26/12/13

Δημητριάδος: «Ιεράρχες είχαν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή»

dimitriados ignatios11
Την ύπαρξη στενών σχέσεων εκκλησίας-Χρυσής Αυγής στο παρελθόν παραδέχθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, μιλώντας στον Realfm και την εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου.

Ερωτηθείς αναφορικά με την ύπαρξη ή όχι εκλεκτικών συγγενειών μεταξύ ιεραρχών και Χρυσής Αυγής, ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος τόνισε:

"Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Όντως κάποια στιγμή υπήρξαν. Πότε όμως; Tότε που τα πράγματα δεν ήταν ξεκάθαρα, τότε είχαμε κάποιοι μελετήσει σωστά, δεν είχαν μιλήσει αυτοί που έπρεπε να μιλήσουν".

"Σήμερα, δεν είναι κανένας επίσκοπος που να μπορεί να αρθρώσει λόγο υπέρ αυτής της, δυστυχώς όπως προέκυψε , καταστάσεως που δεν μας τιμά ούτε σαν Έλληνες ούτε σαν ορθόδοξους.Mέσα στο σώμα της ιεραρχίας σήμερα στην Ελλάδα κανείς δεν θα πάρει και δεν θα υπερασπιστεί αυτές τις ιδέες και αυτά που εκπροσωπούν.

Απλώς κάποιοι παγιδεύτηκαν μέσα από κάποια αφέλεια ή κάποια έντονη φιλοπατρία που δεν τους επέτρεψε να δουν από την αρχή τι συμβαίνει. Τώρα κανείς δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο πλέον. Σας διαβεβαιώνω" επισήμανε.

rb4

http://www.romfea.gr/epikairotita/21279-2013-12-25-17-38-20

1 σχόλιο:

  1. θεωρώ άστοχη και λανθασμένη τη δήλωση.Μάλιστα θα δώσει λαβή στους πολεμίους της εκκλησίας άλλη μία φορά άνευ λόγου και αιτίας.Το λάθος είναι ότι ουδέποτε η Εκκλησία είχε στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή διότι η δεύτερη ουδέποτε το επιδίωξε.Η ιδεολογία της είναι εν πολλοίς κάθετη στο οικουμενικό όραμα της ορθοδοξίας.Αν πάρετε το βίντεο του Μιχαλολιάκου θα το διαπιστώσετε όπου υβρίζει τους ιεράρχες.Οι οποίοι δεν είναι αλάνθαστοι όμως.Άρα μπορεί και ο πιστός να τους κρίνει όχι όμως να τους υβρίζει.ουδέποτε όσο και να θέλουν κάποιοι είχε η Εκκλησία σχέσεις με κανένα κόμμα ! Μπορεί μεμονωμένα να είχαν κάποιοι όχι η Εκκλησία.Πάντοτε τα κόμματα ήθελαν έλεγχο της εκκλησίας για να μη θίγονται από τοποθετήσεις ιεραραρχών.Η Χρυσή Αυγή παραδόξως ποτέ δεν επιδίωξε σχέσεις με την Εκκλησία ίσως διότι δεν θέλησε να της δώσει πολιτικό ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.