9/7/13

To γλέντησαν πάλι τα τουρκοπρακτόρια στην Προύσσα!!!

Πανηγύρι των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» με τα γνωστά αλυτρωτικά σύμβολα και μηνύματα, αλλά και την παρουσία «Ελλήνων» βουλευτών!
Πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών (30 Ιουνίου) το 15ο πανηγύρι των…Δυτικοθρακιωτών (μαζί και οι 9οι διεθνείς αγώνες πάλης με λάδι), που οργανώθηκαν από το παράρτημα Προύσας του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD). Στο πανηγύρι μετείχε και ο (συντοπίτης μας) υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου (στην 1ηφωτογραφία τον βλέπετε να εισέρχεται στον χώρο του πανηγυριού, έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο του παραρτήματος Προύσας του BTTDD – και τυπικά οικοδεσπότη – Σουκρού Κιοσέ), που στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι ανάγκη οι αγώνες πάλης με λάδι να αξιοποιούνται ως αντανάκλαση πολιτιστικής κληρονομιάς και ακόμη πως “το τουρκικό έθνος είναι ευγνώμον προς τον τρανό ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ” (σ.σ. άσχετο τώρα αυτό, αλλά προφανώς, άμα περάσεις το ποτάμι, «κολλάει» παντού).
Στο πανηγύρι (μακρινό πλάνο από το οποίο βλέπετε στη 2η φωτογραφία) μετείχαν ακόμη ο νομάρχης Προύσας Σεμπαετίν Χαρπούτ, οι βουλευτές Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου και Μπεντρετίν Γιλντιρίμ (του ΑΚΡ), Tουρχάν Ταγιάν (του CHP) και Νετζατί Οζενσόι (του ΜΗΡ), οΜουσταφά Μποζμπέι (δήμαρχος Νίλουφερ), ενώ από τα…ημέτερα «μπουμπούκια» παρέστησαν ο πρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής 
Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» – και ψευτομουφτής Κομοτηνής – Ιμπραήμ Σερήφ, οι βουλευτές (σ.σ. στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θυμίζουμε, ε;) Αχμέτ Χατζηοσμάν, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο πρώην βουλευτής με τη ΝΔ και νυν πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, οι πρακτοροδημοσιογράφοι της Ξάνθης Τζεγκίζ Ομέρ και Μπιλάλ Μπουντούρ (της φασιστικής «Μιλλέτ»)και άλλοι (στην 3η φωτογραφία βλέπετε πλάνο από την εξέδρα των επισήμων).
Στο περιθώριο όμως του πανηγυριού είχαμε βεβαίως και άλλα χάπενινγκς, όπως π.χ. την επίσκεψη των Τσουκάλ, Ομέρ και Μπουντούρ στο γραφείο του Τσαβούσογλου (4η φωτογραφία), αλλά και την επίσκεψη του Τμήματος Παραδοσιακών (σ.σ. της Τουρκίας, ε;) Χορών της λεγόμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» στον Σύλλογο Προύσας (όπου, όπως φαίνεται και στην 5η φωτογραφία τους μοίρασαν και το βιβλίο «Τρικυμία Αχμέτ Σαδήκ» που εξιστορεί την ζωή του γνωστού τουρκοπράκτορα και ιδρυτή του DEB). Ενδιαφέρουσα ωστόσο και η 6η φωτογραφία, όπου στο πανό, ανάμεσα στα ονόματα των χορηγών του πανηγυριού, φιγουράρουν κι εκείνα των… «Δυτικοθρακιωτών» Αχμέτ Χατζηοσμάν, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Χουσείν Ζεϊμπέκ, Ιμπραήμ Σερήφ και Μουσταφά Τσουκάλ. Τώρα εσείς τι λέτε; Να τα πλήρωσαν άραγε από την…τσέπη τους;












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.