15/3/12

Ποινική δίωξη για σχέδιο δολοφονίας κατά του Κώστα Καραμανλή

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος-ΒΗΜΑ
Το άγνωστο παρασκήνιο της «απόπειρας δολοφονίας» του Κώστα Καραμανλή
Το έγγραφο της ΕΥΠ στο οποίο αποκαλύπτεται το σχέδιο της επίθεσης
Το άγνωστο παρασκήνιο της «απόπειρας δολοφονίας» του Κώστα Καραμανλή
Ποινική δίωξη κατ' αγνώστων για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή άσκησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο εισαγγελέας Πρωτοδικών
Σειρά ερωτημάτων για ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας - το 2008- του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή που οδήγησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, εκφράζουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας αλλά και των μυστικών υπηρεσιών που κατείχαν κρίσιμα πόστα εκείνη την περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τότε είχε πράγματι υπάρξει προειδοποίηση του κ. Καραμανλή από ανώτατα στελέχη της Κατεχάκη για πιθανό σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του, ενώ είχε ζητηθεί από την προσωπική του φρουρά να λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Ομως, από την άλλη πλευρά, παράγοντες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη μιλούσαν για «ασαφείς πληροφορίες» και για περίεργα παιγνίδια ξένων παραγόντων πίσω από το «σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή». Η ποινική δίωξη βασίζεται σε πολυσέλιδο απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ που συντάχθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2009 και το οποίο δημοσιοποιήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι. Στο έγγραφο υπάρχουν αναφορές για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού αλλά και σε νέο κύμα υποκλοπών με στόχο Ελληνες και ξένους πολιτικούς.

Το έγγραφο της ΕΥΠ
Το «Βήμα» παρουσιάζει τους άγνωστους πρωταγωνιστές και τις πτυχές αυτής της περίεργης υπόθεσης που έχουν μείνει στο σκοτάδι.

Στο έγγραφο της ΕΥΠ υπάρχει επίκληση ενός ενημερωτικού δελτίου που φέρεται να συνέταξε «ρώσος αξιωματούχος» που σχετίζεται με την Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), ουσιαστικά διαδόχου της KGB.Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό στην Ελλάδα είχε έλθει από τον Μάρτιο του 2008 μια ομάδα 19 στελεχών της FSB.Αφορμή για τη σύσταση της συγκεκριμένης ομάδας φέρεται ότι ήταν η «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή του ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του τότε Βούλγαρου Προέδρου Γκεόργκι Παρβάνοφ».

Οπως μνημονεύεται στο υπηρεσιακό δελτίο «στόχος της εν λόγω ομάδας ήταν η διοργάνωση επιχειρήσεων "αντιπαρακολούθησης", κατά τις οποίες είχαν σκοπό να εντοπίσουν τα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού». Ωστόσο στο έγγραφο αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα της FSB «εντόπισε σχέδιο επίθεσης εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ Καραμανλή με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Τι λένε σήμερα αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ και της ΕΥΠ
Όπως αναφέρει το εν λόγω έγγραφο, σε μία τουλάχιστον περίπτωση, οι ομάδες των πρακτόρων της FSB ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του έλληνα πρωθυπουργού στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής. Το συγκεκριμένο συμβάν τοποθετείται χρονικά μεταξύ 20 και 25 Απριλίου 2008, ενώ όπως τονίζεται η «εμπλοκή» δεν κράτησε πάνω από 30 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, όπως επίσης καταγράφεται στο έγγραφο, οι δύο ύποπτοι για την «δολοφονία του πρωθυπουργού», που επέβαιναν σε ένα Βαν, διέφυγαν από τον χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα τύπου εντούρο. Μέσα στο Βαν οι Ρώσοι επικαλούνται ότι εντόπισαν εκρηκτικές ύλες αλλά και χάρτες που έδειχναν ότι το σχέδιο δολοφονίας του Ελληνα πρωθυπουργού είχε εκπονηθεί από μέλη δυτικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και της ισραηλινής Mossad.

Τι λένε όμως οι Ελληνες αξιωματούχοι γι αυτήν την περίεργη ιστορία και ποια είναι τα πραγματικά περιστατικά;

Σύμφωνα με τότε στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, ο «ρώσος αξιωματούχος» που εμφανίζεται σαν συντάκτης του πληροφοριακού δελτίου είναι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα που είναι «σύνδεσμος» με την ρωσική FSB. Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος έχει πολυετή παρουσία στην χώρα μας και θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλης εμπειρίας. Μετά την αποστολή του ρωσικού εγγράφου η υπόθεση ανατέθηκε στην Γ' Διεύθυνση Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ.

Οπως ανέφερε στο «Βήμα» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ που ασχολήθηκε με την υπόθεση «το έγγραφο αυτό των Ρώσων μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Κατ' αρχάς, μέχρι τότε, δεν είχαμε καμία πληροφορία για ζήτημα υποκλοπών των συνομιλιών των κ.κ. Καραμανλή, Πούτιν και Παρβάνοφ. Και το εντυπωσιακό είναι ότι η επιχείρηση των Ρώσων εμφανίζεται να είχε χρονοκαθυστέρηση δύο χρόνων...».

Οι κ.κ. Καραμανλής, Πούτιν και Παρβάνοφ είχαν συνάντηση στις 4 Σεπτεμβρίου 2006 στο Μέγαρο Μαξίμου, με κύριο ενδιαφέρον την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Από τότε είχαν ορισμένες τηλεφωνικές συζητήσεις, κυρίως εκείνο το χρονικό διάστημα. Από τότε ουδέποτε ο κ. Πούτιν είχε έλθει ξανά στην Ελλάδα. Επίσης ο κ. Παρβάνοφ είχε το 2009 και το 2010 συναντήσεις με τον κ. Καραμανλή, ενώ και το 2010 είχε έλθει πάλι στην χώρα μας όπου συνάντησε μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ενα από τα ερωτήματα είναι λοιπόν, πώς διαπιστώθηκε «υποκλοπή» των διεθνών τηλεφωνικών κλήσεων που φέρεται να είχαν - ο καθένας από την χώρα του- οι κ.κ. Πούτιν, Παρβάνοφ και Καραμανλής. Πώς διαπιστώθηκε, δηλαδή, εξ αποστάσεως η υποκλοπή και πως οι Ρώσοι ερευνητές προσδιόρισαν αυτήν την καταγραφή των τηλεφωνικών κλήσεων μόνο στις συνομιλίες των τριών πολιτικών κι όχι για παράδειγμα στις συνομιλίες του κ. Καραμανλή με άλλους ξένες ηγέτες.

Είναι μάλιστα ακόμη ενδεικτικό ότι άγνοια για αυτήν την «υποκλοπή» είχαν και Βούλγαροι διπλωμάτες στην Αθήνα, που ρωτήθηκαν σχετικά.

«Καταγραφές» και ερωτήματα
Οπως λένε στελέχη της ΕΥΠ που είχαν χειρισθεί τότε την υπόθεση «το μόνο που υποθέσαμε τότε είναι ότι αυτό που αναφέρεται σαν υποκλοπή συνομιλιών των κ.κ. Καραμανλή-Πούτιν και Παρβάνοφ είναι μία ανησυχία Ρώσων διπλωματών στην Αθήνα ότι υποκλέπτονται συνομιλίες τους από την ΕΥΠ ή από άλλες ξένες μυστικές υπηρεσίες. Οτιδήποτε άλλο είναι παράδοξο...».

Οσον αφορά τα μνημονευόμενα για παρουσία κλιμακίου της FSB στην Αθήνα, για την αντιπαρακολούθηση της πομπής του κ. Καραμανλή και την εμπλοκή με αυτούς που σχεδίαζαν την δολοφονία του, τα στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών μιλούν για «ασαφείς έως αστείες περιγραφές».

Οπως υποστήριξαν, μιλώντας προς το «Βήμα», οι ίδιοι έλληνες υπηρεσιακοί παράγοντες «αν κάποιου πολιτικού υποκλέπτονται οι συνομιλίες του δεν τον παρακολουθείς μέσα στην χώρα του ολημερίς κι ολονυκτίς με μια ομάδα τόσων ατόμων; Που άραγε στοχεύει αυτή η παρακολούθηση; Επιπλέον κι αυτά ακόμη περί εμπλοκής με τους "δολοφόνους" στερούνται λογικής βάσης. Ανάμεσα στα ερωτήματα που προκύπτουν είναι κι ένα προφανές: Πώς ενώ οι ρώσοι υποτίθεται ότι σταμάτησαν το Βαν των κατασκόπων, εκείνοι βρήκαν μηχανές εντούρο για να ξεφύγουν; Πού υπήρχαν αυτές οι μηχανές; Εξάλλου δεν είναι τόσο ανόητα και άπειρα τα στελέχη της FSB. Ποτέ δεν ενημερωθήκαμε εκείνη την εποχή και ποτέ δεν είχαμε αντιληφθεί όλα τα περιστατικά που μνημονεύονται στο ρωσικό έγγραφο».

Επίσης, όπως αναφέρουν οι ίδιοι άνθρωποι που γνωρίζουν το παρασκήνιο της υπόθεσης "τότε ρωτήσαμε τους επιτελείς της φρουράς του κ Καραμανλή αν είχαν αντιληφθεί οτιδήποτε ύποπτο και δήλωσαν άγνοια. Εξάλλου θεωρούμε απίθανο να παρακολουθούσαν τόσες εβδομάδες 19 Ρώσοι τον έλληνα πρωθυπουργό στα στενά της Ραφήνας, στην λεωφόρο Μαραθώνος και κανείς να μην είχε αντιληφθεί τίποτε... ".

Ωστόσο το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ παραδόθηκε από τον τότε διοικητή της κ. Ιωάννη Κοραντή στον τότε υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Ο κ. Κοραντής μιλώντας προς «Το Βήμα» αρνήθηκε να προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση, τονίζοντας ότι «εκείνο τον καιρό έπραξα αυτό που όφειλα».

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τότε τον κ. Καραμανλή για το περιεχόμενο του δελτίου πληροφοριών της ΕΥΠ περί «σχεδίου δολοφονίας»του. Ομως φέρεται να του εξέφρασε παράλληλα τις επιφυλάξεις του για την ορθότητα των αναφερομένων. Παράλληλα ο κ. Παυλόπουλος φέρεται, μέσω ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, να ενημέρωσε τους υπευθύνους της φρουράς του κ. Καραμανλή «να είναι προσεκτικοί και να αλλάζουν συνεχώς δρομολόγια». Χωρίς ωστόσο να τους προσδιορίσει για ποιο λόγο τους ζητά κάτι τέτοιο.
«Το Βήμα» είχε θέσει τότε σχετικό ερώτημα σε στελέχη της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα και η μοναδική απόκριση ήταν «ουδέν σχόλιον».

Απόρρητο ΕΥΠ: Δυτικοί και Ισραηλινοί είχαν στόχο τον Καραμανλή

Δυτικοί και Ισραηλινοί οργάνωναν τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού για να αποτρέψουν πιθανή ενεργειακή συμφωνία της Ελλάδας με τη Ρωσία.

Απόρρητο ΕΥΠ: Δυτικοί και Ισραηλινοί είχαν στόχο τον Καραμανλή
Του Βελισσάριου Δραγάτση

Εδώ και τρία χρόνια γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του. Η υπόθεση είναι γνωστή από τον Φεβρουάριο του 2009 και θυμίζει κατασκοπευτικό θρίλερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την εποχή ο τότε πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και τα αρμόδια στελέχη της τότε κυβέρνησης έλαβαν ένα άκρως απόρρητο έγγραφο που εξέθετε την κατάσταση.
Σύμφωνα με το «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» υπ’ αριθμόν 213 με ημερομηνία έκδοσης στις 5 Φεβρουαρίου 2009, «συμμαχικές μυστικές δυνάμεις» είχαν καταστρώσει σχέδιο δολοφονίας εναντίον του προέδρου της κυβερνήσεως.
Οι πληροφορίες αυτές προέρχονταν από έγκυρες πηγές και η ύπαρξη του σχεδίου επιβεβαιώθηκε από τη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB). Κλιμάκιο της υπηρεσίας βρισκόταν στην Ελλάδα προκειμένου να οργανωθεί η ασφαλής επικοινωνία των κυρίων Κώστα Καραμανλή, Βλαντιμήρ Πούτιν και Γκεόργκι Παρβάνωφ σχετικώς με θέματα ενεργειακής πολιτικής, σχεδιασμού και στρατηγικής.
Τελικώς, το κλιμάκιο της FSB αντί να αποκρούσει υποκλοπές λέγεται ότι βρήκε στοιχεία υποκλοπών από τρίτους μέσω των οποίων αποκαλύφθηκε το σχέδιο επίθεσης εναντίον του τότε πρωθυπουργού. Αντικειμενικός σκοπός αυτών που οργάνωναν τη δολοφονία Καραμανλή ήταν «η αναβολή ή ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Το περιεχόμενο του εγγράφου

Το απόρρητο έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του κ. Καραμανλή και κορυφαίων στελεχών εκείνης της κυβέρνησης, αναφέρουν έγκυρες πηγές, ανέφερε ότι στο πενθήμερο από 20 έως 25 Απριλίου 2008 σημειώθηκε ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής πρακτόρων. Από τη μια πλευρά βρίσκονταν οι Ρώσοι της FSB και από την άλλη κατάσκοποι δυτικών υπηρεσιών και της ισραηλινής «Μοσάντ».
Οι μεν βρίσκονταν σε έλεγχο ρουτίνας και οι δε παρακολουθούσαν τις κινήσεις του τότε πρωθυπουργού. Στο αυτοκίνητο των δεύτερων βρέθηκαν χάρτες, στους οποίους υπήρχαν καταγεγραμμένα τα σημεία των καθημερινών διαδρομών του κ. Καραμανλή από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τη Ραφήνα.
Στους χάρτες υπήρχαν σχόλια για την κίνηση, τις συχνότητες των φωτεινών σηματοδοτών, τι έκανε ο πρώην πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της διαδρομής, πόσοι άνδρες ασφαλείας των συνόδευαν. Εντοπίσθηκαν ακόμα συστήματα επικοινωνίας, όπλα και εκρηκτική ύλη C-4.

Συνολικό σχέδιο αποσταθεροποίησης

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΥΠ, το σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή αποτελούσε μέρος ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας με κωδικό όνομα «Πυθία 1».
Υπάρχουν στοιχεία που συνδέονται με το σχέδιο αυτό και έχουν εξετασθεί πιθανές παράμετροι αποσταθεροποίησης όπως τα επεισόδια που συνέβησαν τον Δεκέμβριο 2008 στην Αθήνα, οι φονικές πυρκαγιές του 2007, καθώς και τα προβλήματα ή οι αναθεωρήσεις σε στρατηγικούς σχεδιασμούς ενεργειακής πολιτικής (λ.χ. αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης) και γεωοικονομικού χαρακτήρα (λ.χ. παραχώρηση λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης σε εταιρείες εμπορευματοκιβωτίων κινεζικών και αμερικανικών συμφερόντων).
Μετά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, αναθεωρήθηκαν τα πάντα, η Ελλάδα όδευσε προς την πτώχευση, τέθηκε υπό επιτήρηση και υπό την επιρροή συγκεκριμένων χωρών. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2009, η ενεργειακή πολιτική επικεντρώθηκε στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης με πρόσχημα τον μη καθορισμό ΑΟΖ στο Αιγαίο.
Ένα επιπρόσθετο στοιχείο που σχετίζεται με την εμπλοκή της «Μοσάντ» αποτελεί η ξαφνική προσέγγιση της Ελλάδας και της Κύπρου με το Ισραήλ.
Ερωτηματικά υπάρχουν πολλά και οι «άγνωστοι» στις σημερινές ποινικές διώξεις ίσως έχουν βαρύγδουπα ονοματεπώνυμα ή πιθανόν να κρύβονται πίσω από οργανώσεις – φαντάσματα σε «ουδέτερες χώρες», όπως η Ελβετία…

14 σχόλια:

  1. Με την παρέμβαση του ο πρώην διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Κος Ιωάννης Κοραντής και νυν βουλευτής του ΛΑΟΣ στο χθεσινό αποκαλυπτικό δελτίο του Extra Channel φώτισε ακόμα περισσότερο σημαντικές πτυχές του ζητήματος αυτού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο ΒΗΜΑ διαβάζω ένα σχόλιο, το οποίο προσυπογράφω:

    _____________________

    Το άλλο με τον Τοτό..... | 09:47

    Επιχείρηση "αγιοποίησης" του πιο αποτυχημένου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης.
    Νίκος Γ.

    ___________________

    Μετά από δύο χρόνια, έχουν πέσει με τα μούτρα όλοι κι όλοι να ηρωοποιήσουν ένα τίποτα και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το νόημα της προσπάθειας αυτής. Ο Κωστάκης ο ολίγιστος, ο οποίος θα επανίδρυε (sic!) το κράτος, που τού βάζαν φωτιές ... οι Αμερικανοί, που τού δημιουργούσαν σκάνδαλα για να τον ρίξουν και ο οποίος άφησε την Ελλάδα να καεί τα Χριστούγεννα του 2008, γιατί ήταν ανίκανος να πάρει μιαν απόφαση, να την προστατέψει. Βρε άι από κει, νομίζουν ότι μιλούν σε κάφρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nativist,είσαι άδικος.

    Δεν έχει καμία σημασία ποιός ήταν ο Πρωθυπουργός-στόχος,όποιος και αν ήταν είναι πολύ σοβαρό το θέμα.

    Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης Καραμανλή είναι γνωστή σε όλους,και εγώ το έχω γράψει άπειρες φορές.

    Αλλά,το ότι ξένα κέντρα αποσταθεροποίησαν την κυβέρνηση του Καραμανλή,και έβλαψαν τη χώρα,δεν αμφισβητείται.

    Κατά τη γνώμη μου,ο συνδυασμός ξένων κέντρων και απίστευτης ανικανότητας της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος,μας οδήγησαν απευθείας στον ΓΑΠ,το ΔΝΤ,και το σκυλολόι τους.

    Αυτό που έχει μεγάλη σημασία τώρα είναι να δούμε πως συνδέονται οι εχθρικές ενέργειες με τα μεγάλα ΜΜΕ που ολοκλήρωσαν το έργο των ξένων κέντρων.

    Μια ματιά στον τρόπο μετάδοσης της είδησης απο κάποια ΜΜΕ για την ποινική δίωξη,θα μας βοηθήσει να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό λέω, Χρήστο. Τώρα ξάφνου βγήκαν στην επιφάνεια αμερικάνικες πυρκαγιές, δολοπλοκίες για σκάνδαλα, προσπάθειες αποσταθεροποίησης, δολοφονικές απόπειρες και ιστορίες για αγρίους;
    Ποτέ δεν είχε ακουστεί λέξη για όλα αυτά. Παραμύθια της Χαλιμάς είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η χρονική συγκυρία μου έκανε και εμένα εντύπωση.

    Γενικά,αρκετές κινήσεις της δικαιοσύνης έρχονται σε συγχρονισμό με διάφορες πολιτικές καταστάσεις.

    Θυμηθείτε πότε κρίθηκε συνταγματικό το μνημόνιο.

    Όπως και νά'χει,έχει μεγάλο ενδιαφέρον η υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. NATIVIST

    Την υπογραφή σου πρέπει να προσέχεις που τη βάζεις, έτσι δεν μας έλεγαν πάντα;
    Μα καλά βρήκες τις προβοκατόρικες μπούρδες που γράφει το ΒΗΜΑ και μας τις παρουσιάζεις σαν κάτι σοβαρό, δεν βλέπεις ότι είναι για το επίπεδο του ΤΟΤΟΥ;
    Ειλικρινά και χωρίς να σου εκθέσει κανείς ντοκουμέντα, τόσα χρόνια μετά, δεν έχεις τη βεβαιότητα πια ότι την εποχή εκείνη, εκτυλίχθηκε ένα τεράστιο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας και εκμηδενισμού του Κώστα Καραμανλή;
    Οι λόγοι του σχεδίου αυτού, που περιελάμβανε ποικίλες δραστηριότητες, ήταν προφανείς, τους γνωρίζουμε πλέον όλοι, όσο δε για τις καταστροφές-ταραχές-σκάνδαλα κ.λ.π, σταμάτησαν μετά δια μαγείας, μόλις άλλαξε ο ηγέτης.
    Μην τρελαθούμε αγαπητέ φίλε τελείως, νομίζω ότι αδικείς κατάφωρα, έναν πραγματικό πατριώτη πρωθυπουργό(με τα λάθη και τις αδυναμίες του), που κατακρεουργήθηκε κυριολεκτικά διότι, προσπάθησε να κάνει εθνική στρατηγική, ερήμην των προστατών μας, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που υποχρεώθηκε να τους ευχαριστήσει δημόσια και μάλιστα από του βήματος της βουλής, πριν καλά καλά ορκιστεί πρωθυπουργός.
    Νομίζω ότι κάνεις τεράστιο λάθος με το να χλευάζεις τον άνθρωπο αυτό δια της μεθόδου του Τοτού, άσε να το κάνουν οι πραγματικοί εχθροί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως θέλαν να σκοτώσουν τον Κωστάκη; Όχι μόνο θέλαν να τον σκοτώσουν αλλά απέτυχαν κιόλας. Ρε παιδιά, είπαμε ότι είμαστε λίγο βλάκες αλλά μην το παρακάνουμε. Αυτός από την ταβέρνα στο γυμναστήριο πήγαινε... α, ναι και στην τουαλέτα, τον φαντάζομαι με τις ώρες και κανένα κόμικς μαζί. Γι αυτό είχαμε τέτοια μικυ μάους διακυβέρνηση, Τουλάχιστον ο Γιώργος διάβαζε τα διηγήματα του Νίκου του αδερφού του που είναι λογοτέχνης χα,χα, χα. Γι αυτό θα του αφιερώσω μια στροφή από Καρυωτάκη. "Αν τουλάχιστον ένας από αυτούς τους ανθρώπους πέθαινε από αηδία, σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνό ύφος θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδέια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Αμερικανοί ήθελαν να τον σκοτώσουν οι Ρώσοι τον προστάτευαν ενώ αυτός έπαιζε playstation και η ΕΥΠ είχε πάει για βρούβες και καλαμαράκια.
    Μάλιστα πήραν τα στοιχεία μαζί τους και μας τα σερβίρουν τώρα ξαναζεσταμένα για το come back.
    ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακρίτα, όλα αυτά είναι κακόβουλες διαδόσεις (vicious rumors - Alice Cooper) που σκοπό έχουν να σπιλώσουν όσους δεν γουστάρουν οι Ρώσσοι (Αμερικάνους, Μοσάντ, Μπόικο Μπορίσοφ, Άλεξ Ρόντος κλπ). Αντιδυτικά σενάρια συνωμοσίας που πλασάρει ο Καγκεμπίτης Πούτιν και που φυσικά είναι παντελώς ανυπόστατα, αφού ως γνωστόν πάντοτε τα πράγματα είναι ακριβώς αυτά που φαίνονται:

    1. Η ΣΙΑ και η Μοσάντ δεν κάνουν ποτέ αυτά τα φρικτά που τους κατηγορούν οι Ρώσσοι, μόνο οι κομμουνιστές τα κάνουν αυτά (ακόμα και οι πρώην) αλλά ποτέ οι δυτικοί που φυσικά πάντα δίνουν τον ωραίο αγώνα για την ελευθερία τών λαών.
    2. Είναι αυτονόητο ότι τις φωτιές τού 2007 που έκαψαν ταυτόχρονα όλη τη νότια ηπειρωτική Ελλάδα τις έβαλαν οικοπεδοφάγοι, ακόμα και στην κορυφή τού Ταϋγέτου (μάλλον κανά σαλέ θα ήθελαν εκεί). Α ναι, και όσες δεν βάλανε οι οικοπεδοφάγοι σίγουρα τις βάλανε τίποτα κwλόγριες, ξέρεις τι μοχθηρές είναι αυτές;
    3. Το κάψιμο τού Δεκέμβρη τού 2008 το κάνανε αυτά τα κwλόπαιδα οι μαθητές σε πλήρη συντονισμό πανελλαδικά με τα SMS. Έχεις δει πόσο γρήγορα πληκτρολογούν στα κινητά τους τα σιχαμένα; Και δε μπορεί, σίγουρα κάπου μέσα εκεί θα είχε παρεισφρύσει και ο γνωστός τρομοκράτης Τσίπρας (μεταμφιεσμένος).
    4. Επίσης, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη θα ήταν μία οικολογική καταστροφή και σε καμμία περίπτωση δεν θα ήταν κιμπάρικος και κυριλάτος όπως ο Ναμπούκο ή ο ITGI.
    5. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον South Stream. Άσε που θα μάς εκβίαζαν και οι Ρώσσοι μετά (ενώ με τούς δυτικών συμφερόντων αγωγούς μέσω Τουρκίας δεν θα είχαμε ποτέ τέτοια προβλήματα, οι Τούρκοι είναι δυτικόφιλοι, άρα κύριοι).
    6. Ο Άλεξ Ρόντος δεν είναι πράκτορας, είναι ένας τζέντλμαν και μάλιστα γόνος πατριωτικής οικογένειας (όπως πληροφορηθήκαμε εσχάτως...)
    7. Οι "τρομοκρατικές" οργανώσεις που δρουν στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να ελέγχονται από δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Δεν γίνονται αυτά. Με τίποτα. Αποκλείεται σού είπα, αποκλείεται σού λέω (Τόλης Βοσκόπουλος). Να, μα την ξανθή αγαπημένη Παναγιά δηλαδή, πώς αλλοιώς να στο πω;

    Τι άλλο θες ρε Ακρίτα δηλαδή για να πειστείς ότι έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα και δεν κάνει κανείς παραπληροφόρηση στην Ελλάδα; Και μετά λες εμένα καρβουνιάρη... ;>)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι καταιγιστικές εξελίξεις που ζήσαμε από το 2007 και μετά, δείχνουν πολύ περίεργες για να είναι τυχαίες.
    Ο Καραμανλής έκανε βέβαια πολλά λάθη στην εσωτερική πολιτική, κυρίως όσον αφορά τα πρόσωπα που εμπιστεύτηκε και βασίστηκε πάνω τους.
    Αυτό όμως, δεν αρκεί να εξηγήσει όλα τα μυστηριώδη που συνέβησαν, και που αν τα παρατηρήσει κανείς φωτογραφίζουν μια απαίσια πλεκτάνη, ένα ελεινό σχέδιο κατά της πατρίδας μας.
    Ο Καραμανλής ήταν ένας κανονικός άνθρωπος (με τα καλά και τα ελαττώματα ενός πολιτικού) και είναι εξαιρετικά άδικο να τον ταυτίζουν μερικοί με τον Παπανδρέου (το λέω αυτό γιατί τώρα τελευταία κυκλοφορεί πολύ αυτή η καραμέλα..)
    Ε όχι και Παπανδρέου ο Καραμανλής, αφού ξέρομε δα τι εστί Παπανδρέου!!!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ συ είπας πρώτος "οχι άλλο κάρβουνο"

    Σε οτι αφορά το ζήτημα αυτό ο καθείς μας το προσεγγίζει απο την δική του οπτική γωνία.

    Ομως έχει αποδειχθεί ότι η απλοποίηση πάντα οδηγούσε σε πλάνη

    Πρώτη απλοποίηση λοιπόν: "ανεπάρκεια κυβέρνησης Καραμανλή"
    αντί του σωστού ανεπάρκεια "ΣΤΕΛΕΧΩΝ" κυβέρνησης Καραμανλή

    Δεύτερη απλοποίηση: "τώρα ξάφνου βγήκαν στην επιφάνεια" αντι του επανήλθαν στην επιφάνεια ξανά

    Τρίτη απλοποίηση: η χρήση του ονόματος Τοτού μου θύμισε εκείνο το ανεπανάληπτο τα μούσμουλα είναι κίτρινα , τα τρόλευ είναι κίτρινα , αρα τα μούσμουλα είναι τρόλευ

    Τέταρτη απλοποίηση: "Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως θέλαν να σκοτώσουν τον Κωστάκη;" δεν μιλάμε για ανθρώπους αν κάποιοι εχουν καταλάβει καλά

    Πέμπτη απλοποίηση: "Μάλιστα πήραν τα στοιχεία μαζί τους και μας τα σερβίρουν τώρα ξαναζεσταμένα" αντί του

    "Αυτό όμως, δεν αρκεί να εξηγήσει όλα τα μυστηριώδη που συνέβησαν, και που αν τα παρατηρήσει κανείς φωτογραφίζουν μια απαίσια πλεκτάνη, ένα ελεινό σχέδιο κατά της πατρίδας μας."

    Τα όσα στοχευμένα παρέθεσες ενισχύουν την επιτυχημένη παρατήρηση της Κας Ελίνας για την ύπαρξη ενός ελεινού σχεδίου κατά της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακρίτα, συνεννοηθήκαμε. Απλά ρε γμτ, καμμιά φορά μπερδεύω την απλοποίηση με την παραπληροφόρηση.

    Υ.Γ. Εκείνο το "όχι άλλο κάρβουνο" δεν πήγαινε σε σένα, αλλά στο άρθρο τού ΒΗΜΑτος (νομίζω ότι ήταν το ΒΗΜΑ) που είχες αναρτήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αστο "κυρία Ελίνα" Ακρίτα, σκέτο Ελίνα φτάνει.
    Ναί ο Καραμανλής ήταν θύμα ελεινής πλεκτάνης, διαφόρων συμφερόντων και κάποιων πουλημένων σ΄αυτά τα συμφέροντα.
    Και ήταν καλός στον σχεδιασμό εξωτερικής πολιτικής, αλλά τα πράγματα δείχνουν ότι στοχοποιήθηκε περισσότερο για τις επιλογές του στα εξωτερικά ζητήματα. Αρα;;;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ η απλοποίηση αποτελεί την βαση της παραπληροφόρησης πολύ σωστά το ανέφερες όσο για το "όχι άλλο κάρβουνο" να ξέρεις οτι αστειεύομαι και σε πειράζω φίλε

    Ελίνα δεν θα σε ξαναπω Κα Ελίνα αλλά μόνο Ελίνα

    Δεν ήταν απλά ανοίγματα εξωτερικής πολιτικής ήταν στοχευμένες κινήσεις σε καίρια Εθνικά ζητήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.