21/6/13

Εντονη ανησυχία σε Αυστρία-Γερμανία για τα δικαιώματα στην Τουρκία

Οι περαιτέρω συνομιλίες για ένταξη θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά της Αγκυρας
Η διαχείριση του κύματος διαδηλώσεων στην Τουρκία, οι οποίες έχουν απαντηθεί με ισχυρή καταστολή, θα καθορίσει την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, επισήμανε  ανοικτά ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών -άποψη που φαίνεται να συμμερίζεται και το Βερολίνο.
Ο αυστριακός ΥΠΕΞ Μίχαελ Σπίντελεγκερ είπε, ύστερα από σύντομη συνομιλία του με την Ανγκελα Μέρκελ στη Βιέννη, πως οι δύο κυβερνήσεις «ανησυχούν» σε ό,τι αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Οι περαιτέρω συνομιλίες με την Τουρκία θα εξαρτηθούν από την περαιτέρω συμπεριφορά της Αγκυρας απέναντι στους διαδηλωτές, είπε ο Σπίντελεγκερ, λέγοντας πως σε αυτό συμφωνεί μαζί του και η γερμανίδα καγκελάριος.

«Τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες, όπως η ελευθερία συγκεντρώσεων και η ελευθερία γνώμης, πρέπει να γίνονται σεβαστές σε κάθε χώρα, δεν υπάρχει απολύτως καμία εξαίρεση» τόνισε ο αυστριακός ΥΠΕΞ.

Η ίδια η καγκελάριος δεν έκανε δηλώσεις για το θέμα. Ωστόσο, κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης αναφέρουν πως το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις με την Αγκυρα «μάλλον δεν θα είναι εφικτό» στο αμέσως επόμενο διάστημα, αν και σημειώνουν πως ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.
ΒΗΜΑ

4 σχόλια:

  1. " Η διαχείριση του κύματος διαδηλώσεων στην Τουρκία, οι οποίες έχουν απαντηθεί με ισχυρή καταστολή, θα καθορίσει την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, επισήμανε ανοικτά ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών -άποψη που φαίνεται να συμμερίζεται και το Βερολίνο."

    Αυτό είναι πράγματι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Η καταστολή αντιφρονούντων.

    Η κατοχή του 47% ενός άλλου κράτους-μέλους, δεν είναι τίποτε μπροστά του...

    EE, όπως λέμε καραγκιόζ-μπερντές.

    Αλλά τι να σού κάνει η ΕΕ, όταν Ελλάδα και Κύπρος δεν πρόβαλαν βέτο ευθύς εξ αρχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά,τα διεθνή ενεργούμενα των "αγορών",μην κάηκε ο κ@λος τους για την άγρια καταστολή των αντιφρονούντων.Πολλές ευαισθησίες ξεπήδησαν,ξαφνικά,απ'τα διαολοστήθια τους.Φαίνεται δεν τους βγαίνουν τα προεκλογικά γκάλοπ στους Τούρκους μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα τι υποκρισία από τους στυγνούς συμφεροντολόγους!!!

    Στην ίδια ΕΕ με αυτούς είναι και η Ελλάδα αλλά δεν τους καίγεται καρφί που εδώ και πάνω από 3 χρόνια τα ανθρώπινα διακαιώματα όλο και περισσότερο καταπατούνται και σκοτώνουν τον Ελληνικό λαό με τους στημένους στα 4 πορδηπουργούς μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι ήτανε πάντα. Μόλις ένιωθαν ότι η φωτιά μπορεί να αγγίξει και τα δικά τους δάχτυλα, άρχιζαν να ανησυχούν.
    Οποιουδήποτε αλλουνού τα δάχτυλα κι΄αν καίγονταν, σκασίλα τους. Κι΄ας ήτανε λίγο παρακάτω στην ίδια γειτονιά.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.