1/3/12

Το Ισραήλ βοήθησε τη Ρωσία στον πόλεμό της με τη Γεωργία – Wikileaks

Σε μία εμπιστευτική επιστολή του Αναλυτικού Κέντρου Stratfor, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Wikileaks, περιέχονται πληροφορίες σχετικά με κάποια υποτιθέμενη συμφωνία για την ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών μεταξύ της Ρωσίας και του Ισραήλ.
Οι πληροφορίες, όπως προκύπτει από τη δημοσιευθείσα επιστολή, αφορούσαν τα ιρανικά πυραυλικά συστήματα ρωσικής κατασκευής και τα γεωργιανά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχαν κατασκευαστεί στο Ισραήλ. Η Ρωσία και το Ισραήλ, αντήλλαξαν δήθεν μυστικούς κώδικες για αυτά τα συστήματα, παρέχοντας αμοιβαία τις πληροφορίες σχετικά με οπλισμό του πιθανού  εχθρού. Η προέλευση των πληροφοριών στην επιστολή δεν εξηγείται.
http://greek.ruvr.ru/2012_03_01/67213879/ 

6 σχόλια:

  1. Το ερωτημα ειναι τι θα συμβει αν γινει ενα επεισοδιο μεταξυ Ελλαδος-Τουρκίας. Με ποιον θα πανε? Ειναι καιριας σημασιας ερωτημα στα επιτελεια....

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΖ οι σύμβουλοι του Σαακασβίλι οι οποίοι και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην λήψη της απόφασης του για επίθεση του γεωργιανού στρατού στην Οσετία και Αμπχαζία ήταν Ισραηλινοί.

    Με την κίνηση αυτή το Ισραήλ πίεσε την Ρωσία να ματαιώσει την παράδοση των S-300 στο Ιράν.

    Με την συνολική του στρατηγική το Ισραήλ επέτυχε (και) την ήττα της Τουρκίας ή οποία ήταν και ο μονος πραγματικός χαμένος του πολέμου το 2008

    Οποτε το ερωτημα είναι αν και πόσο μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος το Ισραήλ το οποίο έχει ιδιαίτερα βεβαρημένο παρελθόν σε οτι αφορά την Ελλάδα και Κύπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ίδια είδηση μεταφέρει κάπως αλλιώς το ισραηλινό JSSNews, με αναφορά στους ελληνικόυς S-300:

    Αντάλλαξαν Ισραήλ και Ρωσία μυστικούς κώδικες όπλων του εχθρού;
    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Wikileaks δημοσίευσε μια ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ των υπαλλήλων του Stratfor, μια ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών, τα οποία αποκαλύπτουν ότι το εβραϊκό κράτος και η Μόσχα κατέληξαν σε συμφωνία για την ανταλλαγή μυστικών κωδίκων στρατιωτικών εξοπλισμών επιτήρησης που είχαν πουληθεί σε εχθρούς των αντιστοιχών χωρών.

    Σύμφωνα με των δημοσιοποιημένων εγγράφων, το Ισραήλ θα έιχε δώσει στη Ρωσία «κώδικες μεταγραφής δεδομένων» των μη επανδρωμένων αεροπλάνων που η Ιερουσαλήμ πούλησε στη Γεωργία. Σε αντάλλαγμα, η Ρωσία θα είχε προσφέρει στου Ισραηλινούς τους κωδικούς συστημάτων των πυραύλων TOR-1, αντιπυραυλικών πύραυλων, τους οποίους η Μόσχα έχει πουλήσει στην Τεχεράνη.
    Το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, που χρονολογείται από το Φεβρουάριο 2009, αναφέρει μια «μεξικανική πηγή που ισχυρίζεται ότι οι δύο χώρες κατέληξαν σε συμφωνία πριν από μερικά χρόνια, συμφωνία στην οποία οι δύο χώρες δεσμεύονται να ανταλλάσσουν μυστικούς κώδικες».
    Το έγγραφο αφήνει να εννοηθεί ότι η συμφωνία υπεγράφη πριν από τον ρωσο-γεωργιανό πόλεμο του Αυγούστου 2008 κατά τον οποίον οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στη Γεωργία. Εκείνη την εποχή, η Γεωργία ήδη χρησιμοποιούσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχαν κατασκευαστεί από το Ισραήλ.

    Η μεξικανική πηγή αναφέρει επίσης τα συστήματα αεράμυνας S-300, για τα οποία το Ισραήλ και η Δύση πέρασαν χρόνια προσπαθώντας να αποτρέψουν τη Ρωσία να τα πουλήσει στους αγιατολάχες του Ιράν.
    Η πηγή εξηγεί ότι εκείνη την εποχή, το Ισραήλ και η Τουρκία συνεργάζονταν ενεργά για να μη φτάσουν αυτοί οι πύραυλοι στο Ιράν...
    Και στην Ελλάδα! Η Ελλάδα είναι ο ιστορικός εχθρός της Τουρκίας και η Άγκυρα ηθελε να κάνει με ένα σμπάρο...δυο τρυγόνια!!!

    Jeremyah Albert – JSSNews
    http://jssnews.com/2012/02/29/israel-et-la-russie-ont-ils-echanges-des-codes-secrets-darmes-ennemies/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κριστιάν ευχαριστω για την παρέμβαση σου.Οπως εχω ξαναπεί είσαι πάντα στην καρδιά των εξελίξεων.

    Είναι δεδομένο οτι η ειδηση θα παρουσιαστεί διαφορετικά απο κάθε πλευρά

    Ομως υπάρχει κάτι που πρέπει να ανατρέξουμε την κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροχήματος uav του Αζερμπαιτζάν απο τον αρμενικό στρατό (ισραηλινής και τουρκικής προέλευσης).Σε τότε δηλώσεις οι Αρμένιοι αξιωματούχοι είχαν αναφέρει οτι διαθέτουν εξελιγμένα μέσα για την αποτροπή κάθε τέτοιας πτήσης πάνω απο τον εναέριο χώρο της Αρμενίας

    Σε οτι αφορά τις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας μόνο εχθρικές δεν είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΖ,το ερώτημα μάλλον είναι για ποιου το λογαριασμό θα το κάνει,αν το κάνει.

    Κατά τη γνώμη μου,επειδή η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι ρευστή,οι ΗΠΑ κυρίως θα θορυβηθούν μήπως η Ελλάδα περάσει στην αγκαλιά της Ρωσίας.Κάτι που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε.

    Υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα και απο το παρελθόν.

    Επίσης,όταν οι Βρετανοί δήλωσαν αδυναμία να ''φροντίζουν'' την Ελλάδα,ανέλαβε η Αμερική.

    Αργότερα,η Ελλάδα υιοθετήθηκε απο την ΟΝΕ-ΕΕ.

    Τώρα όμως;

    Είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος,για πολλούς λόγους.

    Τη στιγμή που παίζεται διεθνώς τόσο χοντρό παιχνίδι,αμφιβάλω αν θα αφήσουν την Ελλάδα να σκεφτεί έστω να απευθυνθεί στη Ρωσία.

    Χρειαζόμαστε ισχυρή κυβέρνηση,και το φωνάζω καιρό τώρα,οι προκλήσεις είναι πολλές και μεγάλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.