22/5/13

Ο Κιουτσούκ κάνει λόγο για πραξικόπημα

Του Νίκου Στέλγια
Δριμύτατη επίθεση του «Πρωθυπουργού» κατά του Τ/κ ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου
«Ο κ. Έρογλου περιόδευε στα χωριά και ζητούσε ψήφους
 (για τον Αχμέτ Κιασίφ)», υπογράμμισε ο κ. Κιουτσούκ.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, από τη Δευτέρα το απόγευμα, ο «Πρωθυπουργός» Ιρσέν Κιουτσούκ και οι συνεργάτες του, στις πρώτες δηλώσεις τους σχετικά με τις πρόωρες «εκλογές», αφήνουν να εννοηθεί ότι το «κυβερνών» Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP) βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα «πραξικόπημα», το οποίο έχει ενορχηστρώσει ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ντερβίς Έρογλου.
Τη Δευτέρα, μιλώντας στο κανάλι «Μπαϊράκ», ο κ. Κιουτσούκ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων. Ο ίδιος υπενθύμισε στους Τουρκοκύπριους ότι κατά την περίοδο του συνεδρίου του «κυβερνώντος» κόμματος, ο κ. Έρογλου κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες για να απομακρύνει τον ίδιο από την ηγεσία του κόμματος του.

«Ο κ. Έρογλου περιόδευε στα χωριά και ζητούσε ψήφους (για τον Αχμέτ Κιασίφ)». Αυτό υπογράμμισε με πικρία ο κ. Κιουτσούκ.
Την Τρίτη, στο στρατόπεδο του κ. Κιουτσούκ, την σκυτάλη την ανέλαβε ο γενικός γραμματέας του UBP, Νετζντέτ Νουμάν. Μιλώντας στο τουρκοκυπριακό ειδησεογραφικό κανάλι «SIM TV», ο κ. Νουμάν ισχυρίστηκε ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Έρογλου συναντήθηκε με τους «βουλευτές» του UBP, οι οποίοι πλέον έχουν χωρίσει τους δρόμους τους με την ηγεσία του κόμματος. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Νουμάν, σε αυτές τις συναντήσεις, οι «αντάρτες βουλευτές» και ο ηγέτης της τ/κ κοινότητας συζήτησαν το ενδεχόμενο των «πρόωρων εκλογών» και την σύνθεση της επόμενης «κυβέρνησης». Ο κ. Νουμάν ισχυρίστηκε ακόμη ότι στις εν λόγω συναντήσεις συμμετείχε και ο Σερντάρ Ντενκτάς. Ο κ. Ντενκτάς αρνείται κατηγορηματικά τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.
Σήμερα, η τουρκοκυπριακή κοινότητα έχει εστιασμένη την προσοχή της στις «πρόωρες εκλογές» του Ιουλίου. Μέχρι στιγμής, η ημερομηνία των «εκλογών» (28η Ιουλίου) δεν έχει ακόμη «κλειδώσει». Αυτό άλλωστε υπογραμμίζει και ο «Πρόεδρος» της «βουλής», Χασάν Μπόζερ. Παρόλα αυτά, η επιμονή της αντιπολίτευσης δείχνει ότι την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, οι Τουρκοκύπριοι θα οδηγηθούν στις «κάλπες».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες ώρες, η «βουλή» αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως για το Κυπριακό. Μέχρι στιγμής, το Κυπριακό Ζήτημα φαίνεται ότι δεν απασχολεί ιδιαιτέρως τους πρωταγωνιστές του νέου δράματος στο τουρκοκυπριακό πολιτικό σκηνικό.

*Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.