23/6/13

Γραπτή δήλωση Γ.Λακκοτρύπη: «Επίσπευση διαδικασιών για επιβεβαιωτική γεώτρηση στο τεμάχιο 12»

Λευκωσία
Η Κυβέρνηση εργάζεται προς την κατεύθυνση της επίσπευσης των διαδικασιών για την επιβεβαιωτική γεώτρηση στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ και προς το σκοπό αυτό, ήδη, άρχισαν οι εργασίες ενωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο να γίνουν, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.
Δυστυχώς, σημειώνει, η ανεξήγητη κωλυσιεργία της προηγούμενης Κυβέρνησης, είχε ως αποτέλεσμα η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο τεμάχιο 12 να καθυστερήσει δύο ολόκληρα χρόνια.
«Τις προηγούμενες μέρες η Κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε και κατέληξε στο τελικό κείμενο του Μνημονίου Συναντίληψης που θα υπογραφτεί με τις εταιρείες και Noble, Delek και Avner για τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου», προσθέτει.
Ο Υπουργός αναφέρει πως το Μνημόνιο Συναντίληψης έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα υπογραφτεί στις 26 Ιουνίου, ενώ εντός των προσεχών ημερών θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τις εν λόγω εταιρείες, αναφορικά με τη δημιουργία του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου προσθέτοντας ότι συμμετοχή του κράτους στο όλο έργο θα είναι ουσιαστική.
Παράλληλα, σημειώνει, πως συνεχίζονται οι συζητήσεις με τις εταιρείες Total και Εni για τη δική τους συμμετοχή στη δημιουργία τερματικού υγροποίησης. Σε ό,τι αφορά την ΚΡΕΤΥΚ, αναφέρει ο κ. Λακκοτρύπης, η Κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο του  σχεδιασμού ενός ισχυρού οργανισμού ο οποίος θα αποτελέσει τον εμπορικό βραχίονα του κράτους. «Στόχος της Κυβέρνησης  είναι οι αρμοδιότητες και εξουσίες του οργανισμού  να τεθούν στην ορθή τους βάση και να επανέλθουν», καταλήγει.
Πηγή: philenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.