17/4/11

Παλαιστίνη: Επίσημες και λαϊκές καταδίκες για την δολοφονία του Vittorio Arrigoni


The International Solidarity Movement


Γάζα - 17 Απριλίου του 2011. Η δολοφονία του Vittorio Arrigoni έχει πυροδοτήσει τεράστια κύματα καταδίκης σε όλη τη Παλαιστίνη. 


Η δολοφονία του Ιταλού ακτιβιστή για το παλαιστινιακή ζήτημα έχει προκαλέσει την λαϊκή και επίσημη οργή, την αγανάκτηση όλων των παλαιστινιακών παρατάξεων, πολλών προσωπικοτήτων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών.

Επίσημη Οργή

Σε επίσημο επίπεδο: το γραφείο του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού Ισμαήλ Χανίγια, πραγματοποίησε την ίδια ημέρα, την Παρασκευή 15η Απριλίου, μια έκτακτη συνεδρίαση υπό την προεδρία του ίδιου για να συζητήσουν τη δολοφονία του Ιταλού στρατευμένου Vittorio Arrigoni.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών και Σχεδιασμού υπέβαλε στην οικογένεια του εκλιπόντος, στον ιταλικό λαό και την κυβέρνηση, σε όλους τους ακτιβιστές τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την τραγική αποχώρηση του Arrigoni.

Το Υπουργείο εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για τη χρονική στιγμή αυτής της   εκτέλεσης: «Έρχεται τη στιγμή που η σιωνιστική Οντότητα προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει το λαϊκό κίνημα της αλληλεγγύης για το διεθνή στόλο «Ελευθερία 2» και άλλους στολίσκους προς τη λωρίδα της Γάζας».

Αγανάκτηση των παλαιστινιακών παρατάξεων

Το κίνημα της ισλαμικής αντίστασης Χαμάς καταδίκασε κατηγορηματικά τη δολοφονία του στρατευμένου Ιταλόυ Vittorio Arrigoni από μια ένοπλη ομάδα: «Είναι ένα επικίνδυνο και επαίσχυντο περιστατικό, και δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του παλαιστινιακού λαού». 
Η Χαμάς κάλεσε την αστυνομία και το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εσωτερικών να ενεργοποιηθούν για να τους φέρουν ενώπιο της δικαιοσύνης.

Το παλαιστινιακό κίνημα Αλ-Αχράρ (οι ελεύθεροι), από την πλευρά του, θεώρησε την απαγωγή και δολοφονία του Arrigoni ως παραβίαση της ασφάλειας και μια προσπάθεια να ξαναφέρει την αναρχία στην Γάζα. 
Το έγκλημα ήρθε να χτυπήσει την διεθνή αλληλεγγύη που σφυρηλατήθηκε με την υπόθεση των Παλαιστινίων και κατά του αποκλεισμού της Γάζας .

Σε αντίθεση με τη θρησκεία

Από την πλευρά του, ο Δρ
Mahmoud Al-Zahhar, μέλος του κινήματος της Χαμάς, σε μια συγκέντρωση στη Γάζα την ίδια την Παρασκευή, είπε ότι αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει χωρίς τιμωρία. Αυτό το έγκλημα είναι το πρώτο και θα είναι το τελευταίο: «θα παραμείνουμε στην υπηρεσία των επισκεπτών μας και θα τους προστατέψουμε».

Και από την πλευρά του, ο Δρ. Ahmed Bahr, ο πρώτος αντιπρόεδρος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι οι απαγωγείς ήταν μια ομάδα μακριά από τις αρχές και τις παραδόσεις του παλαιστινιακού λαού μας. Πρόκειται για ένα έγκλημα που εκτελέστηκε από παραπλανημένους νέους.

Οι Μουσουλμάνοι βουλευτές στη Δυτική Όχθη επιβεβαίωσαν ότι αυτό το έγκλημα έρχεται σε αντίθεση με τη θρησκεία του Ισλάμ και βλάπτει την εικόνα της Παλαιστίνης, ειδικά αυτής της λωρίδας της Γάζας η οποία γίνεται η Κάαμπα των ελεύθερων ανθρώπων που πιστεύουν στην δίκαια υπόθεσή μας.

Ο Fahmi Kanaan, εκπρόσωπος των εξόριστων Παλαιστινίων από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής από τη Δυτική Όχθη στην Γάζα, είπε ότι οι Παλαιστίνιοι εχασάν ένα φίλο, που τον βλέπαμε παντού στη Λωρίδα της Γάζας. 
Ζήτησε να θεωρηθεί μάρτυρας του παλαιστινιακού λαού. Όλος ο λαός θα πρέπει να τον συνοδέψει στη τελευταία κατοικία του.

Οι δυνάμεις κατοχής, οι πρώτες κερδισμένες

Το παλαιστινιακό Φόρουμ στη Μεγάλη Βρετανία εκπλήσσεται να δει αυτό το έγκλημα κατά των διεθνών ακτιβιστών που βάζουν όλες τους τις προσπάθειες για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού και του κινήματος του, για να σπάσει τον άδικο αποκλεισμό έναντι του λαού μας στη λωρίδα της Γάζας .

Ο Zaher Birawi, εκπρόσωπος του φόρουμ, είπε ότι ο πρώτος δικαιούχος αυτού του εγκλήματος είναι η ισραηλινή κατοχή, η οποία δεν παύει ποτέ τις απειλές της κατά του διεθνούς κινήματος κατά του άδικου και απάνθρωπου αποκλεισμού.

Σιωνιστική ατζέντα

Με τη σειρά τους, οι βουλευτές της πόλης Al-Quds, που συγκεντρώθηκαν στην σκηνή καθιστικής διαμαρτυρίας στη γειτονιά του Sheikh Jarrah, καταδίκασαν κατηγορηματικά την δολοφονία και απέστειλαν συλλυπητήριο μήνυμα προς τον φίλο ιταλικό λαό.

Σ αυτή τη στιγμή όπου η διεθνής αλληλεγγύη έχει γίνει ένα όπλο του παλαιστινιακού λαού που ζει υπό την πιο σκληρή και πιο άγρια κατοχή του, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία του στρατευμένου Ιταλού Vittorio Arrigoni.

Οι βουλευτές της ιερής πόλης Al-Quds επιβεβαιώνουν ότι αυτό το επώδυνο συμβάν δεν θα πρέπει να εμποδίζει την άφιξη των αποστολών αρωγής που έρχονται να σπάσουν τον αποκλεισμό και να ξαναδώσουν τα δικαιώματά του στον παλαιστινιακό λαό.

ISM-France               17.04.2011

4 σχόλια:

  1. Sleeping with Vipers

    14 April Gaza official site
    http://occupiedpalestine.wordpress.com/2011/04/14/vittorio-arrigoni-ism-worker-kidnapped-in-gaza/

    (Of course they removed video asking for ransom).

    Now Pallywood working hard to blame Israel for his death.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 17 Απριλίου 2011 10:13 μ.μ.

    -----------------------


    Από τη στιγμή που καταδικάζουν έντονα το γεγονός οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι, γιατί ρωτάς τον Όμαδεον;

    Μάλλον για ερώτηση εντυπωσιασμού πρόκειται και όχι ουσίας!!
    Θα ήθελα από την άλλη κάτι ανάλογο και για τους Εβραίους!
    Να βγουν δηλαδή και να καταδικάσουν τις τόσες δολοφονίες Ευρωπαίων δημοσιογράφων και ακτιβιστών που έχουν γίνει από τον ισραηλινό στρατό!
    Θα το κάνουν;
    Αμφιβάλλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Now Pallywood working hard to blame Israel for his death.
    17 Απριλίου 2011 8:06 μ.μ.

    Βρε βρε σα τα μαραθα!
    Ο/Η Sterg/Gallias/Αρχελαος κλπ ενεφανισθει ως απο μηχανης Θεος!
    Καλως τον Σαγιαν!!!!!!

    "Σε εγκαταλειμμένο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σπίτι βρήκε η αστυνομία της Γάζας το πτώμα του συντρόφου Βικ, ο οποίος είχε απαχθεί χθες το απόγευμα από «οργάνωση» που πρόσκειται στην γνωστή Αλ Κάιντα**** και υπό την επιρροή του ισραηλινού καθεστώτος
    «Έπεσε» στον αγώνα για ειρήνη, για το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να ζήσει ελεύθερος στην πατρίδα του"
    (Για πληροφοριες περι Αλ-Καϊντα στην εβραιο-γιαφκα ανοιξτε τον παρακατω συνδεσμο)

    *** http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/fakealqaeda.php


    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη


    ΥΓ. 1
    Ανοιξτε και δειτε.
    http://www.ifamericansknew.org/
    Αν ηξεραν και οι Ελληνες!
    Μιλαμε για ΤΟΥΣ εγκληματιες.

    ΥΓ. 2
    Το εγχειριδιο "Χασμπαρα" που χρησιμοποιουν οι οβριοι (κρατηστε το σε σκληρο δισκο γιατι θα το αποσυρουν) με ετοιμες απαντησεις φτιαγμενες απο το "ΥΠΕΞ" τους για τα εγκληματα της εβραιογιαφκας τους!!
    Ανοιξτε το πρωτο συνδεσμο (pdf) και απολαυστε "κοσερικια" προπαγανδα!
    http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/wujshasbara.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.