβασα με έκπληξη στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας σας το άρθρο του συνεργάτη σας κ. Κωνσταντίνου Ζούλα, με τον τίτλο «Με τα κρουασάν… υπό μάλης». Η έκπληξή μου δεν οφείλεται τόσο στα όσα γράφει ο αρθρογράφος, όσο στο γεγονός ότι μια εφημερίδα την οποία θεωρούσα σοβαρή και κάποιου επιπέδου, φθάνει στο σημείο να δημοσιεύει κείμενα αυτής της στάθμης.
Δεν ασχολούμαι με τα όσα γράφει ο κ. Κ. Ζούλας. Κατανοώ ότι υπάρχουν μεταξύ μας πολλοί άνθρωποι με συμπλέγματα και προβλήματα προσωπικότητας, αλλά και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν διάφορες σκοπιμότητες.
Όσο διάβαζα το άρθρο τόσο βεβαιωνόμουν ότι κάτι απ’ αυτά ήταν που ώθησαν τον συνεργάτη σας στη σύνταξη του εμετικού λιβελλογραφήματος κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας και ειδικώς κατά του Σώματος των Αξιωματικών. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι οι απόψεις αυτές αποτελούσαν ανέκαθεν θέσεις άλλων χώρων που ιδεολογικά ή για λόγους σκοπιμότητας διαπνέονταν από αντιπάθεια και μίσος κατά των Ενόπλων Δυνάμεων. Τελευταία οι θέσεις αυτές εκφράζονται από μια μειοψηφία του αποκαλούμενου αναρχοαυτόνομου χώρου. Άραγε εκεί επιθυμεί να ανήκει η εφημερίδα σας;
Επειδή δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το δημοσίευμα αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων στόχων, τους οποίους, ως εφημερίδα, θέλω να πιστεύω ότι ακουσίως εξυπηρετείτε! Άραγε αποτελεί τον προάγγελο κάποιων δυσμενών για τις Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσεων, και ο κ. Ζούλας (και κατ’ επέκταση η εφημερίδα σας) χρησιμοποιείται ως «λαγός»;
Αυτή τη στιγμή κύριοι, κάποιες χιλιάδες επίλεκτων Ελλήνων πολιτών, από τον βαθμό του Στρατιώτη έως τον βαθμό του Στρατηγού, ξενυχτούν υπό δυσμενείς συνθήκες, σε φυλάκια, νησιά, πλοία, αεροσκάφη, κέντρα επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας στη Χώρα το απαραίτητο πλαίσιο ασφάλειας και ειρήνης για την ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων του Κράτους και του Λαού. Μέσα στο γενικότερο κλίμα διαφθοράς, ο ελληνικός λαός θεωρεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας ως λάμπουσα εξαίρεση. Την θέση αυτή δεν μπορεί να την μεταβάλει οποιαδήποτε συμπλεγματική ή κατευθυνόμενη πένα.
Ποιες σκοπιμότητες λοιπόν εξυπηρετεί αυτό το θλιβερό και υβριστικό δημοσίευμα που παράλληλα αποτελεί ύβρη και προσβολή του Ελληνικού Λαού, από τον οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις προέρχονται και του οποίου έχουν τον απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση;
Νομίζω ότι μία συγνώμη για την ύβρη, ως διεύθυνση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, θα ήταν το ελάχιστο που θα αναμέναμε. Όσο για τον κ. Ζούλα, θα μπορούσατε να τον στείλετε… στους“Ατενίστας”, μήπως και κάνει κάτι πιο παραγωγικό.
Με τιμή

Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α.
Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης
Λάρνακος 10, 15669 Παπάγου

ΥΓ. Αναμένω φυσικά ότι ο Κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Κύριος Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα έχουν κάτι να σας πουν.

15 σχόλια:

  1. Επειδή αυτό το κομπλεξικό άτομο που κατέλαβε την καρέκλα του πατέρα του με 'αξιοκρατικό τρόπο' το πληρώνουμε εμείς, να απαιτήσουμε να απολυθεί από την ΕΡΤ.
    Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε και να πληρώνουμε τους υβριστές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ΖΟΥΛΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΜΠΑΘΗΣ, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.
    ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΙΡΑ ΣΤΡΑΒΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ. ΣΤΡΑΒΑ (ΤΑ ΛΕΩ ΚΟΣΜΙΑ) ΠΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΚΟ.
    ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε
    ξέρουμε κι εμεις από κριτική.
    Άλλο να κάνεις κριτική και άλλο να ανακυκλώνεις λύματα και κόμπλεξ.
    Δηλαδή, επειδή υπάρχουν δημοσιογράφοι καθήκια, εκβιαστές, γλύφτες και λαμόγια, πρέπει να τους βάζουμε κι εμείς όλους σ' ένα καζάνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. skal, έχεις ιδέα τί σημαίνει να τολμήσεις να ακουμπήσεις την ιερή αγελάδα που ονομάζεται ΕΡΤ;

    Το ίδιο σύστημα που ήταν εκεί με την προηγούμενη κυβέρνηση και έκανε αδιανόητα διαχειριστικά ... με έργα 20+ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ κάνει παιχνίδι και τώρα: δεν τους ακουμπάει κανείς. Αμέσως θα πεταχτούν κάτι εγκάθετοι σαν και τον 3 Απριλίου 2011 8:43 π.μ. για να απαξιώσουν τη συζήτηση...

    Να σκεφτείς ότι άφησαν τελείως τον κρατικό προϋπολογισμό για να μην έχουν έλεγχο και να μην αναρτούν τα στοιχεία τους...

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποια η ετυμολογία του ονόματος "Ζούλας";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. skal (8:26πμ): "Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε και να πληρώνουμε τους υβριστές μας."

    Τι λες τώρα; Αφού το συγκρότημα στο οποίο αρθρογραφεί ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει πάρει εργολαβία την αποδόμηση και διάλυση τού ελληνικού έθνους συνολικά, σε σημείο που δίνει την εντύπωση ότι η ιδιοκτησία του δεν είναι ελληνική. Εδώ, δεν διστάσανε να σπιλώσουν και να σκυλεύσουν τη μνήμη τών αγωνιστών του '21, χάρη στους οποίους σήμερα υπάρχουμε ως Έλληνες (και όχι ως ραγιάδες και γιουσουφάκια), στο σημερινό στράτευμα θα κωλώσουνε;

    Άλλωστε, έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε (και) μέσω τής ΕΡΤ πολύ χειρότερους από αυτόν. Όπως για παράδειγμα όλους εκείνους που μάς έλεγαν ότι καλώς παραδώσαμε τον Οτζαλάν, ότι καλώς το ΝΑΤΟ διέλυσε το υπόλοιπο τής Γιουγκοσλαβίας, όλους εκείνους που υποστήριζαν το εθνοκτόνο - Κυπροκτόνο σχέδιο Ανάν και τόσα άλλα. Άσε το τι πληρώνουμε μέσω τών χρηματοδοτήσεων από τα κονδύλια του ΥΠ.ΕΞ. Και εννοώ τις διάφορες ΜΚΟ και "ιδρύματα" που πάνε ντε και καλά να περάσουν ότι δεν είμαστε Έλληνες και γι αυτό βουρ ολοταχώς πίσω στην Οθωμανική διοίκηση!

    skal, το πρόβλημα δυστυχώς δεν είναι (μόνο) ο κάθε Ζούλας. Αυτός είναι απλά η παρανυχίδα. Όπως ξέρεις, το πρόβλημα είναι πολύ ευρύτερο και γενικότερο και μια απόλυση τού συγκεκριμένου απλά δεν το λύνει γιατί θα βρεθεί αμέσως ο άξιος αντικαταστάτης. Όταν έχεις ψωρίαση στο κεφάλι, με το να κόψεις μια τρίχα δεν κάνεις τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @10:47 :Μήπως απο το ζουλάπι;; ή ζλάπ' ;;;Λέω ,μήπως...Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, το μπέρδεμα είναι να τα καταλάβεις…
    Τι είδους κριτική (και πόσο αντικειμενική ) μπορεί να κάνει κάποιος που έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη… Ζούλα? Προφανώς το εν λόγω υποκείμενο υπηρέτησε κάπου που υπήρχε χρόνος για ποδοσφαιροκουβέντα (τώρα κατά πόσο αυτό είναι επιλήψιμο, είναι άλλο θέμα), στην τελική, εκεί τον βόλεψε ο μπαμπάς του…
    Προσωπικά δεν με «προβληματίζουν» οι θέσεις του πράκτορα - δημοσιογραφίσκου γιατί λίγο έως πολύ είναι γνωστοί οι στόχοι που εξυπηρετούν. Το τελευταίο οχυρό που πρέπει να καταλάβει ο εχθρός για την ολοκλήρωση των σχεδίων του, είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας. Δεν είναι τυχαία η συνεχής απαξίωσή τους τα τελευταία χρόνια. Βάλλονται συνεχώς και πανταχόθεν (το πανταχόθεν είναι σχετικό) από «επιφανείς» πολιτικούς, δημοσιογράφους-ίσκους, ανθρώπους του «πνεύματος», οι οποίοι θέλουν τις Ένοπλες Δυνάμεις να ασχολούνται με την προστασία των δασών, την αναμόρφωση των πόλεων, την αποκομιδή απορριμμάτων, τις δημόσιες συγκοινωνίες και με άλλες κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατες και χρήσιμες ασχολίες, που όμως δεν είναι η αποστολή τους και παρά το γεγονός αυτό, όταν απαιτείται, οι Ε.Δ καταπιάνονται με πολλές από αυτές.
    Δεν μπαίνω στη διαδικασία να αναλύσω στο περί ου ο λόγος υποκείμενο την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων (νομίζετε άλλωστε ότι δεν την ξέρει…;) η οποία μεταξύ των άλλων είναι η εξασφάλιση του απαραίτητου πλαισίου ασφάλειας και ειρήνης της Χώρας για την ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων του Κράτους και του Λαού (όπως αναφέρει ο Στρατηγός στο σχόλιό του) και προσθέτω εγώ τη διασφάλιση του δικαιώματός του καθενός να αναπτύσσει την μπουρδολογία του από δημόσιο βήμα.
    Είναι λυπηρό το γεγονός ότι πριν από αρκετά χρόνια μιλούσαμε για την Ελληνική επανάσταση του 1821, για την Ελλάδα των 2 Ηπείρων και των 5 Θαλασσών, για το ΟΧΙ του Μεταξά στον άξονα, για τις Ένοπλες Δυνάμεις που μαζί με το Λαό, κατόρθωσαν το ακατόρθωτο και έκαναν γνωστή τη μικρή μας Ελλαδίτσα στα πέρατα της γης.
    Τώρα η Ελλαδίτσα μας δεν είναι πλέον γνωστή για τα παραπάνω, αλλά για τη Μπεζετάκου, την Πετρούλα, τη Τζούλια, τη Ντούβλη, τη MIZENS, το Δ.Ν.Τ κ.λ.π.
    Εύχομαι ο επίδοξος Έλληνας Larry King, να συνέλθει και να συμβάλει και αυτός με τον τρόπο του στην ασφάλεια της Χώρας μας, αλλιώς, δεν είναι μακριά ο καιρός, που τον βλέπω γιουσουφάκι ή ευνούχο σε χαρέμι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σάββα
    Του δίνεις αξία αναφερόμενος στο ισοπεδωτικό άρθρο του.
    Αυτά που περιγράφει δε με ξενίζουν από την άλλη (πιστεύω όμως οτι τα συναντάς πιο πολύ σε λεγόμενες "βυσματικές" μεταθέσεις) και θα πρέπει να αναγνωρίσεις και εσύ ότι υπάρχουν αξιωματικοί που δε τιμούν τη στολή τους.
    Ο Ζουλας γράφει "..τα μη μάχιμα στρατόπεδα, οι μόνιμοι στην πλειοψηφία τους.." το οποίο περιορίζει κάπως την έκταση αυτών που καταγράφει.
    Τώρα φαντάζομαι πως δε θα ήθελες να γίνεις κακός με συναδέλφους, αλλά αντί να ζητάς την απόλυση ενός μέτριου δημοσιογράφου, σου προτείνω να γράψεις ένα άρθρο απάντηση στο οποίο να καταγράφεις τα κακώς κείμενα του Στρατού με προτεινόμενες λύσεις.
    Άποψή μου είναι πως η ατιμωρησία σε όλα τα επίπεδα οδηγεί σε ασυδοσία, αλλά εσύ ως αξιωματικός θα τα γνωρίζεις αυτά καλύτερα από μένα.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πως τολμάει ένας ποταπός, κρατικοδίαιτος δημοσιογραφίσκος να εξαπολύει τέτοιες ύβρεις για τον ένδοξο ελληνικό στρατό; Αίσχος! Γι'αυτό τον πληρώνω εγώ για να λέει τέτοια πράγματα; Θα τον απολύσω τον αλήτη! Αφού ΕΓΩ τον πληρώνω άρα ΕΓΩ είμαι το αφεντικό του και ΕΓΩ θα τον απολύσω!!!
    Βέβαια, η αλήθεια είναι δεν μπορώ να τον απολύσω. Γιατί δεν είμαι το αφεντικό του. Απλά είναι κάποιος στρατόκαυλος που θίχτηκε γιατί ένας δημοσιογράφος ΤΟΛΜΗΣΕ να αναφέρει (απλά να αναφέρει) ότι πολλοί καραβανάδες (και είναι όντως πολλοί) τρώνε με 10 μασέλες και ταυτόχρονα τα ξύνουν όλη μέρα. Τι σοκ! Όλοι αυτοί που θίγονται φαντάροι δεν πήγανε; Δεν τα είδανε με τα μάτια τους; τέτοια στραβομάρα;
    Όσο για τον Δρ. Ιωάννης Παρίση
    Υποστράτηγο ε.α.. Υποστράτηγος άνθρωπος περιμένετε να έχει ιδέα για το τι συμβαίνει στα στρατόπεδα;
    Οι μόνοι άξιοι είναι οι ιπτάμενοι. Αυτοί "κερδίζουν το ψωμί τους" με αίμα και δάκρυα και ιδρώτα. Οι υπόλοιποι στριμώχνονται κοντά τους μπας και πάρουν λίγη από την λάμψη τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο στρατόκαυλος που λες ανώνυμε ξενύχτυσε χιλιάδες μέρες, έφαγε κρύο, βροχές, στα βουνά στα χιόνια, ήταν υπηρεσία Προτοχρονιά, Πάσχα, Χριτούγεννα όταν ο κ. Ζούλας απολάμβανε το μισθό του κρατικοδίαιτου πατέρα του και στη συνέχεια τον δικό του, επίσης λεφτά των φορολογουμένων, για να χαϊδεύει τ' αυτιά των πολιτιτικών, όπως είναι αυοτί στο βίντεο, που μας κατάντησαν έτσι.
    Ο Ζούλας πράγματι είναι πολύ μικρός για να κάνει τέτοια ισοπεδωτική κριτική στο στρατό.
    Και εαν εν τέλει χρειάζεται κριτική, αυτή να γίνει στους πολιτικούς προισταμένους, γιατί αυτοί ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού και όχι οι αξιωματικοί.
    Όμως βλέπεις οι πολιτικοί προϊστάμενοι είχαν άλλες ασχολίες, τις μίζες και τα λαδώματα.
    Γι' αυτά να γράψει ο Ζούλας και όχι για τους αξιωματικούς, που αν υπάρχει πρόβλημα, δεν ευθύνονται αυτοί.
    Όμως πώς να κάνει κριτική στους πολιτικούς, αφού νυχθημερόν τους γλύφει για να ξεκοκκαλίζει εκ του ασφαλούς τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων.
    Ουστ από δω καθήκια κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι, αλήτες του κεράτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α, δηλ οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα παιδιά τους είναι κρατικοδίαιτοι χαραμοφάηδες και οι στρατιωτικοί που τα ξύνουν 20 μέρες και δουλεύουν 10 είναι υπερήρωες.
    Εκτός και αν αναφέρεσαι σε μονάδες Έβρου, σε πολεμικό ναυτικό στην παραμεθόριο και στους ιπτάμενους, sorry αλλά το "δράμα" του στρατιωτικού δεν θα το χάψω.
    Τον Ζούλα ούτε που τον ήξερα αλλα διάβασα από το link το άρθρο του και ισοπεδωτική κριτική δεν είδα πουθενά. Λέει για "κάποιους" μονιμάδες. Τώρα γιατί θίχτηκαν όλες οι παρθενόπες δεν κατάλαβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλ όποιος τολμήσει και μιλήσει για τα κακώς κείμενα (μεμονωμένα ή μη) είναι αλήτης και προδότης;
    Έκανα και εγώ φαντάρος και σε πολύ μάχιμες μονάδες. Όταν υπήρχε σωστός διοικητής (σπάνιο) το αποκαλούσες στρατό όταν ο διοκητής ήταν άστα βράστα (σύνηθες) τότε το αποκαλούσες κάτι άλλο.
    Έχω δει εγώ φαντάρους και αξιωματικούς να βγάζουν λεφτά από ΚΨΜ, ΕΠΟΠ να κοιμούνται μέσα σε άρματα και να ξυπνάνε στο σχόλασμα, μόνιμους να ξεραίνονται στον ύπνο αντί να κάνουν υπηρεσία, έχω δει σειρές μου που μόνο στρατοδικείο δεν περάσανε, τέτοια "μπουμπούκια" που ήταν, να απολύονται και να καταλήγουν ΕΠΟΠ....
    Μετά μου λες.....αλλά βέβαια, θα είμαι και εγώ κρατικοδίαιτος ή κομπλεξικός ή πρόκειται για "μεμονωμένα περιστατικά" ή για "άλλες εποχές". Τώρα έγιναν όλοι κομάντο και πατριώτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εάν - ΛΕΩ ΕΑΝ! - υπήρχε σοβαρό Ελληνικό Κράτος θα έβαζε και τα όρια της Δημοκρατίας και των εξυβρίσεων των υπηρετών του !!!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.