17/7/14

Η ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

Εδώ το καλό δάνειο! Πάρε, πάρε, πάρε! Τζάμπα πράμα! Το αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει δάνεια! Μετά στα χαρίζει κι όλας! 

Όχι δεν είναι χιούμορ. Είναι η πραγματικότητα αν λέγεσαι ΔΟΛ ή ΠΗΓΑΣΟΣ δηλαδή Ψυχάρης ή Μπόμπολας. Κι αν από σένα, ταλαίπωρε φορολογούμενε, ζητάνε να βάλεις εγγυήσεις ό,τι έχεις και δεν έχεις, το MEGA δεν χρειάζεται να εγγυηθεί για τίποτε. Αρκούν οι ταινίες, λέει, και το σήμα. Ούτε καν ο Πρετεντέρης, που, όσο νάναι, είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Έπαιρνε τα εκατομμύρια το ΜEGA σαν να ήταν πετσετάκια. 50 εκατομμύρια πήρε το 2009 επί Γιωργάκη. Αλλά δεν τα ξεπλήρωσε. Αν αυτό το έκανες εσύ, φορολογούμενε, θα έπαιρνες άλλο δάνειο; Όμως οι τράπεζες Alpha, Πειραιώς, Eurobank και Εθνική, (με διαχειρίστρια την Alpha) παίρνουν εντολή άνωθεν και δίνουν το 2012, άλλα 98 εκατ. ευρώ.

Πόσα χρωστάει συνολικά το MEGA; 122 εκατομμυριάκια. Πόσα ο ΠΗΓΑΣΟΣ; 148. Από κοντά και ο ΔΟΛ: 135. Τώρα συγχωνεύονται. Με τις ευλογίες μας. Αλλά να συγχωνευτούν και τα δάνεια: 135 + 148 = 283. Κι αν μπει και το MEGA στην παρέα, πάμε στα 405 μύρια. Αυτοί που έβαλαν τις υπογραφές, υποθέτω ότι ξέρουν να κάνουν και προσθέσεις. Αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θα γίνει έτσι. Βάζουμε στοίχημα για το ποιος θα τα πληρώσει στο τέλος; 

Θανός Τζήμερος - facebook


Οι συνδικαλιστές και οι... χιαστοί διορισμοί θυγατέρων!


Σε επιστήμη φαίνεται να έχουν αναγάγει κάποιοι συνδικαλιστές τραπεζοϋπάλληλοι το θέμα των διορισμών των παιδιών τους.
Ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες για διορισμό σε μεγάλη τράπεζα των υμετέρων τέκνων αποτελεί την πιο ωμή εκδοχή συντεχνιακής αντίληψης.
Υπάρχουν ωστόσο και συνδικαλιστές αριστοτέχνες του είδους.
Οι οποίοι για να μην προκαλούν επιλέγουν τη μέθοδο της ανταλλαγής. Κοινώς τράμπα διορισμών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι λίγο μετά το ξέσπασμα της κρίσης και συγκεκριμένα το 2010, υψηλόβαθμος συνδικαλιστής κρατικής τράπεζας διόρισε την κόρη του σε κατάστημα θυγατρικής γαλλικού ομίλου, στη Θεσσαλονίκη.
Την ίδια περίοδο, και παντελώς τυχαία, η κόρη τότε υψηλόβαθμου συνδικαλιστή του εν Ελλάδι γαλλικού ομίλου διορίστηκε σε θυγατρική κρατικής τράπεζας.
Την ιδέα προφανώς την πήραν από το «Πέτα τη μαμά από το τρένο». Για Χίτσκοκ δεν έχω κανέναν από τους δύο...

ΔΕΔΔΗΕ: Θέλει χαράτσι 11,3 εκατ. ευρώ στους καταναλωτές

Απίστευτα και προκλητικά για μια κοινωνία που βυθίζεται στο σκοτάδι της οικονομικής ύφεσης είναι όσα αυτές τις μέρες όσα διαδραματίζονται με επίκεντρο την θυγατρική της ΔΕΗ στη διανομή η οποία προσέφυγε στο ΣτΕ με αίτημα να επιβληθεί χαράτσι 11,3 εκατ. ευρώ σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να «βγει» το κόστος της δωρεάν παροχής ρεύματος στους 7.000 εργαζόμενους της.

Η εταιρεία ζητά από το ΣτΕ να ακυρώσει απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα της να θεωρηθεί ως λειτουργικό κόστος η δαπάνη για το μειωμένο τιμολόγιο του προσωπικού της και συνεπώς να επιβαρύνει τα τιμολόγια λιανικής μέσω των χρεώσεων χρήσης δικτύου, ενώ με δεύτερη προσφυγή της ζητά να χρεωθούν επίσης στους καταναλωτές τα κόστη μισθοδοσίας και εργοδοτικών εισφορών ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, για όσους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ έχουν αποσπαστεί και εργάζονται στο ΤΑΥΤΕΚΩ!

Ακόμη πιο προκλητική από το ίδιο το αίτημα της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ είναι η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί: Υποστηρίζει στην αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε στο ΣτΕ πως η επιβάρυνση για κάθε έναν από τους 7.500.000 καταναλωτές της ΔΕΗ είναι μικρή καθώς θα ανέρχονταν μόλις σε 1,5 ευρώ το χρόνο, ενώ αν «φορτωθεί» η εταιρεία το κόστος, αυτό θα σημάνει επιβάρυνση για την ίδια ύψους 11,3 εκατ. ευρώ και θα εξανέμιζε τα κέρδη προ φόρων ύψους 14,5 εκατ. ευρώ που παρουσιάζει.

Πρακτικά το αίτημα του ΔΕΔΔΗΕ μεταφράζεται σε μια έμμεση παροχή 1.600 ευρώ το χρόνο ανά εργαζόμενο προκειμένου να έχει δωρεάν ρεύμα, ή περίπου 530 ευρώ για κάθε τετραμηνιαίο λογαριασμό κατανάλωσης ρεύματος.
 


Πηγή:www.capital.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.