7/7/14

Η Τουρκία διαμελίζεται - Έστω και τώρα, να καλύψουμε το χαμένο έδαφος


Την Παρασκευή στο άρθρο μας αναφερθήκαμε στο Κυλώνειον Άγοςκαι την υποδούλωση της κυβέρνησης Σαμαρά και της χώρας στους ανθρώπους του Σημίτη, τους οποίους παρομοιάσαμε με μέλη της φυλής των Αλκμαιονιδών, που συμμετείχαν στο έγκλημα της παραβίασης του πανελλήνιου ιερού εθίμου της δολοφονίας ικετών.
Οι σύγχρονοι «Αλκμαιονίδες», λοιπόν, μέσω των πανίσχυρων προσβάσεων που έχουν σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας μας, για να αποτρέψουν την κοινωνία και τη χώρα να ασχοληθεί με το Κουρδικό, χρησιμοποιούν δυο προπαγανδιστικά επιχειρήματα.
Το πρώτο είναι ότι οι Κούρδοι μάς έσφαξαν στη Μικρασιατική Καταστροφή και στην Κύπρο και άρα δεν αξίζουν της προσοχής και του ενδιαφέροντός μας.
Το δεύτερο είναι ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να ενδιαφέρεται και να μην εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στο Κουρδικό, γιατί αν η Τουρκία χάσει εδάφη στα ανατολικά της, θα αποζημιωθεί γι’ αυτό μέσω της αναπλήρωσης των απωλειών στα δυτικά της, δηλαδή θα της δοθούν εδάφη στη Θράκη και το Αιγαίο.
Τα δυο αυτά «επιχειρήματα» αποτελούν την καρδιά της προπαγάνδας, που αναμασούν διάφοροι με ποικίλους τρόπους.
Όσον αφορά την ουσία των επιχειρημάτων, το πρώτο είναι ιστορικά ανακριβές, αφού οι κουρδικοί οικισμοί και άρα οι ένοπλες ομάδες των Κούρδων δρούσαν περισσότερο από χίλια χιλιόμετρα μακριά από το μικρασιατικό μέτωπο και από εκεί που υπήρχαν ελληνικές κοινότητες. Το 1974 συμμετείχαν Κούρδοι ως κληρωτοί οπλίτες, όπως συμμετείχαν όλοι όσοι διατάχτηκαν να αποβιβαστούν στο νησί.
Το δεύτερο επιχείρημα είναι περισσότερο έωλο από το πρώτο, αφού έστω και αν δεχτούμε ότι είναι σωστό, η Τουρκία έχει ούτως ή άλλως τους δικούς της σχεδιασμούς για Κύπρο-Αιγαίο-Θράκη και αν είναι να θα ανταμειφθεί στα δυτικά της, αυτό θα γίνει ανεξαρτήτως αν η Ελλάδα εμπλακεί στο Κουρδικό ή όχι.
Όμως ας σοβαρευτούμε, ας αφήσουμε τους «Αλκμαιονίδες» και την προπαγάνδα τους και ας δούμε πώς έχει και πώς είναι πιο πιθανό να εξελιχθεί η κατάσταση.
Οι Κούρδοι του Νοτίου Κουρδιστάν έχουν ισχυροποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις τους (πεσμεργκά) καταλαμβάνοντας όπλα αξίας πλέον του ενός δις δολαρίων από τις προσφάτως διαλυθείσες μονάδες του ιρακινού στρατού, έχουν ήδη καταλάβει το χρυσοφόρο Κιρκούκ και προετοιμάζονται να κάνουν δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεσή τους, εξέλιξη που θα τους οδηγήσει στην ανεξαρτησία.
Οι Κούρδοι του Δυτικού Κουρδιστάν (Ροζάβα), έχουν ιδρύσει τρία αυτόνομα καντόνια και το πιο πιθανόν είναι να αποτελέσουν μια αυτόνομη συνιστώσα ή ακόμα και ανεξάρτητο κρατίδιο, σε περίπτωση που η Συρία αντί της ομοσπονδίας, οδηγηθεί στο δρόμο διάλυσης.
Οι Κούρδοι της Τουρκίας (Βόρειο Κουρδιστάν) έχουν ήδη αποκτήσει περιορισμένη αυτονομία και το πιο πιθανό είναι να αποτελέσουν διακριτό μέρος μιας εξ αντικειμένου ομόσπονδης Τουρκίας, η οποία εν τω μεταξύ έχει κάνει στροφή 180 μοιρών και εκεί που είχε διακηρύξει επισήμως ότι η ίδρυση ανεξάρτητου Κουρδιστάν αποτελεί αιτία πολέμου (casus belli), τώρα έρχεται να δηλώσει επισήμως ότι θα αποδεχτεί μια τέτοια εξέλιξη.
Για τους Κούρδους του Ιράν (Αν. Κουρδιστάν) δεν θα κάνουμε εδώ αναφορά, γιατί η ενσωμάτωσή τους στο εννιαίο Κουρδιστάν θα γίνει στην τελευταία του φάση.
 Στη σημείο αυτό θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στην επικράτεια του Ιράκ ήταν αναπόφευκτη, από τη στιγμή που οι ΗΠΑ αποφάσισαν την πρώτη εισβολή στο Ιράκ, το 1991 και τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων βορείως του 36ου παραλλήλου. Επίσης να υπογραμμίσουμε ότι η δημιουργία κουρδικού κράτους μπορεί να εξυπηρετεί τα στρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ, όμως δεν είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού ερήμην της πραγματικότητας και αποτελεί μια νομοτελειακή εξέλιξη, αφού  ίδια η ιστορία δεν μπορεί να στερεί ες αεί από το μεγαλύτερο έθνος στον κόσμο το δικό του κράτος.
Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι η Τουρκία αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180ο  και να αποδεχτεί τη δημιουργία κουρδικού κράτους, επειδή προσγειώθηκε ανώμαλα σε μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα, την οποία ήταν αδύνατον να «δουν» οι στρατηγοί, ενώ αναγκάστηκε να τη «δει» ο Ταγίπ Ερντογάν και το κόμμα του.
Μια πτυχή της νέας γεωπολιτικής πραγματικότητας, είναι το γεγονός ότι το Κουρδιστάν δεν μπορεί να επιβιώσει, αν η Τουρκία δεν του παραχωρήσει «δουλεία» προς τη θάλασσα, κάτι που ήδη γίνεται και για τη διακίνηση πρώτων υλών και για τη διακίνηση του κουρδικού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.
Η πτυχή και η εξέλιξη αυτή είναι που υποχρεώνει την Άγκυρα να αλλάξει πολιτική και στο «δικό» της Κουρδικό, δρομολογώντας εξελίξεις που θα οδηγήσουν στη μετατροπή της Τουρκίας, στην καλύτερη γι’ αυτήν περίπτωση, σε μια ομόσπονδη χώρα.
Αυτό σημαίνει ότι η αφόρητη πίεση που δέχεται η Άγκυρα από το Κουρδικό, είναι η κύρια αιτία που υποχρεώνει σε δραματικές αλλαγές το τουρκικό κράτος και την ίδια την Τουρκία. Και αυτές οι αλλαγές δεν είναι δυνατόν να μην επηρεάσουν την πολιτική συμπεριφορά της νέας Τουρκίας στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη.

Πιο καθαρά δεν μπορούμε να το γράψουμε, όμως η Κύπρος και η Ελλάδα πρέπει να τρέξουμε για να καλύψουμε την απόσταση που χάσαμε ένεκα των «Αλκμαιονιδών» και να ανακαλύψουμε την πολιτική και τους συνομιλητές εκείνους που θα βοηθήσουν τον Ελληνισμό και θα εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά και τα εθνικά μας συμφέροντα.
Δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

11 σχόλια:

  1. φυσικα και εσφαξαν δεκαδες εκατομυρια ελληνες και αρμενηδες οι κουρδοι χερι χερι με τους τουρκους των οποιων παντα ηταν οι στυλοβατες τους απο το 1050 που εισεβαλλαν στα εδαφη μας.
    αυτη ειναι η ιστορικη αληθεια, δεν αλλαζει με τιποτα, και δεν ειμαι κανενας προπαγανδιστης υπερ των τουρκων....καθε αλλο θα ελεγα.....
    περα απο αυτο η γνωμη μου ειναι οτι η τουρκια οχι μονο δεν θα διαλυθει αλλα θα ενσωματωσει και το ιρακινο συριακο και αργοτερα περσικο κουρδισταν αλλα και τα μπαλκαν απο κοσοβαρ, μπουλγκαρ σαντζακ τετοβο τουρκαλμπαν μεχρι τη μποσνια σε μια μεγαλη νεο-οσμανλια μεχρι το 2100(εκτος συγκλονιστικου απροοπτου οπως το ελληνικον απροοπτον....

    αυτο το ////η τουρκια διαλυεται και ξαναδιαλυεται το ακουω 20 χρονια τωρα κυριως απο εναν γραφικο κουτοπονηρο θρασυδειλο αγραμματο βιβλιοπωλη που εκανε και βουλευτης!και κονομησε εκατομμυρια πουλωντας ελληνισμο και σκουπιδια και καποιον αλλον γραφικο θρησκοληπτο αυτοαποκαλουμενο τουρκολογο....

    και γω μπορω να γραψω ενα βιβλιο με τιτλο η ελλαδα διαλυεται- η ολλανδια διαλυεται- η σουηδια διαλυεται και θα πεσω σιγουρα 100% μεσα. το θεμα ειναι σε ποσο χρονο, αλλιως ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα διαλυθουν....
    για την περιπτωση μας ισως ενα θαυμα συμβει παλι και σωθουμε, αλλα για σουηδιες ολλανδιες γαλιες αγγλιες ειναι απολυτα βεβαιον οτι εχουν πεθανει ηδη και η κατασταση τους ειναι μη αναστρεψιμη μεχρι το 2100...

    οσο για την ελλαδα που εχεις στο μυαλο σου σαββα δεν υπαρχει

    υπαρχουν 3 ελλαδες
    1.η μια του αστικου κοσμου -τσοχατζοπουλικο πασοκ,τομπουλογλουλικη σφαλιαρονουδουλα και ροζουλι καθεστωτικη καπιταλσιτικη ρεπουσια αριστερα, που φθινει σταδιακα και εξαφανιζεται μεχρι να πεσει στο μηδεν. αυτην μαλλον ενοεις εσυ...
    2. τους μπολσεβικους του τσιπρα η την καροτικη αριστερα οπως λεγεται πλεον, η οποια δεν δινει δεκαρα για κουρδισταν θρακη κυπρο αιγαιο και εθνικα θεματα, μονο τα καροτα την ενδιαφερουν, ο υλισμος η πολυσπολιτισμικοτητα πως θα περνανε καλα οπως στην κουβα!και πως θα εξαφανιστει το ελληνικο εθνος και ο ελληνισμος για παντα απο τον πλανητη
    3. η εθνικιστικη ελλαδα που κατι παει να κανει τωρα τελευταια εστω και με τη χα. δεν ξερω αν θα τα καταφερει εστω στο παρα ενα δευτερολεπτο.... εγω θα τους υποστηριξω παντως (ναι και τον φαηλο θα υποστηριξω αφου δεν μπορει να υποστηριξει μονος του τον εαυτο του απο τις λυσασσμενες επιθεσεις των αναρχοκομουνσιτων....

    εσυ ποια ελλαδα εννοεις τελικα?????
    και μην μου πεις το κλασσικο αστουλικο-δεξιουλικο/ολοι μαζι ενοτητα και τετοια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω κατά πόσο θα διαλυθεί η Τουρκία ή όχι, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως αυτή τη στιγμή, αυτό που φοβούνταν οι αξιωματικοί γίνεται πραγματικότητα.

    Αυτή τη στιγμή το σίγουρο είναι πως η Τουρκία ήθελε ένα Ιρακινό αυτόνομο Κουρδιστάν, το οποίο θα πωλούσε πετρέλαιο μόνον μέσω Τουρκίας και σε αντάλλαγμα ο Μπαρζανί θα είχε την πλήρη τουρκική στήριξη και το αντίστροφο όντας ο Μπαρζανί αυτός που θα ελέγχει τους Κούρδους της Τουρκίας.
    Η Τουρκία έσφαλε τρομερά στη Συρία, όπου ήλπιζε για τη δημιουργία ενός αντίστοιχου καθεστώτος, όπου αφενός θα είχε μια κεντρική φιλοτουρκική διοίκηση στη Δαμασκό αντί για τον Άσσαντ και ένα συριακό Κουρδιστάν, ελεγχόμενο από τον Μπαρζανι, αυτόνομο, στο οποίο θα ασκούσε αντίστοιχη επιρροή, έτσι θα κρατούσε ομήρους τόσο τους Κούρδους όσο και τη Συρία και το Ιράκ. Αυτά όμως όλα κατέρρευσαν, οι Ισλαμοφασίστες, που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, μάλλον έχουν πιο κοντά τους Σαουδάραβες, ο Άσσαντ έχει κρατήσει την εξουσία και η διάλυση του Ιράκ αναγκάζει και τον Μπαρζανί για να διατηρηθεί στην εξουσία να αλλάξει ρητορική και να ζητήσει ανεξαρτησία. Το θέμα είναι κατά πόσον το εννοεί!
    Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αυτό, γιατί αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να στραφεί τόσο εναντίον της Τουρκίας και οι Τούρκοι σίγουρα πιέζουν για την αποτροπή της Κουρδικής ανεξαρτησίας, αλλά και οι Ιρανοί, που μόλις τώρα άρχισαν να έρχονται κοντά με τη Δύση, μάλλον θα δείξουν μεγάλη δυσπιστία ως προς τις προθέσεις της Αμερικής αν ανεξαρτητοποιηθεί το Κουρδιστάν. Ωστόσο οι Κούρδοι φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει την υποστήριξη του Ισραήλ, το οποίο θεωρεί σίγουρα μια καλή εξέλιξη ένα κουρδικό κράτος. Οι Τούρκοι μπορεί να αφήνουν προς τα έξω να φανεί ότι δεν τους ενοχλεί το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κουρδικού κράτους, αλλά μόνον η ψυχούλα τους το ξέρει πως θα το χειριστούν.
    Αυτά τα περί ενσωμάτωσης του Κουρδιστάν, και άλλων Ισλαμικών κρατών σε μια μεγάλη Ισλαμική Οθωμανική αυτοκρατορία δεν τα θεωρώ πολύ σοβαρά ενδεχόμενα. Ό,τι και αν λέει ο Ενρτογάν και ο Νταβούτογλου, είναι Τούρκοι και Τούρκοι θα παραμείνουν, για πιο λόγο να παραχωρήσουν άλλα έθνη την ανεξαρτησία τους στους Τούρκους;
    Εκείνο που μένει να δούμε είναι κατά πόσο εννοεί ο Μπαρζανί τα περί ανεξαρτησίας και αν πράγματι τα εννοεί, τότε είναι σίγουρο πως η Τουρκία θα αποκτήσει διαφορετική στάση έναντι των Κούρδων!
    Οι Κούρδοι πράγματι έσφαξαν Έλληνες και Αρμένιους όντας ευκολόπιστοι και νομίζοντας πως θα γίνουν συνδιαχειριστές της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αν πιαστούν το ίδιο κορόιδα τώρα θα είναι άξιοι της μοίρας τους και βέβαια θα πρέπει να μιλάμε για το κύκνειο άσμα του κουρδικού έθνους!
    Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω, αλλά έχουν και αυτοί πολλά προβλήματα ενότητας, οπότε θα δούμε τι θα γίνει. Η ελληνική πλευρά πάντοτε θα πρέπει να έχει διαύλους επικοινωνίας με τους Κούρδους, τον Οτσαλάν δεν το έδωσαν οι Έλληνες, αλλά μια προβληματική ηγεσία, είμαι σίγουρος πως ούτε αυτός ήλπιζε σε κάτι καλύτερο, ωστόσο η όλη του στάση από εκεί και μετά θα πρέπει να έχει απογοητεύσει ακόμα και τον ίδιο....διαφορετικά δεν ήταν αυτός που έλεγε ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ

    Σαββα σήμερα η χώρα μας δεν ειναι ελεύθερη,ουτε κυβερνάται από έλληνες πολιτικούς.Δυστυχως με την δανειακές σύμβαση η χώρα έχει παραιτηθεί τόσο του εθνικού δικαίου όσο και της εθνικης( στην κυριολεξία) κυριαρχίας τηςΕπιπλεον το κάθε δάνειο που αν δίμηνο τρίμηνο μας δίνουν, συνοδεύεται από μια σειρά εγγυήσεων εθνικής περιουσίας.Και σαν παλιός στρατιωτικός θα σου πω ότι φτάνουν μέχρι τον αμυντικό εξοπλισμό της χώρας μας.Μαλιστα εαν η χώρα μας καθυστερήσει την πληρωμή μιας δόσης για 30 μέρες-οι τραπεζες δίνουν στους δανειστές τους περιθώριο 3 μήνες- τότε εχουν δικαίωμα απαίτησης πληρωμής όλου του χρέους που έχει συσσωρευθεί.και να το πάω σε κατι ακραίο μεν αλλα υφιστάμενο δε..
    Μπορει μια χώρα δανείστρια μας να το πουλήσει όπου αυτή θέλει ...πχ..στην Τουρκία και αυτή να προβάλει τις οποίες της απαιτήσεις..

    Ως προς το αν οι κουρδοι συμμετείχαν στις μκραςιατικες σφαγές ,βεβαίως και παίξανε ενεργοτατο ρόλο.Ο κεμαλ οταν έκανε την ανασυγκρότηση του στρατού του,τους υποσχέθηκε ότι αν πολεμούσανε μαζί του θα τους έδινε την αυτονομία τους.Ιςτορικα μαλιστα οι περίφημοι τσετες, που προξένησαν μεγάλες ζημιές αλλα και σφαγές ελλήνων ήταν στην πλειοψηφία τους κουρδικης προέλευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγώ όπως και ο πρώτος σχολιαστής θεωρώ πολύ πιθανό το σενάριο ένωσης των κρατιδίων που θα προκύψουν και που υπάρχουν από τη διάλυση των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

    Η Ελλάδα θα είναι χρήσιμη μόνο σε περίπτωση που οι Τούρκοι δεν υπακούσουν πλήρως σε εντολές. Τότε θα βάλουν τα αφεντικά μας εμάς ή άλλους να προξενήσουμε προβλήματα στους Τούρκους, μέχρι να υπακούσουν.

    Σε αντίθεση με τον πρώτο σχολιαστή, δεν έχω καμία ελπίδα σχετικά με την Ελληνική ακροδεξιά διότι είναι γνωστό ακόμα και σε μωρά παιδιά ότι λαμβάνει οδηγίες από το εξωτερικό. ΕΕ και ΗΠΑ κρατούν την Ελλάδα υπό πλήρη έλεγχο διότι είναι κάθε τόσο σε θέση να κυριαρχούν στο παιχνίδι της προπαγάνδας. Ανέστησαν την ΧΑ διότι την έχουν ανάγκη. Δεν θέλουν την αριστερά διότι σε μεγάλο μέρος της δεν είναι υπό έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ὰς μὴν ξεχνᾶμε ὅτι στὴν ἐξωτερικὴ πολιτικὴ ὑπάρχουν μόνο συμφέροντα καὶ ὄχι φιλίες. Συνεπῶς ὁ τυχοδιωκτισμὸς ἐπικρατεῖ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην εξωτερική πολιτική επικρατεί το δίκαιο του ισχυρού. Ο αδύνατος τρώει ξύλο και λέει ευχαριστώ.
    Η δύναμη πηγάζει από τη διαύγεια πνεύματος, τον προγραμματισμό, την εργασία, την μελέτη, την προπόνηση. Λαός σκυλάς και θρησκόληπτος δεν έχει μέλλον. Δυνατός δεν θα γίνει κανένας λαός που δεν είναι επεκτατικός ή δεν είναι ενωμένος και παραγωγικός. Με εθνική κουλτούρα τη λαμογιοσύνη, την προχειρότητα, την έλειψη ομόνοιας, τους διχασμούς, ας κοιτάμε τώρα τα ερείπια και τα αρχαία σαν να είμαστε μαραμένα βούρλα. Εχθρός μας μεγαλύτερος από όλους η βλακεία μας. Αν αυτό το παραδεχτούμε, ίσως κάτι να κάνουμε. Διαφορετικά δεν υπάρχει μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσον αφορά τις συμμαχίες, επιστρέψτε μου να σας υπενθυμίσω την «έσχατη πραγματικότητα»: Δεν υπάρχουν αιώνιοι φίλοι και εχθροί.
    «Η έσχατη πραγματικότητα συνίσταται από υπάρξεις, άτομα ή ομάδες που αγωνίζονται για την αυτοσυντήρησή τους και μαζί αναγκαστικά, για τη διεύρυνση της ισχύος τους. Γι’ αυτό συναντώνται ως φίλοι ή ως εχθροί και αλλάζουν φίλους και εχθρούς ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα για την αυτοσυντήρησή τους και τη διεύρυνση της ισχύος τους» (Παναγιώτης Κονδύλης:, Ισχύς και απόφαση1991, σ. 213).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγάλο πρόβλημα Dimitri είναι ότι στη δικη μας περίπτωση η ομάδα μας δεν είναι οι Έλληνες η πως τις τύχες της δικης μας ομάδας της έχει αναλάβει μια ομάδα κοινών απατεώνων, οι οποιοι χρησιμοποιούν τους κρατικούς μηχανισμούς κατά το δοκούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της κάστας τους?

    Τι μπορεί να περιμένει κανεις από αυτούς που κουκουλώνουν το ένα σκάνδαλο πίσω από το άλλο και αθωώνουν όλους τους εγκληματίες, που μοιράζουν την περιουσια των Ελλήνων στους υμετέρους, που ακόμα χρησιμοποιούν κρατικούς μηχανισμούς για να απαντήσουν σε κριτικές προς το πρόσωπο τους? Ποσο γελοίοι ποταποί και μηδενικά μπορούν να γίνουν και τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το Νοόμετρο πλέον έχει καταστεί το πλέον αναγκαίο εργαλείο για την όποια προσέγγιση του Ελληνικού γίγνεσθαι. Στην προσέγγιση αυτή η απλοποίηση σήμερα αποτελεί την πλέον προσφιλή μέθοδο.

    Απαρίθμηση ονομάτων πολιτικών προσώπων, καταγραφή ονομάτων πολιτικών σχηματισμών και πάει λέγοντας. Η πλοκή συνθέτει πρόσωπα και κόμματα και παράγει κατά δοκούν αποτέλεσμα

    Είναι απορίας άξιον πως δεν υπάρχει μια φράση για την βοήθεια που προσέφερε η Ελλάδα και η Ελληνική Κοινωνία στους Κούρδους επι δεκαετίες σε όλα τα επίπεδα με κάθε κόστος.

    Απορίας άξιον που οι παράμετροι της απέλασης του Οτζαλάν απο την Συρία δεν αποτυπώνονται στην απόλυτη τους διάσταση. Κανείς δεν αρνείται την άφρονη στάση των Ελλήνων πολιτικών της περιόδου εκείνης, όμως ως Ελληνας και ως πολίτης μιας χώρας στα χώματα της οποίας γεννήθηκε η λογική, η σύνθεση, η κριτική, η διαλεκτική και διαμορφώθηκαν οι αρχές της Επιστήμης της Ιστορίας (βάση της η συστηματική ανάλυση) δεν μπορώ να αποδεχθώ την εμμονή σε αυτό το σχήμα Οτζαλάν-Σημίτης.

    Ο ρόλος της ιστορικής ανάλυσης δεν είναι να κρίνει μονο το παρελθόν, αλλά να αντιληφθεί αυτό που πραγματικά συνέβη .Στα όσα χρόνια επακολούθησαν δε σε αυτόν τον τομέα τα βήματα υπήρξαν αδιόρατα την ώρα που οι Κούρδοι ως ο Καραγιλάν φαίνονται πολύ πιο τολμηροί όταν προσεγγίζουν την Ιστορία τους.

    Η Απάντηση στην οποία προπαγάνδα από όπου κι αν προέρχεται αποτελεί η όσο το δυνατόν καλύτερη προσέγγιση του γίγνεσθαι.Η Πολύπλευρη Ενημέρωση προσφέρει λοιπόν τα μέγιστα χώρια οτι αποτελεί το βασικό υπόβαθρο της δημοκρατίας σε όλες τις εκφάνσεις της. Οι Κούρδοι και οι Έλληνες έχουν Κοινή Μοίρα για όσους μελετούν συστηματικά και μεθοδικά την κοινωνική εξέλιξη αυτό το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα.Το ότι τίποτα δεν είναι απλό στην Μέση Ανατολή ιστορικά έχει επιβεβαιωθεί. Απο την Αλλη ο αδιαφιλονίκητοι προστάτες του Κουρδικού μορφώματος του Νοτίου Κουρδιστάν είναι το Ισραήλ οι ΗΠΑ και η Τουρκία. Η Εσωτερική αντιπαλότητα και η οξύτητα της σήμερα δεν επιτρέπουν την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για το μέλλον.

    Τα Κουρδικά και τα Ρωσικά συμφέροντα λειτουργούν σε βάθος σε βάρος των Συμφερόντων Ελλάδας και Κύπρου την ώρα που η Αμερικανική Διπλωματία δίνει στο Ισραήλ τον ρόλο του βασικού ρυθμιστή των εξελίξεων.Η Κουρδική Διπλωματία λοιπόν φαίνεται ιδιαιτέρως τολμηρή σε όλα τα επίπεδα.Το ΠΚΚ προσεγγίζει διπλωματικά το Ισραήλ, το Ιράν και των εκ των χειρότερων διωκτών του το καθεστώς Ασαντ.Εμείς έχουμε παραμείνει χωρίς συμμάχους, χωρίς συνεργασίες, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και με μόνο οδηγό την υποταγή της τυφλής υπακοής η οποία μετρά δεκαετίες και μήτρα της υπήρξε ο Κομουνιστικός κίνδυνος και τα συμφέροντα μιας δοσίλογος αστικής τάξης δεξιάς απόχρωσης.Ο Τουρκικός κίνδυνος αποτελεί βολικό άλλοθι και για την παραγωγή πατριωτισμού ως αντιστάθμισμα του ελλείμματος αυτού .

    Η Ανάδειξη του Κουρδικού ζητήματος δεν αποτελεί μονοπώλιο έχουν γραφεί πολλά άρθρα στον Ελληνικό και Κυπριακό Τύπο ιδιαίτερα εύστοχα απο εξαίρετους αρθρογράφους , δεν νοιώθω λοιπόν υποχρεωμένος στην Εφημερίδα Δημοκρατία (αν και διαθέτει πλήθος εξαιρετικών αρθρογράφων (Τάρκας,Λίτσας,, Χαρβαλιάς, Τασιόπουλος, Στράτος). Θα μου προκαλούσε θερική εντύπωση εαν έβλεπα δίπλα στο ΠΚΚ Μαρξιστικό και Λενινιστικό Κόμμα , αλλά αυτό θα προκαλούσε ίλιγγο συν στομαχικές διαταραχές σε συγκεκριμένα ιδεολογικά απομεινάρια της σχολής Ευάγγελου Αβέρωφ.

    Μέχρι οι κρατούντες και οι παροικούντες τη Ιερουσαλήμ τολμήσουν να εκφέρουν τον όρο Δημοκρατικό Πατριωτισμό, εργαστούν πάνω σε αυτόν, αναβαπτιστούν σε αυτόν η κατάσταση θα είναι ίδια και θα σερβίρεται το ίδιο φαγητό σε ανάλογες γκουρμέ καταστάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και σήμερα, ο πάντοτε ενήμερος με τα συμβαίνοντα στη Τουρκία και στο Κουρδικό, κάνει τις σωστές διαπιστώσεις και εισηγήσεις του, δυστυχώς για ώτα μη ακουόντων στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Ας ελπίσουμε πως κάποιος θα τα διαβάσει και θα του ανοίξουν τα μάτια. Πάντως από πλευράς Ευάγγελου Βενιζέλου μην περιμένετε τίποτα γιατί αυτός είναι απασχολημένος να στέλλει ρηματικές διακοινώσεις προς τη Κύπρο αντί προς τη "φίλη" Τουρκία, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί τη Κ.Δ. εκλιπούσα και προχωρά στην ταφή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΟΙ (ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ) ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.ΕΙΤΕ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΤΕ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 4ΟΥ ΡΑΙΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.