1/7/13

Και επίσημα το 28ο κράτος-μέλος της ΕΕ η Κροατία

Η Κροατία έγινε τα μεσάνυκτα το 28ο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ οργανώθηκαν λαμπροί εορτασμοί με τις σημαίες της ΕΕ να κυματίζουν σε εξέδρα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι εορτασμοί δέχθηκαν πλήγμα όταν η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί, λόγω τφόρτου εργασίας. Κροατικά ΜΜΕ συνέδεσαν την απόφαση της με την υπόθεση ενός πράκτορα των κροατικών μυστικών υπηρεσιών που καταζητείται από τις γερμανικές αρχές. Η είδηση διαψεύτηκε από την καγκελαρία. Η ίδια η Μέρκελ δήλωσε ότι η Κροατία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. "Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, ειδικά στον τομέα της δικαιοσύνης και της καταπολέμησης της διαφθοράς", ανέφερε.

Η Κροατία εισέρχεται στην ΕΕ δύο και πλέον δεκαετίες μετά την ανεξαρτησία της από την Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία, γεγονός που πυροδότησε έναν τετραετή πόλεμο με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Ο ενθουσιασμός πάντως ανάμεσα στο κόσμο είναι μειωμένος καθώς η χώρα διανύει το πέμπτο έτος οικονομικής ύφεσης με την ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ 21%.

Η χώρα έχει πληθυσμό 4,4 εκατομμυρίων και προσελκύει κάθε χρόνο 10 εκ. τουρίστες.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/53225#sthash.EpT67Y6f.dpuf

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.