8/7/13

Αίγυπτος: Σε εξέγερση καλεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα -στους 42 οι νεκροί

Αίγυπτος: Σε εξέγερση καλεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα -στους 42 οι νεκροί

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στην Αίγυπτο, με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα να καλεί τους υποστηρικτές της σε εξέγερση εναντίον εκείνων που «θέλουν να κλέψουν» την επανάσταση με τα τανκς και να καταγγέλλει τη δολοφονία 42 ανθρώπων και τον στρατό να απαντά ότι η διαδήλωση δεν ήταν ειρηνική και συνεπώς έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του...
Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κατήγγειλαν ότι ο στρατός άνοιξε πυρ κατά υποστηρικτών της, στοιχίζοντας τη ζωή 42 ανθρώπων σε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς όπου κρατείται ο ανατραπείς πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι.
Ο Μουράντ Αλι του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης είχε αναφέρει ότι 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν το πλήθος των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι δέχθηκε πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ άλλες πηγές έκαναν λόγο για 15-20 νεκρούς. Απολογισμός που με το πέρασμα της ώρας αυξήθηκε, με τους νεκρούς να ξεπερνούν πλέον τους 40...
Σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας, ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγεται και ένας αξιωματούχος του στρατού.
Οπως καταγγέλλουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, ο στρατός έκανε έφοδο περίπου στις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) την ώρα που δεκάδες διαδηλωτές πραγματοποιούσαν την πρωινή προσευχή.
Ενας εκ των διαδηλωτών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Ρεπουμπλικανική Φρουρά έριξε δακρυγόνα, αλλά μία ομάδα ανδρών με πολιτικά άνοιξε πυρ.
Η στρατιωτική αστυνομία εμποδίζει την πρόσβαση των δημοσιογράφων στον τόπο του συμβάντος.
Σε ανακοίνωση που αναγνώστηκε από την κρατική τηλεόραση, ο στρατός επέρριψε την ευθύνη για τους πυροβολισμούς σε «ένοπλη τρομοκρατική ομάδα», η οποία προσπάθησε να εισβάλει στο στρατόπεδο.
Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι περίπου 200 άτομα συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα, πυρομαχικά και βόμβες μολότοφ.
Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.