25/9/14

Σημαντικές επαφές και συναντήσεις του Ε. Βενιζέλου στη Ν. Υόρκη - Σήμερα συναντά τον Τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου

του ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ  Π. Παναγιώτου
Ο Έλληνας Αντ. της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη
Τα σημερινά δεδομένα και τις προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων αναμένεται να εξετάσουν στην αυριανή συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου.
Νωρίτερα αύριο, θα έχει συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό 'Αιντε.
Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις σημερινές επαφές του, στο πλαίσιο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δήλωσε στη ΝΕΡΙΤ ότι «η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είναι μια ευκαιρία πολλών και πυκνών διμερών επαφών», προσθέτοντας:
«Σήμερα, είδα κατά σειρά τους συναδέλφους μου της Αλγερίας, του Μαυροβουνίου, του Ιράν και θα συνεχίσουμε με την Ινδή συνάδελφό μου. Αύριο έχουμε την καθιερωμένη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό μου και την Παρασκευή την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου και τη διμερή μας συνάντηση μας με την Αίγυπτο. Βλέπουμε όλα τα θέματα, όχι μόνο σε διμερές, αλλά και σε περιφερειακό και σε διεθνές επίπεδο και έχουμε, αυτή τη στιγμή, πληροφορίες και εκτιμήσεις από πολλές οπτικές γωνίες, οι οποίες μας επιτρέπουν να διαμορφώσουμε όχι μόνο τις εθνικές μας επιλογές αλλά να συμβάλουμε και στην επεξεργασία των θέσεων της Ε.Ε. Σήμερα το βράδυ, στο λεγόμενο Ευρωατλαντικό δείπνο, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε οι 28 υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. με τους 28 υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Πολλοί από εμάς συμπίπτουμε, αλλά υπάρχουν χώρες, όπως για παράδειγμα η Κύπρος, που είναι στην Ε.Ε. και όχι στο ΝΑΤΟ, ή όπως η Τουρκία, που είναι στο ΝΑΤΟ αλλά όχι στην Ε.Ε. Και αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, για πολλούς λόγους είναι ένα πολύ σημαντικό φόρουμ, που αξιοποιούμε κάθε φορά και θα το κάνουμε και σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.