23/9/14

Ο Νόαμ Τσόμσκι για τις γενοκτονίες επί των Οθωμανών στο ΜΙΤ

Noam_Chomsky_623280629.jpgΗ συμπεριφορά της Τουρκίας, οι αρμενο-τουρκικές σχέσεις και οι αποζημιώσεις των θυμάτων των γενοκτονιών θα εξεταστούν σε πολυαναμενόμενο συνέδριο στις ΗΠΑ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το συνέδριο που διοργανώνει το περιοδικό Armenians and Progressive Politics στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασσαχουσέτης στη Βοστώνη, όπου θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της Τουρκίας, των μέσων ενημέρωσης, των αρμενο-τουρκικών σχέσεων και των αποζημιώσεων μετά τις γενοκτονίες επί Οθωμανών. 
Κεντρικοί ομιλητές, στο διήμερο συνέδριο 26ης &27ης Σεπτεμβρίου, θα είναι ο Νόαμ Τσόμσκι και ο αναλυτής Ντέιβιντ Μπαρσαμιάν του Alternative Radio, ενώ θα πάρουν μέρος διακεκριμένοι επιστήμονες από την Αρμενία, την Τουρκία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. 
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Armenian Weekly

2 σχόλια:

  1. Ερώτημα. Τι θα στοίχιζε σήμερα στην Τουρκία η παραδοχή γενοκτονιών που έγιναν 100 και βάλε χρόνια πριν;
    Γιατί αντιδρά τόσο βίαια όταν κάποιο κράτος θέτει τέτοιο θέμα; Τι έχει να χάσει με μια παραδοχή και ένα συγγνώμη; Μόνο να κερδίσει θα είχε. Εδώ με το παραμικρό επί του θέματος είναι έτοιμη να τα σπάσει με ΗΠΑ Γαλλία και άλλες σημαντικές χώρες. Τι συμβαίνει αλήθεια; Μόνο πείσμα; Ίσως κρύβεται κάτι πολύ βαθύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που φανερώνει το δημοσίευμα για το συνέδριο είναι η ποιότητα του πατριωτισμού των Έλλήνων. Τσόμσκι, διακεκριμένοι επιστήμονες από την Αρμενία, την Τουρκία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ,... Μα καλά η Έλλάδα με την Μικρασιατική γενοκτονία εντάσσεται στην Ευρώπη και δεν αναφέρεται πουθενά?Κανένας Έλληνας διανοούμενος δεν ενημερώθηκε και θέλησε να ενδιαφερθεί? Γιατί όλοι οι πολιτικάντηδες, επίσημοι και ακολουθούντες, κάνουν κλίκα όπου βρεθούν και σταθούν με ομοιδεάτες τους ή και αλλοεθνείς(και σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν συνειδητά οποιαδήποτε δημογραφικοεκλογική αλλαγή χωρίς ίχνος ντροπής και αίσθημα προδοσίας) με σκοπό την υπονόμευση της πατρίδας(και παρέχουν και συγκεκριμένη ιδεολογική καθοδήγηση στα μέλη τους), και από την άλλη όσοι αγαπούμε την πατρίδα όλων μας, την Έλλάδα με τους Έλληνες, δεν συνασπιζόμαστε υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον? Επειδή έχουμε ο καθένας την δουλειά του? Κάποτε θα την χάσουμε κι αυτήν. Την πατρίδα μας όμως αμα την χάσουμε πώς θα την ξαναστήσουμε? Ως πότε θα νοιώθουμε μόνοι ο ένας από τον άλλον? Αναγνωρίστε όσοι πιστοί τα υψηλά κριτήρια και ιδανικά του πατριωτισμού και ενωθείτε, γιατί Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ. Δεν μας μενουν πολλες ευκαιρίες από την Ίστορία. Δώστε ποιοτικά χαρακτηριστικά στα παιδιά σας κι ας μείνουν και 300. Σε μια Έλλάδα που πεθαίνει πρώτα από τις ιδέες της και μετά από τους ανθρώπους της, 1 να κάνει την αρχή, 10 θα τον ακολουθήσουν, κι αυτούς άλλοι 100. Όποιος ακτινοβολεί συγκεντρώνει γύρω του κόσμο. Ακτινοβολείστε αγκιστρωμένοι στα ιδανικά μιας γενιάς που φεύγει γαλουχημένη από υψηλά ιδανικά, της γενιάς του 40, και πάρτε από αυτούς την σκυτάλη του πατριωτισμού, που ξιπασμένες αδιαφόρησαν γι' αυτήν οι επόμενες γενιές. Μην περιμένετε τα δύσκολα. Ο καιρός της προετοιμασίας κρίνει το αποτέλεσμα της ζωής. Οι σύλλογοι των αποστράτων να κάνουν τελετή και πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τους Αγώνες της Ελλάδας με κατάθεση στεφάνου στην Ακρόπολη(π.χ.). Να συμπορευθεί ο λαός. Έτσι ο λαός γίνεται Έθνος.

    Με τιμή, κάποιος που περιμένει υπομονετικά στο σκοτάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.