2/8/12

Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και εννιά τραυματίες σε επίθεση ανταρτών του ΡΚΚ

Δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και εννιά τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης που έκαναν απόψε αντάρτες του εθνικο-απελευθερωτικού στρατού του ΡΚΚ εναντίον φυλακίου της στρατοχωροφυλακής, κοντά στο χωριό Μπιλγκιλί, της επαρχίας Έρουχ, του νομού Σιίρτ.
Η επίθεση έγινε την απόψε στις 19:30, την ώρα οι στρατιώτες λάμβαναν το δείπνο τους, μετά τη λήξη της ημερήσιας νηστείας του Ραμαζανιού.
Οι συμπλοκές συνεχίζονται ενώ στην περιοχή έσπευσαν επιθετικά ελικόπτερα που σταθμεύουν στην 3η Ταξιαρχία Καταδρομών του Σιίρτ.
Το Κρατικό Νοσοκομείο του Σιίρτ κάλεσε τους γιατρούς να μεταβούν στο νοσοκομείο για να επιληφθούν και να φροντίσουν τους τραυματίες, που αναμένεται να αυξηθούν.
Την ίδια ώρα ομάδα Κούρδων ανταρτών έπληξε με πυρά βαρέων όπλων το Τάγμα Τεκελί που εδρεύει στο χωριό Γκιούνγιαζι, 20 χλμ από το Σεμντίνλι. Να σημειωθεί ότι το τάγμα αυτό είχε επισκεφθεί ο Ερντογάν, το 2010.
Επίσης, την ίδια ώρα οι αντάρτες έκλεισαν το δρόμο και έκαναν έλεγχο της κυκλοφορίας στο 18ο χλμ της εθνικής οδού Σεμντίνλι-Γιουκσέκοβα.
Εν τω μεταξύ, ομάδα ανταρτών του ΡΚΚ διείσδυσε απόψε στις 21:30 στην από τις 23 Ιουλίου υπό πολιορκία κωμόπολη Σεμντίνλι και επιτέθηκε με ρουκέτες και όπλα εναντίον του κτιρίου της Διεύθυνσης Ασφάλειας, όπου παραμένουν και οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τις Ειδικές Ομάδες της τουρκικής Αστυνομίας που δρουν εναντίον των ανταρτών. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.
Νωρίτερα, στις 17.30, αντάρτες του ΡΚΚ ενεργοποίησαν τηλεκατευθυνόμενη βόμβα και εκτροχίασαν πέντε βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας 54014 που μετέφερε κάρβουνο από το Έλαζιγ στο Μους. Η επίθεση έγινε στο 230ό χλμ, μεταξύ των σταθμών Καλέ και Κουρτ.
Και το έργο συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.