19/5/14

Η αφόρητη δυτική υποκρισία για την αιμοδιψή Μπόκο Χαράμ

Απόδοση κειμένου: Παντελής Καρύκας
 Η Μπόκο Χαράμ είναι μια αφρικανική, φανατική ισλαμική οργάνωση. Εδώ και καιρό η οργάνωση καίει και σκοτώνει, κατά προτίμηση χριστιανούς, στη Νιγηρία. Τώρα έγινε παγκοσμίως γνωστή από την απαγωγή 276 μικρών κοριτσιών. Μέχρι η ελληνική κοινή γνώμη την ανακάλυψε.

Του BRENDAN O’NEILL, «Quit your crying, Cameron – you boosted Boko Haram»
ΠΗΓΗ: http://www.spiked-online.com/newsite/article/how-the-wests-war-on-libya-boosted-boko-haram/15009#.U3DTi_ldXvk

Σε όλον τον κόσμο γίνονται εκκλήσεις για την απελευθέρωση των απαχθέντων κοριτσιών. Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, μαζί με την αντίστοιχη της Γαλλίας, εμφανίστηκαν με πλακάτ που έγραφαν «Δώστε μας πίσω τα κορίτσια μας». Μέχρι ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα. Είναι να απορεί κανείς που ήταν όλες αυτές οι κυρίες και οι κύριοι το 2011, όταν η δημοκρατία έφτανε στη Λιβύη! Γιατί η δυτική επίθεση κατά της Λιβύης ήταν που ισχυροποίησε τη Μπόκο Χαράμ.

Και δεν μιλάμε ηθικά – μόνο – αλλά κυρίως υλικά, αφού μετά την κατάρρευση του λιβυκού καθεστώτος, χιλιάδες όπλα, είτε του πρώην στρατού του Καντάφι, είτε από αυτά που οι δυτικοί προμήθευσαν στους Λίβυους «μαχητές της ελευθερίας», έφτασαν στα χέρια της οργάνωσης, καθιστώντας την πανίσχυρη, γιατί φυσικά η οργάνωση αυτή δεν υπάρχει ξεκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Συνδέεται άμεσα με αντίστοιχες οργανώσεις στη δυτική Αφρική και κυρίως στο Μάλι και τον Νίγηρα.

Η δυτική επέμβαση στη Λιβύη είχε ως πρώτη, «παράπλευρη», απώλεια, την αποσταθεροποίηση στο Μάλι, όπου χρειάστηκε γαλλική επέμβαση – και λόγω των κοιτασμάτων ουρανίου. Εκεί οι άνδρες της Μπόκο Χαράμ εξοπλίστηκαν, μέσω Λιβύης και εκπαιδεύτηκαν. Γιατί η δυτική επέμβαση στη Λιβύη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πολύ επιτυχημένη, κρινόμενη εκ του αποτελέσματος. Και ότι η Λιβύη υπήρξε κέντρο διακίνησης οπλισμού προς διάφορες ισλαμικές ομάδες, ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει, χωρίς να προσβάλει τη μνήμη του νεκρού Αμερικανού πρόξενου στη Βεγγάζη.

Η κατάρρευση του καθεστώτος Καντάφι οδήγησε χιλιάδες μαχητές Τουαρέγκ, που χρησιμοποιούσε το καθεστώς, στο Μάλι, με αποτέλεσμα να αποσταθεροποιηθεί και εκεί η κατάσταση και να καταστεί το βόρειο Μάλι, πλέον, το κέντρο των ισλαμικών ενόπλων ομάδων, με την αλ Κάιντα να κυριαρχεί και στο Μαγκρέμπ. Παρακλάδι της αλ Κάιντα είναι και η Μπόκο Χαράμ, η οποία εξοπλίστηκε με τουλάχιστον 15.000 όπλα που έφτασαν από τη Λιβύη.
Όταν σημειώθηκε η γαλλική επέμβαση στο Μάλι, χιλιάδες άνδρες της Μπόκο Χαράμ πολέμησαν εκεί εναντίον τους. Οι Γάλλοι επικράτησαν, αλλά οι δυνάμεις της Μπόκο Χαράμ δεν καταστράφηκαν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post, οι ένοπλοι φανατικοί ισλαμιστές, απλώς αναδιπλώθηκαν, στη Νιγηρία, καλύτερα εξοπλισμένοι και περισσότεροι φανατισμένοι, από ποτέ.

Η οργάνωση που ιδρύθηκε ως θρησκευτική κίνηση- σύλλογος, τρόπον τινά, το 2002, άρχισε την ένοπλη δράση της, πολύ δειλά, μόλις το 2009. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια όμως έφτασε να αποτελεί την ισχυρότερη ισλαμική ομάδα της δυτικής Αφρικής, διαθέτοντας πλέον ακόμα και φορητούς αντιαεροπορικούς και αντιαρματικούς πυραύλους.

Η απόκτηση ισχυρού οπλισμού αύξηση την εμπιστοσύνη της οργάνωσης στον εαυτό της και την κατέστησε ακόμα πιο ορμητική και κατά συνέπεια επικίνδυνη. Ήδη από το 2013 η οργάνωση άρχισε να δρα ξανά εκτός των συνόρων της Νιγηρίας, πραγματοποιώντας επιδρομές στο έδαφος του Καμερούν, τη Μπουργκίνα Φάσο και η Δημοκρατία του Νίγηρα, σε μια προσπάθεια εξάπλωσης του «λόγου του Αλλάχ». Ακολούθησαν δεκάδες επιθέσεις σε όλη τη Νιγηρία, που άφησαν πίσω τους, κυριολεκτικά, χιλιάδες νεκρούς. Ως και στην Αλγερία, στην επίθεση κατά του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου, το 2013, μπορεί να ανιχνευτεί πλέον η παρουσία της οργάνωσης.

Έτσι, το δυτικό παίγνιο της «Αραβικής Άνοιξης» στη Λιβύη, για να θεραπεύσει ένα κακό – το καθεστώς Καντάφι – οδήγησε στην ενδυνάμωση του φανατικού, εξτρεμιστικού Ισλάμ, αποσταθεροποιώντας τέσσερις ακόμα χώρες και δημιουργώντας ένα ακόμα μεγαλύτερο κακό, την σημερινή Μπόκο Χαράμ. Η Μπόκο Χαράμ δεν είναι παρά μια ακόμα απόδειξη του τραγικού σχεδιασμού της αμερικανικής και ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής των τελευταίων ετών. Και αν στην Αίγυπτο κατάφεραν, για την ώρα, να «μαζέψουν» τα σπασμένα, να δούμε τι θα κάνουν στη δυτική Αφρική.

Τα μικρά κοριτσάκια και όλοι αυτοί οι χιλιάδες νεκροί, που δολοφονήθηκαν από τους φανατισμένους ηλίθιους της Μπόκο Χαράμ, δεν είναι παρά τα θύματα ανόητων που νομίζουν ότι μπορούν να μεταβάλουν, κατά το δοκούν, το διεθνές σύστημα, άνευ κόστους. 

8 σχόλια:

  1. Για όλα φταίει η δύση - Ενώ ο κανταφι όμως κύριος ειδικά όταν βίαζε παιδάκια τα οποια μάζευε από τα Λυβικα σχολεία και όταν σκότωνε κατά χιλιάδες τους πολιτικούς του αντιπάλους. Στην δημοκρατική Ελλάδα ενας δικτάτορας όπως ο Κανταφι γίνεται λαικος ήρωας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι ασφαλώς δε φταίει ο Καντάφι, για τον απλό λόγω ότι ήταν ένα καλοδουλεμένο όργανο στα χέρια των πετρελαϊκών συμφερόντων, στο κάτω κάτω στη Ελλάδα των δικτατόρων της ΣΙΑ-ΜΟΣΑΝΤ σπούδασε τα πραξικοπηματικά, κι όταν του ήρθε να το παίξει ανεξάρτητος εραστής, του κάψανε το πέος, κάτι ανάλογο με Στρος Καν, πάντως η σάρκα ζει κι απολαμβάνει.

    Παλιά η τακτική, "..βίαζε παιδάκια τα οποια μάζευε από τα Λυβικα σχολεία..", της κατ΄ιδία μαρτυρίας σου, κάπως σαν τα παιδιά που σκότωναν οι Ιρακινοί στα μαιευτήρια του Κουβέιτ, ίσως να το είδες κι αυτό, κατά σκηνοθεσία των δακρύων της κόρης του πρεσβευτή του Κουβέιτ στις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μη ξεχνάμε και το δικό μας το Κωστάκη το Καρρά που τον έφαγαν πέρσι εκεί κάτω και δεν βρήκαν ούτε το πτώμα του να παραδώσουν στην οικογένειά του και η "ελληνική" κυβέρνηση δεν έβγαλε άχνα!!
    Όσο για το Καντάφι :
    1. Χρησιμοποίησε τα έσοδα από το εμπόριο πετρελαίου της Λιβύης, το οποίο εθνικοποίησε,
    για την κατασκευή πολύτιμων υποδομών στα εδάφη της Λιβύης, όπως νοσοκομεία, κτίρια,
    και τα μεγαλύτερα υδρευτικά και αρδευτικά δίκτυα του κόσμου στη Λιβύη. Τα ίδια τεράστια
    έργα υποδομών πρότεινε να κατασκευάσει δωρεάν η Λιβύη σε όλα τα κράτη της Αφρικής, με
    σκοπό την δημιουργία μιας οικονομικής-γεωργικής-βιομηχανικής-στρατιωτικής ανεξάρτητης
    Αφρικής.
    2. Πριν τον Καντάφι, μόλις το 1/5 του πληθυσμού διέθετε επαρκή μόρφωση ενώ το υπόλοιπο
    δεν είχε πρόσβαση στην παιδεία. Κατά την διάρκεια της θητείας του Καντάφι, το σύστημα
    παιδείας μέχρι και το πανεπιστήμιο έγινε δωρεάν για το σύνολο του πληθυσμού, ενώ το
    ποσοστό των μορφωμένων Λίβυων αναρριχήθηκε στο 83% επί του συνόλου του πληθυσμού.
    3. Το Σύστημα πρόνοιας της Λιβύης, κατά την διάρκεια της κυβερνήσεως του Καντάφι, είναι
    δωρεάν για όλους τους Λίβυους Πολίτες ακόμα και για τους επαναστάτες! Νοσοκομεία,
    περίθαλψη, φάρμακα είναι δωρεάν και προσβάσιμα για όλους τους Λίβυους, ενώ εάν ο ασθενής χρειάζεται επέμβαση ή φάρμακα τα οποία δεν διαθέτουν τα νοσοκομεία της Λιβύης, το κράτος αναλαμβάνει τα έξοδα μετακίνησης του ασθενούς στο Εξωτερικό!
    4. Όταν ανέβηκε ο Καντάφι στην εξουσία, βασικά είδη τροφίμων υποτιμήθηκαν ραγδαία ώστε να μπορέσουν οι Λίβυοι να τα αγοράσουν. Το ηλεκτρικό δίκτυο επεκτάθηκε άμεσα ώστε κάθε περιοχή της Λιβύης να διαθέτει ρεύμα, ενώ τεράστια υδρευτικά και αρδευτικά έργα κατασκευάστηκαν ώστε να υποβοηθήσουν την αγροτική ανάπτυξη με σκοπό την ανεξαρτησία της Λιβύης σε αγροτικά προϊόντα.
    5. Ο Καντάφι προχώρησε στην κατασκευή του "Μεγάλου Ποταμού του Τρελού", ένα τεράστιο έργο, ένας κατασκευασμένος ποταμός, ο οποίος κατέχει και θέση στα ρεκόρ Γκίνες ως σύγχρονο θαύμα του κόσμου και ο οποίος μετέτρεψε την έρημο των ακτών της Λιβύης σε
    εύφορες πεδιάδες. Ο αγωγός της Λιβύης, θεωρείται το όγδοο θαύμα! Αυτό το 8ο θαύμα βομβάρδισαν και κατέστρεψαν τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, με σκοπό την καταστροφή της
    αγροτικής αυτονομίας της Λιβύης.
    Eρωτήματα όπως το πως μια τόσο μικρή χώρα και με πληθυσμό περίπου στα τέσσερα εκατομμύρια, μπορεί να κατασκευάζει κάτι το τόσο μεγάλο χωρίς να δανεισθεί ούτε σεντ από τους διεθνείς τραπεζίτες έτρωγε σιγά σιγά την Hong και τα ΕβραιοΣαξονικά τσιράκια της, Ροκφέλερ και Ρότσιλντ. Στη Λιβύη υπάρχουν τέσσερα υπόγεια κοιτάσματα νερού: α) στην Κούφρα β) στην Σύρτη γ) στην Μορζούκ και δ) στην Χαμάντα, συνολικού όγκου 35 χιλιάδων
    κυβικών χιλιομέτρων. Αυτά τα υπόγεια κοιτάσματα νερού παρέχουν αυτονομία αστείρευτη σε νερό για τους Λίβυους. Ένα υπόγειο δίκτυο σωλήνων για να εμποδίσει την εξάτμιση βρίσκεται βαθειά θαμμένο στην έρημο. 270 πηγάδια βάθους εκατοντάδων μέτρων και το
    κόστος ενός κυβικού μέτρου νερού είναι κατά πολύ φθηνότερο του αφαλατομένου νερού. Το
    νερό είναι ίσο με την ροή διακοσίων ετών του Νείλου ποταμού λένε οι επιστήμονες. Ο τελικός σκοπός του έργου ήταν να μετατραπεί η Λιβύη σε έναν αυτόνομο γεωργικό παράδεισο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 6. Κάθε Λίβυος πολίτης δικαιούται Γής, αγροτικών εργαλείων, ζώων, σπόρων. Ο Καντάφι Ορκίστηκε(!!!) να στεγάσει κάθε Λίβυο πολίτη, πολλοί εκ των οποίων πριν τον Καντάφι ζούσαν σε σκηνές και λαμαρινοκατασκευές. Ορκίστηκε επίσης, να μην φτιάξει σπίτι στους
    γονείς του οι οποίοι διέμεναν σε σκηνή, μέχρι να στεγαστεί και ο τελευταίος Λίβυος πολίτης.
    Εκπλήρωσε τον όρκο του και ο πατέρας του απεβίωσε πριν στεγαστούν όλοι οι Λίβυοι.
    Κατοικίες και πολυκατοικίες χτίστηκαν σε όλη την επικράτεια της Λιβύης ώστε κάθε Λίβυος
    να διαθέτει κατοικία ή διαμέρισμα, ΔΩΡΕΑΝ!!!
    7. Κατά την Διάρκεια της "Δικτατορίας" του Καντάφι, η Λιβύη έγινε η Αφρικανική χώρα με
    το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, βαθμολογημένη στο σύστημα HDI των Ηνωμένων Εθνών σε υψηλότερο επίπεδο από τις Ρωσία, Βραζιλία και Σαουδική Αραβία!!!
    8. Το 2007, στην Περιοδική έκδοση AFRICAN DEVELOPMENT, γράφτηκε πως "Αντίθετα με άλλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες όπως η Νιγηρία, η Λιβύη χρησιμοποίησε τα έσοδα από τα πετρέλαια της για την ανάπτυξη της Χώρας."
    9. Ο Καντάφι πίστευε ότι η Οικονομική Δημοκρατία στην χώρα μπορεί να επιτευχθεί μόνον
    όταν το Α.Ε.Π. της χώρας χρησιμοποιείται ώστε να ωφεληθούν όλοι οι Λίβυοι πολίτες ενώ ο
    πλούτος της χώρας διανέμεται σε κάθε Λίβυο πολίτη. Έως σήμερα, όλα τα ποσά από το εμπόριο πετρελαίου έμπαιναν σε ειδικό λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας, διαθέσιμα σε κάθε Λίβυο.
    10. Ο Καντάφι πολέμησε για την χειραφέτηση του γυναικείου πληθυσμού της Λιβύης, είναι
    το μοναδικό Ισλαμικό κράτος που οι γυναίκες είναι ελεύθερες και φυσιολογικές με κάθε γυναίκα να έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ ταυτοχρόνως υιοθέτησε την μισθωτή εργασία για τις γυναίκες σε όλους τους εργασιακούς τομείς, απαγόρευσε τον γάμο πριν τα 20 και απαγόρευσε τις κλειτοριδεκτομές. Αυτά βέβαια, δεν έγιναν αποδεκτά με κραυγές χαράς από τους φανατικούς μισογύνηδες Ισλαμιστές οι οποίοι εδράζονται κυρίως
    στην περιοχή της Βεγγάζης.
    11. Το 2010, Ο Καντάφι ήταν ο μόνος ηγέτης στον Αραβικό κόσμο που ζήτησε Δημοσίως Συγνώμη για το ρόλο των Αραβικών κρατών στο δουλεμπόριο και την φυλάκιση των
    Αφρικανών (Μέλανα Φυλή), προκαλώντας την οργή των υπολοίπων προδοτικών Αράβων
    ηγετών διότι επισταμένος ο Καντάφι ξεσκέπαζε την υποκρισία τους και την δουλικότητα
    απέναντι στο Ξένο Κεφάλαιο, αποτελώντας ,με αυτόν τον τρόπο το αγκάθι στα πλευρά των
    Συμπαιγνιακών Αράβων Ηγετών, με αποτέλεσμα ο Καντάφι να απομονωθεί από τον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο.
    12. Ο Καντάφι πρότεινε επισήμως την δημιουργία εποπτικού μηχανισμού (για παροχή
    βοήθειας) για τους Αφρικανούς στις Ευρώπη, ΗΠΑ, Καραϊβική, Νότια Αμερική. Σε πρόσφατη ομιλία του τους δήλωσε: "Από τώρα και στο εξής, με την θέληση του Θεού, θα αναθέσω σε ομάδες να αναζητήσουν, να ερευνήσουν και να συσχετιστούν με τους Αφρικανούς στην Ευρώπη ώστε να ελέγξουν σε ποιά κατάσταση βρίσκονται. Αυτό είναι το καθήκον μου και ο ρόλος μου απέναντι στα τέκνα της Αφρικής. Είμαι Στρατιώτης της
    Αφρικής. Είμαι Εδώ για εσάς και εργάζομαι για εσάς, κατά συνέπεια δεν θα σας εγκαταλείψω ποτέ αλλά θα σας ακολουθώ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 13. Ένα από τα πιο φιλόδοξα (και αποσιωπημένα από τα ΜΜΕ Διεθνώς) σχέδια του Καντάφι ήταν η ένωση σε ένα κοινό όραμα όλων των Αφρικανικών χωρών ώστε να απελευθερωθούν από τα δεσμά πάσης φύσεως εξαρτήσεων. Δαπάνησε σημαντικά ποσά, πόρους, χρόνο ώστε
    να το προχωρήσει, πήρε πρωτοβουλίες κατάπαυσης πυρός σε εμπόλεμες Αφρικανικές περιοχές (Κονγκό, Ουγκάντα, Αιθιοπία), με σκοπό να εκπληρώσει το όραμα του, την ενοποίηση των Αφρικανικών χωρών σε μια ήπειρο, τις Αποκαλούμενες "Ηνωμένες Πολιτείες
    της Αφρικής".
    14. Παρά το ότι, οι "Καρχαρίες" ποτέ δεν του συγχώρησαν το ότι εθνικοποίησε τις πετρελαιοπηγές της Λιβύης, η πιο ενοχλητική κίνηση του Καντάφι ήταν η θέληση του για ενοποίηση των Αφρικανικών χωρών, όραμα το οποίο ύστερα από πολλά χρόνια προσπάθειας,
    απογοητεύσεων και τρικλοποδιών, άρχισε να κερδίζει, νέο "MOMENTUM" σε όλη την Αφρική.
    15. Απέλασε και έδιωξε 1.000.000 Κινέζους, διασφαλίζοντας και τις εργατικές θέσεις για τον
    Λιβυκό λαό αλλά και την φυλετική ομοιογένεια των 4.000.000 Λίβυων πολιτών.
    16. Εισήγαγε στο Λιβυκό Λεξιλόγιο την λέξη MATHABA, η οποία σήμαινε την συγκέντρωση ανθρώπων με κοινό σκοπό σε ένα μέρος. Η λέξη MATHABA έφερε μαζί αντιστασιακά και επαναστατικά κινήματα από όλο τον πλανήτη ώστε να μοιρασθούν ιδέες, γνώση και πρακτικές αντίστασης. Ως εκ τούτου, ο Καντάφι ανακηρύχτηκε "Τρομοκράτης". Ο Νέλσον Μαντέλα δημοσίως δήλωσε πως "στις πιο σκοτεινές στιγμές του αγώνα μας, όταν η πλάτη μας ήταν στον τοίχο, ο Μουαμάρ Καντάφι ήταν ο μόνος που στάθηκε δίπλα μας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Κανταφι πετούσε και κανένα ‘κόκκαλο’ στους ιθαγενείς του, γιατί οχι μια που έβαζε στην τσέπη ένα δις την εβδομάδα από το πετρέλαιο που έκλεβε από την χωρα του. Εδώ μια σύντομη ανθολογία των κατορθωμάτων του ‘ηγέτη’:
    1. Δικτάτορας ρεκόρ για 40 Χρόνια
    2. Με τον νόμο 75 του 1973 ο Κανταφι έκανε την διαφωνία παράνομη. Φέρεται 10 έως 20 τοις εκατό των Λιβύων σαν πληροφοριοδότες. Η παρακολουθήσεις γινόταν στην κυβέρνηση , στα εργοστάσια , στην εκπαίδευση… Αλλά όλα αυτά ακούγονται μάλλον φυσιολογικά από τους αριστερό- σταλινικούς ‘δημοκράτες’.
    3. Το 1980 , ένας πράκτορας της Λιβύης επιχείρησε να δολοφονήσει τον αντιφρονούντα Faisal Zagallai στο Κολοράντο των ΗΠΑ . Οι σφαίρες προκάλεσαν μερική τύφλωση . Ένας άλλος αποστάτης απήχθη και εκτελέστηκε το 1990. Υπάρχουν ενδείξεις ότι μεταξύ των ετών 2002 και 2007 , οι μυστικές υπηρεσίες του Καντάφι είχαν συνεργασία με MI6 και η CIA.
    4. Ο διεστραμμένος Κανταφι δημιούργησε χαρέμια από μαθήτριες – Η Annick Cojean ήταν ειδική απεσταλμένη της Le Monde και συγγραφέας του βιβλίου "Καντάφι Harem:. Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας και καταχρήσεις της εξουσίας στη Λιβύη". Το βιβλίο εστιάζει στην ιστορία της Soraya, την οποία ο Καντάφι συνάντησε όταν επισκέφθηκε το σχολείο της. Είχε επιλεχθεί να του προφέρει λουλούδια. Την επόμενη μέρα απάχθηκε από το σπίτι της και μπήκε σε χαρέμι για πέντε χρόνια.
    5. Έκανε Συμμαχίες με τους μεγαλύτερους διεθνείς εγκληματίες , όπως με τον ψυχοπαθή - δολοφόνο δικτάτορα της Ουγκάντα Ίντι Αμίν
    6. Προσέφερε γενική υποστήριξη για την τρομοκρατική σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70 και του '80
    7. Κωμικοτραγική αίσθηση μόδας
    8. Κατασκεύαζε κρυφά πυρηνικά οπλα στην γειτονιά μας
    9. Χρημάτιζε ξένους ηγέτες/πολιτικούς αρχηγούς/δημοσιογράφους ανα τον κόσμο. Σε Αφρικανούς ηγέτες έφερνε ακόμα και ‘μοντέλα’ από Ιταλια σαν προαγωγός που ήταν
    10. Και πολλά αλλα όπως οι κακόφημες φυλακές Abu Salim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε ή είσαι παπαγαλάκι ή ακούς πολλά παπαγαλάκια. Αν όμως έχεις προσωπική άποψη να τα δεχτώ αλλοιώς κράτα και μία επιφύλαξη για αυτά που σου σερβίρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντάς με προσωπικούς χαρακτηρισμούς αντί επιχειρημάτων ως εκ τούτου είναι αδύνατον να σε αντιμετωπίσω – επικράτησες - καλή τύχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.