21/3/12

Κακοκυβερνησία ή ακυβερνησία; Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που κρατούν στα συρτάρια τους τα κόμματα, δείχνουν ότι ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στα κόμματα εξουσίας, τα οποία χάνουν μεγάλο μέρος της εκλογικής δύναμης που είχαν συγκεντρώσει στις προηγούμενες γενικές εκλογές, ενώ άνοδο εμφανίζουν τα τρία κόμματα της αριστεράς, αλλά και η Χρυσή Αυγή, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου εμφανίζουν αξιόλογη δυναμική.
Κάνοντας μια απλή ανάγνωση των στοιχείων, διαπιστώνει κανείς ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τα δυο κόμματα που χειρίστηκαν την εξουσία από το 1974 και εντεύθεν και υποτίθεται ότι έχουν ακόμη μια πρόταση εξουσίας, δεν είναι ικανά να πείσουν τους πολίτες ότι αξίζουν την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα πιθανής ακυβερνησίας για την επόμενη ημέρα των εκλογών.
Παίρνουμε το δικαίωμα να μιλούμε για πιθανή ακυβερνησία γιατί τα δυο παλιότερα κόμματα της αριστεράς περιορίζονται τόσα χρόνια σε στείρο και άγονο καταγγελτικό λόγο, ο οποίος δεν έχει τα χαρακτηριστικά μιας ουσιαστικής πρότασης εξουσίας. Κι αυτό γιατί το μεν ΚΚΕ, αφού αρνείται το παρόν σύστημα, δηλώνει ότι επιδιώκει αλλαγή και εγκαθίδρυση ενός νέου (;) συστήματος διακυβέρνησης, παραγωγής και διανομής του πλούτου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ταλαντεύεται μεταξύ ενός ιδιότυπου κρατισμού και του νεφελώδους «είμαστε υπέρ της Ευρώπης των λαών και όχι των αγορών».
Πέρα από τα ιδεολογικά ζητήματα, ένα επιπλέον στοιχείο που επιτείνει το διαφαινόμενο πολιτικό αδιέξοδο είναι οι υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα με την υπογραφή του Μνημονίου-2, το οποίο στηρίζουν και δηλώνουν ότι θα στηρίξουν μετεκλογικά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι θα απαλλάξουν τη χώρα απ’ αυτό, ενώ η ΔΗΜΑΡ προτιμά τα ήξεις αφίξεις;
Αν θέλαμε να συνοψίσουμε τα στοιχεία που συνιστούν το πολιτικό αδιέξοδο, θα λέγαμε ότι τα δυο κόμματα εξουσίας έχουν σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας, ενώ τα κόμματα της αριστεράς, με την αντιπολιτευτική τους στάση και τον εν γένει πολιτικό τους λόγο, φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση να συγκροτήσουν μια αξιόπιστη πρόταση εξουσίας.
Για να ανατραπεί η παρούσα κατάσταση και να ξεπεραστεί το διαφαινόμενο αδιέξοδο, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να κάνουν ριζοσπαστικές κινήσεις για να ανακτήσουν τη χαμένη αξιοπιστία τους και να κερδίσουν και πάλι το λαό ή τα τρια κόμματα της αριστεράς να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να βρουν έναν κοινό τόπο ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας για τον τόπο.
Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία ταλανίζεται κυρίως από δυο πράγματα. Το ένα είναι το αποτυχημένο και διεφθαρμένο παλιό, το οποίο όχι μόνο δεν λογοδότησε ποτέ και δεν έκανε αυτοκριτική στο εσωτερικό του κόμματος και μπροστά στο λαό για τα λάθη και τις λαθροχειρίες της περιόδου 2004-2009, αλλά ήδη ανέλαβε κύρια πόστα και είναι και πάλι έτοιμο για την καταστροφική του δράση την επόμενη μέρα, μειώνοντας σημαντικά το πολιτικό κεφάλαιο που συγκέντρωσε ο Αντώνης Σαμαράς, όταν βρήκε το θάρρος και τα έβαλε με το απολύτως διεφθαρμένο «σύστημα Μητσοτάκη», μέρος του οποίου φιλοξενεί ακόμα στις τάξεις του κόμματός του.
Το άλλο είναι η διαχείριση της αντίφασης και της σύγχυσης που προκαλεί στους πολίτες το όχι στο Μνημόνιο-1 και το ναι στο Μνημόνιο-2. Ακόμα και στην περίπτωση που δεχτεί κανείς ότι για αντικειμενικούς λόγους και για να αποφύγει η χώρα μια εθνική καταστροφή, όπως η επιστροφή στη δραχμή, ήταν επιβεβλημένο το ναι στο Μνημόνιο-2, θα έπρεπε να σκεφθούν καλά και να υπολογίσουν εκεί στη Συγγρού ότι θα έπρεπε να προηγηθεί συζήτηση επί του θέματος στη βάση και στα όργανα, και ότι οι πολίτες δεν είναι «γουρούνι στο σακκί», όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Αν για λόγους έλλειψης πολιτικής παράδοσης δεν έγινε ο διάλογος με τους πολίτες και την κομματική βάση, θα μπορούσε να έχει γίνει σοβαρός διάλογος τουλάχιστον στην κοινοβουλευτική ομάδα, για να αναλάβει αυτή με τη σειρά της να πείσει τους πολίτες για τους λόγους που επέβαλλαν το ναι. Όμως, ούτε αυτό έγινε, με αποτέλεσμα την ημέρα της ψηφοφορίας να κινδυνεύσει να διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα και μια ντουζίνα διαγραμμένων βουλευτών για το ως άνω θέμα να οδεύουν προς τους Ανεξάρτητους Πολίτες του Πάνου Καμμένου, με σοβαρές συνέπειες για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Τί να πει κανείς για το ΠΑΣΟΚ! Οι πολιτικά κωμικοτραγικές φιγούρες που αποπειράθηκαν να διεκδικήσουν τη θέση του υποψηφίου αρχηγού και οι αγκυλώσεις στο καταστατικό, που αντί να προάγουν περιορίζουν το διάλογο και τη δημοκρατία, δημιούργησαν την τραγέλαφο του ενός υποψηφίου για την αρχηγία, δίνοντας τη χαριστική βολή σε ένα απολύτως διεφθαρμένο κόμμα-πτώμα, τα μέλη του οποίου μπορεί να τα κατηγορήσει κανείς για πολλά, αλλά όχι για συμπάθεια σε πρακτικές τύπου Στάλιν, Τσαουσέσκου και Μουσολίνι.
Και μια που αναφερθήκαμε σε καθεστώτα και ιδεολογίες ποσοστών 95%, να δούμε κατά πόσο είναι πιθανό το ενδεχόμενο τα κόμματα της αριστεράς να αλλάξουν τις θέσεις τους και να συγκροτήσουν μια αξιόπιστη πρόταση εξουσίας. Το ΚΚΕ, που έχει το θάρρος να υπερασπίζεται μέχρι σήμερα τον Στάλιν, χρόνια τώρα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποτέλεσε το δεκανίκι των δυνάμεων που εγκλώβισαν τη χώρα και τους εργαζομένους στη μέγγενη του Μάαστριχτ και της ευρωζώνης. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, που αν δεχτούμε οτι αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τη συνέχεια του ΚΚΕ Εσωτερικού, θα πρέπει να τρέφει μια συμπάθεια προς τον Τσαουσέσκου, που φιλοξενούσε επί πολλά χρόνια την ηγεσία του στ Βουκουρέστι, κατηγορεί το ΚΚΕ ότι αποτελεί το δεκανίκι του συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, αφού με τη στάση του δεν επιτρέπει την γιγάντωση του λαϊκού κινήματος. Αν και στην πολιτική όλα είναι πιθανά, η σύγκλιση στα κόμματα της αριστεράς και η συγκρότηση μετώπου ή πρότασης εξουσίας, με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις, δεν φαίνεται πιθανό ενδεχόμενο.
Ασφαλώς υπάρχουν και άλλες πτυχές στις οποίες θα μπορούσε να αναφερθεί κανείς, όμως το τελικό συμπέρασμα δύσκολα θα μπορούσε να αλλάξει. Όλα δείχνουν ότι συγκεντρώνονται στον ορίζοντα τα σύννεφα της ακυβερνησίας, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για μια χώρα που έχει διαλυμμένο κρατικό μηχανισμό, διαλυμμένη κοινωνία, διαλυμμένη οικονομία και σοβαρότατες υποχρεώσεις που απορρέουν από την υπογραφή του Μνημονίου-2 και το αγγλικό δίκαιο, που απειλεί την ίδια την ύπαρξη της χώρας.
Χωρίς να μπορεί να πει κανείς εύκολα πιο είναι χειρότερο για τη χώρα, η κακοκυβερνησία που επικρατούσε επί δεκαετίες ή η ακυβερνησία που απειλεί την πατρίδα μας μετά τις προσεχείς εκλογές, θα ήταν ευχής έργο να μπορούσαμε τουλάχιστον να πούμε ή να ελπίσουμε ότι η ακυβερνησία θα γεννήσει το νέο, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί κάποια εθνική καταστροφή, όπως έγινε το 1922, το 1944 και το 1974.

27 σχόλια:

  1. Εχω την εντυπωση οτι το χαος που ερχεται στην διακυβερνηση ειναι προβλεπομενο αλλα και κατασκευαζομενο ηδη απο καιρο.Τα παντα προβλεπονται οχι μεσω ινδιανικου καπνου η μυρωδιας απο θειαφι αλλα απο υπερσυγχρονα συστηματα που δεν εμπεριεχουν το ανθρωπινο λαθος.Οι ανθρωποι,οπως εγραψες αλλα εβαλες και ενα "δεν" και διαφωνω,ειναι κανονικοτατα και με την βουλα "γουρουνια στο σακκι" εκτος απο λιγους ,που αυτους πανε να προσεταιριστουν τα λεγομενα "αφεντικα",τον κακο τους τον καιρο δηλαδη για αφεντικα,και εδω ειναι το πως θα αντεξουν και θα περασουν τα μηνυματα αυτοι οι λιγοι που δεν θα επιρρεαστουνε απο τις ...μαγευτικες και δολοφονικες "σειρηνες".Σε αυτους στηριζεται η Ελλαδα σε αυτες τις κρισιμες στιγμες.Εγω προβλεπω παντως οτι γυρω στον Ιουνιο-Ιουλιο οταν θα αρχισουν οι νεες απολυσεις 150.000 ανθρωπων,το νεο κοψιμο μισθων και συνταξεων και το αιμα στην ασφαλτο μαζι με μη καταβολη της επομενης δοσης απο το ..."ειδικο ταμειο" και μεσα στο μπαχαλο απο το ξυλο που αναγκαστικα θα ρηξει σε πολλους μεσα στην Βουλη η Χρυση Αυγη,θα ξαναπαρακαλεσωμε τον κ.Παπαδημο να μας "σωσει" ,ηγουμενος των διασπαρτων ρεταλιων,διαφορετικα κανονικη πτωχευση.Οποιος βλεπει αλλη λυση,γιατι εγω την βλεπω απο καιρο σαν την μοναδικη,ας μας την περιγραψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια από τις σημαντικότερες πολιτικές ομιλίες, ακόμα επίκαιρη με πολλές απαντήσείς για τα πολιτικά προβλήματα της πατρίδας μας

    http://www.youtube.com/watch?v=Ht_vT8MeWuU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ερχομαστε απο μακρυα και πηγαινουμε πολυ μακρυα"
    Χαραλαμπιδης=πολυ αξιολος ανθρωπος και πατριωτης.τον παραμερισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sterg

    Συμφωνώ απολύτως με το σενάριό σου, εξάλλου ο Παπαδήμος το είπε φανερά στο ΜΠΕΝΙΤΟ, ''ελπίζω σε μια καλή συνεργασία και στο μέλλον'', τι εννοούσε άραγε, να ανοίξουν από κοινού τυροπιτάδικο; θα βάλλουν τον Αντωνάκη για λίγο μπροστά, να του φύγει η κάψα και μετά, το γνωστό πήδημα μετά μουσικής, εμείς εν τω μεταξύ θα έχουμε ''εκτονωθεί'' με τις πρόσφατες εκλογές, οπότε δεν χρειάζεται να μας ξαναρωτήσουν.
    Για να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω δηλαδή και κάτι άλλο που θα μπορούσε να γίνει, αφού η αριστερά αρέσκεται στο ''λέμε και καμιά βλακεία να περάσει η ώρα''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγκατικε
    Δες και λιγο πιο μακρυα η πιο...κοντα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Σάββα τα πράγματα είναι απλά.
    1)Να καταργηθούν αμέσως οι συντάξεις μαιμού καθώς και τα πλασματικά χρόνια ή ναμειωθούν ανάλογα με την πραγματική προσφορά καθενός στα ταμεία ( οτε,ολυμπιακή, πολιτικοί πρόσφυγες, σώματα ασφαλείας,δεη κ.λ.π)
    2) Να θεσμοθετηθεί αμέσως ότι η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή είναι έγκλημα - ληστεία και πέραν των νομίμων συνεπειών να υπάρχει, ανάλογα το ύψος, και δήμευση περιουσίας.
    3)Προνόμια για όλους τέλος και με αυστηρότατα κριτήρια θα δίνονται μόνον για τις ευπαθείς ομάδες.
    4) Θέσπιση Περιφερειακών και αξιοκρατικών ΑΣΕΠ,και άμεσος έλεγχος παραγωγικότητας όλων των Δ.Υ. Οποιος κρίνεται ανάξιος απολύεται. Οποιος άξιος υπογράφει πενταετή σύμβαση και μετά επανακρίνεται.
    5)Μείωση σε 100 βουλευτές με μισθό των ΔΥ και αμεσος και σαφής διαχωρισμός εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Τέρμα τα προνόμια, βουλευτικές ασυλίεςκ.λ.π
    6) Αμεσος διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας.
    7) Οικονομικός διαχωρισμός της Ελλάδας σε ζώνες προσέλκυσης επενδύσεων και κίνητρα γι αυτές.
    8) Αμεση παραχώρηση( ενοικίαση χωρίς αντίτοιμο) του Ελληνικού σε πολυεθνικές και εφοπλιστές με αντίτοιμο την δημιουργία έδρας εκεί.
    9) ΑΣΕΠ και για τους αιρετούς (Δημάρχους -Περιφερειάρχες κ.λ.π)
    Δηλαδή , παρήλθε το έτος, δέν φρόντισες για την εκπόνηση ορισμένου μεγέθους μελετών και για την διεκδίκηση και αξιοποίηση επίσης κονδυλίων , Α-ΠΟ-ΛΥ-Ε-ΣΑΙ πάραυτα, παρά την λαική βούληση των δημοτών. Οχι θα χαντακωθεί ο τόπος για 5 χρόνια εξαιτίας ανικάνων, καιροσκόπων κ.α.
    10) Αμεση φορολόγηση κινητής και ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στο εξωτερικό και όποιος την κρύβει στερείται την ελληνική ιθαγένεια και δημεύεται ότι υπάρχει τουλάχιστον στην Ελλάδα.
    11) Σχεδιασμός και άμεση εκτέλεση αγοτικών προγραμμάτων και δράσεων για την σταδιακή αυτάρκεια της χώρας σε τοπικά προιόντα. Παρέμβαση στην καθετοποίηση της παραγωγής καθώς και στην εμπορία και διακίνηση αυτής.
    12)Μεταφορά των εβραικών κεφαλαίων στην χώρα και ταχύτατη σύμπραξη με το Ισραήλ για την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία σε σχέση με ΑΟΖ, υδρογονάνθρακες και εθνική άμυνα. Διπλωματικός στόχος να μπεί το Ισραήλ στην Ευρωπαικη Ενωση.
    ΧΑΛΚΙΔΑ- Σταύρος Ψυχογυιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Sterg

    Aν έχω πιάσει το υπονοούμενο, σου δηλώνω με σιγουριά ότι τα κορόιδα τέλος.
    Ο λαός θα πρέπει να βγάλει, αργά ή γρήγορα, το κάρο από τη λάσπη, με ποιο τρόπο; με τον αντίστροφο αυτού που τόσα χρόνια το βούλιαζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Σταύρος Ψυχογυιός
    Συνυπογραφω ο,τι εγραψες

    @Συγκάτοικος
    Μαλλον δεν καταλαβες καλα τι εννοουσα
    {Ὀμπρός, παιδιά, καὶ δὲ βολεῖ μονάχος ν᾿ ἀνέβῃ ὁ ἥλιος,
    σπρῶχτε μὲ γόνα καὶ μὲ στῆθος νὰ τὸν βγάλουμε ἀπ᾿ τὴ λάσπη,
    σπρῶχτε μὲ στῆθος καὶ μὲ γόνα νὰ τὸν βγάλουμε ἀπ᾿ τὸ γαῖμα.
    (Αγγελος Σικελιανος .Πνευματικο Εμβατηριο)}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ

    http://isxys.blogspot.com/2012/03/blog-post_3887.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Σταύρος Ψυχογυιός

    Έχομε κατά καιρούς πολλά διαβάσει για το τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ γίνει, αλλά πουθενά για το ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ θα το κάνει.

    >1)Να καταργηθούν αμέσως<
    >2) Να θεσμοθετηθεί αμέσως<
    >3)Προνόμια για όλους τέλος<

    κ.ο.κ. Το ερώτημα είναι ΠΟΙΟΣ θα "καταργήσει/θεσμοθετήσει" και ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ θα "θέσει τέλος" θα μειώσει βουλευτές κλπ. Από λόγια και υποδείξεις πήξαμε. Από πρακτικές λύσεις πάσχομε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα ξανα-προτείνω εδώ μέσα,στην κοινωνία του Ινφογνώμων,μια πρόταση που καταθέτω επανειλημμένα εδώ και καιρό.

    Να διαλυθούν θεσμικά όλα τα κόμματα,όλοι οι βουλευτές ανεξάρτητοι,και να μειωθούν πχ σε 200.

    Να περάσουν στον Πρόεδρο που θα εκλεγεί απευθείας απο το λαό τα πιο κρίσιμα υπουργεία(ΥΠΕΞ,ΥΠΕΘΑ,ΥΠΟΙΚ).

    Ο Πρόεδρος να ορίζει Πρωθυπουργό ο οποίος θα έχει την ευθύνη για τα υπόλοιπα υπουργεία.

    Οι βουλευτές ΔΕΝ θα γίνονται Υπουργοί. Να έχουν δικαίωμα μέχρι δύο θητείες.

    Η υποψηφιότητα των βουλευτών να ισχύει για ολόκληρη την επικράτεια και όχι τοπικά.

    Να δημιουργηθεί ένα Σώμα 100 Γερουσιαστών,οι οποίοι θα νομοθετούν ΜΟΝΟ για θέματα της Προεδρείας(ΥΠΕΞ,ΥΠΕΘΑ,ΥΠΟΙΚ).

    Γερουσιαστές θα έχουν το δικαίωμα να εκλεγούν μόνο όσοι βουλευτές έχουν ολοκληρώσει δύο θητείες βουλευτικές.

    Σχετικά με το νόμο περί ευθύνης(;;;) Υπουργών,θεωρώ καλύτερο να αρθούν όλες οι ασυλίες,ΑΛΛΑ,όποιος κατηγορήσει πολιτικό πρόσωπο και αποδειχτεί ότι ήταν ψευδής η καταγγελία,να του επιβάλλεται αυστηρή τιμωρία απο τη νομοθεσία. Σε περίπτωση που υπάρξει καταγγελία για ένα πολιτικό,τότε αυτομάτως θα εκπίπτει του αξιώματος του μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση του.Στις περιπτώσεις που η καταγγελία θα αφορά πολιτικό πρόσωπο η Δικαιοσύνη θα πρέπει να βγάζει τελεσίδικη απόφαση τάχιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα σας.

    Επιστημονικά πειράματα σε χιμπατζήδες έδειξαν ότι όταν τους κορόιδεψαν τρεις φορές εκείνοι δεν τους ξανά πίστεψαν.

    Σύντομα θα κληθούμε να συγκρίνουμε τη συνομοταξία μας με εκείνη των χιμπατζήδων. Τη συνομοταξία μας που μια ζωή κυνηγάει με λύσσα την κακοτυχία της.

    Το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας μοιάζει με «στάνη». Ο ίδιος ήλπιζα μη τυχόν και ορισμένοι από τους πολιτικούς έβγαιναν στο λαό κοιτώντας τον στα μάτια, του ζητούσαν ένα συγγνώμη και αυτοεξοριζόντουσαν. Αντ’ αυτού λειτούργησαν και λειτουργούν ως γνήσιοι εντολοδόχοι ξένων κέντρων που επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία της χώρας μας χάριν μιας ιδεολογίας με το όνομα ...φεντεραλισμός. Ο φεντεραλισμός που προσβλέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης. Μιας Ευρώπης που - όπως πολύ σωστά έγραψε ο αξιόλογος Ιστορικός και Συγγραφέας, κ. Σαράντος Καργάκος - η διαφορά της από τους άλλους λαούς είναι ότι εκείνοι (Ευρωπαίοι) είναι πολιτισμένοι κανίβαλοι που αγαπούν τον πλησίον (Ευρωπαϊκό εταίρο) τους με σάλτσα. Οι άλλοι πολιτισμένοι λαοί δεν έχουν φτάσει ακόμη το επίπεδο των Ευρωπαίων, να χρησιμοποιούν σάλτσα εννοώ.

    Η διαφορά του Άσαντ με το δικό μας σάπιο πολιτικό σύστημα είναι ότι ο μεν Άσαντ σκοτώνει χιλιάδες πολίτες του με σφαίρες ενώ οι δικοί μας το κάνουν με τόκους και φόρους. Το αποτέλεσμα είναι στην ουσία το ίδιο. Η μόνη διαφορά είναι η χρονική αμεσότητα.

    Η Ελληνική Ιστορία δυστυχώς μας δίδαξε ότι ριζικές αλλαγές στη χώρα αυτή γίνονται μόνο μετά από αίμα, πόνο και δάκρυ.

    Ο θεός να βάλει το χέρι του λοιπόν αν και δεν είμαι πια σίγουρος κατά πόσο μας βαρέθηκε και ο ίδιος.

    Φιλικά / Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Απλα πραγματα!"

    Φερτε επιτελους 100 Τροικανους να κανουν την δουλεια τους!

    Επανιδρυση του κρατους Αριστεροπροοδευτικης Απατεωνιας απο, και μαλιστα γρηγορα!

    - "Σχόλιο πρόταση του εκ Χαλκίδος Σταύρου Ψυχογιού"
    Σχόλιο στην ανάρτηση "Κακοκυβερνησία ή ακυβερνησία; Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη!"
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/blog-post_187.html#.T2jDdniIUTM

    - "Για το άρθρο του Αλκίνοου Ιωαννίδη", του Βάσου Φτωχόπουλου
    http://www.antibaro.gr/node/3863


    Γραφει ο "Γεώργιος Ἰακ. Γ.":

    "Ὥστε οἱ διαφωνοῦντες μὲ τὸν Θεοδωράκη εἶναι «προδότες», «πουλημένοι» καὶ ὅλα τὰ ἀνάλογα, ἀλλὰ ἐκεῖνοι δὲν ἔχουν τὸ δικαίωμα νά ποῦν «τραμπούκους» αὐτοὺς ποὺ μετέρχονται βία ; Νὰ δῶ τί θὰ 'πεῖ ὁ Θεοδωράκης ὅταν φάει κι αὐτὸς γιαούρτι. Διότι θὰ τὸ φάει ὀπωσδήποτε, ἂν τολμήσει νὰ ἐμφανισθεῖ δημόσια. Αὐτὰ παθαίνει πάντοτε ὁ προικισμένος ποὺ κολακεύει τὰ κατώτερα ἔνστικτα τοῦ ὄχλου. Δὲν χρειάζεται νὰ τὸ διαβάσει στοὺς «Δαιμονισμένους» τοῦ Ντοστογιέφσκι. Ἂς ρωτήσει τὴν Τσαμπίκα Ἰατρίδου, ὁ ὁποία ἔφαγε γιαούρτι, κι ἂς καταψήφισε καὶ τὰ δύο μνημόνια. Ἀλλὰ καὶ ἡ «Σπίθα» τοῦ ἰδίου τοῦ Θεοδωράκη δὲν μοῦ φαίνεται νὰ συγκίνησε γνησίως κανέναν.
    Οὔτε κἅν τοὺς φαρμακοβιομηχάνους ποὺ χάνουν τὶς μισὲς εἰσπράξεις τους ἀπὸ ὑπερσυνταγογραφήσεις λόγῳ τῆς ἀνάλγητης κυβέρνησης καὶ τῆς τρόϊκας, οὔτε τοὺς 50.000 συνταξιούχους μαϊμοῦ, οὔτε τοὺς 40.000 ἐπιδοματούχους προνοίας μαϊμοῦ, οὔτε τὶς πολλὲς χιλιάδες τῶν ὐγιεστάτων ποὺ λαμβάνουν ἐπιδόματα ἀναπηρίας, οὔτε τοὺς ἄνδρες ποὺ ἔλαβαν ἐπίδομα τοκετοῦ. Ἐμ βέβαια, «τραμποῦκοι» εἶναι τιμητικό ! Κάλπηδες καὶ κλέφτες τοὺς ταιριάζει πολὺ καλύτερα. Μὲ τὴν δημο(σ)κοπικὴ μανία ποὺ ὑπάρχει γιὰ νέα κόμματα, ἂν ὅλοι αὐτοὶ οἱ ἀδικημένοι συνασπίζονταν, θὰ ἔστελναν καμπόσους βουλευτὲς στὴν Βουλή. Ἀλλὰ ὄχι τὸν Θεοδωράκη ποὺ κάνει τὸν ἐπαναστάτη, ἐνῶ μὲ ὅλους αὐτοὺς ποὺ τώρα καταγγέλει ἔπινε κι ἔτρωγε μιὰ ζωή. Βλέπεις, μεταξὺ κατεργαραίων, εἰλικρίνεια."
    http://www.antibaro.gr/node/3853#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεισου Λουκα.Ωραια τα εψαλες.Να σε βλεπωμε πιο τακτικα εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο φίλο και συνάδελφο Λουκά δεν βλέπουμε τίποτα δικό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ φίλε Ακρίτα,

    καταρχήν γνωριζόμαστε χρόνια διαδικτυακά και με τιμά ιδιαιτέρως αυτό.

    Θα σου απαντήσω με μειλ στο infognomonpolitics@gmail.com

    Φιλικά /Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Κακοκυβερνησία ή ακυβερνησία; Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη!"

    Αυτό μάλλον θα τεθεί στις μεθεπόμενες εκλογές. Για την ώρα θα μάς κάτσει η Σκύλλα με κακοκυβερνησία ΜπέΜπας (Σαμ - Μπένι) λόγω αυτοαδυναμίας τους στις επόμενες. Είναι η μόνη περίπτωση να έχουν πάνω από 150 κουκιά και απ' ότι φαίνεται θα είναι και το κύκνειο άσμα τους. Θα είναι θέμα μηνών η κατάρρευσή τους. Για δε την αριστερά, οι εξελίξεις θα έρθουν μετά τις εκλογές. Θα πρέπει να πεινάσουν πολύ πριν αποφασίσουν να μαγειρέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό που λέει ο Χρήστος (ως προς τις προτάσεις του), φωτογραφίζει μάλλον μια νέα προσδοκία για κάτι που όμως, πρέπει πρώτα να γεννηθεί.
    Για την ώρα, έχουμε να κάνουμε με τα μπαλώματα των παλιών.
    Το δίλημμα είναι πολύ σκληρό, ανάμεσα στο κακό και το χειρότερο.
    Το αύριο, οπωσδήποτε θα έρθει ακόμα και αν δεν το καλέσουμε. Αλλά το θέμα είναι πόσο ακριβά θα κοστίσει η κατεδάφιση του παλιού-απαραίτητη προυπόθεση για να γεννηθεί το νέο.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ελίνα,το πολιτικό μας μοντέλο δεν είναι μόνο κακής ποιότητας αλλά είναι και απαρχαιωμένο.

    Στην εποχή των tablet εμείς ''γράφουμε'' ακόμη σε πέτρες.

    Όσο και να μπαλώσουμε αυτό το πολιτικό σύστημα,αποτέλεσμα δεν θα δούμε.

    Χρειαζόμαστε ένα νέο και σύγχρονο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής.

    Ένα νέο σύστημα θα επιβληθεί οπωσδήποτε,το θέμα είναι αν θα το κάνουμε εμείς στα μέτρα μας ή θα το κάνουν ''άλλοι'' στα δικά τους μέτρα.

    Θα ήθελα όμως να κριθεί και να βελτιωθεί και απο άλλους εδώ στο Ινφογνώμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εμπιστεύεται κανείς σας οποιονδήποτε από τους έως τώρα πρωτοκλασσάτους πολιτικούς για να κατεδαφίσει το "Παλιό" ; Για πόσο ακόμα θα παίζουμε το παιχνίδι του δικομματισμού, του παλιού και του νέου κομματικού αρχηγού-ανανεωτή. Γιατί τόση δειλία και φόβος για το τομάρι μας, τόσος που δεν μας αφήνει να ξεφύγουμε από τα πλοκάμια των καθεστικύων δυνάμεων που μας τάζουν κουτσουρεμένους μισθούς πείνας με την απειλή της εκμηδένισης των εισοδημάτων αν δεν τους επιλέξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν υπαρχει περιπτωση επανιδρυσης κρατους στο προοδευτικο μας ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΚισταν, εαν δεν αναλαβουν τεχνοκρατες την δουλεια.

    "Βόθρος", του Νίκου Δήμου
    http://www.lifo.gr/mag/columns/4725
    Quote:
    "Μου γράφει ένας αναγνώστης:
    «Την περίοδο 2000-2004 εργαζόμουν ως ωρομίσθιος καθηγητής σε κολυμβητήριο μεγάλου δήμου του Λεκανοπεδίου. Το κολυμβητήριο αυτό είναι το μοναδικό της περιοχής. Ήταν δε η πρώτη φορά που εργαζόμουν ως καθηγητής.
    Αφού ξεκίνησα να εργάζομαι, ανακάλυψα με έκπληξη τα κάτωθι: το κολυμβητήριο διέθετε μόνο έναν γυμναστή (εμένα) για τα 600 και πλέον άτομα που είχαν γραφτεί σε αυτό. Όλα αυτά με μισθό ωρομισθίου 5,75 ευρώ την ώρα.
    Ο “υπεύθυνός μου”, που ήταν γυμναστής, όπως εγώ (καθηγητής Φυσικής Αγωγής), έκανε δουλειά γραφείου, διότι ήταν… μόνιμος!
    Ο ίδιος, επίσης, μου είχε εκμυστηρευτεί ότι έγινε μόνιμος, κάνοντας αυτός και άλλα 2-3 άτομα “διαδήλωση” στο κέντρο της Αθήνας! Την άλλη μέρα ήμασταν μόνιμοι, μου είπε.
    Την ίδια περίοδο που το κολυμβητήριο διέθετε μόνο έναν ωρομίσθιο καθηγητή (εμένα), διέθετε επίσης ως προσωπικό 10 κηπουρούς. Τα δέντρα του κολυμβητηρίου ήταν εφτά μετρημένα! Διέθετε, επίσης, 20 φύλακες και 10 καθαρίστριες».
    Αυτά ο αναγνώστης. Τίποτα καινούργιο. Τα ίδια συμβαίνουν σε όλους τους ΟΤΑ -π.χ. στον Οργανισμό Νεότητας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων (ΟΝΑ), όπου οι μόνιμοι δεν πατάνε καν (ούτε στα γραφεία) και οι συμβασιούχοι σκοτώνονται- αλλά και στα απορρίμματα (μαφία εκεί!).
    Για όλα αυτά, βέβαια, φταίει η Μέρκελ.
    Όπως ευθύνεται και για τους μιζαδόρους του υπουργείου Ανάπτυξης, για τους κομπιναδόρους του ΙΚΑ Καλλιθέας, για τους υπεύθυνους προμηθειών των νοσοκομείων που είχαν στις αποθήκες υλικό αρκετό για να μας βάλουν όλους στον γύψο (πού είσαι, Παπαδόπουλε!), για τους χιλιάδες άνδρες που πήραν επίδομα τοκετού, για τους απέθαντους συνταξιούχους που εισπράττουν 30 χρόνια μετά θάνατον, τους πεντακόσιους τυφλούς ανοιχτομάτηδες της Ζακύνθου κ.λπ.
    Αλλά για τα επιδόματα, τις «μαϊμού» αναπηρικές και τους φοροφυγάδες, φταίει αποκλειστικά ο Σόιμπλε.
    Η χώρα αυτή είναι βόθρος!
    Μια χαβούζα με βοθρολύματα, που ζέχνει εκατοντάδες χιλιόμετρα γύρω και μολύνει όλη την Ευρώπη. Κι έχουμε το θράσος να τα βάζουμε με την τρόικα, τη Μέρκελ, τον Ράιχενμπαχ (τους νεοναζί του Στάθη), όταν επί χρόνια δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να κλέβουμε ο ένας τον άλλο κι όλοι μαζί το κράτος (δηλαδή, πάλι εμάς). Αναρωτιέμαι: εκείνοι που βρίζουν το μνημόνιο (και είναι η πλειονότητα) συνειδητοποιούν, άραγε, τη δική μας συμβολή που του άνοιξε την πόρτα; Αν δεν κλέβαμε, δεν εξαπατούσαμε και πληρώναμε τους φόρους μας, θα χρειαζότανε;"
    Quote End


    - "Υπάρχει σχέδιο «βουλγαροποίησης» της Ελλάδας…"
    http://www.capital.gr/stoupas/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρήστο σε πρώτη φάση, χρειάζεται συντονισμός των υγιών δυνάμεων.
    Υγιείς δυνάμεις υπάρχουν, αλλά πνίγονται μέσα στο σκορποχώρι αυτή τη στιγμή. Το βλέπω, το ξέρω όπως και άλλοι σίγουρα.
    Με τον συντονισμό, θα επιμεριστούν οι δυναμικές και θα αξιοποιηθούν με γνώμωνα τη συλλογική συνείδηση. Μόνο έτσι βλέπω να δίνεται μια εικόνα υπεύθυνης και ώριμης πολιτικής παρουσίας για την Ελλάδα.
    Ζητούμενο κατ΄αρχήν είναι ο προσδιορισμός των αναγκαίων αρχών που θα υπαγορέψουν στη συνέχεια τις γραμμές δράσης.
    Με τέτοια χάλια που παρουσιάζουμε τώρα, αδύνατο να μας πάρουν στα σοβαρά οι ξένοι, ακόμα και οι πιό καλοπροαίρετοι. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι υγιείς δυνάμεις Ελίνα πράγματι υπάρχουν,αλλά είναι πάρα πολλοί οι άξιοι και οι ικανοί που αηδιασμένοι απο το πολιτικό κατεστημένο,τον κομματικό φασισμό,δεν έχουν ούτε τη θέληση αλλά ούτε και τη δυνατότητα να ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική.

    Γύρω απο την εξουσία υπάρχει το κομματικό τοίχος-κτήνος,και αν δεν ανήκεις σε κάποιο κόμμα,είναι αδύνατο να πλησιάσεις την εξουσία.

    Αυτός είναι και ο λόγος που επιθυμώ να αλλάξει το σύστημα.

    Να ψηφίζουμε ένα Πρόεδρο και τους βουλευτές,και ο Πρόεδρος να βάζει τεχνοκράτες για υπουργούς.

    ΑΛΛΑ,όχι να βάζουμε τεχνοκράτη Πρωθυπουργό. Ο Παπαδήμος για παράδειγμα,αφού τον θεωρούν τόσο ικανό και αναγκαίο ας τον έκαναν Υπουργό Οικονομικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δημόκριτε, βάλε μέσα και τη ΝΔ γιατί την αφήνεις έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Διοτι φιλε greco, η ελληνικη κοινωνια στην πλειονοτητα της εχει υποστει επι δεκαετιες την κλεπτοκρατικη, αριστεροπροοδευτικη πληση εκγεφαλου, και για αυτο εισπραττει τωρα τα δεινα αυτης της εγκληματικα ξεφτιλισμενης, κομμουνιστοσοσιαλ(η)στικης ηλιθιοτητας!

    - Μελέτης Μελετόπουλος 17.12.2010, "Το τελευταίο σοβιετικό μοντέλο στην Ευρώπη"
    http://neo.antibaro.gr/node/2396

    - Τ. Μιχας, "Φταίει το Μνημόνιο;"
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=13644

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καραντί Ξέμπαρκοι
    ...
    ΤΟ ΚΑΡΑΝΤΙ ΤΟ ΚΑΡΑΝΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΜΠΑΤΑΡΕΙ/
    ΣΑΠΙΑ ΒΡΕΧΑΜΕΝΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΙΑ/
    ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ /
    ΔΕΞΙΑ ΣΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΗΝ ΠΛΩΡΙΑ/ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕΝ Ο ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΙΛΟΤΑΡΕΙ/.
    ...
    ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΒΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ
    ΚΑΙ ΑΧΟΣ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΘΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ/
    ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΤΑΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ
    ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΟΣΚΑΛΑ ΣΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΝΕΙΣ.

    http://www.youtube.com/watch?v=-cvl_fjs7HU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. greco,
    δεν θα απαντήσεις στο Δημόκριτο;
    Tόσα χρόνια, η αριστερά και το ΠΑΣΟΚ, ισχυρίζονταν ότι είχαν φέρει τη μεγάλη αλλαγή, τώρα το γυρίσαμε στο μαζί τα φάγαμε, μαζί τα κάναμε, αύριο μαζί θα κυβερνήσουμε και όλα μέλι γάλα.

    Δημόκριτε,
    θέλει πολύ προσπάθεια το πράγμα για να μη λερωθεί κανείς, από τους μέτρ της απάτης, έχουν διαμορφώσει μια γενιά ολόκληρη με γενίτσαρους, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας με ισχυρότερο αυτό της κουλτούρας, αλλά μαζικότερο αυτό του απλού πολίτη, οι οποίοι γενίτσαροι λόγω χαμηλού κατά βάση ηθικο-πνευματικού επιπέδου και βαρυστομαχιάς από τις λαμογιές, θα δώσουν τον ύστατο αγώνα να ενοχοποιήσουν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων,αλλά και πολιτών, μην τυχόν και μπορέσουν έτσι να εξαφανιστούν μέσα στο πλήθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.