5/6/13

ΚΕΜΑΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ 1922 – ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ 1922!

Η ανάλυση της Χρυσής Αυγής για τα γεγογονότα στην Τουρκία
turkey-38(1)Την ίδια ώρα που τα διεθνή ΜΜΕ, τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι διεθνείς οργανώσεις «υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», οι περιβόητοι Anonymous (δηλαδή η CIA αυτοπροσώπως), ακόμα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (που εξέδωσε ανακοίνωση για το δικαίωμα της συνάθροισης…) τάσσονται αναφανδόν υπέρ της «τουρκικής άνοιξης», το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ φανερώθηκαν ανοιχτά πλέον για το ρόλο που παίζουν: είναι αμερικανοκομμουνιστές και μάλιστα με… περικεφαλαία!

Και πως θα μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά άλλωστε, αφού το Κ.Κ. Τουρκίας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη στημένη εξέγερση, παίζοντας το ρόλο του μαντρόσκυλου των κεμαλικών (όπως το 1922, με την ανθελληνική συμμαχία Λένιν-Κεμάλ) και κατ’ επέκταση των δυνάμεων που κρύβονται πίσω από την αναταραχή, δηλαδή των αμερικανοκομμουνιστών.


s_t18_RTX108EZ

Ιδού οι ανακοινώσεις των αμερικανοκομμουνιστών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ:
ΚΚΕ:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την καταστολή και τον αυταρχισμό της τουρκικής κυβέρνησης Ερντογάν, εναντίον των διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό και τη νεολαία της Τουρκίας, όπως επίσης και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας που συμμετέχει ενεργά στις λαϊκές κινητοποιήσεις».
ΣΥΡΙΖΑ:
«Η  διαμαρτυρία που ξεκίνησε με αφορμή το πάρκο Γκεζί έχει εξελιχτεί σε μια εξέγερση για τη δημοκρατία, τις ελευθερίες, την αξιοπρέπεια. Η πολιτική Ερντογάν αποτελεί δείγμα του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού της «ανάπτυξης» και της «ανταγωνιστικότητας» που παρουσιάζεται και στις χώρες του νότου ως παράδειγμα προς μίμηση. Του νεοφιλελευθερισμού που εξαθλιώνει τους λαούς και καταργεί τις δημοκρατικές ελευθερίες. Όπλο της τουρκικής κυβέρνησης είναι η κρατική καταστολή και η  σιωπή των εγχώριων media, σύμμαχος των διαδηλωτών, όμως, είναι ένα διεθνές κίνημα αλληλεγγύης, που περνά τα όρια της Ευρώπης. Αυτό το κίνημα πρέπει να δυναμώσουμε και στη χώρα μας και να στηρίξουμε πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν τη δύναμη των λαών απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τους εκπροσώπους του».
s_t36_66942245

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ (η οποία διοργανώνει σήμερα και συγκέντρωση «αλληλεγγύης»):
 «Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Όταν κι εδώ στην Ελλάδα, μας έχει πει ξεκάθαρα η κυβέρνηση ότι δε θ’ αφήσει τίποτα να σταθεί στο δρόμο της «ανάπτυξής» τους, τι άλλο χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε ότι οι εικόνες της Κων/πολης είναι και δικές μας εικόνες; Η αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης απέναντι στο κοινό τους αντίπαλο, στις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και στη λιτότητα, γέννησαν το ξέσπασμα των πλατειών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της. Την αλληλεγγύη αυτή την έχουν ανάγκη οι σύντροφοί μας στην Κων/πολη. Την έχουμε ανάγκη κι εμείς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι που η ζωή μας συνθλίβεται για τα κέρδη των λίγων. Ο αγώνας τους είναι δικός μας, η εξέγερσή τους είναι έμπνευσή μας, η νίκη τους είναι νίκη μας και οι φωνές τους είναι και φωνές μας. Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνουν κάλεσμα σε όλους να συγκεντρωθούν τη Δευτέρα στις 17:30, έξω από την Τουρκική πρεσβεία, Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης. Από τη Λισσαβώνα μέχρι το Ταξίμ, τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι λαοί!

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
σ.σ.: η ανάρτηση έγινε στην ώρα που αναφέρεται στο ιστολόγιο μας και ήταν γνήσια αντιγραφή του άρθρου του ιστολόγολογιου ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.
(12:30) Παρατηρούμε στο τελευταίο ότι αναθεωρήθηκε το άρθρο, άλλαξε ο τίτλος (που ήταν όλα τα λεφτά!) του και ακυρώθηκε ο σύνδεσμος, ενώ η ημερομηνία ανάρτησης έμεινε ίδια (4.6.13)

Το άρθρο τιτλοφορείται τώρα:


56979CCF22EB04EC409D30DFD95B24B9

Την ίδια ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών του παγκόσμιου σατανά εκφράζει την… ανησυχία των ΗΠΑ «για την υπερβολική βία από πλευράς αστυνομίας και για τον πολύ μεγάλο αριθμό των τραυματιών» στην Τουρκία, που η Ε.Ε. (των μονοπωλίων…) διαπιστώνει «δυσανάλογη χρήση αστυνομικής βίας», που η Διεθνής Αμνησία μιλάει για «επαίσχυντη αστυνομική βία» και ο εκπρόσωπος της απαίσιας Μέρκελ για «ξεκάθαρο δικαίωμα των πολιτών στην έκφραση και το συνέρχεσθαι», καθιστώντας ολοφάνερο και στους… αόμματους ακόμα ποιοι κρύβονται πίσω από την «τουρκική άνοιξη», το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν διαδηλώσεις «αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Τουρκίας».
Έτσι, χθες το απόγευμα, διοργανώθηκαν στην Αθήνα δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις υπέρ των κεμαλιστών, από τους… παλιούς τους συμμάχους (από το 1922!), τους εν Ελλάδι αμερικανοκομμουνιστές.

athhna_3_0

Τον… σφυγμό των συγκεντρώσεων που έκαναν τα σκυλάκια του αμερικανοσιωνισμού και του συμμάχου του, κεμαλισμού, δίνουν αναιδώς οι ίδιοι στις ιστοσελίδες τους. Ας τον παρακολουθήσουμε:
«Στη συγκέντρωση ξεχωρίζουν τρία πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Το ένα γραμμένο στα ελληνικά που γράφει “Καταγγέλλουμε την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας” και τα άλλα δύο γραμμένα στα τουρκικά και τα αγγλικά που γράφουν “Αλληλεγγύη στην πάλη του τουρκικού λαού. Αλληλεγγύη στο ΚΚ Τουρκίας”. Επίσης οι διαδηλωτές κρατούν ένα μεγάλο λάβαρο του ΚΚ Τουρκίας. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως “Έλληνες και Τούρκοι εργάτες ενωμένοι, στον καπιταλισμό ποτέ υποταγμένοι”, “Αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό, κόντρα στα μονοπώλια και τον αυταρχισμό”, “Καμία υποταγή στον καπιταλισμό, αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό”».
«Δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη για την απαγόρευση θυροκόλλησης ψηφίσματος στην τουρκική πρεσβεία από την ΕΛΑΣ. Οι συγκεντρωμένοι, με  ιδιαίτερο παλμό, φωνάζουν συνθήματα αλληλεγγύης στον τούρκικο λαό. Τύμπανα δίνουν τον τόνο στη συγκέντρωση, στην οποία συμμετέχουν αρκετοί Τούρκοι που φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν. Το πανό τους γράφει “Ελεύθερη Τουρκία”. Οι Νέοι/Νέες ΣΥΡΙΖΑ κρατούν πανό που γράφει “Λισαβόνα, Σύνταγμα, Ταξίμ – Οι λαοί παλεύουν για δημοκρατία και αλληλεγγύη”. Η Τουρκία συγκλονίζεται από ένα μεγαλειώδη λαϊκό ξεσηκωμό για ελευθερία και δικαιοσύνη. Παρά την κτηνώδη καταστολή της κυβέρνησης Ερντογάν, οι διαδηλωτές επιμένουν να βρίσκονται στο δρόμο, επιμένουν να αντιστέκονται. Δεν πρέπει να μείνουν μόνοι! Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη μας.  
Το Ταξίμ είναι και δικιά μας πλατεία. Από τη Λισσαβώνα μέχρι το Ταξίμ, τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι λαοί!».

5 σχόλια:

  1. Ας ενημερώσει κάποιος τα χανουμάκια της ΧΑ για τις διώξεις των κομμουνιστών από τους Κεμαλιστές, για τη θέση του ΚΚΤουρκίας για την Εισβολή στην Κύπρο και αλλά και για τις αψιμαχίες μεταξύ Κεμαλιστών και αριστερών διαδηλωτών ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ στις πλατείες.

    Επίσης, ας μας ενημερώσει η ΧΑ ποιός αρχηγός του Ελληνικού κράτους συμμετείχε στην κηδεία του Μουσταφά Κεμάλ το 1938, ποιός ονόμασε την Αποστόλου Πάυλου στη Θεσσαλονίκη οδό Κεμάλ Ατατούρκ, ποιός ήθελε το 1971 ομοσπονδιοποίηση Ελλάδας-Τουρκίας, σύμφωνα με συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα;

    ΥΓ: Οι κεμαλιστές είναι εθνικιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Uknown
    Εκείνοι προφανώς εννοούν την φανερή συμμαχία που είχαν οι τότε Μπολσεβίκοι με το κίνημα των νεότουρκων του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Τότε όντως υπήρξε συμμαχία. Όντως σφάχτηκαν και εκδιώχθηκαν εκατομμύρια Έλληνες από την Μικρά Ασία, την Πόλη και την Αν. Θράκη εξαιτίας αυτής της βοήθειας. Στην πλατεία ταξίμ ακόμα και άγαλμα έχουν.

    Τώρα για την Κύπρο έχω υπόψιν μου την θέση του ΚΚ Τουρκίας κατά την εισβολή. Αλλά λάβε και εσύ υπόψιν σου την ιδεολογία και παράταξη αυτού του "υπέροχου" Μουλέν Ετζεβίτ που την διέταξε την εισβολή.

    Αυτές τις μέρες είναι όλοι εναντίων όλων στην Τουρκία. Ακόμα και οι γκρίζοι λύκοι (κατ εσένα προφανώς, φασίστες) είναι με το μέρος των Κομμουνιστών και Κεμαλιστών. Οπότε υπάρχει μια ομόνοια.

    Τελευταίο. Την ανατολική παράταξη ας την αφήσουμε εκεί που ήταν. Είναι μια τεράστια ιστορία που για να σου πω την αλήθεια δεν μελέτησα ούτε κατανόησα πλήρως. Ούτε υπάρχει σχετική βιβλιογραφία. Έχεις δίκιο για τον πόθο του Μεταξά για συνομοσπονδία. Τον ίδιο πόθο είχε και ο Βενιζέλος μετά το 1928, και αυτό είναι περίεργο. Και το 1971 ο Παπαδόπουλος......Είναι τεράστια ιστορία που ελπίζω οι συγγραφείς στο σαϊτ κάποτε να αναλύσουν.

    Υ.Γ. Διάβασε τίποτα σχετικό με τον Δημήτρη Κιτσίκη. Είναι ομογενής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Καναδά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ MrStelios

    >Έχεις δίκιο για τον πόθο του Μεταξά για συνομοσπονδία. Τον ίδιο πόθο είχε και ο Βενιζέλος μετά το 1928, και αυτό είναι περίεργο<

    Γίνεται παρανόηση. Ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο Βενιζέλος μίλησαν ποτέ για ελληνοτουρκική συνομοσπονδία, αν κατάλαβα καλά τι γράφεις.

    Ο Ε. Βενιζέλος ξεκίνησε για την ακρίβεια το 1927 (πριν εκλεγεί ακόμη το 1928) μία νέα πολιτική έναντι της Τουρκίας, την ελληνοτουρκική προσέγγιση. Την ίδια πολιτική συνέχισε και ο Μεταξάς, αφού δεν είχε τίποτε να χάσει και αφού περίμενε τον πόλεμο από αλλού. Τι θα πείραζε, λοιπόν, να είχε τα ανατολικά (λέγε τα νώτα του) κατά το δυνατόν εξασφαλισμένα; Τίποτε περισσότερο, όμως. Για τον Παπαδόπουλο δεν γνωρίζω.

    @ Unknown

    α) Στην κηδεία του Κεμάλ Ατατούρκ το 1938, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο πρωθυπουργός Ι. Μεταξάς, αφού ο θανών ήταν αρχηγός κράτους. Πού το περίεργο;

    β) Στην Άγκυρα τότε υπέγραψε σύμφωνο φιλίας και μη επιθέσεως με τον διάδοχο του Ατατούρκ, Ισμέτ Ινονού, δώρησε στο τουρκικό κράτος το επί της Α. Παύλου φερόμενο ως κατοικία του Ατατούρκ οίκημα κι έδωσε στην οδό το όνομά του. Εξήγησα από πάνω γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανόητε κνίτη ανώνυμε.Ο εθνικιστής από όποια χώρα κι αν προέρχεται υπερασπίζεται το έθνος του και μόνο αυτό.Σε αντίθεση με τον ορφανό μπολσεβίκο διεθνιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεταξάς, Κεμάλ, Βενιζέλος κλπ είχαν κάτι κοινό, ουσιώδες κοινό που απετέλεσε και τον πυρήνα της πολτικής τους και της όποιας ιδεολογίας τους:
    Την αχαλίνωτη δυτικολαγνεία σε σημείο τέτοιο που προσπάθησαν με λύσσα να εκριζώσουν κάθε "αυτοφυή" πολιτισμό και κάθε γηγενή πολιτισμική δημιουργία καθώς και όλα τα στηρίγματα που μπορούσε να έχει ο όποιος παραδοσιακός πολιτισμός.
    Η Ελλάδα μπορεί να μην έφθασε την ποιότητα και την έκταση της τουρκικής βαρβαρότητας, καθώς η τότε εξουσία ήταν ακόμη δέσμια της Μεγάλης Ιδέας και συνεπώς πλήθους παραδοσιακών πολιτισμικών "οδοφραγμάτων" που δεν θα επέτρεπαν μία γενοκτονία, με την ΧΑ όμως έχουμε ελπίδα να γίνουμε κι εμείς Νεότουρκοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.