2/8/14

Συρία: Αιματηρές συγκρούσεις τζιχαντιστών - στρατού κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο - 50 νεκροί τζιχαντιστές


EPA/STR
Στα μέσα Απριλίου έπειτα από πολλούς μήνες μαχών, ο συριακός στρατός κατάφερε να θέσει εκ νέου υπό τον έλεγχό του, με τη βοήθεια της Χεζμπολάχ, την στρατηγικής σημασίας περιοχή Κάλαμουν (φωτ. αρχείου).
Tουλάχιστον 50 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε ενέδρα του συριακού στρατού και του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ στην ορεινή περιοχή Κάλαμουν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επτά στρατιώτες και μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν την Παρασκευή και διήρκεσαν ως σήμερα το πρωί.
Από την πλευρά της, πηγή του συριακού στρατού ανέφερε ότι «ο στρατός απώθησε τους τρομοκράτες που προσπάθησαν να διεισδύσουν από το έδαφος του Λιβάνου προς την περιοχή Κάλαμουν, σκοτώνοντας πολλούς από αυτούς».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου, οι συγκρούσεις ξέσπασαν χθες Παρασκευή, μετά από επίθεση εναντίον σημείου ελέγχου του συριακού στρατού και της Χεζμπολάχ, γεγονός που ώθησε τα κυβερνητικά στρατεύματα να διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή.
Στα μέσα Απριλίου έπειτα από πολλούς μήνες μαχών, ο συριακός στρατός κατάφερε να θέσει εκ νέου υπό τον έλεγχό του, με τη βοήθεια της Χεζμπολάχ, την στρατηγικής σημασίας περιοχή Κάλαμουν.
Στο μεταξύ ισλαμιστές κατέλαβαν ένα αστυνομικό τμήμα της πόλη Άαρσαλ στον ανατολικό Λίβανο αφού οι λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν από τους ηγέτες τους, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ένας μαχητής.
Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσαν μέλη του Μετώπου αλ Νόσρα για να καταλάβουν το αστυνομικό τμήμα, μετά τη σύλληψη ενός μέλους της οργάνωσης.
Δύο κάτοικοι της πόλης Άαρσαλ, που βρίσκεται στη μεθόριο με τη Συρία, σκοτώθηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να απωθήσουν τους ισλαμιστές μαχητές από το αστυνομικό τμήμα, όπως ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και μετέδωσε το πρακτορείο του Λιβάνου.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.