5/12/13

Ομιλος Κοπελούζου: Ολοκλήρωση αεροδρομίου στη Ρωσία

Συμμετοχή στο έργο ΣΔΙΤ συνολικού ύψους 1,2 δισ. στο Pulkovo
το αεροδρόμιο Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη
Eλληνική υπογραφή φέρει το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της Ρωσίας, το αεροδρόμιο Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη, που χθες άνοιξε τις πύλες του νέου επιβατικού σταθμού του.

Το έργο περιελάμβανε την κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού, τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και την κατασκευή νέων κτηρίων για εμπορική χρήση, όπως εμπορικό κέντρο, ξενοδοχείο 5 αστέρων, χώροι στάθμευσης κ.ά.

Την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του σταθμού ανέλαβε, από τον Απρίλιο του 2010 και για 30 χρόνια η κοινοπραξία «Northern Capital Gateway», στην οποία συμμετέχουν η εταιρεία Horizon Air Investments του Ομίλου Κοπελούζου, η γερμανική εταιρεία Fraport, η οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί, μεταξύ άλλων, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και η ρωσική VTB Capital, μέλος του Ομίλου VTB, ο οποίος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς τραπεζικούς ομίλους της Ρωσίας.

Το έργο, συνολικής επένδυσης 1,2 δισ. ευρώ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα έργα υποδομής στη Ρωσία και την Ευρώπη, καθώς το διεθνές αεροδρόμιο του Pulkovo αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας, μετά από τα αεροδρόμια της Μόσχας.

Παράλληλα, αναμένεται να καλύψει τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, να προωθήσει καινούριους προορισμούς και να αναπτύξει την εμπορική προοπτική του με απώτερο σκοπό να εξελιχθεί σε σημαντικό διεθνή αεροπορικό κόμβο στη Βαλτική, αυξάνοντας το οικονομικό δυναμικό της ευρύτερης περιοχής. Σημαντικό είναι, επίσης, ότι πρόκειται για το πρώτο έργο ΣΔΙΤ που υλοποιείται στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Με την ολοκλήρωση του συνόλου του έργου, το αεροδρόμιο έχει την ικανότητα να εξυπηρετεί ετησίως 18 εκατομμύρια επιβάτες.

Για τον Ομιλο Κοπελούζου, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ομίλου και αντιπρόεδρος της Horizon Air Investment, Δημήτρης Κοπελούζος, το έργο του Pulkovo αποτελεί ακόμη ένα βήμα σε μία σειρά επενδύσεων του Ομίλου σε έργα ανάπτυξης αεροδρομίων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

 http://www.naftemporiki.gr/finance/story/738814

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.