2/8/14

Άννινος Στέφανος: «Η Απόδρασή μου από τον Αττίλα»

Σχολιάζει σημεία βιβλίου ο Eur. Ing. Φίλιππος Μιχαηλίδης.
Στην Ώρα του Εθνοφρουρού το ΡΙΚ, μέσω της Λίτσας Μαυρίδου, ανέγνωσε (21/7-26/7/14) τα κεφάλαια του βιβλίου του Άννινου Στεφάνου, που κατά την εισβολή ήταν λοχίας της ΕΛΔΥΚ. Έφθασε στην Κύπρο στις 19/7/2014 για να περάσει καλά, όπως πίστευε. Με την παρούσα θα σχολιάσω δύο σημεία του βιβλίου για προβληματισμό των εθνοφρουρών και των πολιτικών, που άκουσαν την αφήγηση της Λίτσας Μαυρίδου.
Πρώτον, ο συγγραφέας διερωτάται πώς και οι αξιωματικοί της ΕΛΔΥΚ δεν γνώριζαν για την ύπαρξη αντιαρματικής τάφρου, 3 έως 4 χλμ. πιο πάνω, σε πεδινό έδαφος, γύρω από το Κιόνελι, στην οποία έπεσε μάλιστα και άρμα της ΕΛΔΥΚ.
Η απάντηση είναι απλή: Οι αξιωματικοί της ΕΛΔΥΚ είχαν άλλα πράγματα να σκεφτούν, όχι τους Τούρκους και την αντιαρματική τους τάφρο. Σκέφτονταν, σχεδίαζαν και συνωμοτούσαν πώς να σκοτώσουν με πραξικόπημα τον Μακάριο και να αιματοκυλίσουν τον Ελληνισμό της Κύπρου και αυτό έκαναν. Στο πραξικόπημα η ΕΛΔΥΚ συμμετείχε ενεργώς.
Δεύτερο σημείο είναι η απορία του συγγραφέα πώς ήταν δυνατόν, ενώ η ΕΛΔΥΚ βομβαρδιζόταν ανηλεώς από την τουρκική αεροπορία, πώς ήταν δυνατόν η «ένδοξη» ελληνική πολεμική αεροπορία να μην τους παράσχει την παραμικρή κάλυψη.
Και πάλιν η απάντηση είναι απλή: Όταν πρόκειται να κάνει η Ελλάς τον νταή έναντι της Κύπρου τον κάνει ευχαρίστως. Ακόμη και πρόσφατα ο ΥπΕξ (Βενιζέλος) έστειλε ρηματική διακοίνωση στη μικρή Κύπρο, επειδή η Ελένη Θεοχάρους του υπέβαλε ερώτηση.
Δυστυχώς η Ελλάς τρέμει την Τουρκία και αυτό φάνηκε το 1964, το 1974, το 1996 στα Ίμια, και καθημερινά στο Αιγαίο όπου παραβιάζεται συστηματικά ο ελληνικός εναέριος και θαλάσσιος χώρος και η Ελλάς συνεχώς ταπεινώνεται. Αυτή η φοβία της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας εκδηλωνόταν είτε στην Ελλάδα υπήρχε δημοκρατική Κυβέρνηση είτε και χούντα. Αυτό λυπεί βαθύτατα τον κυπριακό Ελληνισμό, ο οποίος για αιώνες αγωνιζόταν για ένωση με την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα αποδεικνυόταν πάντοτε κατώτερη των περιστάσεων.
Μετά το ξέσπασμα Βενιζέλου, μας διακατέχει ο φόβος μήπως η «μητέρα» μας, μας κάνει νέο πραξικόπημα (στρατιωτικό ή πολιτικό) και δώσει νέα ευκαιρία στην Τουρκία να αρπάξει όλο το νησί και να σφάξει 800 χιλιάδες Έλληνες. Ο Θεός να μας προστατεύει.
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.