6/6/13

Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γιώργος Ιατρίδης, μετά την προσαγωγή του

Ο Έλληνας φοιτητής προσήχθη τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μαζί με άλλους ξένους φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Ο Ιατρίδης επιστρέφει στην Αθήνα με το αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών το οποίο ξεκινά από την Κωνσταντινούπολη στις 23:10.
Ο μεταπτυχιακός φοιτητής, που δεν διαθέτει διπλωματικό διαβατήριο βρισκόταν στην Τουρκία από τον περασμένο Οκτώβριο με πρόγραμμα Erasmus. Συγκεκριμένα, εκτελούσε την πρακτική του άσκηση από το τμήμα Αγρονόμων τοπογράφων μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο Ιατρίδης πιάστηκε όντας στο Μπεσίκτας, όπου και είχε λιποθυμίσει από τα δακρυγόνα. Δεν ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη, ενώ το ζήτημα λύθηκε σε υψηλό επίπεδο με τη συμφωνία για επιστροφή του στην Ελλάδα.

Ο νεαρός φοιτητής, που είναι διαχειριστής του διαδικτυακού ιστοτόπου alexiptoto.com, από την 1 η Ιουνίου ενημέρωνε την ιστοσελίδα για τις ταραχώδεις διαδηλώσεις με εικόνες και βίντεο. Μάλιστα, την προηγούμενη Δευτέρα μίλησε σε διαδικτυακή εκπομπή για την κατάσταση στην Τουρκία.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.