26/7/13

Ολάντ: Πρόθυμος να συμβάλει για λύση στο Σκοπιανό

Έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο ζήτημα των ονομασίας των Σκοπίων δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, από τη Λιουμπλιάνα όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Σλοβένο ο ομόλογό του, ο Ολάντ έκανε επίκληση στις καλές σχέσεις της Γαλλίας με την Ελλάδα και επισήμανε πως η χώρα του είναι "διαθέσιμη να επιδιώξει μία λύση".


"Το θέμα της ονομασίας παρεμποδίζει επί του παρόντος την όλη διαδικασία και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε σ' αυτό" σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ υπενθύμισε τη δέσμευση της Γαλλίας για τη διεύρυνση της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Την ίδια ώρα, πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, μιλώντας στη Βουλή των Σκοπιών, τόνιζε ότι το κόμμα του "δεν συμφωνεί με λύση που μπορεί να θίξει την ταυτότητα του 'μακεδονικού' λαού, της γλώσσας και του έθνους".

Μάλιστα, ο Νίκολα Γκρούεφσκι είπε ότι το κόμμα του επιθυμεί την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας και η κυβέρνηση επιδιώκει την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για εξεύρεση λύσης, όμως δεν βρίσκει ανταπόκριση από την ελληνική πλευρά.

"Το βασικό πρόβλημα αυτήν τη στιγμή είναι πως εμείς και ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα όσον αφορά τη συνέχιση του διαλόγου στο ζήτημα της ονομασίας" δήλωσε, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.