19/5/13

Ειρήσθω Επιστολή Αναστασιάδη & Έγγραφο Ντάουνερ

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Π Ο Λ Υ ΚΑΛΑ έκανε ο πρόεδρος Αναστασιάδης που με την επιστολή του προχθές στον Γ.Γρ. του ΟΗΕ κατήγγειλε τις ενέργειες τού Άλ. Ντάουνερ, γύρω από το περιλάλητο «κοινωνικό» (!) δείπνο, που προγραμματίστηκε για τις 29 (!!!) Μαΐου. Ικανοποίησε η ενέργεια αυτή μεγάλη μερίδα της Κοινής Γνώμης, όπως δείχνουν και τα χθεσινά πρωτοσέλιδα:
- ΣΗΜΕΡΙΝΗ: «Τον κάρφωσε στον Γ.Γρ. του ΟΗΕ - Μομφή Αναστασιάδη κατά του Ντάουνερ».
- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Ανεπιθύμητος ο Ντάουνερ - Επιστολή Αναστασιάδη στον ΓΓ του ΟΗΕ ανοίγει τον δρόμο για αποχώρησή του».

- ΑΛΗΘΕΙΑ: «Ρήξη με Ντάουνερ - Αυστηρή επιστολή Αναστασιάδη στον Μπαν Κι Μουν - Ο Πρόεδρος καταγγέλλει τον ειδικό σύμβουλο των ΗΕ για υπονόμευση της αξιοπιστίας του και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην πάει στο δείπνο με τον Έρογλου».
- ΠΟΛΙΤΗΣ (ειρωνικά): «Ενώνουμε δυνάμεις εναντίον… Ντάουνερ - Ο Αναστασιάδης τον “κάρφωσε” στον ΓΓ των ΗΕ - Απειλεί να μην πάει στο δείπνο με τον Έρογλου».
- ΧΑΡΑΥΓΗ (ουδεμία αναφορά στην 1η σελίδα, γράφει όμως στην 3η σελ.: «Τα ρίχνει στον Ντάουνερ».

Κ Ρ Ι Σ Ι Μ Ο ΕΡΩΤΗΜΑ:
Σε ποιον, άραγε, γενικότερο σχεδιασμό εντάσσεται η ανακουφιστική αυτή, για την Κοινή Γνώμη, κίνηση του ΠτΔ, εναντίον τού από χρόνια ανεπιθύμητου, αλλ’ υπό των Χριστόφια, ΔηΣυ & ΑΚΕΛ προστατευόμενου μάστορα της Σημαδεμένης Τράπουλας τών λεγόμενων «διακοινοτικών συνομιλιών»; Ποιους συγκεκριμένους, ευρύτερους, στόχους τακτικής στο Κυπριακό σχεδιάστηκε (αν σχεδιάστηκε) να υπηρετήσει αυτό το διάβημα τού Αναστασιάδη και ποιας άραγε στρατηγικής (που δεν υπάρχει;) θα μπορούσε ν’ αποτελεί ένα πρώτο βήμα;
Κ Α Θ Ι Σ Τ Α Τ Α Ι κρισιμότερο το ερώτημα, επειδή ο Αναστασιάδης προέβη σ’ αυτήν την ενέργεια την ίδια μέρα που οι κυβερνητικοί του εκπρόσωποι, Βίκτωρ και Στυλιανίδης, εξετέθησαν σε δημόσιο ρεζίλεμα, ακόμα και στα μάτια των… αναστασιαδικότερών του εφημερίδων, «Αλ&Πολ», για τα ψεύδη περί χρόνου παραλαβής κι απόκρυψης του 77σέλιδου Εγγράφου Ντάουνερ τών «κεκτημένων» στις συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ - Έρογλου 2008-2012.

Δ Ι Ο Τ Ι: Από το γεγονός και μόνο ότι ΔΕΝ αρνήθηκε να παραλάβει το Έγγραφο και ΔΕΝ επέστρεψε αυθημερόν κι αυτοστιγμεί ως ανεπιθύμητο το Έγγραφο, αυτοεγκλωβίστηκε κι αυτοπαγιδεύτηκε στις διαδικασίες και στην ΟΥΣΙΑ τής «βάσης και των κεκτημένων» τών καταστροφικών, «γενναίων» προς Τούρκους «προσφορών», που τσέπωσαν Ντάουνερ και Τουρκία απ’ τον Χριστόφια. Και τα οποία, «κεκτημένα», έσπευσε χθες, διά στόματος Τουμάζου Τσελεπή (3ο ΡΙΚ), να διαφυλάξει ως «ασπίδα μας» το ΑΚΕΛ…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.