1/12/13

Σκόπια: Μέσα στη νύχτα έστησαν το άγαλμα του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο στο κέντρο της πόλης

Τώρα αυτός τι είναι; Έλληνας, Βούλγαρος, Σέρβος, Κροάτης; Τέλος πάντων έγινε και αυτός ήρωας «Μακεδόνας»!
Μνημείο του «πατέρα» τους , Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, έστησαν χθες το βράδυ- μέσα στο σκοτάδι- οι Σλάβοι των Σκοπίων, μπροστά το ομώνυμο γυμνάσιο στο κέντρο της πόλης.

Το μνημείο τοποθετήθηκε την παραμονή της 29ης Νοεμβρίου, που ήταν εορτή κατά την «Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας», που γιόρταζε την Ημέρα της Δημοκρατίας.

Το γλυπτό είναι έργο του Αντούν Αουγκουστίντσιτς. (Αντώνη Αυγούστου).
Σύμφωνα με ερωτήσεις δημοσιογράφων το γλυπτό έχει τα κατάλληλα τεχνικά έγγραφα, αλλά δεν έχει αποκαλυφθεί ποιος έδωσε την άδεια (!).

Οι επιθεωρητές του Δήμου θα πάνε αύριο να ...ερευνήσουν το γεγονός!
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

1 σχόλιο:

  1. "Το γλυπτό είναι έργο του Αντούν Αουγκουστίντσιτς. (Αντώνη Αυγούστου)"

    Πονηρή και με νόημα φράση...Αυγούστου, που βίαια και "κομιτατζίδικα" έγινε Αουγκουστίνιτς.

    Τα γυφτοκράτος των Σκοπίων δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον, ο διαμελισμός του είναι βέβαιος και το σίγουρο είναι πως στην Ελλάς δεν συμφέρει ούτε μια μεγαλύτερη Βουλγαρία, ούτε μια μεγαλύτερη Αλβανία.

    Ως εκ τούτου, πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της διεκδίκησης μιας εκτός των ορίων της, Σλαβόφωνης Ελληνικής μειονότητας (65% του πληθυσμού των Σκοπίων) ίδιας με την Σλαβόφωνη μειονότητα της Μακεδονίας, που συνεπάγεται και με την διεκδίκιση μέρους των εδαφών του πρώην κράτους.

    Στο κάτω-κάτω η πλειοψηφία τους έχει καταγωγή από την Μακεδονία, την οποία εγκατέλειψαν το '49 μαζί με τους ηττημένους. Οι άνθρωποι ΔΕΝ είναι Βούλγαροι. Να ΜΗΝ κάνουμε την χάρη στους τουρανο-μογγόλους Βουλγάρους το 1 εκατομμύριο ΕΛΛΗΝΩΝ των Σκοπίων.

    Φυσικά, για να γίνουν αυτά χρειάζεσαι και μια σωστή και @ρχιδ@τη πολιτική ηγεσία. Με Παγκάλους (φύσηξε αέρας και πήρε την σημαία), Fat-Bennies και Κεφαλογιάννηδες (που κάνουν στριπτίζ στον Μπαγίς) δεν κάνεις εξωτερική πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.