8/9/14

Να αναγνωρίσει τις «παράνομες ένοπλες δυνάμεις» το Κίεβο και να αποχωρήσουν οι μισθοφόροι και ο στρατός ζητούν οι αυτονομιστές του Λουγκάνσκ

Την άμεση διευκρίνηση και αναγνώριση της δραστηριότητας «παρανόμων ενόπλων δυνάμεων» από το Κίεβο και την παράλληλη απομάκρυνση του στρατού της Ουκρανίας και της Εθνικής Φρουράς από τα εδάφη της περιοχής ζητούν οι αυτονομιστές του Λουγκάνσκ.
Στα πλαίσια της συμφωνίας εκεχειρίας και κατάπαυσης του πυρός που υπεγράφη την Παρασκευή, ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) Ιγκόρ Πλοτνίσκι δήλωσε σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti:  «Οσον αφορά στο θέμα της απόσυρσης των παράνομων ένοπλων δυνάμεων, μαχητών και μισθοφόρων, καθώς και των στρατευμάτων και των τεθωρακισμένων του ουκρανικού στρατού, θα πρέπει να προσδιορίσουμε ποιούς ακριβώς προσδιορίζουμε μισθοφόρους και παράνομες ομάδες. Εμείς πιστεύουμε ότι η ίδια η Εθνική Φρουρά είναι παράνομη ένοπλη ομάδα. Οι μισθοφόροι μαχητές πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από το Λουγκάνσκ, τον Ντονιέτσκ, την Ουκρανία και ολόκληρη της Ευρώπη. Εάν το Κίεβο συμφωνεί και αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο το ζήτημα, τότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Εάν όχι, τότε θα πρέπει να συζητήσουμε περαιτέρω».
RIA Novosti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.