1/6/13

Ρωσικά ΜΜΕ: Δεν έχουν παραδοθεί οι S-300 στη Συρία.

 
Η Ρωσία δεν έχει ακόμη παραδώσει τους πυραύλους εδάφους-αέρος S-300 στη Συρία, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ και δεν αναμένεται να τους παραδώσει πριν το φθινόπωρο, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Οι εφημερίδες Kommersant και Vedomosti επικαλούμενες  πηγές του ρωσικού στρατιωτικo-βιομηχανικού συμπλέγματος, αναφέρουν ότι οι πύραυλοι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Vedomosti, δεν είναι βέβαιο ότι οι πύραυλοι αυτοί, που αποτελούν αντικείμενο συμβολαίου ύψους ενός δισ. δολαρίων, το οποίο υπεγράφη το 2010, θα παραδοθούν εντός του 2013.
Η εφημερίδα επικαλούμενη πηγή της στρατιωτικής βιομηχανίας ,σημειώνει ότι, ακόμη και αν οι ρωσικές αρχές επιμείνουν επισήμως στην πρόθεσή τους να εκπληρώσουν τους όρους του συμβολαίου του 2010, αυτό δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι η παράδοση των πυραύλων S-300 τελικά θα πραγματοποιηθεί.
«Η παράδοση των έξι S-300 που προβλέπεται από συμβόλαιο το οποίο υπεγράφη το 2010 δεν θα πραγματοποιηθεί παρά το δεύτερο τρίμηνο του 2014», γράφει από την πλευρά της η Kommersant.
Εξάλλου, όπως σημειώνεται, θα χρειασθεί διάστημα έξι μηνών για την εκπαίδευση του συριακού προσωπικού και για τη δοκιμή τους, πριν αποκτήσουν επιχειρησιακή ικανότητα.
Το ρωσικό πρακτορείο Interfax αναφέρει επίσης ότι οι πύραυλοι δεν θα παραδοθούν πριν το φθινόπωρο και ο χρόνος παράδοσης θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στη Συρία. 

Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.