11/1/13

Διώξτε τον τώρα. Διαβάστε τι δήλωσε ξένος "διπλωμάτης" στην Ελλάδα: «Όσο είμαι πρόξενος εγώ, ο νόμος για τον διορισμό ιμάμηδων δεν θα περάσει»!!!


    «Όσο είμαι πρόξενος εγώ, ο νόμος για τον διορισμό ιμάμηδων δεν θα περάσει» δηλώνει προκλητικά ο Ιλχάν Σενέρ, δηλαδή το φασιστοειδές που υποδύεται τον πρόξενο Κομοτηνής! Αποτελεσματικές πάντως αυτή τη φορά οι πιέσεις του σε ιμάμη της Ροδόπης, που πήρε πίσω την υπογραφή του… 
    Σχετικό και το σημερινό θέμα με το επίκαιρο καυτό ζήτημα του διορισμού των ιμάμηδων, το ζήτημα δηλαδή που θα περάσει την άλλη εβδομάδα από την ελληνική Βουλή (και ήταν και το αντικείμενο της χτεσινής ανακοίνωσης της παράταξης πολιτών της Κομοτηνής “Σπάρτακος”). Προ ημερών λοιπόν είχε δημοσιευθεί ένα κείμενο που το υπέγραφαν 39 ιμάμηδες της Ροδόπης και μέσω του οποίου καλούσαν τους βουλευτές να προχωρήσουν επιτέλους στην ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τον διορισμό τους.
Το γνωστό δηλαδή και απολύτως νόμιμο και δίκαιο αίτημα, που φυσικά θα βοηθήσει και τους ανθρώπους αυτούς να απεμπλακούν από την προξενική επιρροή, δεδομένου ότι αν επιτευχθεί ο διορισμός (και συνεπώς και όλα τα συμπαρομαρτούντα, όπως μισθοδοσία, κατοχύρωση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, κλπ) από το ελληνικό κράτος, θα λυθεί το έντονο βιοποριστικό τους πρόβλημα και συνεπώς δεν θα έχουν κανένα (οικονομικό τουλάχιστον) λόγο να αλληθωρίζουν προς την πρακτοροφωλιά του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής. Αυτό όμως το κείμενο προφανώς δεν άρεσε στους παρεπιδημούντες το εν λόγω…ευαγές καθίδρυμα, οπότε άρχισαν πάλι οι σχετικές πιέσεις
Και οι πιέσεις, όπως φαίνεται, δεν ήταν αυτή τη φορά τελείως ατελέσφορες (όπως ήταν π.χ. στην περίπτωση του γενναίο εκείνου ιμάμη του Σώστη), καθώς προ ολίγων ημερών ο ένας από τους 39 αυτούς ιμάμηδες, ονόματι Σαρ Χασάν Αλή από το χωριό Μικρό Πιστό του Νομού Ροδόπης, δεν…άντεξε και αποφάσισε να πάρει πίσω την υπογραφή του. Έβγαλε λοιπόν μια ανακοίνωση (στις 26/12/2012), που την τιτλοφόρησε…«Καταγγελία» και στην οποία τα βάζει με τους…κακόβουλους εχθρούς του Προξενείου, που τον ενέπλεξαν στην εν λόγω ιστορία, χρησιμοποιώντας το όνομά του! Στο συγκεκριμένο κείμενο, που το βρήκαμε στο τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (και το μετέφρασε το αδελφό ιστολόγιο tourkikanea.gr, ενώ, όπως βλέπετε, στο τέλος του δημοσιεύματος σάς παραθέτουμε και το πρωτότυπό του), διαβάζουμε λοιπόν τα εξής: 
                                                                 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  
    Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την είδηση με τίτλο «Μην αφήνετε την μειονότητα στο έλεος του Προξενείου» που φέρεται να έχει δημοσιευτεί από θρησκευτικούς λειτουργούς της Ροδόπης, και διαπίστωσα πως το όνομα μου έχει χρησιμοποιηθεί. 
    Επιθυμώ να δηλώσω πως καταγγέλλω τους κακόβουλους οι οποίοι εξυπηρετώντας τρίτους, θέλουν να μας φέρουν αντιμέτωπους με το Προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας, και το συντομότερο δυνατό θα λογαριαστώ με αυτόν τον μηχανισμό ενώπιον της δικαιοσύνης. 
    Ενημερώνω με σεβασμό προς την κοινή γνώμη. 
                                                                                                                                            Σαρ Χασάν Αλή  (Μικρό Πιστό)
    Επειδή φυσικά είναι απολύτως προφανές ότι κανένας καπνός δεν θα μπορούσε να…εμφανιστεί άνευ φωτιάς και ότι δηλαδή όσοι – στοιχειωδώς και μόνο – ξέρουν τι γίνεται στη Θράκη, είναι τελείως βέβαιοι ότι απολύτως κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποίησε το όνομα του εν λόγω ιμάμη στα…καλά καθούμενα, όπως τόσο…κωμικά καταγγέλλεται, είναι ηλίου φαιδρότερο ότι ο κακομοίρης ο Αλή Σαρ Χασάν, ενώ έβαλε αρχικά την υπογραφή του στο συγκεκριμένο κείμενο, δέχτηκε μετά κάποια…τηλεφωνήματα (τουλάχιστον), φοβήθηκε και πολύ απλά…λάκισε! Και φυσικά δεν τον αδικούμε καθόλου τον άνθρωπο (όπως άλλωστε και όσους επίσης κράτησαν ανάλογη στάση στο παρελθόν, αλλά λόγω έλλειψης της οποιασδήποτε ελληνικής βοήθειας δεν άντεξαν και υποχώρησαν). Σίγουρα δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για ήρωες και ούτε μπορεί κανείς να απαιτεί από έναν φτωχό άνθρωπο να τα βάλει με έναν τόσο τερατώδη παρακρατικό μηχανισμό, σαν όλο αυτό το πρακτοροσκυλολόι του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, μόνος του, χωρίς υλικά μέσα, κόντρα σε όλον του τον κοινωνικό περίγυρο και χωρίς να υπάρχει από την άλλη πλευρά ούτε καν διάθεση ακόμη και για ηθική έστω στήριξη.
    Για την άκρως…υποθετική περίπτωση πάντως που κάποιος αμφιβάλλει για το ποιος βρίσκεται πίσω από την υπαναχώρηση του ιμάμη, εμείς σας αποκαλύπτουμε εδώ ότι πολύ πρόσφατα μιλώντας προσωπικά κάπου ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ ανέφερε σχετικά με τον επικείμενο νόμο για τους ιμάμηδες το εξής εντυπωσιακό: «Για όσο θα είμαι εγώ πρόξενος εδώ, αυτός ο νόμος δεν πρόκειται να περάσει»! Και εμείς αυτή τη φορά δεν θα πούμε τίποτε για το πόσο προκλητικά αλαζονική είναι μια τέτοια δήλωση από έναν διπλωμάτη, που οφείλει απόλυτη υπακοή στους νόμους της χώρας που τον φιλοξενεί! Πραγματικά δεν χρειάζεται! Ούτε και θα επαναλάβουμε το προφανές όσον αφορά αυτό το γελοίο πομπώδες ανθυποσούργελο που παριστάνει τον πρόξενο, ότι δηλαδή το απολύτως αυτονόητο για οιαδήποτε στοιχειωδώς οργανωμένη πολιτεία θα ήταν να το διαολοστείλει κλωτσηδόν πέρα απ’ το ποτάμι! Θα αναρωτηθούμε απλώς για το αν τελικά θα περάσει πράγματι το δικό του (και συνεπώς όχι και ο…νόμος για τον διορισμό των ιμάμηδων) από την ελληνική Βουλή, όπως μαθαίνουμε ότι γίνονται συντονισμένες (και κάτω από το…τραπέζι) προσπάθειες για να συμβεί. Θα είναι, λέτε, άλλη μία νύχτα ντροπής για το λεγόμενο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Ελάχιστες μέρες απομένουν για να το διαπιστώσουμε…

2 σχόλια:

 1. Απο τη στιγμή που άρχισε να κινεί το θέμα της ΑΟΖ η Ελλάδα,η κλιμάκωση των προκλήσεων νομίζω ότι είναι αναμενόμενη,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τύχουν απάντησης και φυσικά να αντιμετωπιστούν εμπράκτως.

  Η Τουρκία προφανώς θα επιχειρήσει να ανεβάσει τους τόνους,και μένει να δούμε 1ον,αν η Ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρήσει να μην παρασυρθεί στο μονοπάτι αυτό,που είναι και το πιθανότερο,και 2ον,μέχρι που είναι διατιθεμένοι να φτάσουν οι Τούρκοι.

  Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό,και καλό θα είναι,απο την πλευρά της κυβέρνησης,να χειριστούν το θέμα με τρόπο που να εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη του συνόλου του πολιτικού κόσμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απο την στιγμη που ο Αντωνης Σαμαρας εχει δειξει οτι δεν ειναι σαν τους "αλλους" με την αποφαση του να ανακινησει θεμα ΑΟΖ , ειναι σιγουρο οτι το αμεσως επομενο βημα, ειναι να κλεισει τα προξενεια ροδου και κομοτηνης . Αυτο θα γινει η στοιχειοθετοντας κατηγορητηριο "παρανομων πραξεων" η κλεινοντας τα αντιστοιχα προξενεια αδριουνουπολης και σμυρνης και απαιτωντας βαση της αρχης της αμοιβαιοτητας να κλεισουν και τα Τουρκικα.
  Δυο θεματα υπαρχουν εδω .
  Το ενα ειναι η ετοιμοτητα της κυβερνησης να αντιμετωπισει την δεδομενη κλιμακωση της Τουρκιας .
  Το αλλο ειναι , η αντιδραση του συνολου του Ελληνικου λαου στην Εθνικη προσπαθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.