2/6/13

Στην Αθήνα ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος -Επίσκεψη μείζονος ενδιαφέροντος

axarnon
Λαμπρό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας, καθημερινά σκέφτομαι για τον ελληνικό λαό, τόνισε ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, με ιδιαίτερο θρησκευτικό αλλά και πολιτικό ενδιαφέρον. Είναι η πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια που Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας επισκέπτεται επίσημα τη χώρα μας.

 Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος έφτασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην Αθήνα. Τον Πατριάρχη υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου καθώς και αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης.
Σήμερα Κυριακή 2/6 ο Ρώσος Πατριάρχης συλλειτούργησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος.
Λόγω της επίσημης επίσκεψης του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλου στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Δευτέρα θα τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Ειδικότερα, από τις 11:00 έως τις 14:00, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στο τμήμα της οδού Βασ. Γεωργίου, μεταξύ των οδών Ρηγίλλης και Ηρ. Αττικού και σε όλο το μήκος της οδού Ηρ. Αττικού.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ


1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.