8/5/14

Τα πετροδολάρια του Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ και η κυβέρνηση Σαμαρά,

του Ανδρέα Μπανούτσου
Τις προηγούμενες ημέρες ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ- Ουαλίντ μπιν Ταλάλ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ ( Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud) βρέθηκε στην Αθήνα και συμμετείχε ως ομιλητής στις εργασίες του συνεδρίου του Economist με τίτλο «Ευρώπη και Αραβικός Κόσμος:

Ενδυναμώνοντας τους πολιτικούς, επιχειρηματικούς και επενδυτικούς δεσμούς». Παράλληλα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσουν για το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στο τουριστικό τομέα και ειδικότερα στον ξενοδοχειακό τομέα (Αστέρας Βουλιαγμένης, Lagonissi Grand Resort).

Ο Σαουδάραβας Κροίσος είναι ιδρυτής του επενδυτικού κολοσσού Kingdom Holdings μέσω του οποίου επενδύει σε ακίνητα, ξενοδοχεία και μετοχές εταιρειών όπως η Citigroup, η Apple, η News Corporation του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, το Twitter, η Four Seasons Hotels κ.α. Η περιουσία του σύμφωνα με το Bloomberg υπολογίζεται στα 30,9 δις δολάρια και είναι μεταξύ άλλων χορηγός φημισμένων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων όπως το Georgetown University και το Harvard University, έχοντας συνεισφέρει στην ίδρυση εδρών Ισλαμικών Σπουδών.

Φαινομενικά δεν υπάρχει πρόβλημα όταν κάποιος επενδυτής διεθνούς κύρους όπως ο εν λόγω Σαουδάραβας πρίγκιπας επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στην Ελληνική αγορά. Ωστόσο, η διεθνής εμπειρία διδάσκει ότι ποτέ οι Σαουδάραβες δεν επένδυσαν σε Δυτικές χώρες χωρίς να έχουν εξασφαλίσει κάποια ανταλλάγματα πολιτικής και θρησκευτικής φύσεως. Με άλλα λόγια οι Σαουδάραβες όταν επενδύουν σε μια αγορά επιθυμούν ταυτόχρονα να διαδώσουν τη δική τους ανελαστική και μισαλλόδοξη εκδοχή του Ισλάμ, τον Ουαχαμπισμό, με τους κινδύνους που αυτός συνεπάγεται για την ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων που κατοικούν στις Δυτικές κοινωνίες και το συνεπακόλουθο ρίσκο για την εθνική ασφάλεια. Επομένως εκεί που συζητάμε για τη σκοπιμότητα κατασκευής ενός Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα μπορεί, αν επιτευχθεί η οικονομική διείσδυση των Σαουδαράβων, να μιλάμε για τη κατασκευή πολύ περισσότερων τζαμιών, τα οποία θα προπαγανδίζουν τις αρετές του Ουαχαμπισμού. Αξίζει επίσης στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες του RIMSE το βρώμικο ρόλο που έχει παίξει η Σαουδική Αραβία και οι μυστικές της υπηρεσίες στο Συριακό εμφύλιο, όπου χρηματοδότησε και χρηματοδοτεί(;) τους Τζιχαντιστές αντάρτες να διαπράξουν εγκλήματα κατά του Χριστιανικού πληθυσμού της Συρίας.

Πολύ φοβόμαστε ότι το άνοιγμα της κυβέρνησης Σαμαρά στο Σαουδάραβα μεγιστάνα έγινε χωρίς να υπολογιστούν οι παράμετροι που προαναφέρθηκαν και πως η πολιτική αυτή ενέχει κινδύνους για την Ελληνική κοινωνία, με την έννοια ότι δύναται μεσοπρόθεσμα να οδηγήσει στη διάδοση του Ουαχαμπισμού στην Ελλάδα, συμβάλλοντας περαιτέρω στην Ισλαμοποίηση της χώρας.

Κλείνοντας το σημερινό μας άρθρο και επειδή κάποιοι ενδεχομένως θα σπεύσουν να μας κατηγορήσουν ως φασίστες ή ακραίους να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι είχε το πολιτικό θάρρος να επιστρέψει στον Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ- Ουαλίντ μπιν Ταλάλ επιταγή ύψους 10 εκατ. δολαρίων που του είχε δώσει την επαύριον της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Αναμένουμε και από τη κυβέρνηση Σαμαρά να επιδείξει ανάλογο πολιτικό θάρρος.

Πηγή

8 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνουν εκεί στην κυβέρνηση ότι αυτοί βλέπουν τον εαυτό τους ως απευθείας απογόνους του προφήτη με ο,τι αυτό συνεπάγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστα Αλεξανδρε. Γιατι το Ισλαμοφασισταριο μονο απο θεση ισχυος αντικριζεις.

    - dhimmi no more, Mullahs and Mobeds and other sordid matters
    Reader comment on item: Saudis Bristle at Obama's Outreach to Iran
    http://www.danielpipes.org/comments/212678

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο διώκτης του "φασισμού" και ο υπερασπιστής της "Δημοκρατίας" συνομιλεί και υπογράφει συμφωνίες με απολυταρχικά καθεστώτα που μαστιγώνουν , ακρωτηριάζουν και αποκεφαλίζουν ανθρώπους ?

    Για τον καντάφι και τον σανταμ ήξερε να κάνει δηλώσεις εδω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάθετε να ξεχωρίζετε δυο γαϊδάρων άχυρα. Άλλο εγκρίνω καθεστώς, τρόπο σκέψης κλπ. και άλλο κάνω business, αρκεί οι τελευταίες να είναι επ' ωφέλεια αυτού που τις κάνει, δηλ. της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άρθρο είναι γεμάτο αυθαίρετες και αφελείς απόψεις.

    " Με άλλα λόγια οι Σαουδάραβες όταν επενδύουν σε μια αγορά επιθυμούν ταυτόχρονα να,...."

    "Πολύ φοβόμαστε ότι το άνοιγμα της κυβέρνησης Σαμαρά στο Σαουδάραβα μεγιστάνα έγινε χωρίς να υπολογιστούν οι παράμετροι ..."

    Με υποθέσεις δεν γράφονται άρθρα. Απαιτούνται στοιχεία!

    ΥΓ: Η κατασκευή του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό είναι ειλημμένη και προωθείται με ... προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Απαιτούνται στοιχεια"

    Μα στα είπε ο Μπαλτάκος και μήπως έγινε τίποτα? Σου είπε τον διέταξε ο Harris να βάλει ανθρώπους μέσα, αλλα βεβαια μείναμε στο ότι αυτοί ήταν φασίστες, μεθαύριο όμως θα είναι φασίστες και αυτοί που δε θα θέλουν να δικάζονται με τη Σαρία, που δε θα θέλουν να βλέπουν ανθρώπους να αυτομαστιγώνονται στους δρόμους, που δε θέλουν να γίνει η Ελλάδα το Mp.....lo του Al Oualid, σε τι θα επενδύσει για πες μας? Σε καζίνο και mp.....la? A και τεμένη για να κρύβει τα κτήνη που έχει στη δούλεψη του!

    Στοιχεια μόνον οι τυφλοί δε βλέπουν στην Ελλάδα πλέον! Κάτσε και ψάξε για στοιχεια, ακόμα και όταν στα λένε οι ίδιοι όμως δεν τους πιστεύεις, οποτε .....

    Συγγνώμη για τις εκφράσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το άρθρο, Αλέξανδρε, γράφει απόψεις και εικασίες, τις οποίες προσπαθεί να παρουσιάσει σαν γεγονότα.

    Δεν μπορούμε να κάνουμε έτσι πολιτική.

    Άλλωστε, έγραψα κάτι στο ΥΓ, το οποίο δείχνει καθαρά ότι δεν φταίει ο Σαουδάραβας, αλλά αυτοί που μάς κυβερνούν.

    Το λυπηρό είναι ότι, ενώ οι Άραβες (δες και τον άλλον από το Κατάρ) βρίκουν κάποιες ευκαιρίες, Έλληνες της Ομεγένειας δεν βρίσκουν καμμία.

    Ίσως να μού πεις ότι αυτό ακριβώς δείχνει πώς οι Άραβες επενδύουν με άλλον σκοπό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Έλληνες της ομογένειας, αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν πνίγονται από τους γραφειοκράτες των Αθηνών στη γραφειοκρατία, ώστε να τους αποθαρρύνουν στο να επενδύσουν. Είναι πάγια η τακτική, γιατί εδώ υπάρχουν ήδη συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως ήταν στη Σοβιετική Ένωση, οι οποιοι δε θέλουν ανταγωνισμό!

    Ο Oualid και ο "καταριανος" και όλοι αυτοί εκπροσωπούν κράτη και όταν έρχονται σε επαφή με το ελληνικό δημόσιο κόβουν πέρα, απλώς προσπαθούν να επενδύσουν μόνον άμα τους πει κάποιος πάρτε τα! Αλλα το ερώτημα είναι σε τι θέλουν να επενδύσουν? Ποιο είναι το επενδυτικό τους πλάνο? Τι επενδύσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη χωρα? Αυτός όμως δεν έχει κανένα συμφέρον να ξεκουμπιστεί όπως ο Έλληνας ομογενής η ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, αυτός κυβερνάει κράτος και κάνει υπομονή... Είναι δεδηλωμένος απροκάλυπτα στόχος των "ισλαμοφασιστων" να καταλάβουν την Ευρώπη, να επιστρέψουν στα ελληνικά νησιά, στα παραλια της Ισπανίας, να εξαπλώσουν το Islam, δεν το λέω εγώ ούτε κάνας συνωμοσιολόγος, οι ίδιοι το λένε!

    Θες τα λεφτά των Αράβων? Bravo, αν πας να τα πάρεις βλέποντας τους σαν οποιονδήποτε επιχειρηματία, καληνύχτα! Είναι πολύ απλά τα πράγματα, αλλα οι προτεραιότητες είναι άλλες, όπως ποσα θα περάσουν κάτω από το τραπέζι...Γιατί κρυβόμαστε δεν καταλαβαίνω!

    Το πρόβλημα στην Αθηνα δεν είναι αν θα γίνει Τζαμι η όχι, το πρόβλημα είναι ποιος θα κάνει κουμάντο αν γίνει τζαμι! Τζαμια άλλωστε λειτουργούν ήδη. Το θέμα επίσης είναι επιτέλους να εμποδιστεί η λαθρομετανάστευση, να φύγουν από τη χωρα οι παράνομοι μετανάστες, να ελεγχτούν ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται στη χωρα! Το να θέλει κάποιος να έχει κάπου μια εκκλησια να πηγαίνει να προσεύχεται δε με πειράζει, το θέμα είναι να είμαστε σίγουροι ότι αυτό το πράγμα δε θα εξελιχτεί σε άνδρο "εσκτρεμισμου" και σε δούρειο υππο!

    Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτοί οι Κύριοι έρχονται ορμώμενοι και από κάτι άλλο, από τις σχέσεις που έχουν με Ελληνόφωνους επιχειρηματίες, οι οποιοι έχουν θησαυρίσει πουλώντας τα ίδια φορτία κάνα πεντάρι φορες, στο ελληνικό δημόσιο, μην πληρώνοντας ποτε μα ποτε φόρους και φέρνουν τους συνεργάτες τους με τις ίδιες προϋποθέσεις! Άλλωστε όλο αυτό το συναφή υποστηρίζει το Islam, γιατί το Islam έχει δημιουργηθεί για να καθυποτάξει τον άνθρωπο στις Elite...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.