14/8/14

Φορολογία: πάνω από ένα εκατομμύριο Γάλλοι δεν είναι σε θέση να πληρώσουν

Τέλος φόρμας
 
Égalité & Réconciliation (Γαλλία) (μτφ. Κριστιάν)
Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια αιτήσεις για μη πληρωμή απεστάλησαν στην εφορία το περασμένο έτος, ήτοι μια αύξηση της τάξης του 20% . Αναμένεται μια περαιτέρω αύξηση τέτοιων αιτήσεων από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Τρεις εβδομάδες πριν την επιστροφή στα σχολεία, τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα για το φόρο εισοδήματος του 2013 έφτασαν στα γραμματοκιβώτια. 
Παρά το οπλοστάσιο που αναπτύχθηκε από την εκτελεστική εξουσία για να αποφευχθεί άλλη ένα «φορολογικό φτάνει πια» το φθινόπωρο (έκπτωση, μείωση φόρου εισοδήματος για τα μικρότερα εισοδήματα, κλπ...), οι εφοριακοί αναμένουν έξαρση των αιτήσεων για αναβολή της πληρωμής ή για μεγάλες έκπτωσης των φορολογουμένων που δεν μπορούν να πληρώσουν.

«Εδώ και τρία χρόνια παρατηρούμε μια αύξηση αυτών των διαμαρτυριών στις εφορίες, λέει ο Vincent Drezet, γραμματέας της Αλληλεγγύης-δημόσιων οικονομικών, κύριο σωματείο της φορολογικής διοίκησης. Αυτό το έτος θα υπάρξει νέα αιχμή αιτήσεων, παρά τη φορολογική μείωση που προτάθηκε από την κυβέρνηση, η οποία δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα».


1 σχόλιο:

  1. Είναι αλήθεια ότι και στην Γαλλία η φορολογία είναι εξοντωτική.

    Πολλές επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει την έδρα των εκτός Γαλλίας κι άλλοι αλλάζουν υπηκοότητα (βλέπε Ντεπαρντιέ).

    Αυτό θεωρείται και η μεγαλύτερη αποτυχία του Hollande.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.