19/3/12

“Φέρτε τα κλεμμένα πίσω, οι κλέφτες φυλακή”

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
 «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα», «οι κλέφτες φυλακή» φωνάζουν οι πολίτες. Η οργή για την ατιμωρησία αυξάνει όσο περισσότερο δουλεύει το τσεκούρι στους μισθούς και τις συντάξεις. Πρακτικά πράγματα λοιπόν.
Πριν λίγες εβδομάδες κάναμε εγχείρηση με αλυσοπρίονο στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, γιατί ψάχναμε αγωνιωδώς εκατό εκατομμύρια ευρώ, που μας λείπανε. Όπως απέδειξε η πρόσφατη υπόθεση του ΙΚΑ Καλλιθέας, τεράστια ποσά, λάφυρα της λεηλασίας του Δημοσίου από επιτήδειους επίορκους, υπάρχουν χωμένα σε λογαριασμούς, κούτες, σεντούκια, γίνανε σπίτια κι αυτοκίνητα.
Το πρόβλημα στις υποθέσεις των καταχραστών του Δημοσίου, όπως και σε όλες βέβαια τις κακουργηματικές υποθέσεις, είναι η χρονοβόρα διαδικασία μέχρι να φτάσουμε σε αμετάκλητη απόφαση.
Ιδού λοιπόν μια απλή πρόταση. Με μια πρόταση νόμου η ανάκριση στις υποθέσεις κακουργηματικής φοροδιαφυγής, κατάχρησης, απάτης, απιστίας, δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου, με απόλυτη προτεραιότητα να περατώνεται από ειδικούς ανακριτές εντός μηνός και να εισάγεται στο Συμβούλιο. Το Συμβούλιο, εφόσον κρίνει ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για παραπομπή, να στέλνει την υπόθεση στο ακροατήριο σε δικάσιμο που δεν θα απέχει πάνω από μήνα. Να χωρεί μία και μόνο αναβολή που κι αυτή δεν θα απέχει πέραν του μηνός. Η έφεση να εκδικάζεται κι αυτή εντός μηνός από την άσκηση της και να επιτρέπεται μία και μοναδική αναβολή εντός μηνός κι αυτή.
Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι, μέσα σε ένα εξάμηνο το πολύ, θα έχεις αμετάκλητη απόφαση, οι αθώοι σπίτια τους κι οι ένοχοι να κόβουν βόλτες στο προαύλιο του Κορυδαλλού. Ο Λαός να ακούει για την τιμωρία των κλεφτών του ιδρώτα του, πριν ξεχαστεί η υπόθεση. Έτσι δεν θα χτυπηθεί μόνο η ατιμωρησία. Μέσα σε έξι μήνες από την έναρξη της ανάκρισης τα ποσά των δεσμευμένων λογαριασμών, τα κατασχεμένα μετρητά, κινητά και ακίνητα, που ήταν τα προϊόντα του εγκλήματος, θα δημεύονται, θα ανακτά το κράτος τα κλεψιμέϊκα. Το μαύρο χρήμα θα περνάει απευθείας στο δημόσιο ταμείο, το κράτος θα προχωρά και στον πλειστηριασμό κινητών και ακινήτων ή στην οικονομική εκμετάλλευση τους. Βίλες, σπορ αυτοκίνητα, στο σφυρί.
Αυτές οι υποθέσεις αξίζει να πάρουν απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με τα κοινά αδικήματα, τα ναρκωτικά, τις λοιπές απάτες μεταξύ ιδιωτών.
Κι επειδή η Δικαιοσύνη έχει τα δικά της προβλήματα επάνδρωσης, να απολυθούν καμιά πεντακοσαριά σύμβουλοι υπουργών, να κλείσουν οι άχρηστες «ανεξάρτητες αρχές» και με τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν, να προσληφθούν νέοι δικαστές και γραμματείς. Κυρίως όμως οι υποθέσεις αυτές να δικάζονται από αμιγώς Ορκωτά Δικαστήρια, μόνο από ενόρκους με έναν τακτικό Δικαστή να προεδρεύει. Επτά απλοί πολίτες, εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, επιστήμονες, οτιδήποτε, να δικάζουν τους κλέφτες και καταχραστές, τους επίορκους λειτουργούς και τους ιδιώτες συνεργούς τους ή ηθικούς αυτουργούς. Δηλαδή  να τους δικάζει ο Λαός. Όπως κάνουν οι «χαζοί» αμερικάνοι, που τακτικότατα όμως μπουζουριάζουν πανίσχυρα λαμόγια. Κι επειδή το Σύνταγμα αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει αμιγώς Ορκωτά Δικαστήρια, μέχρι να το κάνουμε αυτό στην συνταγματική μεταρρύθμιση, προσωρινά οι υποθέσεις αυτές να περάσουν, ως τότε, στην αρμοδιότητα των υφιστάμενων Μικτών Ορκωτών Ορκωτών Δικαστηρίων, που αποτελούνται από τέσσερις ενόρκους – πολίτες και τρεις τακτικούς Δικαστές.
Να προχωρήσουμε σε βάθος δεκαετίας σε έλεγχο πόθεν έσχες όσων εργάζονται ή εργάστηκαν σε υπηρεσίες όπου και η «κουτσή Μαρία» ξέρει ότι γινόταν το έλα να δεις, καθώς και σε έλεγχο των συγγενικών τους προσώπων, όπως και σε όλες τις περίεργες υποθέσεις ελέγχων και προστίμων πάσης φύσεως, που περαιώθηκαν εξίσου περίεργα. Όποιοι βρεθούν εκτεθειμένοι, να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη με την παραπάνω διαδικασία, που θα είναι μεν εξπρές αλλά έχει εχέγγυα δίκαιης δίκης. Γιατί στο κάτω – κάτω και οι τυχόν αθώοι να ταλαιπωρούνται επί πέντε και δέκα χρόνια; Η καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης μόνο τους ενόχους ωφελεί. Ο αθώος θέλει όσο πιο γρήγορα γίνεται να λήξει η ταλαιπωρία κι ο διασυρμός του. Ο ένοχος είναι που θέλει σαν τρελός το κατενάτσιο.
Είμαι βέβαιος ότι έτσι θα έρθει Νέμεση για την Ύβρη σε βάρος του Έθνους και θα ανακτήσει η Πατρίδα πολύτιμα δισεκατομμύρια, που θα επιτρέψουν την επιστροφή στους πιο αδύναμους, μέρους τουλάχιστον, όσων βίαια τους αφαιρέθηκαν από το εισόδημα τους.
Καμία Τρόικα, κανένα Μνημόνιο, καμία δανειακή σύμβαση δεν μας εμποδίζει σε κάτι τέτοιο. Γιατί το καινούργιο πεισιθανάτιο παραμύθι είναι ότι όλα είναι τάχα σικέ και προκαθορισμένα, πως άλλοι αποφασίζουν για όλα και πως τετέλεσται κι απλώς θα περιμένουμε τον οικονομικό και κοινωνικό μας θάνατο. Ελεεινό ψεύδος, βολικό για όσους επενδύουν στο χάος, για τους επαγγελματίες των τζάμπα καταγγελιών κι όσων φυσικά ελπίζουν μέσα στον γενικό χαμό να μην γίνει τίποτε και να την σκαπουλάρουν, έχοντας «παντελονιάσει» το λουφέ της πολυετούς δράσης τους σε βάρος της Πατρίδας.
Να λοιπόν μια άμεση και πρακτική λύση με ηθικό, οικονομικό και πολιτικό αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιο, μια ριζοσπαστική και γρήγορη διαδικασία, σαν αυτή που προτείνω, δεν θα είναι μόνο φόβητρο κατά των επίορκων λειτουργών και των ιδιωτών μαφιόζων συνεργών τους, δεν θα φέρει απλά πίσω πολλά από τα κλεμμένα και θα οδηγήσει στα σίδερα τα καθάρματα, ικανοποιώντας το αίτημα που κραυγάζουν οι πολίτες. Κυρίως θα νομιμοποιήσει ξανά στις συνειδήσεις των Ελλήνων το Κράτος τους και την Ηγεσία του.
Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»

2 σχόλια:

  1. Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αναδεικνύεται κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο από την ειδική έκδοση «Times Higher Education» της βρετανικής εφημερίδας «Times», το οποίο συνέταξε τον κατάλογο των 100 καλύτερων πανεπιστημίων, με κριτήριο τη φήμη που απολαμβάνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Στις πρώτες 100 θέσεις του καταλόγου δεν περιλαμβάνεται κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο. Στις θέσεις 50 έως 100, τοποθετούνται πανεπιστήμια από την Ολλανδία, τη Βραζιλία, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Ταϊβάν, το Βέλγιο, τη Σουηδία και τη Γαλλία. Το πανεπιστήμιο της Σορβόννης, πάντως, φαίνεται να έχει χάσει μεγάλο μέρος της αίγλης του, αφού βρίσκεται μόλις στις θέσεις 71-80.
    Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, ο εν λόγω κατάλογος καταρτίζεται από 17.554 ακαδημαϊκούς δασκάλους από 149 χώρες, οι οποίοι βαθμολόγησαν τα πανεπιστήμια με βάση την άποψη που είχαν για το επίπεδο της έρευνας και της διδασκαλίας σε καθένα από αυτά.
    Οι πανεπιστημιακοί που έλαβαν μέρος στην έρευνα μετρούν τουλάχιστον 16 χρόνια ακαδημαϊκής καριέρας, ενώ έχουν στο ενεργητικό τους πλήθος δημοσιεύσεων.
    Στις πρώτες δέκα θέσεις του καταλόγου φιγουράρουν επτά πανεπιστήμια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δύο θέσεις «κλέβουν» βρετανικά πανεπιστήμια (το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στην 3η θέση και της Οξφόρδης στην 6η), ενώ μία θέση, την 8η, καταλαμβάνει η Ιαπωνία με το Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη φήμη του Χάρβαρντ ακολουθούν το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, το Πρίνστον, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Λος Άντζελες, και το Γέιλ.
    Τις περισσότερες από τις εκατό θέσεις καταλαμβάνουν τα αμερικανικά (44) και τα βρετανικά πανεπιστήμια (10). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει η άνοδος των πανεπιστημίων της Ασίας που θεωρείται η νέα ανερχόμενη δύναμη στην Εκπαίδευση.
    Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν τα πανεπιστήμια από την Κίνα με το Πανεπιστήμιο Τσίνγκχουα, στο Πεκίνο, να σκαρφαλώνει στην 30ή από την 35η θέση και το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου από την 38η στην 43η.
    «Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ανάμεσα στους ακαδημαϊκούς υπάρχει μια σαφής μετατόπιση από τη Δύση προς την Ανατολή σε όρους πρεστίζ», δήλωσε ο Φιλ Μπέιτι, υπεύθυνος σύνταξης του καταλόγου της έκδοσης «Times Higher Education».
    Είναι χαρακτηριστικό ότι με την εξαίρεση της Βρετανίας, το πρώτο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 22η θέση και είναι το ελβετικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης (ETH Zurich). Στις πρώτες πενήντα θέσεις, η Ευρώπη εκπροσωπείται ακόμη από ένα γερμανικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο του Μονάχου στην 42η θέση.

    Στο «τοπ 50», ειδικότερα, 30 πανεπιστήμια είναι αμερικανικά, τα έξι βρετανικά, τρία από την Αυστραλία, τρία από τον Καναδά, δύο από την Κίνα, δύο από την Ιαπωνία, ένα από το Χονγκ Κονγκ, ένα από τη Σιγκαπούρη.

    Στις θέσεις 50 έως 100, τοποθετούνται πανεπιστήμια από την Ολλανδία, τη Βραζιλία, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Ταϊβάν, το Βέλγιο, τη Σουηδία και τη Γαλλία. Το πανεπιστήμιο της Σορβόννης, πάντως, φαίνεται να έχει χάσει μεγάλο μέρος της αίγλης του, αφού βρίσκεται μόλις στις θέσεις 71-80

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=112835581#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να γιατί η Ελλάδα έφτασε εκεί που τη φτάσανε! για τον απλούστατο λογο ότι δε σπούδασε εκεί ο Φραγκιουδάκης, ΑΛΛΑ πλείστα πολιτικοοικονομικά και δικονομικά ΜΝΗΜΟΥΝΙΑΚΑ αστέρια του ΤΡΑΦΙΚΙΝΓΚ που μας κυβερνούν!

    Γνήσιοι λεγεωνάριοι των αλλότριων συμφερόντων της
    ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.