13/6/13

Συμφωνία συνεργασίας Rosneft – Exxonmobil για κοινή έρευνα στην Αρκτική

Η ρωσική εταιρεία Rosneft και η αμερικανική Exxonmobil, υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία επιστημονικού κέντρου στην Αρκτική, με χρηματοδότηση σχεδόν μισού δισ. δολαρίων.
Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν, επίσης, για την από κοινού εκμετάλλευση των τεχνολογιών σε διάφορες περιοχές του κόσμου.
Τη συμφωνία υπέγραψε ο πρόεδρος της Rosneft, Ιγκόρ Σέτσιν και η Πρόεδρος της Exxonmobil Upstream Research, Sara Ortwein, παρουσία και άλλων εκπροσώπων των δύο εταιρειών, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Ria Novosti.
Η δημιουργία του κέντρου στην Αρκτική αποτελεί ένα σχέδιο για την ανάπτυξη των πιο σύγχρονων και αποδοτικών τεχνολογιών, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία σχεδίων σε δύσκολες κλιματικές και τεχνολογικές συνθήκες. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα της κοινής αυτής δράσης και οι εκπρόσωποι των εταιρειών δηλώνουν σίγουροι ότι, το νέο αυτό σχέδιο θα αποφέρει καρπούς προς όφελος και των δύο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Σέτσιν κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας.
Η αμερικανική εταιρεία θα χρηματοδοτήσει  το πρώτο στάδιο ερευνών του επιστημονικού κέντρου, καταβάλλοντας 200 εκατ. δολάρια. Το μερίδιο συμμετοχής της ρωσικής εταιρείας είναι της τάξης 66,67%, ενώ της αμερικανικής ανέρχεται στο 33,33 %.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.