4/8/12

Τί θέλει να πει ο ποιητής; Περιμένουμε τις δικές σας απαντήσεις!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, είχε 35λεπτη τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το κύριο θέμα της τηλεφωνικής συνομιλίας ήταν οι εξελίξεις στη Συρία.
Την επόμενη ημέρα μονάδες του τουρκικού στρατού κινήθηκαν προς τα σύνορα με τη Συρία, ενώ μονάδα τεθωρακισμένων του τουρκικού στρατού έκανε άσκηση κοντά στο Νουσάιμπιν, την αρχαία Νίσυβι, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την κουρδική πόλη Κάμισλο, πρωτεύουσα του Δυτικού Κουρδιστάν, όπως αποκαλούν οι Κούρδοι την περιοχή της Βόρειας Συρίας, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.
Αμέσως μετά τις κινήσεις του τουρκικού στρατού, το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλούσε την Τουρκία να μην προβεί σε ενέργειες στρατιωτικού χαρακτήρα, ενώ την ίδια στιγμή ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε φωτογραφία από την τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα-Ερντογάν. Μάλιστα, στη φωτογραφία φαίνεται ο Ομπάμα να κρατεί ...μπαστούνι του μπέιζ μπολ, το οποίο, πράγματι πονάει πολύ αν πέσει πάνω σε κάποιο κεφάλι. Είναι περίπου φονικό όργανο.
Μάλιστα η βοηθός του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Caitlin Hayden, αναφερόμενος στο θέμα είπε: “Δημοσιεύσαμε τη συγκεκριμένη φωτογραφία για μόνο και μόνο για να τονίσουμε τη συνεχιζόμενη στενή σχέση του Προέδρου Ομπάμα με τον Πρωθυπουργό Ερντογάν, και τη σημασία που είχε η συνομιλία τους, η οποία αφορούσε την κατάσταση στη Συρία, η οποία επιδεινώνεται".
Το ερώτημα λοιπόν που θέτουμε στους φίλους του ιστολογίου είναι: Τί μήνυμα θέλει να δώσει οι ΗΠΑ στην Τουρκία με τη δημοσίευση της φωτογραφίας, που δεν έλαβε ο Ερντογάν κατά τη συνομιλία, ίσως επειδή δεν γνωρίζει καλά αγγλικά;
ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ;

22 σχόλια:

  1. Οσο σοβαρά αντιμετωπιζεται ενας αγωνας μπειζμπολ αλλο τοσο σοβαρα αντιμετωπιζεται και ο υπαλληλισκος ερντογανακος απ οτο αφεντικο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Αν πάς μέ άλλη θά σού σπάσω τό κεφάλι..(Πέγκυ Ζήνα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπιζω το PKK να συνεχισει τον αγωνα του και δωσει στην Αγκυρα να καταλαβει οτι ο παλαι ποτε μακελαρης της περιοχης ειναι απλα ενα σκυλι που γαβγιζει και τιποτα αλλο απο οσο προσπαθει να μας επιβαλει. Ειμαι πεπεισμενος οτι οι ΗΠΑ καποια στιγμη θα απολυσει τον υπαλληλο της(Τουρκια) και θα ψαξει σε αλλη χωρα για νταη της περιοχης,αν δεν δρασει αμεσα στη Συρια ή προς δυση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμίνη, πολύ προχώ σε βρίσκω και μάλιστα με τέτοιο όνομα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακρίτα
    όλοι ξέρουμε πόσο ευγενικός και πόσο φιλειρηνιστής είναι ο Ομπάμα, τί έπαθε κι αγρίεψε;
    Είναι δυνατόν με μπαστούνι του μπέιζ μπολ.
    Πολύ βαρύ μου φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας το έστειλε ο κύριος Χάρης, γιατί δεν έχει λογαριασμό στην γκούγκλ

    Εφόσον η φωτογραφία δημοσιεύθηκε σκοπίμως και με σχόλια από τον εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ
    μάλλον ο ποιητής θέλει να πει "Άκου προσεκτικά αυτά που σου λέω και να είσαι υπάκουος μαθητής, ειδάλλως..."
    Και πιθανόν να εννοεί μην παίρνεις πρωτοβουλίες. Αλλο Νετανιάχου και άλλο Ερντογάν.

    Χάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερίζω όλους τους φίλτατους σχολιαστές.Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω ελαφρά με τα σχόλιά σας.Ο Ομπάμα απλά βαριέται την ζωή του, πόσω μάλλον να τον πρήζει με τα ίδια και τα ίδια ο Ερντογάν.Δυστυχώς για εμάς και τους Κούρδους, ο Φίλιπ Γκόρντον (γνωστός για την μεροληπτική στάση του υπέρ της Τουρκίας), επισκεπτόμενος την Τουρκία, χαρακτήρισε για άλλη μια φορά τρομοκράτες το ΠΚΚ, προέβη σε ασαφείς και αόριστες δηλώσεις περί του Κουρδικού προβλήματος, και αδιαφόρησε παντελώς για την καταπίεση που υφίστανται οι μειονότητες στην Τουρκία.Απλά ελπίζω οι Κούρδοι να αποδείξουν στην πράξη πόσο λάθος κάνει ο κ.Γκόρντον και η παρέα του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμενα μου φαίνεται πως μάλλον το μήνυμα είχε άλλους αποδεκτες και κυρίως τον Assad, ίσως θα του σπάσει το κεφάλι μέσω της Τουρκίας, όπως και να έχει η Τορίκια προσπαθεί να διχάσει τους Κούρδους για άλλη μια φορα, αυτούς στο Ιράκ και τους υπολοιπους δηλαδή, για να αποδυναμώσει το ΡΚΚ, αδιαφορώντας για το τι λέει το διαλυμένο ουσιαστικά Ιράκ! Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα όσον αφορά τα Ελληνικά συμφέροντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ θα επιμείνω ότι οι ΗΠΑ θα θυσιάσουν την Τουρκία στη Συρία προκειμένου να δικαιολογήσουν ένα μεγάλο πόλεμο στην περιοχή.

    Όπως δεν δίστασαν με τους Δίδυμους Πύργους,έτσι και τώρα.Τα οφέλη θα είναι πολλά και σημαντικά.

    Επίσης,η Τουρκία μπορεί να παρακάμψει εύκολα το Συμβούλιο Ασφαλείας,είτε αγνοώντας το όπως συνηθίζει όποτε δεν τη συμφέρει,είτε λόγω εγγύτητας με τη Συρία να προκαλέσει μια προβοκάτσια που να δικαιολογήσει την επέμβαση της στη Συρία.

    Και μετά όλοι θα αναρωτιούνται: Who let the dogs out?

    ΥΓ
    Καλύτερα να αναρωτηθούμε τι συμβολίζει στην Αμερική το ρόπαλο,και ποιος ο ρόλος του στο άθλημα,γιατί στο δικό μας μυαλό μόνο για ξύλο κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η φωτογραφία σημαίνει, ότι απ εδώ και πέρα θα ανοίξουν πολλά κεφάλια στην Μ. Ανατολή....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σάββα τα δύο δημοιευματα αναφορικά με την οικονομική κατασταση οικογενειας Ερντογάν (και στον τουρκικό τύπο) έδειξαν ποιός είναι το αφεντικό και ποιός ο υπαλληλος

    Απλά ο ερντογανακος δίνει επικό χαρακτήρα στην υπακοή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος»
    Ο Ομπάμα γνωρίζοντας προφανώς ότι Ερντογάν δεν ξέρει καλά αγγλικά του το…ζωγράφισε…για να είναι σίγουρος ότι ο άλλος κατάλαβε.
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι είναι προεκλογική περίοδος στην Αμερική και κάποια πράγματα μπορεί να γίνονται για εσωτερική κατανάλωση.

    Θα προεκτείνω λίγο αυτό που λέει ο Χρήστος Χατζησαββίδης.
    Αν η Ρωσία επιβάλει την θέληση της σε ότι αφορά το θέμα της Συρίας τότε αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα για το «κύρος» των ΗΠΑ. Αν η Αμερική επιβάλει την θέληση της σε Συρία και Ιράν τότε αυτό θα είναι καταστροφικό για τα συμφέροντα της Ρωσίας και της Κίνας.
    Η «επέμβαση» όμως δεν μπορεί να «περάσει» από τον ΟΗΕ λόγο βέτο Ρωσίας και Κίνας. Μπορεί βεβαίως ο Ομπάμα να τους αγνοήσει και να επιτεθεί αλλά θα φέρει ακέραιη την ευθύνη των τεράστιων συνεπειών ενός (πιθανώς) παγκόσμιου πολέμου.
    Εδώ υπάρχει ρόλος για την Τουρκία. Θα μπορούσε ο Ομπάμα να σπρώξει τον Ερνογαν να ξεκινήσει τον πόλεμο με την Συρία.
    Τι θα κάνει σε αυτήν την περίπτωση ο Πούτιν; Αυτό θα αναγκάσει την Ρωσία να αντιδράσει, η Τουρκία θα βρεθεί σε δύσκολη θέση και επειδή είναι μέλος του ΝΑΤΟ θα ζητήσει βοήθεια από την Αμερική. Να η «νομιμοποίηση» που χρειάζονται οι Αμερικανοί για να επέμβουν.
    Σε αυτή την περίπτωση το ρόπαλο μας αφορά…ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ροπαλο δεν ξερω γιατι το κρατα , αυτα ομως που ξερω και σημειωστε τα καπου ειναι τα εξης :

    1/ Η κινηση ματ του Ασαντ με την δημιουργια ντε φακτο ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ λειτουργει ως καθοριστικος καταλυτης για γαννηση ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ με την ενωση και του Ιρακινου και του Τουρκικου κομματιου ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.... αυτο θα επιτρεψει δε (λογω του φιλοισραηλινου του νεου κρατους..) στο Ισραηλ και τις ΗΠΑ να εχουν πλεον απευθειας προσβαση απο ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ (Το Κουρδισταν θα εχει ευρυτατα συνορα με ΙΡΑΝ..) με οτι αυτο συνεπαγεται γενικως.

    2/ Η Συρια δεν προκειται να επανελθει ποτε ξανα στον χωρο του ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ καθοτι αυτο θα ηταν πλεον αυτοκτονια για αυτην... πραγμα που συνεπαγεται ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΕΚΕΙ με ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ...με οτι και αυτο συνεπαγεται για την τουρκια..

    3/ Παγκοσμιος πολεμος δεν θα γινει για τα ματια ενος Ασαντ, το παιχνιδι οπως δειχνουν τα πραγματα θα τελειωσει με αποχωρηση του ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΡΩΣΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ... αλλωστε οι αμερικανοισραηλινοι θα εχουν παρει το 'κομματι' τους (ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ) και αυτο τους φτανει ..

    4/ Μετα την ληξη του Συριακου , τελειωνει η Τουρκια με την (αθλια) μορφη που την ξεραμε μεχρι τωρα και βγαινουν τα πετρελαια της ανατολικης μεσογειου (ΗΠΑ+ΙΣΡΑΗΛ) στα οποια εχουμε την μεριδα του ΛΕΟΝΤΟΣ και εγκαθισταται ΑΝΤΡΑΝΤΑΧΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ (απολυτα αναγκαιος για την ασφαλεια του Ισραηλ) ΙΣΡΑΗΛ-ΚΥΠΡΟΥ-ΚΡΗΤΗΣ (Ελλαδος δηλαδη) για πολλες δεκαετιες...

    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.... αλλωστε το εχω ξαναπει οτι το 2012 ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (απο το 1918 ειχαμε να δουμε τετοια καλη συγξυρια..) ΚΑΙ Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΙ ΤΟ 1900 ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟ 1912-1922 ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΑΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ.. ακομη και την Μικρασιατικη καταστροφη να βαλουμε στον λογαριασμο ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ (κατα πολυ) ΒΓΗΚΑΜΕ και μαλιστα τοτε ειμασταν σε εξαιρετικα πιο δυσμενη θεση απο σημερα...

    ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ και εδω θα ειμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ομπάμα προς ερντογάν : Έχω κάτι γιά σένα! αλλά δεν μπορώ να σου το στείλω με e-mail ! πρέπει να έρθεις από εδώ ΤΩΡΑ αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1. ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΡΟΠΑΛΟΥ: ΤΟ ΡΟΠΑΛΟ BASEBALL ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΠΟΡ.ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΑΥΤΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΤΕΛΕΤΑΙ ΝΑ (ΞΑΝΑ)ΠΑΙΞΕΙ ΡΟΛΟ ΡΟΠΑΛΟΥ BASEBALL,ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΥΝΤΙΚΟ/ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ.ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΩΣ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΔΡΑ ΩΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΙ ΟΧΙ ΩΣ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ.

    2. ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΚΤΩΡ: Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΟΜΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ:
    Α. ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΣΦΑΙΡΩΝ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑ/Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΡΩΣΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΩΣ ΓΕΙΤΟΝΑ,ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ.
    Β.ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ,ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ,ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΔΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΩΝ ΣΕ ΘΡΑΚΗ-ΑΙΓΑΙΟ-ΚΥΠΡΟ. ΕΝΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΛΥΤΡΩΤΟ ΑΚΟΜΗ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΕΠΑΡΚΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΗΣ Ν.Α. ΤΟΥΡΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μετα την αποχωρηση του ΑΝΑΝ, μπαινουν οι τεευταιες πινελιες της επεμβασης του ΝΑΤΟ στη Συρια μεσω αντιπροσωπου (Συρια).Οι Αμερικανοι θα χειριστουν το θεμα ΙΡΑΝ μαζι με τους Ισραηλινους. Υποσχεσεις του δινει ο Ομπαμα οτι δεν θα διαμελισθει η Τουρκια (προς το παρον).

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φαίνεται ότι το ρόπαλο απασχολεί κι άλλους.
    Ο Γιλμάζ Οζντίλ σήμερα στο άρθρο του στη Χουρριέτ λέει:
    Δεν υπάρχει λόγος να ρωτάτε τους διπλωμάτες για το συμβολισμού του ροπάλου του μπέιζ μπολ. Η Τουρκία είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο στις πωλήσεις ροπάλων, ενώ οι αντίστοιχες πωλήσεις μπάλας και γαντιών μπέιζ μπολ είναι μηδενικές.
    Ενώ στις ΗΠΑ η αγορά των ροπάλων αυξάνεται ετησίως 5% στην Τουρκία αυξάνεται με ρυθμό 15%.
    Άρα, αν θέλετε να μάθετε τί σημαίνει το ρόπαλο του μπέιζ μπολ, ρωτήστε τους οδηγούς ταξί στην Τουρκία και όχι τους διπλωμάτες.


    Ωραία απάντηση, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το ρόπαλο είναι η διαβεβαίωση για τους Κούρδους ότι η Τουρκία ελέγχεται. Με την απόφαση (ή μήπως για μία ''σκοτεινή'' συμφωνία) για αποχώρηση του Συριακού Στρατού από τα κουρδικά εδάφη, νομίζω ότι ολοκληρώθηκε η ''Επιχείριση Συρία''. Ίσως τις επόμενες μέρες να ακούσουμε για μεγάλες νίκες του συριακού στρατού και καταστροφή των ανταρτών. Αλλά η αυτονομία των Κούρδων θα παραμείνει. Και μετά Ιράν και Τουρκία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ουσία κατά τη γνώμη μου πάντως είναι τι κάνουμε εμείς? Η κατάσταση είναι εκρηκτική και μεταβαλλόμενη. Πιστεύω πρέπει να κρατήσουμε μια πολύ δύσκολη ισορροπία. Δεν πρέπει να ανακατευτούμε ιδιαιτερα, αλλα προπαντός πρέπει να ανασυνταχθούμε, κατά τη γνώμη μου τώρα εξηγείται γιατί μας έφεραν σε αυτή την πολύ δύσκολη θέση οικονομικά, ενώ ίσως εξηγείται και ο ρόλος συγκεκριμένων ατόμων στην Ελλάδα. Πρώτον πρέπει να θωρακιστούμε ενισχύοντας την υπηρεσία πληροφοριών όσο δεν πάει, η πληροφόρηση είναι ο,τι σημαντικότερο και δεν ξέρω αν τα πηγαίνουμε παρα πολύ καλά εκεί.
    Δεύτερον από ο,τι φαίνεται ο Assad θα πέσει εκ των έσω μάλλον, σήμερα φαίνεται να έχει αυτομολήσει ένα πολύ σημαντικό στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών της αεροπορίας, ίδιας αξιας με τον Tlas, αυτό για μας σημαίνει πως θα πρέπει να μάθουμε ποιος προορίζεται για τη διαδοχη κατάσταση στη Syria και να τον πλησιάσουμε από τώρα. Θα πρέπει βεβαια να προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε τη συνεργασία μας με το Israel σε στρατηγική συμμαχία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους δώσουμε τα πάντα στο πιάτο και να προσκυνήσουμε το Israel, οι πολιτικοί μας είναι δυστυχώς πολύ επιρρεπής στο προσκύνημα γιατί δεν έχουν μάθει να κυβερνούν ανεξάρτητα, ένα ανεξάρτητο κράτος, έχουν μάθει να είναι μαριονέτες. Πρέπει ταυτόχρονα να βρούμε δίκτυο επικοινωνίας και με τους Παλαιστίνους ξανά, έστω και για τυπικούς λόγους, διότι ποτε κανεις δεν ξέρει ποια μπορεί να είναι η κατάληξη του παλαιστινιακού ζητήματος, ωστόσο δεν θα πρέπει εμείς να αναμιχθούμε στην εύρεση λύσης. Πρέπει άμεσα να έρθουμε σε επικοινωνία με την Αίγυπτο και την Λιβύη και να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τον Λίβανο, δεν επιτρέπεται να αφήνουμε τους Τούρκους να παίζουν μονοι τους στην Μέση Ανατολή, γιατί το αποτέλεσμα είναι να μας δημιουργούν ατέλειωτα προβλήματα.
    Θα πρέπει να θωρακιστούμε διπλωματικά έναντι των διεκδικήσεων της Τουρκίας στη Θράκη και τα δωδεκάνησα με πρόσχημα τις μειονότητες, θα πρέπει να τους κόψουμε μαχαίρι κάθε όρεξη τώρα, δεν είναι δυνατόν να διαβάζω ότι θα ζητηθούν ανταλλάγματα από την Ελλάδα σε περίπτωση που ιδρυθεί Κουρδικό κράτος και με εδάφη της Τουρκίας, είναι κάτι που δε μας αφορά και είναι πρόβλημα της Τουρκίας και όχι δικό μας, αυτά πρέπει να κοπούν μαχαίρι!
    Εν τελει πρέπει να θωρακιστούμε και στρατιωτικά, πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε διάθεση έστω να υπερασπιστούμε με οποιο μέσο τα συμφέροντα μας, πάλι διάβασα η Τρόικα δε μας αφήνει να φέρουμε τα Abrams και τα M113, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τα άρματα θα έπρεπε να ήταν ήδη εδώ! Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν να λύσουν τρομερά προβλήματα και αντί αυτά να μπαίνουν σε μια σειρά, αυξάνονται με πιο πρόσφατο παράδειγμα το ΖΟΥΜΠΡ. Πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό πως χωρίς ισχυρές ένοπλες δυνάμεις δεν προχωράει τίποτα και κατά τη γνώμη μου είναι τεράστιο λάθος να βασιστούμε στις ένοπλες δυνάμεις του Israel απολύτως, όπως μας οδηγούν να κάνουμε, γιατί έτσι θα χάσουμε σίγουρα κυριαρχικά δικαιώματα, ναι στη συμμαχία αλλα όχι στο προσκύνημα, ήδη η Mossad αλωνίζει στην Ελλάδα με πρόσχημα τους Ισραηλινούς τουρίστες. Καλή η συμμαχία, αλλα αυτό δεν είναι συμμαχία είναι παράδοση και κανεις δεν μπορεί να εμπιστεύεται το μέλλον της πατρίδας του σε κάποιον άλλον οποιος και αν είναι αυτός, γιατί είναι σίγουρο πως θα χάσει την πατρίδα του από τον προστάτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να ρωτήσω κάτι. Αυτή η συνομιλία (μετά ροπάλου) μεταξύ Ομπάμα-Ερντογάν, είχε γίνει πριν πεί ο Ερντογάν τη μπαρούφα για την Ολυμπιακή φλόγα και την Αττάλεια;
    Γιατί αν είχε γίνει πρίν, τότε το ρόπαλο είχε ήδη επενεργήσει (νοερά)και θα του είχε φέρει σκοτοδίνη...
    Η Τουρκία βλέπεις, δεν είναι συνηθισμένη να της λένε "κάτσε φρόνιμα" όταν παθαίνει το αμόκ του ταραξία.
    Πάντως, ευπαρουσίαστο το ρόπαλο, δεν βρίσκετε;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ελίνα,νομίζω ότι ισχύει αυτό που λέει ο Ακρίτας,ότι είναι υπάλληλος μεν αλλά του επιτρέπουν να παριστάνει τον άρχοντα δε,έτσι για το θεαθήναι.

    Άστον,δεν ενοχλεί κανέναν,στην Ελληνική(χα χα καλό!) κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Do u see a ball in the photo? NO! That means the ball is in your court. Play game...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.