2/5/14

Το εξειδικευμένο πλοίο υδρογονανθράκων "Castorone" του κολοσσού E&P ENΙ στο λιμάνι Λεμεσού

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ 7 ΗΜΕΡΕΣ
Στο λιμάνι της Λεμεσού κατέπλευσε το πρωί το τεραστίων διαστάσεων πλοίο "CASTORONE", το οποίο είναι από τα πλέον σύγχρονα και εξειδικευμένα πλοία στον τομέα των υδρογοναθράκων, ιδιοκτησία της εταιρείας SAIPEΜ, θυγατρικής εταιρείας του πετρελαϊκού κολοσσού E&P ENΙ.
Το "CASTORONE", μήκους 374 μέτρων και πληρώματος 700 ατόμων, είναι το μεγαλύτερο πλοίο που ελλιμενίστηκε ποτέ στο λιμάνι της Λεμεσού, ενώ η Κύπρος είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επισκέπτεται για σκοπούς ανεφοδιασμού και προετοιμασίας για υποθαλάσσιες εργασίες που θα εκτελέσει στην Αίγυπτο.

Η παραμονή του πλοίου στο λιμάνι της Λεμεσού για επτά ημέρες αναμένεται να προσφέρει αυξημένες εμπορικές δραστηριότητες σε διάφορους εμπορικούς τομείς του τόπου. Στην Κύπρο θα φτάσουν αεροπορικώς πέραν των 100 τόνων φορτίου καθώς και 3,000 σωλήνες για φόρτωση στο πλοίο, ενώ θα γίνει παράλληλα η αλλαγή πληρώματος 500 ατόμων.

Σε δηλώσεις του, εκπρόσωπος των εταιρειών που ανέλαβαν την εποπτεία και διαχείριση της παραμονής του πλοίου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του "CASTORONE" στην Κύπρο, διαβεβαιώνοντας ότι θα προσφερθούν προς αυτό οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το πλοίο θα έρθει ξανά στο λιμάνι Λεμεσού, αλλά αυτή τη φορά για να εκτελέσει συμβόλαια που αφορούν αποκλειστικά την κυπριακή ΑΟΖ.

Η επίσημη τελετή καλωσορίσματος του "CASTORONE" στο λιμάνι Λεμεσού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Μαΐου, στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού  και του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων.
Πηγή: ant1iwo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.